Boala vestibulară la pisici

Siameză Kitten care se află într-un câmp de iarbă maro

Poate fi mai mult decât o mică alarmantă pentru a afla că pisica dvs. se încadrează brusc și incapabilă să ajungă în mod normal. Deși vă puteți îngrijora de un accident vascular cerebral, dificultatea pisicii dvs. cu mobilitate ar putea fi, de asemenea, datorată unei probleme vestibulare.

Ce este bolile vestibulare la pisici?

Uneori numit boală vestibulară idiopatică sau sindromul vestibular felin, bolile vestibulare la pisici este un proces care afectează centrul vestibular al creierului pisicii dumneavoastră. La funcționarea corectă, centrul vestibular al creierului servește pentru a vă ajuta pisica cu echilibru, coordonare și conștientizare a membrelor.

Există două tipuri principale de boală vestibulară la pisici. Boala vestibulară centrală apare atunci când o infecție creier sau tumoare afectează în mod negativ centrul vestibular al pisicii dvs. Boala vestibulară periferică apare atunci când nervii urechii sau creierului sunt afectați.

Bolile vestibulare pot apărea la pisicile de toate vârstele și rasele, deși anumite rase, cum ar fi siamez și Birmania, s-au dovedit a suferi de o formă congenitală a bolii.

Simptomele bolii vestibulare la pisici

  • Gait necoordonat
  • Înconjurați de o parte
  • Înclinare a capului
  • Miscare rapida a ochilor
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Greață / vărsături

Simptomul cel mai răspândit al bolii vestibulare la pisici este un mers necoordonat sau care se încadrează. Pisica ta poate, de asemenea, să ceri într-o parte. În timp ce pisica dvs. se împiedică în jurul dvs., puteți observa și o înclinare a capului și / sau o mișcare rapidă a ochilor numită Nystagmus. În cazuri severe, pisica dvs. poate începe să prezinte semne de greață, întorcându-și nasul la alimentele lor și pot începe să vadă vărsăturile.

Unii proprietari își pot găsi pisica în circulație și cădeau și crede că au avut un accident vascular cerebral. Din fericire, accidentele vasculare cerebrale nu sunt la fel de frecvent văzute în pisici, așa cum sunt în oameni.

Dacă pisica ta au fost să aibă un accident vascular cerebral, ar fi cel mai probabil datorită fie hipertiroidism, boală renală cronică sau a Starea inimii numită cardiomiopatie hipertrofică. În timp ce aceste procese individuale de boală pot fi văzute în pisicile geriatrice, o pisică care suferă de un accident vascular cerebral este încă considerată a fi o apariție rară.

Cauzele bolii vestibulare la pisici

Deoarece numele bolii alternative de boală vestibulară idiopatică felină ar deduce, marea majoritate a cazurilor la pisici sunt idiopatice. Acesta este doar un mod fantezist de a spune că cauza adevărată a bolii nu este cunoscută.

Ocazional, pisica dvs. poate suferi de boli vestibulare datorită unei infecții ale urechii mijlocii sau interne. Chiar și cazurile mai rare de boală vestibulară la pisici pot fi cauzate de o tumoare în creier.

Diagnosticarea bolii vestibulare la pisici

Din păcate, nu există nici un test specific care să poată diagnostica boala vestibulară la pisici. Mai degrabă, un diagnostic se face pe baza examinării fizice, a istoriei și a semnelor clinice. Dacă o boală mai gravă, cum ar fi un interior infecție a urechii sau tumora cerebrală, este de vină, teste avansate, cum ar fi un RMN, culturi ale urechii, analiza fluidelor spinării și o lucrare de sânge de bază poate descoperi acest lucru.

Tratarea bolii vestibulare la pisici

Deoarece majoritatea cazurilor de boală vestibulară la pisici sunt idiopatice, tratamentul este în principal susținător. VET dvs. poate prescrie un medicament care funcționează pentru a preveni greața și vărsăturile. Dacă echilibrul pisicii dvs. este puternic afectat, acestea pot necesita schimbări subtile în situația lor vii.

Cutiile de intrare cu intrare redusă, împiedicând accesul la suprafețe mari pe care le pot cădea și își pot aduce mâncarea și bolile de apă până când își pot recâștiga un anumit sentiment de echilibru.

Pisicile care suferă de boli vestibulare idiopatice fac de obicei o recuperare completă în câteva săptămâni. În funcție de durata și severitatea flăcării, pot exista unele efecte persistente cu mersul lor, dar, în cea mai mare parte, se recuperează pe deplin.

Dacă boala vestibulară a pisicii dvs. provine dintr-o problemă a urechii mijlocii sau interne, veterinarul dvs. va dori să trateze infecția subiacentă. Antibioticele și / sau antifungul pot fi prescrise pentru a fi date pe cale orală, cât și în canalele de urechi ale pisicii dvs.

Pentru pisicile diagnosticate cu o tumoare cerebrală, există și opțiuni pentru tratament. Veterinarul dvs. vă poate face referire la un oncolog veterinar pentru a urmări lucruri cum ar fi chimioterapia, radioterapia și chiar chirurgia dacă tumoarea este situată într-o zonă operabilă a creierului.

Desigur, dacă preferați să încercați să vă păstrați pisica cât mai confortabilă, veterinarul dvs. poate să le trateze paliativ.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala vestibulară la pisici