Eșecul renal la câini: un ghid bazat pe știință

Starea cunoscută sub numele de insuficiență renală la câini apare de obicei de la rănire, infecție sau boală a rinichiului. Acest lucru poate duce la o închidere completă a organului, fie peste 70% pierderea funcției. Atunci când apar semne clare de insuficiență renală la câini, înseamnă că starea sa dezvoltat într-o etapă avansată.

Prognoza: mai multe studii au arătat insuficiența rinichiului câinelui speranța de viață și rata de supraviețuire a 226 de zile în medie după diagnosticare (O`Neill și colab. 2013). Este vital să solicitați tratament veterinar imediat, indiferent cât de ușoară pot părea simptomele, deoarece intervenția timpurie poate crește șansa de supraviețuire.

Câine de insuficiență renală, așa cum sugerează și numele, este o lipsă semnificativ diminuată sau completă a funcției renale. Sunt două tipuri comune de insuficiență renală la câini - acută și cronică. De asemenea, veți auzi această afecțiune menționată de termenul insuficiență renală la câini (insuficiență renală acută și insuficiență renală cronică).

De fapt, există mai multe nume și etape diferite pentru problemele renale la câini:Insuficiență renală la câini

  • Boala renală cronică
  • insuficiență renală
  • Eșecul renal cronic
  • Insuficiență renală acută

În timp ce acest lucru poate fi confuz, toate aceste diagnostice înseamnă destul de mult același lucru - rinichii câinelui dvs. nu funcționează corect. Etapele inițiale vor fi clasificate ca leziuni renale sau boală renală înainte de a progresa în insuficiență completă de rinichi (Grauer, 2005). Veterinarul dvs. va fi capabil să explice fiecare etapă și semne de insuficiență renală la câini și să lucreze cu dvs. pentru a crea un plan de tratament care este personalizat pentru nevoile exacte ale animalului dvs. care include o dietă și medicamente adecvate.

Semnele de insuficiență renală la câini pentru toate etapele sunt similare, dar acut și cronic Eșecul renal are o diferență clară: primul apare dintr-o dată, în timp ce acesta din urmă se dezvoltă treptat. Boala de rinichi acută este cel mai adesea datorită unei stări subiacente. Întrucât acesta din urmă se dezvoltă pe o perioadă de luni sau ani și poate fi dificil să se diagnosticăm ca simptomele de insuficiență renală la câinii cu boala cronică pot apărea numai atunci când a progresat la o etapă avansată.

În plus, dacă semnele de insuficiență renală la câini nu erau suficiente, dacă nu sunt tratate corespunzător, această condiție poate progresa în multe alte complicații de sănătate, cum ar fi Hyperkalemia (Segev și colab. 2010). S-a arătat că hiperkalemia la câini apare ca urmare a planului alimentar conceput necorespunzător pentru câinii cu boală renală și diminuează funcția rinichilor câinelui. Reducerea potasiului pare a fi cea mai eficientă modalitate de a lupta împotriva hiperkalemiei, dar vom ajunge la acest lucru mai târziu în articol.

Insuficiența renală la câini nu este curabilă, dar este tratabilă (Polzin, 2013). Deși speranța de viață a rășinului de rinichi de câine nu este foarte optimistă, tratarea condiției poate să o extindă. Potrivit cercetării, abordarea cea mai eficientă este intervenția timpurie care are ca rezultat ajustarea dietei câinelui. Câinele dvs. poate fi capabil să trăiască mulți ani mai fericiți dacă lucrați cu medicul veterinar pentru a crea un plan de tratament adecvat.

De asemenea, citiți: Cum se gătesc pentru câini cu boală renală și probleme renale

Insuficiență renală la câini
Ghidul final de știință

Eșecul renal la câini - ceea ce fac rinichii

Ce fac rinichii

Rinichii sunt unul dintre cele mai importante organe și sunt mai multe funcții pentru a menține corpul sănătos. Pentru a înțelege cât de gravă insuficiență renală la câini poate fi, mai întâi trebuie să înțelegeți numeroasele locuri de muncă ale acestor organe vitale.

1. Ei filtrează deșeuri

Rinichii câinelui dvs. lucrează pentru a filtra deșeurile și toxinele din corp. Ei fac acest lucru prin procesarea tuturor lichidelor din interiorul corpului, din sânge la apă ingerată. Rinichii elimină toxinele și bacteriile în fiecare zi prin eliminarea acestora prin urină.

Deșeurile care seuiesc de-a lungul vezicii urinare, gata de îndepărtare din corp. Nu este rău pentru două organe destul de mici.

2. Păstrează lucrurile bune

Pe lângă eliminarea lucrurilor rele, rinichii se asigură că câinele dvs. păstrează tot ceea ce are nevoie, în special proteine. Când câinele dvs. nu mai este capabil să păstreze eficient această proteină, acest lucru va trece prin a intra în urină. Când urineza arată proteine ​​în urină, acesta este, de obicei, un semn clar de daune, inflamație sau boală la rinichi.

