De ce este rău de ciocolată pentru câini?

Ciocolata a fost de mult timp asociată cu deserturi și decadența și este adesea privită ca o indulgență în majoritatea țărilor. Acest tratament dulce poate fi consumat în forma sa brută sau inclus într-o varietate de alte alimente, cum ar fi cookie-urile, prăjiturile, brioșele și înghețele. Dar câinii pot mânca ciocolată vreodată, și dacă nu, de ce este ciocolată rău pentru câini?

Dacă ați fi întrebat, "# 8220;Pot să-mi dau ciocolata de câine,& # 8221; raspunsul este NO - câinii nu pot avea niciodată ciocolată Deoarece unul dintre compușii săi, teobromina, este extrem de toxic pentru canini. Chiar și un pic de ciocolată poate provoca probleme grave de sănătate.

În acest articol, vom discuta despre ciocolată în detaliu, câinii pot mânca ciocolată în ocazii și, dacă nu atunci de ce este ciocolată rău pentru câini exact și ce să facă un câine a mâncat ciocolată.

De asemenea, citiți: Câinii pot mânca marshmallows?

Ce este ciocolata?

Ciocolata este o mâncare dulce creată din semințele de cacao din Theobroma, care au fost prăjite și la sol. Aceste semințe au fost recoltate de secole, dar în forme mai moderne, ele sunt fabricate în forme bloc, lichide sau mucegai. În plus, aceste semințe sunt de asemenea utilizate ca dispozitiv de aromatizare în alte alimente.

Ciocolata de astăzi este adesea consumată în patru forme primare:

  • Dulce, o combinație de solide de cacao, unt, zahăr și uleiuri vegetale
  • Alb, constând din unt de cacao, zahăr și lapte
  • Lapte, inclusiv ciocolată dulce, dar cu lapte condensat și lapte praf
  • Întuneric, conținând procente mai mari de cacao cu unt de cacao

Aceasta este ceea ce arată ciocolata:

Ciocolată și câini

Este unul dintre cele mai populare arome și tipuri de alimente din lume. Ciocolata poate fi găsită în multe produse alimentare, de la deserturi la prăjituri la bomboane și chiar băuturi calde și reci. Dar câinii pot mânca ciocolată și dacă nu, atunci de ce este ciocolată rău pentru câini?

LEGATE DE: Toxicul de struguri la câini și pericolele sale au explicat

Ciocolata pentru câini 101
Câinii pot mânca ciocolată?

Câinii pot mânca ciocolatăDeci, câinii pot mânca ciocolată în unele cantități mici? Nu, câinii nu ar trebui să consume niciodată ciocolată indiferent cât de puțin este suma.

Dar de ce este ciocolata rău pentru câini? Motivul de ciocolată este toxic pentru câini este că conține Theobromine, un compus xantin legat de cofeina care este toxic pentru câini. Bomboanele întunecate sunt chiar mai periculoase pentru caini să consume, deoarece acest tip de ciocolată este mult mai mare în teobromine. Teoretic, ciocolata ar fi foarte benefică pentru sănătatea câinilor, deoarece este pentru oameni dacă am putea găsi o modalitate de a îndepărta compusul toxic.

Deși ciocolata nu este considerată cea mai nutritivă a alimentelor pentru oameni, în cea mai mare parte datorită confecțiilor zaharoase cu care este adesea combinată, este o delicatețe preferată în rândul multor oameni. Ciocolata întunecată este cea mai sănătoasă și mai nutritivă formă și este de obicei mai mică în calorii și are unele beneficii pentru oameni pentru oameni.

Studiile au arătat că la om, ciocolata neagră poate face următoarele:

  • Ciocolata scade tensiunea arteriala si imbunatateste fluxul sanguin (1, 2)
  • Ciocolata are mai mulți antioxidanți decât multe boabe și fructe (3)
  • Ciocolata scade riscul bolilor cardiovasculare (4, 5)
  • Ciocolata poate preveni diabetul si boala de inima (6, 7)
  • Ciocolata îmbunătățește starea pielii (8, 9)
  • Ciocolata îmbunătățește funcția creierului (10, 11)

În special, ciocolata neagră are o tona de beneficii pentru sănătate pe care le poate oferi oamenilor, iar acestea au fost dovedite într-o multitudine de studii. Dar câinii pot mânca ciocolată în anumite cantități sau pentru a evita ingredientul toxic pentru a profita de beneficiile și, dacă nu, de ce este ciocolata rău pentru câini și ce se întâmplă exact atunci când câinele a mâncat ciocolată?

LEGATE DE: Motivul pentru care câinii nu pot mânca ceapa

Știință în spatele otrăvitorului dulce pentru câini

Ciocolata ucide câiniiCâinii iubesc gustul dulce al ciocolatei și îl vor consuma cu bucurie. Cu toate acestea, ciocolata a fost de multă vreme cunoscută ca otrăvitoare pentru câini și este adesea numărul unu tratat pe radarul veterinarilor. Efectele sale secundare asupra câinilor au fost studiate de zeci de ani și știm exact de ce este rău de ciocolată pentru câini (Finlay 2005).

