Bolile zoonotice oamenii pot prinde din păsările de companie

Femeie cu papagal pe umăr

Bolile care pot fi transmise de la animale la oameni și invers sunt numite boli zoonotice. Cei interesați de a deveni Proprietari de păsări de multe ori se întreabă dacă există vreo boală pe care ar putea să o prindă de la prietenii lor potențiali cu pene. Răspunsul este că există, deși este relevant să subliniem că deținerea oricărui tip de animal de companie vă poate pune în pericol de a contracta o boală zoonotică.

Citiți mai departe pentru a afla despre bolile zoonotice care afectează păsările și proprietarii lor. În timp ce șansele de infectare sunt reduse cu standarde de igienă adecvate, este important să se familiarizeze cu simptome și metode de transmisie comune.

01 din 10

Alveolit ​​alveolitic

În timp ce nu este cu adevărat boală zoonotică în sensul că nu afectează păsările, proprietarii de păsări pot contracta alveolit ​​alergic prin inhalarea particulelor de păsări în aer. Alveolitus alergic este, de asemenea, cunoscut sub numele de Boala pulmonară de porumbei și pneumoconioza Parakeet Dnader.

  • 02 din 10

    Gripă aviară

    H5N1 Gripă aviară Virusul este o boală bine cunoscută și mortală zoonotică. Se transmite prin contactul cu chestiunea fecală a păsărilor infectate. În timp ce H5N1 nu este văzută ca o amenințare deosebit de comună pentru păsările de companie captive, este posibil ca orice pasăre să se infecteze și să transmită virusul altor păsări și oameni.

  • 03 din 10

    Tuberculoză aviară

    Tuberculoza este un alt nume familiar în lumea bolilor. Tuberculoza aviară este cauzată de inhalarea organismelor de aer microscopice care sunt vărsate în fecalele de păsări infectate. Această boală poate fi greu de tratat atât la păsări, cât și la oameni și poate fi fatală pentru unii.

  • 04 din 10

    Campylobacterioza

    Campylobacterioza este o infecție bacteriană care provoacă probleme gastrointestinale. Este de obicei transmisă prin contaminarea fecală a alimentelor și a apei. În timp ce diareea, pierderea în greutate și letargia sunt comune, campylobacterioza poate fi, de asemenea, prezentă la păsările care nu prezintă simptome de boală.

    Continuați la 5 din 10 de mai jos.
  • 05 din 10

    Chlamydiosis

    De asemenea, cunoscut sub numele de psittacoză și febră papagal, chlamydioza produce în mod normal simptome cum ar fi infecții oculare, diaree și probleme respiratorii. Foarte contagios, chlamydiosisul necesită un tratament antibiotic rapid și viguros, precum și plasarea păsărilor sub carantină pentru a preveni răspândirea infecției.

  • 06 din 10

    Cryptosprodiosis

    Cryptosporidioza este cauzată de un parazit microscopic numit Cryptosporidium care ocupă de reședința în intestinele gazdei sale. Parazitul este transmis prin consumul de alimente și apă care a fost contaminat de fecalele unui animal infectat. Aproximativ 80% dintre cei care vin în contact cu acesta coboară cu simptome de boală. Durează aproximativ o săptămână înainte de apariția oricăror simptome. Focarele au avut loc chiar și în centrele de îngrijire a copiilor.

  • 07 din 10

    Giardia

    Giardia este un alt parazit intestinal care este transmis prin ingerarea alimentelor contaminate. Simptomele infecției cu Giardia includ diaree severă, scădere în greutate, scaune grase, crampe de stomac și deshidratare. Câinii și pisicile pot, de asemenea, Contract Giardia Așa cum se găsește în sol și apă, precum și în alimente. Poate fi trecut în zone în care oamenii beau apă netratată și se găsesc în centrele de îngrijire a copiilor. Una dintre cele mai bune prevenite ale lui Giardia este spălarea frecventă a mâinilor.

  • 08 din 10

    Noua boală a castelului

    Deși boala nouă a castelului este mai frecvent observată la păsările sălbatice, precum și la puii de găină, poate afecta papagali și alte specii care sunt în mod obișnuit ținute ca animale de companie. Noua boală a castelului este un virus care provoacă disfuncții neurologice, convulsii și probleme respiratorii. Acesta este transmis prin fluide orale și fecale. Un alt simptome din puii de găină este scăderea ouăi. Deși nu este o boală comună în rândul păsărilor de companie, au apărut focare atunci când au fost răspândite prin vehicule, echipamente, apă, precum și furajele și pot fi răspândite din echipamente de transport.

    Continuați până la 9 din 10 de mai jos.
  • 09 din 10

    Salmonelloza

    Bacteriile de salmonella sunt, de obicei, contractate prin aportul de alimente contaminate și de apă, precum și de alimente. Tratamentul cu antibiotic aduce de obicei boala sub control prompt. Simptomele de salmoneloză includ greață, diaree, febră, o durere de cap, crampe abdominale severe și frisoane care merg împreună cu febra. Vărsăturile pot fi, de asemenea, un simptom.

  • 10 din 10

    Sarcocystis

    O infecție parazitară, sarcocystisul poate provoca suferință respiratorie severă în păsări. Simptomele Sarcocystis includ excremente galbene, bobbing coada, dificultate de respirație și letargie. Sarcocystis Infecțiile sunt adesea fatale la păsările care nu primesc prompt atenție veterinară.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

    Urmăriți acum: Ce îngrijire veterinară are o pasăre de animale de companie?

    Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Alveolită, alergic extrinsec. Organizația Națională pentru Tulburări rare

    2. Gripă aviară. Merck Manual Versiune profesională

    3. Bolile aviare transmisibile oamenilor. Institutul de Științe Alimentare și Agricole, Universitatea din Florida

    4. Giardia: Prevenirea și controlul: publicul larg. Centre de control și prevenire a bolilor

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Bolile zoonotice oamenii pot prinde din păsările de companie