Țânțari sigure și zboară repellent pentru câini

Proprietarul aplicând purici topici și bifați unguent la un câine

Țânțarii și alte insecte nu sunt doar deranjante, dar pot transmite boli mortale la câinele dvs. printr-o mușcătură simplă. Din fericire, există diverse produse care pot contribui la respingerea acestor bug-uri și, prin urmare, pot scădea probabilitatea transmiterii bolii. Nu toate produsele care lucrează sunt în siguranță pentru un câine, deci este important să vă protejați câinele de țânțari și la alte insecte și să vă asigurați că nu vă răniți câinele în acest proces.

Ce boli fac țânțarii și alte insecte la câini?

Țânțari, purici și căpușe sunt toate insectele care pot transmite cu ușurință bolile la câini cu o mușcătură simplă. Țânțarii pot transmite mortale boală de vierme, Purtele pot transmite tapeworms și Haemobartonella, și căpușe pot transmite boala Lyme, Rocky Mountain Spotted Fever, Ehrlichia, Babesia, Haemobartonella, Tularemia și Anaplasmoza. Căpușele pot provoca, de asemenea, paralizie la câini datorită unei toxine pe care le secretă și hepatozooza dacă câinele o mănâncă. Numai anumite tipuri de căpușe pot transmite boli specifice, astfel încât câinii nu sunt expuși riscului pentru toate aceste boli dacă se găsesc doar una sau două tipuri de căpușe în care locuiesc. Indiferent, toți câinii sunt expuși riscului pentru bolile transmise de insecte, chiar dacă trăiesc strict în interior. Insectele pot intra cu ușurință într-o casă, astfel încât niciun câine nu este complet fără risc.

Insecte periculoase pentru câini

În timp ce oamenii pot folosi diverse spray-uri de insecte, loțiuni și chiar plante pentru a respinge țânțarii și alte bug-uri, mulți pot fi periculoși pentru un câine, astfel încât acestea să fie cele mai evitate.

  • Deeet - Produsele care conțin DEET trebuie să fie întotdeauna evitate, deoarece acestea pot provoca convulsii și moarte la câini. Multe repellente de țânțari concepute pentru oameni vor avea acest ingredient în ea.
  • Plante și produse Citronella - Mirosul lui Citronella este iritant pentru câini și dacă sunt consumate cantități mari ale plantei, poate fi și toxică. Multe produse concepute pentru a fi în siguranță în jurul animalelor de companie conțin Citronella, dar câinii nu-i plac.
  • Plante de geraniu - Dacă este consumat, plantele de geranium pot provoca erupții cutanate, letargie, tensiune arterială scăzută și anorexie la câini.
  • Plante de marigold - Plantele de marigold pot provoca iritarea pielii și, dacă este consumată, gastrointestinală supărată ca vărsături și diaree.
  • Plante de usturoi - Usturoiul poate provoca probleme severe precum anemia și colaps și poate dura câteva zile pentru a apărea după ingestie. Ocazional oamenii vor hrăni cantități foarte mici de usturoi la câinele lor pentru a încerca să respingă puricii, dar riscul nu merită.
  • Uleiuri esentiale - Multe uleiuri esențiale pot fi dăunătoare câinilor, mai ales dacă nu sunt diluate corespunzător și aplicate cu un ulei purtător, care este, de asemenea, sigur pentru câini. Ele sunt cele mai evitate deoarece pot provoca iritarea pielii, GI supărat dacă sunt lins și chiar mai severe simptome, în funcție de tipul de ulei și concentrație care este utilizată. Uleiurile esențiale dăunătoare pentru câini includ scorțișoară, citrice (D-limonen), pennyroyal, mentă, pin, mesteacăn dulce, arbore de ceai (melaleuca), wintergreen, ylang ylang, anason, cuișoare, cimbru, ienupăr, șarpe și usturoi și ar trebui întotdeauna a fi evitat.

Insecte insecte pentru câini

Multe produse și plante sunt în mod obișnuit în siguranță și ușor de utilizat pentru a fi utilizate ca repellente și opțiuni de gestionare a insectelor pentru câini.

  • Plante de busuioc - Acestea pot fi plantate în pământ sau în ghivece pentru a ajuta la repetarea țânțarilor.
  • Plante de catnip - Puteți atrage unele pisici, dar țânțarii nu-i plac plantele de catnip.
  • Plante de lavandă - Aceste plante miroase mari la oameni, dar țânțarii îi urăsc.
  • Plante de balsam de lamaie - Plantele de balsam de lamaie pot atrage albine și fluturi, dar țânțarii nu doresc nimic de-a face cu ei.
  • Plante de rozmarin - Aceste plante sunt în mod obișnuit în siguranță, cu excepția cazului în care se consumă o cantitate mare. Dacă nu sunteți îngrijorat de câinele dvs. mănâncă planta, ele pot fi utile pentru repetarea țânțarilor.
  • Plante de mentă - În cantități mari, menta poate provoca vărsături și diaree. Dacă planta este la îndemâna de la câinele dvs., totuși, o plantă de mentă (nu uleiul esențial) poate ajuta la repetarea țânțarilor.
  • K9 Advantix - Acesta este un unguent lunar, topic care conține ingrediente care respinge căpușe și țânțari. Nu ar trebui folosit niciodată pe pisici, totuși.
  • VECTRA 3D - Ca K9 Advantix, aceasta este o aplicație lunară, topică care va respinge țânțarii.
  • Pământ de diatomee - Atâta timp cât nu utilizați produsele tratate chimic destinate utilizării industriale sau curățării la piscină, pământul de diatomee este sigur odată ce praful se fixează pe pământ. Evitați respirația în timp ce o aplicați în curte, dar în caz contrar este considerată non-toxică. Acesta distruge ouăle de purici, astfel încât acestea să nu poată fi trase, în timp ce nu este din punct de vedere tehnic un repellent, poate ajuta la prevenirea câinelui dvs. de a obține purici.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Țânțari sigure și zboară repellent pentru câini