Principala amenințare că ciocolata prezintă câinilor este cantitatea de ciocolată - și, prin urmare, de theobromină - că au ingerat. O cantitate mică de ciocolată, cum ar fi un M & M sau două, ar putea să nu fie toxice pentru un câine de rasă mare (deși încă nu este recomandat), dar poate fi suficient pentru a amenința viața unui Chihuahua.

Cofeina este o altă chimică stimulantă găsită în ciocolată care este periculoasă pentru câini, dar nicăieri aproape de toxic ca teobromina pe bază de gram pe bază de gram.

Așa că ciocolata ucide câini?

da. În studiile privind câinii și ciocolată, s-au observat că ingestia acestui tratat dulce provoacă simptome ușoare cum ar fi diareea, vărsăturile și deshidratarea, și adesea progresează în probleme severe cum ar fi convulsii, tremore musculare și deces (Stidworthy și colab. 1997). Severitatea efectelor va depinde cât de multă ciocolată și ce tip a fost consumat.

Ciocolata mai întunecată, cu atât este mai toxică pentru câini.

Studiile arată că ciocolata foarte întunecată, neagră este cel mai periculos tip de câini de consum (Sutton 1981). Pulberea de cacao și orice fel de legătură care conține cacao și, prin urmare, teobromina va fi la fel de toxică pentru câini, ceea ce poate duce la moarte.

Cât de multă ciocolată este periculoasă pentru câini?

Potrivit studiilor și manualului de veterinar Merck, câinele va începe să simtă efectele secundare ale ciocolatei după ingerarea cât mai puțin de 44 mg per kilogram de greutate corporală. Aceasta este în principiu prăjită de ciocolată. Pentru un câine mediu de dimensiuni medii care cântărește aproximativ 45 kg, o doză de 1 oz de ciocolată va fi suficient pentru a provoca toxicitate.

Nu există beneficii de ciocolată pentru câini.

Dar câinii pot mânca ciocolată într-o formă sau formă pentru a obține beneficiile? Din pacate, nu. Toxicitatea din cadrul ciocolatei face orice beneficii mici pentru câini inconsecvenți în fața disconfortului și a bolii Câinele dvs. va experimenta dacă ingeste acest produs alimentar. Există, de asemenea, un risc potențial de atacuri de inimă, sângerări interne și eventual moarte.

Prin urmare, orice beneficii ale ciocolatei sunt redate null.

Câinii metabolizează lent teobromina, astfel încât efectele toxice ale ciocolatei pot începe să apară în două ore de ingestie sau până la 24 de ore după aceea, după cum se indică în studiul Finlay 2005.

Nu există un tratament specific pentru otrăvirea cu ciocolată. Cu toate acestea, metode comune utilizate atunci când un câine a mâncat ciocolată includ inducerea vărsăturilor, utilizarea de cărbune activată, fluide intravenoase și oxigenul.

LEGATE DE: Câinii pot mânca pizza?

Ciocolata ucide câinii

6 Efecte secundare ale ciocolatei pentru câini

De ce este ciocolata rău pentru câini și ce vă puteți aștepta dacă canina dvs. consumă? Altele decât simptomele menționate mai sus observate în mai multe studii, cum ar fi atacurile de inimă, tremurul muscular, convulsii și eventuala moarte, unele dintre cele mai frecvente efecte secundare ale ciocolatei pentru câinii observați în birourile veterinare sunt acestea:

1. Chiar și cantități mici de ciocolată pot provoca tulburări de stomac.

Nu ia mult mai mult decât o parte dintr-o uncie de ciocolată pentru a supăra sistemul gastrointestinal al câinelui. Simptomele de stomac deranjat sunt balonare, vărsături, diaree și pierderea apetitului.

2. Cantități mari de ciocolată pot duce la boli grave și tulburări.

Câinii care ingeră o cantitate mai semnificativă de teobromină se pot confrunta cu probleme serioase de sănătate. Cantități mai mari de otrăvire a teobrominei pot provoca o setea crescută, convulsii, tremura musculară, sângerări interne, incontinența urinară, bătăile inimii neregulate și arestul cardiac.

3. Hiperactivitatea severă poate apărea atunci când un câine consumă ciocolată.

Un semn clar că otrăvirea cu teobromină impacsează câinele dvs. este dacă expune nivele extreme de hiperactivitate după ce a ingerat ciocolata. Simptomele acestei afecțiuni includ:

  • Ochii nefocalizațiDe ce este rău de ciocolată pentru câini
  • Nelinişte
  • Mișcări compulsive, filare în cercuri, urmărind coada
  • Comportament anormal, frenetic
  • O garnitură constantă
  • Mișcare non-stop
4. Ciocolata compromite sistemele circulatorii și respiratorii ale unui câine.