3. Ele hidratează câinele

Odată cu filtrarea fluidelor corporale, rinichii joacă un rol semnificativ în hidratare, păstrând în apă că organismul trebuie să reglementeze temperatura, să asigure sănătatea celulară și să mențină practic toate funcțiile corpului.

Când rinichii devin deteriorați, ei pot "grăbi" procesul de filtrare și pot trimite apa bună cu cei răi. Aceasta înseamnă că corpul poate deveni rapid deshidratat.

4. Ele reglează foarte mult

Rinichii dvs. joacă un rol vital în absorbția calciului. Un rinichi sănătos poate transforma vitamina D în calcitriol, care ajută la creșterea absorbției de calciu în sânge. Fără acest lucru, oasele câinelui dvs. pot deveni slăbiți, determinând unul dintre simptomele de insuficiență renală mai puțin frecvente ale fracturilor osoase spontane.

5. Și mult mai mult & # 8230;

Dacă nu ați fost deja uimit de cât de mult s-au ocupat rinichii, există câteva locuri de muncă pe care le manipulează:

  • Reglarea tensiunii arteriale
  • Stimularea producției de celule roșii din sânge
  • eliberarea hormonilor

Odată ce insuficiența renală la câini apare, toate funcțiile de mai sus din corpul câinelui sunt afectate. Acesta este motivul pentru care tratamentul precoce este important - nu numai pentru a rezolva problemele cu rinichii Caninei, ci pentru a preveni deteriorarea corpului corpului care poate rezulta din cauza lipsei de funcții renale.

RECOMANDAT: Hrană pentru câini de casă pentru rețeta de insuficiență renală

Etapele insuficienței renale la câini

Simptomele insuficienței renale la câini

În sine, rinichii sunt organe mici destul de robuste. Ele pot gestiona destul de bine cu o funcție diminuată chiar și atunci când câinele dvs. a fost diagnosticat cu boală renală. Dar o realitate nefericită a acestui lucru este că simptomele insuficienței renale la câini, de obicei, apar destul de târziu în joc.

Există o mare varietate de cauze și semne clinice de insuficiență renală la câini, ceea ce face ca diagnosticul să fie mai dificil (Chalifoux și colab. 1982). Se pare ca sete excesive la câini este unul dintre simptomele mai frecvente și mai devreme.

Semne comune de insuficiență renală la câini:

  • vărsături
  • letargie
  • constipație sau diaree
  • Șaibă fără îndoială
  • pierderea poftei de mâncare
  • Pierdere în greutate consecventă
  • sânge în urină
  • încercări frecvente de urinare
  • depresie / modificări ale comportamentului
  • aspect anorexic
  • orbire acută
  • Convulsii
  • halitoză (respirație urâtă cronică)

9 Cauzele insuficienței renale la câini

Boala renală la câiniAșa cum se arată în Chalifoux și colab. studiu și Yhee și colab. 2010 Studiu retrospectiv, există o tona de cauze diferite pentru insuficiența renală la câini, dar partea mare a acestora nu a putut fi împiedicată, cum ar fi predispoziția genetică sau îmbătrânirea. Mai jos sunt Opt dintre cele mai frecvente Cauzele insuficienței renale la câini, după cum se observă în mai multe studii menționate mai sus.

1. Vârstă

Din păcate, bătrânețea este una dintre cele mai frecvente cauze ale insuficienței renale la câini. Riscul majorității canininelor de a dezvolta boli de rinichi crește după vârsta de șapte ani, iar studiile au arătat că cele mai vechi animale de companie sunt, cu atât este mai probabil să experimenteze insuficiența rinichiului câinelui (Bartges, 2012).

Acest risc poate fi scăzut cu ajutorul alimentației corecte, a consumului adecvat de apă, a exercițiilor adecvate și regulate de la o vârstă fragedă, precum și exactă Evaluarea corpului de către proprietar.

2. Alimente

Alimentele sunt una dintre cauzele de insuficiență renală la câini că sunteți proprietarul de companie poate controla, iar studiile arată că ajustarea dietei și împerecherea cu tratament medical poate îmbunătăți șansele de supraviețuire (Elliott, 2006). Nutriția slabă afectează sănătatea generală a câinelui, iar deshidratarea este o cauză a inflamației la rinichi; Dieta de tip greșit poate face animalul dvs. de deshidratat sau să-și depășească rinichii.

Un rinichi inflamat sau rănit este, de obicei, un semn clar că câinele dvs. se îndreaptă spre insuficiență renală. Acesta poate ajuta la minimizarea riscului în mod substanțial prin trecerea la Branduri alimentare cu conținut scăzut de proteine, în special cele cu un conținut ridicat de umiditate, pentru a ajuta la stimularea vindecării și funcției renalei.

