Boala neon tetra în pește

Neon Tetra pește

Numit după pește că a fost identificată pentru prima dată, boala Neon Tetra a lovit mulți membri ai familiei Tetra, iar alte familii populare de pește de acvariu nu sunt imune. Cichlids ca Angelfish și ciprinide, cum ar fi Danios, Rasboras, și barburi de asemenea, să cadă victimă a bolii. Chiar și goldfishul obișnuit pot deveni infectați. destul de interesant, cardinal tetras sunt mai rezistente la ravagiile acestei boli decât neon tetra asemănătoare.

Ceea ce este boala neon tetra?

Neon Tetra Boala se referă la o afecțiune cauzată de un parazit microsporidian care să fie mai frecvente decât mulți entuziaști de acvariu realizează și afectează speciile dincolo de neon Tetras. Boala este degenerativă, ceea ce înseamnă că începe ușor, dar apoi progresează rapid pentru a deveni foarte severă.

Simptomele bolii neon tetra în pește

În boala Neon Tetra, probabil că veți observa simptome în această ordine:

  • Nelinişte
  • Peștele începe să piardă colorarea, adesea într-o parte a corpului
  • Pe măsură ce chisturile din mușchi se dezvoltă, corpul poate deveni ciudat
  • Peștele are dificultăți în înot
  • În cazuri avansate, coloana vertebrală poate deveni curbată
  • Infecții secundare, cum ar fi fin rot și balonare

În timpul etapelor inițiale, singurul simptom poate fi neliniște, în special noaptea. Adesea, primul lucru pe care un proprietar îl va observa este că peisajul afectat nu mai este o școală cu ceilalți - un semn clar că ceva este greșit. În cele din urmă, înotul devine mai neregulat și devine destul de evident că peștele nu este bine.

Pe măsură ce boala progresează, țesutul muscular afectat începe să devină alb, în ​​general începând din banda de culori și în zonele de-a lungul coloanei vertebrale. Pe măsură ce țesutul muscular suplimentar este afectat, colorarea palidă se extinde. Deteriorarea mușchilor poate provoca curbură sau deformare a coloanei vertebrale, ceea ce poate provoca dificultăți în ceea ce privește înotul înotului. Nu este neobișnuit ca corpul peștelui să aibă un aspect bogat pe măsură ce chisturile deformează mușchii.

Putrezind aripioarele, în special aripile caudale, nu este mai puțin frecventă. Cu toate acestea, acest lucru se datorează mai degrabă unei infecții secundare decât unui rezultat direct al bolii în sine. Balonarea este un alt semn al unei infecții secundare.

Cauzele bolii neonice tetra

Boala neon tetra este cauzată de un parazit numit Pleisthora Hyphessobryconis. Sporii intră în pește prin ingerarea corpurilor de pești morți infectați sau de la consumul de alimente vii infectate, care pot servi ca gazde intermediare.

O dată în interiorul unui pește, parazitul va mânca peștele din interior, începând cu tractul digestiv și stomacul. Sporoplasmele se dezvoltă în interiorul intestinelor, se înfundă prin peretele intestinal în mușchii scheletici și acolo produc chisturi. Chisturile deteriorarea țesutului, semnele de deteriorare a țesutului includ culoarea parolului și mușchii mai slabi.

Este important să cunoașteți că boala Neon Tetra este foarte transmisibilă și se poate răspândi rapid printr-un rezervor rapid. Pentru a vă salva peștele, va trebui să eliminați peștele infectat cât mai curând posibil.

Unul dintre aspectele ușor reconfortante ale acestei boli este că cel puțin nu este transmis la om.

Tratament

Nu există nici un tratament cunoscut pentru boala neon tetra - de fapt, majoritatea peștilor găsiți că au boala sunt eutanasiate. Pentru a vă asigura că tot peștii nu sunt pierduți, îndepărtați peștele bolnav din rezervor, astfel încât acestea să nu fie mâncate de alte pești atunci când mor. Unele specii, cum ar fi angelfish, pot trăi destul de mult cu boala, dar nu ar trebui să li se permită să facă acest lucru într-un rezervor comunitar. Acestea ar trebui să fie rapid separate de pește neinfectat pentru a evita răspândirea bolii.

Cum de a preveni boala Neon Tetra

Cea mai bună prevenire este de a evita achiziționarea de pește bolnav și de a menține calitatea ridicată a apei. De asemenea, este important să eliminați peștele bolnav din rezervorul comunitar cât mai curând posibil: nu există nici un remediu real pentru boală și, mai mult, mulți pești vor mânca alte pești morți atunci când au fost date șansa.

Când achiziționați pește pentru rezervorul dvs., selectați un furnizor bine considerat. Dacă cumpărați online, asigurați-vă că verificați comentarii și evitați achiziționarea pentru preț față de calitate. Dacă este posibil, totuși, cumpărați local. Acest lucru vă va oferi o șansă de a observa cu atenție peștii furnizori. Nu cumpărați nici un pește din rezervoarele în care există un pește bolnav, de moarte sau mort - puteți identifica de obicei un pește bolnav, deoarece nu va fi școală cu ceilalți (presupunând că peștele pe care îl selectați sunt peștii de școlarizare).

Odată ce ați selectat noile dvs. animale de companie, carantină pește nou timp de două săptămâni înainte de a le adăuga într-un rezervor comunitar existent. Acest lucru va oferi peștelui dvs. o șansă de a se adapta la un nou mediu, permițându-vă, de asemenea, să respectați comportamentul și aspectul lor. Dacă vedeți semne de boală, luați legătura cu furnizorul dvs. și evitați să permiteți peștelui discutabil să interacționeze cu ceilalți.

Mențineți calitatea ridicată a apei și selectați alimentele de pește dintr-o sursă cunoscută și respectată. Ca și în cazul oricărui pește sau consumabile de pește, este ușor să vă încheiați cu contaminanți, chiar dacă achiziționați alimente de pește de înaltă calitate. Riscul este mai mare, totuși, dacă cumpărați online la cel mai mic cost.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Boli micotice de peșteManualul veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala neon tetra în pește