Hiperkeratoză la câini: cum să o gestionezi

Ați observat nasul câinelui dvs. pentru a fi excesiv de greu sau crud, sau poate că tampoanele de labele câinelui par neobișnuit de sensibile sau au o crustă tare pe ele. Acestea sunt simptomele tipice ale hiperkeratozei la câini.

Hiperkeratoza poate avea mai multe cauze. Unele rase de câine, cum ar fi retrieverele și terrii, sunt predispuse la această condiție genetic. Alte cauze pot fi o boli medicale cum ar fi distematorul canin, o infecție virală sau leishmaniasis, o infecție parazitară.

Hiperkeratoza de câine poate fi incomodă pentru animalul dvs. de companie, dar nu este amenințarea vieții. Din păcate, există nici un tratament pentru hiperkeratoză la câini și cele mai bune pe care le puteți face pentru pooch-ul dvs. este de a gestiona starea și pentru a vă face ca câinele să fie confortabil. Ca parte a generalului Îngrijirea laberii câinilor De asemenea, puteți preveni oarecum această condiție.

Ce este hiperkeratoza la câini?

Corpul câinelui tău face în mod natural Keratin. Keratina este o proteină care constituie acoperirea exterioară a pielii. Este foarte greu și fibros. Hiperkeratoza este o condiție în care corpul câinelui tău face prea mult keratină.

Că keratina continuă să crească și să formeze o coajă de crustă pe nasul câinelui și / sau la tampoanele. Când câinele dvs. are acea coajă tare, uscată, crudă peste nas, ei nu-și pot folosi nasul așa cum ar trebui să fie. Și acele cochilii de crustă pe labele lor își pot face picioarele extrem de sensibile și sensibile.

În timp ce este incurabilă, hiperkeratoza la câini trebuie să fie gestionată. Dacă este lăsată netratată, câinele ar putea să-l găsească dureros să meargă, iar funcția de iepură a câinelui va afecta viața lor de zi cu zi.

Gestionarea hiperkeratozei la câini

Deoarece nu există nici un remediu pentru hiperkeratoză canină, este important să luați măsuri pentru ao gestiona și păstrați câinele dvs. de îndată ce observați primele simptome. Cu câteva tratamente simple și schimbări de stil de viață, având hiperkeratoză nu trebuie să devină o mare problemă pentru câinele dvs. sau impactul vieții câinelui dvs. prea mult.

În primul rând, va trebui să vă vedeți medicul veterinar. Că cochilia crudă de crustă poate duce la infecții cutanate și la alte probleme care trebuie tratate cu antibiotice și / sau Creme topice Așa cum este recomandat de veterinarul dvs. Când vine vorba de tratamente la domiciliu pentru hiperkeratoză, există unele lucruri pe care le puteți face pentru a gestiona hiperkeratoza la câini și păstrați-vă pooch confortabil.

6 moduri de a gestiona hiperkeratoza la câini

Cum de a gestiona hiperkeratoza la câini

1. Scoateți coaja

Deoarece keratina va continua să crească și să crească peste labele câinelui sau nasul, puteți să o aveți periodic eliminat de un veterinar. În timp ce videoclipul arată cum să o facă, rețineți că acest lucru ar trebui făcut numai de către un medic veterinar pentru a preveni rănirea câinelui sau pentru a provoca o infecție a pielii.

VET-ul dvs. poate tăia cu atenție excesul de keratină pe nasul unui câine sau labele și faceți ca câinele să vă mai confortabil. Dacă aveți acest lucru la fiecare câteva luni, simptomele hiperkeratozelor nu pot afecta viața câinelui dvs. prea mult.

2. Utilizați creme de piele

Peste tejghea / nasul Balsam sau Creme dezvoltat special pentru câinii cu hiperkeratoză, va ajuta la slăbirea cochiliei și să păstreze nasul și labele câinelui umed, astfel încât puii dvs. să poată mirosi ca și cum ar fi putut să facă. Unele salvei pot ajuta la încetinirea creșterii keratinei, deși nu pot vindeca în totalitate hiperkeratoza câinilor.

3. Utilizați papucii și / sau șosete

Pentru că picioarele câinelui dvs. pot fi sensibile, încălțăminte bună vă poate ajuta câinele să fie mai confortabil. Deci, atunci când vă luați câinele, asigurați-vă că picioarele lor sunt protejate astfel încât să nu vină în contact cu gheață, zăpadă rece, substanțe chimice sau trotuar fierbinte. Deși acestea sunt pericole la labele unui câine pe ei înșiși, hiperkeratoza îi face și mai periculoși.

Câinii cu hiperkeratoză își pot arde tampoanele de labele mai repede sau pot experimenta alte leziuni ale labei în căldură sau extremă. Folosind Pantofi de câine sau șosete cu mânere pe tălpi pentru cainele dvs. să poarte în aer liber sau chiar în jurul casei dacă aveți podele reci cum ar fi lemnul sau podelele de țiglă, vor ajuta.

4. Păstrați unghiile câinelui tăiat

Când un câine are hiperkeratoză, poate fi dificil pentru proprietarii de animale de companie să-și aranjeze unghiile fără a provoca dureri sau răniri. Dar, tăierea unghiilor câinelui vă vor păstra câinele mai confortabil. Dacă nu sunteți sigur Fă-o singură, apoi luați câinele într-un groomer sau aveți calea veterinarului să trimită unghiile câinelui în mod regulat pentru a face mai ușor ca puștiul să meargă fără durere.

5. Lăsați câinele dvs. să călătorească

Dacă câinele dvs. îi place să meargă pentru plimbări lungi în afara, dar condiția de hiperkeratoză a progresat până în prezent că face ca picioarele animalului dvs. să fie rănite după un timp foarte scurt, o opțiune pe care o aveți este a Pet Stroller. S-ar putea părea prostie pentru niște proprietari de câini, dar un cărucior de câine va da câinelui tău distracția de o plimbare sau o alergare fără a-și răni picioarele.

Acest lucru nu înseamnă că câinele dvs. nu merge niciodată din nou, ci mai degrabă o soluție pentru plimbări mai lungi în aer liber. Aduceți căruciorul, lăsați-l pe Fido să meargă sau să alerge cu tine până când observi că câinele încetinește, limpede sau acționează ca și cum ar fi în durere, apoi să-ți pui puștiul într-un cărucior.

6. Dă-ți câine o experiență de saună

Pentru a păstra pielea câinelui sub keratină moale și umedă, și pentru a înmuia creasta keratină pe nasul câinelui tău și padurile de labe, poți să-ți dai pooch ceva abur.

Nu puteți aduce un câine într-o saună reală, dar puteți rula dușul cu apa caldă pe o explozie plină până când baia este fierbinte și aburită. Nu porniți ventilatorul de evacuare. Apoi stați în baia aburită cu animalul dvs. de companie și lăsați-l pe aburul fierbinte să se înmoaie pielea și keratina. Câinele dvs. va respira mai bine și va fi mult mai confortabil după aceea.

Hiperkeratoza la câini nu înseamnă că viața animalului tău trebuie să fie mizerabilă. Dacă vă asigurați că luați câinele la veterinar, pentru a elimina acele cruste și folosiți unele dintre aceste trucuri de mai sus pentru a vă face câinele mai confortabil pe o bază zilnică, puștii dvs. poate avea în continuare o viață mare chiar și cu hiperkeratoză.

Citiți următorul: 9 sfaturi despre cum să vă protejați labele câinelui în timpul iernii

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Ghid pentru hiperkeratoză la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Hiperkeratoză la câini: cum să o gestionezi