12 Complicații care se dezvoltă atunci când ignorați sănătatea dentară a câinelui

Sănătatea dentară a câinelui este vitală pentru sănătatea generală a animalului. Din păcate, este obișnuit ca medicul veterinar să întâlnească câini cu sănătate dentară neglijată, deoarece chiar și cei mai iubiți proprietari de animale de companie au trecut cu vederea igiena orală a câinelui lor.

Studiul arată că 82% dintre câinii cu vârste cuprinse între șase și opt și 96% din câinii dincolo de vârsta de 12 ani suferă de parodontită. Câinii dezvoltă o anumită problemă de problemă dentară până la vârsta de trei ani din cauza lipsei de curățare dentară și a controalelor, pe care proprietarii lor ar fi trebuit să o inițieze.

Mulți părinți de blană nu își dau seama că boala dentară a câinelui poate duce la complicații de sănătate care afectează celelalte organe. Iată 12 probleme alarmante care se pot dezvolta atunci când sănătatea și îngrijirea dinților câinelui sunt ignorați:

1. Respiratie urat mirositoare

Respirație urâtă la câini

Ca și în cazul oamenilor, placa și tartrul se pot construi dinții câinelui. Fără periaj sau curățare obișnuită, respirația câinelui va mirosi în cele din urmă foarte fault. Majoritatea proprietarilor cred că este normal ca o respirație a câinelui să miroasă rău, dar nu este neapărat adevărat și că puiul ar putea fi deja suferind de halitoză datorită bacteriilor acumulate.

Halitoza la câini, totuși, ar putea fi, de asemenea, un semn al unei tulburări metabolice, o problemă respiratorie sau faringită și amigdalită care ar putea fi simptome de cancer. Dacă respirația câinelui dvs. are cel mai rău miros pe care l-ați mirosit vreodată, nu mai întârzieți verificarea dentară.

2. Sistemul imunitar scăzut

Prezența infecției bacteriene în gingiile câinelui ar activa apărarea sistemului imunitar al corpului său. Cu toate acestea, dacă nu se face nimic pentru a îndepărta placa și tartrul, sau pentru a opri inflamația și umflarea, corpul său ar fi tensionat de la lupta împotriva infecției în fiecare secundă. Acest lucru va duce la o mai mare daune în balanța sistemului imunitar al câinelui. Cel mai bine este să vă ocupați de acumularea plăcii și tartrului cât mai curând posibil.

3. Gingivită

Gingivită la câini

Când placa și tartrul se acumulează pe dinții câinelui, acesta poate duce la inflamație, sângerare și umflare a liniei de gumă a câinelui. În sănătatea dentară veterinară, această afecțiune este cunoscută sub numele de gingivită, care este de fapt o boală prevenită. Cea mai bună modalitate de a evita gingivita este prin utilizarea frecventă a câinelui periuta de dinti și pastă de dinţi, și să nu fie leneș în ceea ce privește spălarea dinților pentru animalele de companie, care este foarte frecventă în rândul proprietarilor de câini, potrivit experților din Jurnalul de Stomatologie Veterinară.

4. Febră septică

Știați că însoțitorul tău de blană ar putea dezvolta o febră septică din cauza a ceea ce se întâmplă cu dinții lui? Infecția ar putea să-și otrăvească încet sângele din cauza unui sistem imunitar slăbit și prezența semnificativă a bacteriilor în sângele său. Această condiție poate fi fatală dacă câinele are tensiune arterială scăzută și nu este doar o temperatură ridicată a corpului (febră). Un corp de câine ar putea experimenta și șocul septic.

5. Recuperarea gingiilor

Recuperarea gingiilor la câini
@MaripoSaveterinarywellness prin Flickr

Când dinții au un decalaj vizibil din gingiile sau încep să arate o parte din rădăcinile sale, este o indicație a unei etape avansate de boală parodontală. Chiar și oamenii dezvoltă adesea această afecțiune, care este denumită din punct de vedere medical ca recesiune gingivală. Acest lucru poate duce la pierderea dinților care o va face dificilă ca câinele să-și mănânce mâncarea. Periaj regulat și chews dentar pot fi unele dintre cele mai bune modalități de a preveni acest lucru.

6. Slăbiciune osoasă și pierderea osoasă

Un maxilar al câinelui poate dezvolta slăbiciune osoasă dacă este prezent cavitatea dinților. Cavități din cauza tipului de alimente câinii ingerați și nu din cauza infecției. Dacă pooch-ul dvs. este hrănit uman sau în general alimente proaste bogat în zahăr sau amidon, atunci este mai predispus la cavități. Verificați întotdeauna eticheta alimentară a câinelui pentru ingrediente. Dar cavitățile care nu sunt tratate vor continua să elibereze toxinele care influențează țesuturile osoase. Poate duce la o altă problemă de sănătate și # 8212; pierderea osoasă.

