11 Cele mai periculoase virusuri la câini

Cei mai periculoși agenți cauzali purtați de viruși nu provoacă întotdeauna cele mai frecvente boli la câini. Cu toate acestea, odată ce apare o astfel de infecție, poate fi adesea fatală pentru majoritatea câinilor. Pentru a studia mai bine fiecare tip de virus la câini, multe studii se uită la grupurile lor și le-a comparat unul cu celălalt.

Din fericire, în zilele noastre, vaccinurile pot preveni majoritatea infecțiilor virale canine severe, motiv pentru care vaccinurile de bază sunt adesea obligatorii. Cele mai periculoase virusuri la câini pot afecta diferitele lor organe și, prin urmare, sunt împărțite în mai multe grupuri. Mai jos sunt 11 cele mai comune tipuri, enumerate în categoriile lor separate.

Virușii care afectează sistemul nervos al câinelui

Virusul rabiei la câini (Lyssavirus)

1. Virusul rabiei la câini (Lyssavirus)

În unele culturi, Rabies Infecția este cunoscută ca o boală demonică datorită simptomelor sale demonice și oribile, apoi moartea imediată fără posibilitatea de recuperare. Vaccinul de bază Rabia previne această infecție în întregime, iar multe guverne locale și de stat din SUA necesită vaccinarea obișnuită a câinilor împotriva rabiei.

Modul de răspândire a virusului rabiei la câini este prin saliva. Aceasta include o infecție printr-o mușcătură de la o canină infectată și o rană a pielii. Cei mai frecvenți purtători ai virusului rabiei sunt faunei sălbatice (pisici ferate, skunks, vulpi, câini de prerie și raton), lilieci și câini nevaccinați, în special câini de vânătoare.

Deoarece virusul rabiei merge de-a lungul trunchiului nervos la creierul câinelui, etapele clinice ale infecției includ:

Forma prodromală - Principalele simptome includ prurită severă la locul de mușcătură, anxietate și schimbări de comportament. Paralizia are loc după una până la trei zile, iar câinele moare în termen de zece zile după primele semne vizibile de infecție.

Formă furioasă - Această variație a bolii include o rătăcire, convulsii și salivarea excesivă a unui câine. Câinele va arăta semne de iritabilitate, voce modificată și entuziasm. Apoi, apetitul depravat, hidrofobia, ataxia și paralizie musculară va avea loc înainte de moarte. Micșind alte animale, obiecte, și oamenii sunt bine cunoscuți ca un sindrom de câine nebun, care apare în cea mai mare parte la câinii și vulpile infectate.

Forma paralitică - Este cea mai comună formă de boală rabie. Simptomele primare includ letargia, disfagia, tremurul muscular și paralizia terminală.

Nu este prea dificil să se facă un diagnostic de rabie la câini după colorarea imunoperoxidazei, prin găsirea de anticorpi fluorescenți și RT-PCR (reacția în lanț de transcriptază inversă) a țesutului creierului unui câine.

2. Pseudorabies (Porcine Herpesvirus 1, boala Aujeszky)

Pseudorabies la câini este o infecție care este rareori văzută și apare în primul rând în porcină. În cazuri foarte rare, A fost observată că poate afecta câinii, mai ales când câinele a avut un contact direct cu porcul infectat sau cu carnea de porc infectată.

Simptomul cel mai sever al acestui virus sporadic la câini este encefalită acută, fatală urmată de schimbări în comportamentul animalului, pruritul, anorexia și paralizia. După ce a căzut într-o comă, câinele va muri în termen de 48 de ore după ce apar primele semne de infecție.

Virușii care afectează sistemul respirator al unui câine

Gripă canină (gripa de câine, gripa canină)

3. Gripă canină (gripă de câine, gripă canină)

Cauzate de virusul gripal canin (cunoscut și ca Gripa de câine), această infecție relativ nouă este răspândită prin secreții respiratorii. Pe elementele contaminate, virusul la câini poate supraviețui aproximativ două ore pe labe și 48 de ore pe o varietate de suprafețe. Studii noi arată, de asemenea, acest lucru poate infecta oamenii.

Problema principală este că câinele poate răspândi virusul gripal canin înainte de a prezenta orice semne de boală. Simptomele comune includ febră, tuse și nas curbat. Vaccinul există pentru acest virus, dar, din păcate, starea actuală a vaccinurilor de gripă canină nu este recomandată pentru fiecare caine și recomandarea veterinului este necesară.

4. Virusul parainfluenza la câini (CPIV)

Nu este rar să izolezi acest virus la câini. Deoarece virusul parainfluenza afectează epiteliul tractului respirator al unui câine, caracteristica principală a acestei boli este apariția tusei uscate acute și amigdalită în canini.

Dacă nu este vindecat rapid și adecvat, poate apărea infecție bacteriană secundară, ceea ce va duce la o formă mai severă a bolii la câini cu simptome mai grave.

