Ce să faci dacă câinele tău tusește sânge?

Dacă observați că câinele dvs. este tuse, Aceasta nu este, în general, o cauză de alarmă. Cu toate acestea, dacă vedeți că câinele tusește sânge, atunci primul trebuie să faceți este se îndreaptă spre cel mai apropiat birou veterinar - Acesta nu este cazul în care puteți încerca să aflați lucrurile pe cont propriu. Nu așteptați să vedeți dacă tusea pleacă sau dacă sângele se oprește sau se usucă.

Când câinii tusește sânge, este un semn că ceva serios se întâmplă pe plan intern. Există multe motive diferite pentru care câinii ar putea tuse sânge, inclusiv: infecție, daune interne și boli. Citiți mai multe pentru a afla mai multe despre cele mai frecvente cauze ale câinilor care tusesc sânge, precum și pașii potențiali următori.

1. Heartworm

Există unele infecții care vă vor face ca câinele să tuse sânge, iar unul dintre cele mai frecvente este viermele de inimă. Dacă puii dvs. nu a fost pe o preventivă sau a ratat unele doze de medicamente, acestea ar fi putut obține viermii de inimă, care este contractată de o mușcătură de țânțari infectați. Acest lucru necesită o excursie imediată la veterinar. Pentru a determina dacă pooch-ul dvs. are sau nu viermi de inimă, VET dvs. va efectua un simplu test de sânge.

Tratamentul pentru viermii de inimă este extins și scump, dar este necesar pentru a salva viața câinelui. Câinele va primi o serie de medicamente prin injectare pe o perioadă de timp. În timp ce aceștia primesc injecții și în timpul între injecții, este imperativ ca animalul dvs. să rămână calm, astfel încât să nu se supraexară în sine. A fi activă în timpul tratamentului cu inima poate fi foarte dăunător sau chiar fatal pentru câinele dvs.

2. Tuberculoză

Tuberculoza este un tip de infecție bacteriană care poate deteriora sistemul respirator al câinelui. Dacă animalul are tuberculoză, aceștia pot prezenta următoarele simptome: tusea sângelui în flegma, pierderea în greutate, icterul, creșterea setei și deshidratarea.

Chiar dacă tuberculoza este rară la câini, poate fi transmisă prin inhalare, deci există o posibilitate ca aceștia să o contracteze. Există, de asemenea, posibilitatea ca câinii să poată infecta oamenii dacă sunt tuberculoza-pozitiv.

Din păcate, nu există un tratament cunoscut pentru tuberculoză la câini, atât mai mult decât probabil că un câine infectat cu TB va trebui să fie eutanasiat. Motivul pentru care un câine ar fi trebuit să fie eutanass se datorează riscului de infectare a oamenilor. Cei care sunt cel mai mult ca risc de contractare a tuberculozei de la un câine infectat sunt bebeluși și copii mici.

3. Daune interne

Dacă animalul dvs. de companie a suferit daune interne de la o luptă cu un alt animal, un accident de vehicul sau alt accident care a provocat răni corporale și au vărsat sânge, pot avea daune interne. Trebuie să vă luați animalul către VET pentru a testa.

Medicul veterinar va efectua cel mai probabil o examinare fizică. Diferitele teste pe care VET le poate rula include: teste de sânge, urineză, raze X, ultrasunete sau scanare CT. Tratamentul pentru deteriorarea internă va depinde de diagnosticul exact, dar poate include: antibiotice / medicamente, chirurgie și turnarea oaselor sparte.

4. Boală

Boala vasculară pulmonară ar putea fi cauza câinelui dvs. tuse de sânge. Boala vasculară pulmonară poate fi cauzată de multe lucruri diferite, inclusiv: anemie, pancreatită, cancer pulmonar sau boli inflamatorii. Fiecare dintre aceste boli are o serie de alte simptome, modalități de diagnosticare și tratamente care pot fi utilizate.

5. Anemie

Anemia este rezultatul pierderii de sânge și / sau a unui număr scăzut de fier din sânge. Procesele de incitare a anemiei includ:

  • Pierderea de sânge din cauza rănirii interne sau externe
  • Boala sistemului imunitar
  • Sângerări gastrointestinale datorate bolii sau inflamației
  • Bolile infecțioase (cum ar fi cele răspândite prin căpușe)
  • Expunerea la toxină
  • Lipsa producției de celule roșii din sânge

Diagnosticul anemiei include rularea unei varietăți de teste: teste de sânge, urineză, raze X și scanări CT. Tratamentul pentru anemie include, de obicei, transfuzii de sânge. Dacă anemia nu este severă, poate fi prescrisă un supliment și pot fi necesare modificări alimentare.

6. Pancreatită

Pancreatita la câini este atunci când pancreasul devine inflamat, enzimele digestive care sunt în mod normal inactive până când ajung la intestinul subțire, care devin active în interiorul pancreasului, ducând la dureri și umflături, deoarece pancreasul de fapt începe să se digeasse. În plus față de tuse de sânge, simptomele pentru pancreatită sunt:

  • Umflarea abdomenului
  • Postură anormală; Arhingul spatelui
  • Diaree
  • Letargie
  • Nelinişte
  • Gagging

Tratamentul pentru pancreatită include medicamente, modificări dietetice, fluide intravenoase, medicamente pentru durere, medicamente anti-vărsare și spitalizare în cazuri extreme.

7. Cancer de plamani

Cancerul în plămânii câinelui poate fi cauzat de tumori care cresc sau se răspândesc la plămâni. Acestea sunt următoarele simptome ale cancerului pulmonar la câini (în plus față de tuse de sânge):

  • Durere
  • Respiratie dificila
  • Respirație rapidă
  • Letargie
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Pierdere în greutate
  • Pierderea musculară
  • Febră
  • Fluidul se acumulează în abdomen

Diagnosticul se face printr-un panou de teste de sânge și raze X. Un tratament adevărat nu este disponibil pentru câini; Cu toate acestea, câinii pot trăi confortabil cu un tratament adecvat. Tratamentul constă în îndepărtarea tumorii (a tumorilor) prin intermediul intervenției chirurgicale și a medicamentelor cu prescripție medicală.

8. Bolile inflamatorii

Iată ce să faceți dacă câinele dvs. tusește sângeExistă boli inflamatorii cronice care pot fi controlate și tratate; Cu toate acestea, există momente în care bolile inflamatorii sunt grav și potențial amenințând viața. O boală inflamatorie se întâmplă atunci când o parte interioară a câinelui dvs. devine umflată, inflamată și potențial infectată.

Alte simptome legate de bolile inflamatorii pentru a privi sunt: ​​umflarea, roșeața, durerea severă, rigiditatea și convulsii.

Diagnosticul se face prin examinare fizică, teste de sânge, raze X, ultrasunete și scanări CT. Tratamentul depinde de ceea ce este inflamat, severitatea inflamației și alți factori. Medicamentele și chirurgia sunt cele două tratamente cele mai comune.

Citiți următorul: 8 cauze ale diareei sângeroase la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să faci dacă câinele tău tusește sânge?