Cum să spuneți dacă aveți un hamster bolnav

Hamster

Dacă dețineți un hamster, ați putea ști deja că există veterinari care se specializează în îngrijirea celor mai mici membri ai familiei blană. Dar, ceea ce este posibil să nu știți este că majoritatea medicilor veterinari ai animalelor de companie au cunoștințe în diagnosticul și tratamentul bolii pentru aceste animale de companie speciale și sunt dispuși să ajute dacă un specialist nu este disponibil.

Multe boli de hamster pot fi abordate din punct de vedere medical. Pentru a obține îngrijiri medicale în timp util pentru hamsterul dvs., va trebui să recunoașteți semnele de boală. Acest articol abordează simptomele bolii și a afecțiunilor obișnuite de bază în hamsterii PET.

Semne generale de boală

Ca și în cazul tuturor animalelor de pradă, hamsterii vor ascunde semne de boală la începutul bolii. Observați frecvent hamsterul. Care este ziua lui normală ca? În ce momente ale zilei mănâncă, bea, exercită și dormi? Cât de multă alimente și apă consumă în mod normal? Cum arată scaunul ei? Știind ce este normal vă va ajuta să determinați ceea ce nu este normal. Următoarele sunt câteva semne generale că ceva nu este corect:

  • Coat de păr dur - dacă hamsterul tău moale se simte grosier sau dacă părul care pune în mod normal plat este în picioare, hamsterul tău poate simți rău. (Notă: acesta este, de asemenea, un semn al îmbătrânirii normale - hamsterii de 2 până la 3 ani). În prezența altor simptome, acest lucru nu trebuie ignorat.
  • Pierderea poftei de mâncare - Asigurați-vă că știți cât de mult mănâncă hamsterul dvs. într-o zi. Cu o hrană peletată sau blocată, acest lucru este ușor de evaluat. Curățați ziarul zilnic și dacă merge mai mult de o zi fără a mânca, caută ajutor de la un medic veterinar.
  • Pierdere în greutate - acest simptom nespecific poate însoți multe boli. Dacă vă ocupați de hamsterul în mod regulat, ar trebui să puteți spune când burta a devenit mai mică sau a colaborat mai proeminent.
  • Letargie - Dacă sunteți familiarizat cu activitatea obișnuită a hamsterului (folosind roata de exerciții, colectarea peletelor alimentare), atunci veți ști când activitatea scade.

Semne specifice de boală

Anumite boli sunt asociate cu simptome specifice. Unele dintre aceste condiții sunt tratabile, însă intervenția timpurie oferă cea mai bună șansă pentru un rezultat bun. Deși nu este o listă exhaustivă, aceste simptome sunt asociate cu probleme medicale comune:

  • Pierderea parului - Dacă hamsterul dvs. are un strat subțire, este probabil o problemă de bază. Bolile active hormonale (disfuncție suprarenală), boli infecțioase (ringworm) sau paraziți (acarienii) pot provoca pierderea părului.
  • Coadă umedă - Dacă coada uscată în mod normal a hamsterului este umedă, duceți-l la un medic veterinar. Diareea cauzată de enterită sau ileită nu este mai puțin frecventă și poate progresa la probleme mai grave, dacă nu sunt tratate. Formarea de diaree netratată poate provoca recumul sau intestinul să se întoarcă în afară, necesitând reparații chirurgicale.
  • Nasul și descărcarea ochilor - Hamsterii ar trebui să aibă nasuri uscate. Descărcarea nazală sau ochii care sunt blocați sunt semne de infecție respiratorie. Hamsterii sunt predispuși la dezvoltarea pneumoniei și pot avea nevoie de terapie cu antibiotice.
  • Respirație rapidă - Hamsterii pot dezvolta boli de inima, care se manifestă clinic ca letargie și schimbări în respirație.
  • Bea excesiv - Bolile de rinichi, ficat și suprarenale pot provoca acest simptom. Asigurați-vă că schimbați zilnic apa, astfel încât să știți cât de mult bea micul tău.
  • Umflătură - Dacă se observă umflarea oriunde pe organism, ar trebui să se urmărească îngrijirea veterinară. Abcesele sunt comune în hamsteri. Umflarea abdomenului indică probabil o condiție mai gravă. Veterinarul dvs. vă va ajuta să determinați diferența și să începeți tratamentul, dacă este posibil.

Semne false de boală

Hamsterii au caracteristici neobișnuite care sunt normale, dar pot fi interpretate greșit. Următoarele semne trebuie evaluate împreună cu comportamentul general, deoarece schimbările pot indica o problemă mai gravă.

  • Pungi de obraz complet - Hamsterii le place să transporte alimente în pungi de obraz. Deoarece sunt animale de pradă, ei adună mâncare și îl ascund pentru consum ulterior. Dar, pungile pot deveni afectate sau infectate, deci dacă nu sunt golite zilnic, ar trebui să se urmărească evaluarea veterinară.
  • Descărcarea vaginală - Hamsterii feminini trec prin căldură aproximativ la fiecare 4 zile. Pentru aproximativ o zi, au descărcare groasă și stricată. Descărcarea persistentă sau sângeroasă este anormală.
  • Testicule mari - Hamsterii masculi au în mod normal testicule mari, care pot deveni mai proeminente cu maturitatea. Dacă dimensiunea este uniformă fără schimbare de culoare, acest lucru poate fi normal. Dacă este însoțită de o schimbare de culoare a testiculelor sau durerii cu manipulare, poate exista o stare de bază care are nevoie de tratament.

Unele dintre condițiile comune care afectează hamsterii pot fi tratați cu succes dacă sunt recunoscute mai devreme. Cunoașterea comportamentului normal pentru hamsterul dvs. vă va ajuta să determinați când există o problemă. Petrecând timp cu hamsterul dvs. în fiecare zi, oferind zilnic alimente și apă proaspete, iar curățarea în mod regulat a cuștii sunt cele mai bune recomandări pentru recunoașterea precoce și tratamentul problemelor medicale.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să spuneți dacă aveți un hamster bolnav