10 Semne de rabie la câini și trei etape proeminente

Rabia este un virus preventiv de moarte, cu aproape 100% rezultate fatale în majoritatea cazurilor (1). Dacă câinele dvs. devine infectat cu rabie, nu există prea multe șanse de supraviețuire, motiv pentru care vaccinarea este crucială (2). Știind despre semnele de rabie la câini vă poate ajuta să vă salvați animalul în unele cazuri, precum și pentru că rabia este o boală zoonotică (3).

Ce este rabie la câini?

Canina Rabies este un tip de virus care afectează sistemul nervos central al unui câine, măduva spinării și creierul (4). Din păcate, ambele rabie canine și rabie umană rămân neglijați și Realizarea constantă a bolilor (5, 6).

Virusul se stabilește inițial în țesutul muscular și se deplasează la sistemul nervos al câinelui, în cele din urmă intră în glandele saliva (7). Acesta este motivul pentru care majoritatea imaginilor acestei boli arată câinii salivând sau spumând la gură, ca și câinele rabies de mai sus.

Virusul rabiei va ucide gazda animală în aproape 100% din cazuri (8). Virusul nu poate supraviețui mai mult de 24 de ore în afara gazdei, care poate fi fie om, fie un animal intern sau sălbatic.

Virusul a fost detectat în aproape toate țările din lume (9). Aproximativ un milion de animale mor anual de rabie. Chiar și astăzi rabia ucide în jur 60.000 de persoane în fiecare an.

Harta de câine a transmis rabie în întreaga lume
Harta de câine a transmis rabie în întreaga lume.

Cum se răspândește rabia?

Statistic, câinii sunt cei mai frecvenți purtători ai rabiei (10). Alți purtători obișnuiți de rabie sunt animale sălbatice deoarece nu sunt vaccinate, iar rabiele sunt găsite cel mai frecvent în vulpi, lilieci și raton (11).

Câinii înșiși vor primi cel mai adesea rabie prin saliva ieșind de la un alt animal afectat (12). Acesta poate fi transmis cel mai ușor de a muscatura de caine. Alte modalități de transmisie sunt, de asemenea, posibile: ochii, nasul, gura, transmisia de aerosoli sau transplantul de organe, dar sunt mult mai puțin frecvente (13, 14, 15, 16).

Câinii sunt mai predispuși la capturarea rabiei dacă au o zgârietură, lacerare sau o rană deschisă prin care virusul își poate intra corpul.

Dacă observați un câine cu simptome de rabie în vecinătatea dvs., ar trebui să o raportați imediat la centrul de control al animalelor pentru a opri răspândirea la alte animale.

10 semne de rabie la câini

Semne de rabie la câini Nu apar întotdeauna imediat. Simptomele rabie pot apărea după 10 zile de la infecție sau chiar după câteva luni. În unele cazuri rare, perioada de incubație poate dura un an (17).

În timpul "nr. 8220; Nu există simptome & # 8221; Perioada, virusul este în stadiul său latent unde un câine se comportă în mod normal și nu puteți observa că există ceva în neregulă cu poochia ta.

Sunt Trei etape la simptomele rabiei la câini (18, 19). După ce a fost infectat cu rabie, animalul dvs. de companie nu va trece neapărat prin toate etapele de mai jos și pot sări peste câteva simptome.

Simptomele inițiale ale stadiului de câini

1. Simptomele de etapă inițială

Prima etapă în care simptomele încep doar să se manifeste unui alt grad.

Nelinişte. Un câine cu rabie va avea paranoia și se va comporta ca și cum ar fi în mod constant în frică sau așteaptă ca ceva rău să se întâmple.

Retragere. Câinii pot deveni foarte timizi și pot începe să se ascundă de oameni, petrecând o mulțime de timp singuri. Chiar dacă câinele dvs. este încă prietenos cu dvs., ei își vor pierde spiritele optime și vor deveni melancolice.

Linge mușcătura. Dacă un câine a fost mușcat de un transportator de virus, ei vor linge adesea, zgârieturi, mirosi sau chiar musca rana infectată.

Agresiune. Câinii cu rabie pot deveni neobișnuit de agresivi. Rabies agresiunea va apărea în etapa inițială sau poate veni după ce virusul a ajuns la un sistem nervos al unui câine. Câinele va lăcata la oameni și alte animale, sau chiar la lucruri neînsuflețite și chiar încearcă să le muște.

Simptomele de stadiu avansat ale rabiei la câini

2. Simptomele în stadiu avansat

În acest moment, virusul a ajuns deja la creierul câinelui și a afectat potențial măduva spinării câinelui. Acesta este momentul în care animalul dvs. va trece prin vârful agresiunii.

Furiozitate. Câinele va părea nebun uneori. Ei vor lătra la orice trecere și atacă alte animale, oameni și obiecte. În acest stadiu, un câine poate, de asemenea, să atace proprietarul lor ca și cum nu-i mai recunoaște.

Pupile dilatate. Dacă vă uitați la ochii unui câine rabd, veți observa cum elevii lor sunt semnificativ dilatați ca și cum ar fi văzut ceva înfricoșător. Acesta va fi însoțit de un sentiment de confuzie și dezorientare a unui câine, chiar și într-un spațiu familiar.