În afară de provocarea convulsiilor și tremorelor musculare, teobromina din ciocolată afectează în mod negativ sistemele critice în corpul unui câine. Hipertensiunea, hipertermia, hipotensiunea și coma pot apărea. În plus, insuficiența respiratorie și aritmiile cardiace pot duce la moarte. Consumul de ciocolată este deosebit de periculos pentru câinii cu boală cardiacă preexistentă.

5. Alte complicații medicale se pot dezvolta cu otrăvirea cu ciocolată.

Condițiile secundare de sănătate pot fi generate ca rezultat al otrăvirii cu ciocolată. De exemplu, vărsăturile adesea asociate cu toxicitatea teobrominei ar putea duce la pneumonie de aspirație. De asemenea, efectele pe termen scurt ale cofeinei și al toxicității de teobromină, cum ar fi anxietatea și hiperactivitatea, pot provoca un disconfort extins de câine.

6. Ingerarea de ciocolată poate duce la pancreatită și diabet zaharat.

Chiar dacă un câine de rasă mai mare poate consuma ciocolată fără a suferi de otrăvire, ingerarea pe termen lung a ciocolatei poate duce la o boală permanentă și devastatoare: pancreatită. Pancreasul este responsabil pentru producerea enzimelor digestive, iar expunerea la excesul de zahăr copleșește organul.

De-a lungul timpului se face suficientă daune care are ca rezultat o inflamație a pancreasului care poate duce la diabet, febră, deshidratare, depresie, abdomen dureros și disperat și lipsa apetitului.

Cum rămâne cu ciocolata în deserturi de câini și tratează?

Câini și ciocolată trateazăUnii oameni cred că mâncarea întunecată văzută adesea în cookie-urile câinilor, prăjiturile și alte tratamente dulci de canin este ciocolată. De fapt, acest ingredient este roşcovă, o mâncare făcută din podurile de fasole ale copacului Carob. Este un substitut excelent, netoxic pentru ciocolată în câini, și conține multe vitamine și minerale esențiale, de asemenea.

Nici un tratament sau alimente pentru câini nu va conține vreodată ciocolată, cafeină sau cacao, deoarece industria și medicul veterinar sunt conștienți de efectele secundare periculoase ale ciocolatei pentru câini și este una dintre primele produse cele mai suspecte când vine vorba de alimentația PET.

LEGATE DE: Ce trebuie să știți despre prevenirea otrăvurilor pentru câini

Câinele meu a mâncat ciocolata. Ce trebuie să fac?

Dacă câinele dvs. a mâncat ciocolată, există câțiva pași pe care ar trebui să o luați imediat pentru a rezolva situația. Dacă știți că câinele tocmai a mâncat o ciocolată, puteți să faceți primul pas înainte de a vă apela VET - Induceți vărsăturile în câinele dvs.

Apoi, apelați cât mai curând posibil veterinar sau otravă PET. În mod similar, dacă câinele dvs. a mâncat ciocolata chiar acum, medicul veterinar poate să-i ducă la vărsături la domiciliu sau vă poate cere să aduceți imediat câinele pentru a oferi cărbune activat pentru a vă încuraja câinele să arunce ceapa toxică. Cărbunele va reduce absorbția teobrominei toxinei în tractul gastrointestinal.

În cele din urmă, va trebui să păstrați un ochi apropiat de câinele dvs. pentru orice semne de toxicitate și face note pentru veterinarul dvs. În funcție de cât de multă ciocolată a mâncat câinele, poate că trebuie să fie spitalizat de ceva timp pentru a primi oxigen suplimentar sau chiar o transfuzie de sânge.

Dog Otras Infographic

rezumat
Câinii pot mânca ciocolată?

De ce este rău de ciocolată pentru câiniÎn concluzie, câinii pot mânca ciocolată în cantități mici? Nu, câinii nu trebuie să mănânce ciocolată, vreodată și în orice sumă. Chiar și cantități mici de ciocolată pot fi toxice, dăunătoare dacă nu sunt în mod corespunzător la un câine, în funcție de mărimea și rasa sa.

De ce este rău de ciocolată pentru câini? Theobromina din ciocolată este ceea ce cauzează toxicitatea. Afectează sistemele de corpuri ale multor câine, iar daunele pe termen scurt și lung pe care câinele dvs. le poate suferi nu merită șansa. Dacă vrei ca câinele tău să se bucure de un seif, dulce trata, dă-i lui Carob.

Dacă câinele meu a mâncat ciocolată? Încercați să provocați vărsături în câinele dvs. și apelați imediat VET sau Otrage PET online.

Citiți următorul: 7 cele mai grave alimente umane pentru câini (pe baza studiilor)

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce este rău de ciocolată pentru câini?