5. Tuse de canisa (traheobronchită infecțioasă canină)

Este o boală obișnuită care apare la câinii ținute în adăposturi și caniuri care combină adesea infestarea virușilor și a bacteriilor. De cand Tusea canisei este foarte contagioasă, câinele dvs. poate deveni rapid infectat după contactul cu celelalte animale bolnave.

numai simptome care sunt persistente includ tuse uscată și aspru, și un nas snotty. Vaccinul existent este util și îl va împiedica, dar nu este recomandat pentru fiecare câine. Din fericire, infecția durează de obicei până la două săptămâni și va dispărea decât dacă apar complicații suplimentare, cum ar fi pneumonia severă,.

6. Tipul 2 adenovirus (cav-2)

Adenovirusul de tip 2 este o boală a puiilor în primul rând. Afectează câinii tineri care și-au pierdut protecția maternă a anticorpilor, precum și câinii nevaccinați. Infecția este imprevizibilă și poate trece după simptome ușoare sau provoacă bronhopneumonie fatală.

Semnele clinice ale acestui virus la câini sunt Foarte general și pot include febră, tuse uscată, letargie și traheobronchită cu micoplasme. Fără infecții bacteriene secundare, recuperarea este de obicei așteptată în termen de 10 până la 15 zile.

Virușii care afectează tractul gastrointestinal al câinelui

Canin parvovirus tip 2

7. Canin parvovirus tip 2

Cauzele Canine parvovirus de tip 2 Parvo, una dintre cele mai severe, adesea fatale infecții virale la câini, în primul rând tineri. Acest virus extrem de contagios la câini este răspândit în principal de contact direct între canini. Alte modalități de transmisie sunt scaunul contaminat, leashes, echipamente și oameni, care îl pot răspândi prin mâini.

Aceasta provoacă probleme în sistemul gastrointestinal al unui câine, urmat de febră, deshidratare, diaree sângeroasă, vărsături și lipsa apetitului. Din fericire, vaccinarea în timp util a fost arătat pentru a proteja eficient câinii de la Parvo.

Deoarece virusul poate supraviețui în mediul înconjurător timp de aproximativ două luni, se recomandă curățarea zonei în care trăiește câinele, în special folosind compuși hipoclorit de sodiu sau de peroxid.

8. Canin parvovirus tip 1

O clasificare diferită și mai puțin comună a Parvo, Canina Parvovirus tip 1 provoacă infecții respiratorii la puii cu un rezultat fatal. Semnele clinice includ anorexia, dispnee, vărsături și plictisitoare.

Virușii câinilor cu infecții cu mai multe sisteme

Virusul canin distemper (morbilivirus)

9. Virusul canin distemper (morbilivirus)

Acest virus de câine contagios poate supraviețui in aer și infectează câinele în contact direct din secrețiile respiratorii ale animalelor infectate. Simptomele comune ale acestei infecții fatale sunt febră, tuse, convulsii, descărcare nazală, ochi curteni, diaree, vărsături, lipsa apetitului și paralizia.

În 2011, cercetătorii descriu O nouă tulpină a acestui virus după un număr crescut de cazuri de câini infectați din întreaga lume. Din fericire, un vaccin de bază pentru virusul canin distemper este foarte eficient la protejarea câinilor și este esențială în multe țări.

10. Canin herpesvirus

Boala Herpesvirus canin, care afectează în primul rând puii, este foarte contagioasă și adesea fatal. Apare la câinii nou-născuți cu vârsta sub trei săptămâni, chiar dacă anticorpi materni protejează majoritatea. Transportatorii virusului sunt câini adulți, iar cele mai multe cățelușe sunt infectate transplacente.

Principalele simptome includ hemoragii și necroza diseminată a rinichilor, plămânilor și ficatului. În majoritatea cazurilor, durerea abdominală, diareea, dispneea și anorexia sunt cele mai proeminente simptome. La câinii de sex feminin, virusul provoacă de obicei infertilitate, vaginită și avort.

11. Hepatita canină infecțioasă (Ich, adenovirus 1)

Cele mai des semne clinice ale hepatitei canine infecțioase la câini includ icter, anorexie, conjunctivită, febră, sângerare, vărsături, dureri abdominale, diaree și ochi albaștri (opacitatea corneei în ochii câinelui).

În cazuri deosebit de severe, câinele poate dezvolta semne SNC, cum ar fi convulsiile, dezorientarea și coma terminală. Din fericire, există vaccinuri și sunt foarte eficient; Prin urmare, această infecție este rară la câini, în special în regiunile în care veterii efectuează imunizarea de rutină sau au fost necesare vaccinarea prin lege.

Citiți următorul: 11 cele mai multe condiții de sănătate a câinilor fatale

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 11 Cele mai periculoase virusuri la câini