Convulsii. În stadiul rabiei avansate, mușchii câinelui dvs. vor deveni afectați. Veți vedea câinele tremurând și tremurați foarte mult. În cele din urmă, câinele afectat poate avea unul sau mai multe Convulsii.

Lipsa de frică. Un câine cu rabie va avea paranoia și a crescut agresivitatea, care își depășește comportamentul regulat. Ei vor ataca totul și orice, deoarece toată frica înnăscută și învățată vor dispărea din cauza creierului fiind tulbure de la virus.

Etapa finală a simptomelor rabiei la câini

3. Simptomele finale ale scenei

Această ultimă etapă a semnelor rabiei la câini va include faza de paralizie. Paralizia poate începe ca parțială și după câteva zile să se transforme în paralizie completă, comă și moarte. De asemenea, este posibil ca un câine să săriți complet a doua etapă și introduceți ultima dată imediat după primele simptome rabie.

Salivarea. Acesta este un semn comun al unui câine care are rabie. Odată ce virusul intră în glandele saliva, provoacă excesiv de drooling și salivarea care arată ca o spumă. Câinele va părea incapabil să-și închidă pe deplin gura, cu falca care coboară în jos. În plus, câinele nu va putea să mănânce și vor pierde controlul asupra gâtului lor.

Paralizie. Paralizia va afecta gura câinelui, gâtul și mușchii. Corpul câinelui va începe să tremure și pot pierde controlul asupra picioarelor și abilității de a merge. Paralizia se va răspândi rapid în celelalte părți ale corpului câinelui, în cele din urmă ducând la comă și la moarte.

După apariția primelor semne de rabie la câini, animalul va trece prin stadiul activ al unui virus în aproximativ 7 zile, deoarece fiecare fază este probabil să dureze aproximativ. 2-3 zile.

Cum de a preveni rabia la câini?

Cea mai eficientă modalitate de a preveni rabia la câini este vaccinare (20). Câinii care sunt vaccinați au o șansă foarte bună de a trece prin rabie neacoperite. Câinii non-vaccinați se vor confrunta cu siguranță cu siguranță (21).

Pentru a minimiza riscurile, Păstrați-vă animalul departe de câinii fără stăpân și de animalele sălbatice (ratonii, vulpi, lilieci), deoarece au cea mai mare șansă de a fi purtători ai rabiei. Este recomandabil să se evite zonele naturale nepopulate și necontrolate cum ar fi lemnul. În loc să mergeți acolo, puteți merge întotdeauna la pooch-ul dvs. printr-un parc.

Păstrați câinele in lesa în timpul plimbărilor regulate și mai ales atunci când camparea sau drumeții. Asigurați-vă că animalul dvs. de companie observă cele mai de bază comenzi de ascultare, astfel încât să puteți controla câinele în cazul în care decid să urmărească după un raton sau o vulpe.

Imprastie vestea Despre rabie, simptomele și consecințele sale în rândul vecinilor, prietenilor și câinilor de familie. Dacă mai mulți oameni sunt conștienți de gravitatea sa, este mai probabil ca ei să raporteze cazuri suspecte și să-și vaccineze câinii.

Dacă vedeți un câine sau un alt animal pe strada dvs. cu simptome de rabie, raportați-l la adăpostul de animale sau centrul de control al animalelor. Nu încercați niciodată să prindeți un suspicios sau Dog abandonat tu, cum poți fi infectat și cu rabie.

Dacă bănuiți că câinele dvs. are rabie, este esențial să vă numiți imediat medicul veterinar. Câinele va primi o lovitură de rapel de rabie și va fi sub observație pentru o lună până la două luni.

Când vă luați câinele la veterinar, amintiți-vă să le restrângeți doar în caz. Dacă puteți, evitați atingerea câinelui și dacă trebuie, purtați mănuși de protecție groase. Dacă câinele dvs. salivează, nu vă apropiați de gură. În timp ce transportați câinele la veterinar, păstrați-le într-o cutie până când medicul veterinar preia.

rezumat

Rabia este un virus foarte serios, cu aproape un anumit rezultat fatal pentru gazda sa. Este de obicei transmis prin mușcătură, salivă și rană deschisă. Cei mai comuni purtători ai rabiei sunt ratonii, liliecii și vulpi.

Semnele de rabie la câini variază de la cele mai inițiale ușoare, cum ar fi neliniștea și lingeau rana la cele evidente, cum ar fi agresivitatea accentuată, comportamentul neregulat și convulsii, terminând cu simptomele spumei la nivelul gurii și paralizii complete.

Pentru a preveni rabia în câinele dvs., le vaccinați întotdeauna. De asemenea, este recomandabil să vă păstrați animalul de animale de animale sălbatice și fără stăpân și să sensibilizați despre pericolele rabiei.

Citiți următorul: 10 lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre vaccinurile câinilor

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Cele 10 semne de rabie la câini și trei etape proeminente

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 10 Semne de rabie la câini și trei etape proeminente