Cainii pot ajunge la rece?

câine de așezare

Lunile de iarnă aduc îngrijorări de răceală la oameni, dar de când câinii noștri sunt, de asemenea, sensibili la multe boli pe care le facem adesea îngrijorăm de ei. Câinii pot contracta unele dintre bolile pe care oamenii le cunosc atât de știind ce măsuri de preluare pot ajuta să vă păstrați câinele sănătos și sigur.

Care este frigul comun?

Frigul comun pe care oamenii îl primesc se datorează unei varietăți de viruși diferiți care provoacă simptome respiratorii. Peste 200 de viruși diferiți pot provoca o răceală în oameni, dar majoritatea sunt tipuri de rinovirusuri. Nas curbat, tuse, strănut, congestie, dureri în gât și alte simptome indică o răceală, dar pot fi, de asemenea, semne de alte boli mai grave, mai grave. Frigul comun este ușor transmis de la persoană la persoană, dar durează doar aproximativ o săptămână sau cam asa ceva. Majoritatea oamenilor nu trebuie să solicite asistență medicală și să gestioneze simptomele la domiciliu cu peste medicamente și remedii.

Poate un câine să prindă o răceală umană?

Răcedele umane pot afecta numai oamenii (și, probabil, niște maimuțe), așa că nu, câinele tău nu te poate prinde frigul. Virușii rece sunt speciile specifice, iar oamenii și câinii nu sunt aceleași specii. Câinii nu se răcește, dar există multe infecții pe care câinii le pot obține care provoacă simptome similare ca o răceală.

Pot câinii să se dea unii pe alții răciți?

În timp ce câinii nu pot prinde tehnic o răceală, infecții care provoacă simptome similare cu o răceală într-un om pot fi contagioase altor câini. Strănut, tuse și un nas curbat poate trece o infecție de la un câine la altul. Deoarece multe infecții sunt atât de contagioase, un câine cu o boală respiratorie trebuie păstrat departe de alți câini până când au fost tratați și nu mai arată simptome.

Bolile respiratorii Câinii pot obține

Câinii dezvoltă o varietate de boli și probleme care pot avea simptome ca o răceală.

Bordatella

Această bacterie este una dintre cele mai frecvente cauze ale "Tusea canisei"La câini, dar nu este singurul. Bordatella Bronchiseptica face nu provoca o problemă la oameni, dar dacă câinii o primesc, o serie de simptome respiratorii, inclusiv tuse, pot să apară. Dacă este lăsată netratată, pneumonia se poate dezvolta chiar. Un vaccin este adesea folosit pentru a reduce probabilitatea ca un câine să obțină această boală extrem de contagioasă dacă câinele dvs. este în pericol pentru această boală.

Distemper

Acest virus poate provoca simptome respiratorii și alte simptome grave și este foarte contagioasă între câini. Vaccinul de dezintegrare este unul dintre nucleu vaccinuri că toți câinii ar trebui să ajungă în mod regulat, deoarece nu există nici un remediu pentru această boală. Tusea și dificultatea respirației duce în cele din urmă la schimbările padului de labe, pneumonie, convulsii și alte simptome până la moarte apare în cele din urmă.

Parainfluenza

De asemenea, cunoscut sub numele de CPIV, canin parainfluenza nu este același lucru cu gripa canine, dar este încă extrem de contagioasă între câini. Ca și Bordatella, virusul parainfluenza poate fi o cauză a "tusei de canisa", rezultând simptome respiratorii, cum ar fi tusea și nasul curgător. Este adesea inclusă ca parte a unui vaccin combinat cu mai multe vaccinuri de bază, dar nu este considerat un vaccin de bază în sine. Proprietarii de câini ar trebui să discute despre vaccinarea câinilor lor pentru parainfluenza cu medicul veterinar dacă câinii lor sunt expuși altor câini.

Adenovirus

Adenovirus de tip 2 (cav-2) este o boală care determină simptome respiratorii ușor de gestionat similare cu cele ale unei persoane cu frig. Un vaccin este disponibil, care oferă, de asemenea, protecție încrucișată de la mai grave adenovirus tip 1 (cav-1) care poate provoca hepatită la câini. Din acest motiv, vaccinul adenovirus este un vaccin de bază.

Gripa canină

Ca și frigul comun, câinii nu pot prinde gripa de la o persoană, dar câinii sunt susceptibili la gripă canină, mai frecvent cunoscuți ca gripa câinilor. Doi viruși sunt responsabili pentru Fluenza - H3N2 și H3N8. Acești viruși provoacă simptome respiratorii la câinii infectați, dar fatalitățile sunt rare dacă boala este tratată. Vaccinurile pentru ambele tulpini de virus de gripă există și pot fi recomandate pentru câinii expuși în mod regulat altor câini prin îmbarcare, îngrijire de zi și spectacole.

Coronavirus respirator

În timp ce rară, o formă de coronavirus la câini poate provoca simptome respiratorii. Nu este același lucru cu boala coronavirusului uman, COVID-19. Infecția este de obicei ușoară, cu simptome respiratorii tipice, inclusiv tuse și strănut. Poate fi văzut concomitent cu alte infecții respiratorii care cauzează "tuse de canisa."

Cum să tratați bolile respiratorii la câini

Medicamentele pentru gestionarea simptomelor unui câine cu o boală respiratorie pot include antibiotice, bronhodilatatoare, steroizi, supresoare tuse și multe altele, în funcție de simptomele câinelui dvs. Ocazional, terapia cu oxigen poate fi necesară pentru cazuri mai severe, dar mulți câini fac bine acasă cu câteva medicamente prescrise de veterinarii lor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cainii pot ajunge la rece?