7. Fistule oronasale

Fistule oronasale la câini
@Alanlevine prin Flickr

Dinții răi infectați pot duce la o boală cunoscută sub numele de fistule oronasale sau deschiderea anormală a pasajului în gură și cavitatea nazală. La câini, se găsește frecvent în maxilarul superior, lângă cel de-al patrulea premolar. Poate fi corectată prin intervenție chirurgicală, deoarece alimentele și apa pot fi depuse în deschidere și pot provoca alte probleme cum ar fi nasul curgător, inflamația sinusurilor și pneumonia. Din fericire, această complicație nu este atât de comună, deoarece doar 4 câini din 80 de studii de caz prin Jurnalul Veterinar Canadian avea fistule oronasale.

8. Infecția osoasă

Infecția osoasă, cunoscută și ca osteomielită, apare atunci când bacteriile dintr-o inflamație legate de sănătatea dentară se deplasează în sânge și mănâncă măduva osoasă. Deși aceasta este o condiție rară, tratarea unei infecții osoase la câini poate fi totuși costisitoare și pe termen lung. Există multe provocări în îngrijirea unui câine care are o infecție osoasă, astfel încât cel mai bun tratament este întotdeauna prevenirea.

9. Probleme de viziune din cauza abcesului

Probleme de viziune din cauza abcesului

Placa netratată și acumularea de tartare în gura câinelui tău pot declanșa o infecție plină de suflare care provoacă un abces în rădăcinile dinților. Această zonă umflată plină de puroi ar putea amenința, de asemenea, viziunea câinelui, deoarece rădăcinile dinților se găsesc chiar sub ochiul ochiului. În unele cazuri, ochiul unui câine ar putea începe să se umfle și să arate inconfortabil. Acesta este, de obicei, un semn că Pus de la Abcess sa răspândit în țesuturile din apropierea ochilor, și există un număr de probleme oculare Se poate dezvolta un câine.

10. Pierderea poftei de mâncare

Fiecare om cunoaște durerea unui dinte infectat. Această durere și disconfort nu sunt diferite la câini. Starea câinelui s-ar putea deteriora foarte repede dacă proprietarul lor nu aduce animalul de companie să vadă un veterinar pentru tratamentul dentar. Durerea și infecția prelungită ar putea duce la pierderea apetitului care poate progresa în pierderea în greutate și deteriorarea lentă a sănătății, afectând multe zone diferite.

11. Infecția hepatică

Infecția hepatică la câini

Toxinele dintr-o infecție cronică pot găsi cu ușurință calea lor în ficatul câinelui de fiecare dată când animalul înghiți bacteriile din gură. În timp ce funcțiile ficatului pentru a scăpa corpul contaminanților, prea multă bacterii pot face un partener cu patru picioare foarte bolnavi și poate deschide un drum pentru o serie de alții Legat de ficat probleme de sanatate.

12. Infecția cu supapă de inimă

Ceea ce a început ca o infecție bacteriană în dinții câinelui poate deveni o condiție cardiacă cunoscută sub numele de endocardită. Se întâmplă atunci când bacteriile se înmulțește și avansează prin sânge, infectând restul organelor câinelui. Aceasta este o condiție foarte gravă deoarece atunci când este lăsată netratată, endocardita ar putea ajunge ca insuficiență cardiacă la câini și provoacă moartea animalului tău.

Gândurile finale

Câinii nu pot spune niciodată proprietarilor lor despre disconfortul lor orală și probabil că este ușor să ignorăm igiena lor dentară. Dar, în mod ideal, ar trebui să vă spălați dinții pentru animalele de companie în fiecare seară și câinii ar trebui să obțină controale dentare regulate pentru a aborda orice preocupare înainte ca problemele să se înrăutățească.

În plus, există multe produse dentare de doggy care fac griji pentru dinții mai ușor de puii, cum ar fi chews dentar sau Aditivi de apă dentară câinelui. În cele din urmă, întotdeauna amintiți-vă să mergeți la verificările regulate ale VET. Și dacă medicul veterinar nu este echipat pentru a gestiona dinții câinelui, cereți o recomandare pentru un dentist veterinar.

Citiți următorul: 7 alimente și mestecați pentru sănătatea dentară a câinelui (susținută de știință)

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini:

12 complicații care se dezvoltă atunci când ignorați sănătatea dentară a câinelui

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 12 Complicații care se dezvoltă atunci când ignorați sănătatea dentară a câinelui