Cea mai bună dietă pentru câinii cu boală renală

3. Rasă

Nu puteți controla genetica câinelui dvs. și, din păcate, un număr mare de câini dezvoltă boală renală pur și simplu pentru că au o predispoziție în această condiție. De fapt, boala renală congenitală este una dintre cele mai frecvente cauze ale insuficienței renale la câini și este văzută mai frecvent în anumite rase, inclusiv Samoyed, câine de munte Bernese, Terrier Terrier, Cairn Terrier, Cocker Spaniel și păstorul german.

Un studiu retrospectiv 2015 de peste 600.000 de câini din Suedia a arătat, de asemenea, că rasele sunt cele mai afectate de unele tipuri de probleme renale, inclusiv ratele de mortalitate (Peander și colab. 2015).

Rase cu cea mai mare incidență a bolii renale:

  • Câinele de munte Bernese
  • Miniatura Schnauzer
  • Boxer

Rase cu cea mai mare mortalitate ca urmare a insuficientei renale:

  • Câinele de munte Bernese
  • Shetland Sheepdog
  • Retriever acoperit cu plat

Când vă cumpărați catelul de la un crescător, ar trebui să faceți cercetările dvs. Vorbiți cu personalul despre istoria câinelui, precum și proprietarii de pui din așternuturile anterioare, astfel încât să puteți obține o indicație clară cu privire la faptul dacă orice preocupări de sănătate sunt predominante.

Daca esti Adoptarea de la un adăpost, aveți mai puțin de a continua ca de obicei casele de reproducere și potențialele condiții ereditare, vor fi necunoscute. Cu toate acestea, unele centre de salvare vor oferi asistență medicală gratuită pentru condiții genetice comune pentru rasele menționate mai sus. Merită să se întrebe, dar să fie conștienți de faptul că multe adăposturi mai mici nu au bugetul pentru a oferi acest serviciu.

În plus, puteți face o șansă ADN testează câinele tău, care poate expune istoria caninului. Anumite servicii de testare a ADN oferă chiar și investigații suplimentare în problemele de sănătate legate de câinele dvs. și în condițiile ereditare potențiale. ADN-ul de îmbarcare face asta.

4. Mediu inconjurator

Există un risc dovedit de probleme renale la om care a fost asociat cu mediul și aceleași tulpini pentru câini (Finn, 1977). Toxinele prezente în mediul câinelui dvs. pot provoca daune ireparabile ale rinichilor în timp. Acest lucru poate fi de la produsele dvs. de curățare la domiciliu, pesticide sau îngrășăminte dacă locuiți într-o zonă rurală, toate acestea pot fi otrăvitoare și cauze ale insuficienței renale la câini.

Trebuie să limitați întotdeauna expunerea câinelui dvs. la astfel de substanțe chimice, deoarece niciuna dintre acestea nu va avea un impact pozitiv asupra sănătății sale. Unele dintre aceste toxine pot fi, de asemenea, cancer care provoacă câine. Ajutând câinele dvs. să evite acest lucru poate fi la fel de ușor ca și trecerea la toate produsele de curățare naturale și odorizer de aer. Dacă pesticidele este o îngrijorare, nu lăsați Fido în aer liber în aceeași zi în care agricultorul local își spală câmpurile.

Pentru Avid Diyers, aici este un ghid video despre cum să faceți propriul dvs. natural și sigur produse de curatat care nu va fi dăunător câinilor tăi în gospodărie.

5. Otrăvire

Există mai multe alimente care sunt periculos pentru câini și duc la probleme de sănătate și chiar moarte. Unele dintre acestea sunt în mod specific asociate cu problemele renale și au fost demonstrate ca cauze ale insuficienței renale la câini (Cortinovis și colab. 2016).

De exemplu, ciocolata este cunoscută ca otrăvitoare pentru prietenul nostru cu patru picioare. Cu toate acestea, oferindu-vă Câine struguri sau stafide În special, a fost cel mai frecvent asociat cu insuficiența renală la câini (Sutton și colab. 2009). Cea mai bună modalitate de a preveni daunele renale induse de otravă este să vă educați pe cele mai frecvente toxine pe care câinii le pot ingera.

Câteva alte otrăvuri comune care sunt uneori găsite ca cauze ale insuficienței renale la câini:

  • Flea sau Tick Tratamente
  • bug spray
  • otravă de rozătoare
  • ibuprofen
  • menajera
  • îngrășăminte și pesticide
  • avocado
  • xylitol (care se găsește în mod obișnuit în pasta de dinți umană și în unele butoane de arahide)
  • alcool
  • Plante de casă și grădină (inclusiv Crocus, Azalee, Daffodils, Lalele, Sago Palms)

6. Infecții bacteriene cronice

Ceea ce poate fi surprinzător pentru unii proprietari de animale de companie este că unul Cele mai frecvente cauze ale insuficienței renale la câini sunt Sănătatea slabă dentară. Studiile au găsit o corelație puternică între boala parodontală la câini și insuficiența renală acută (Glickman și colab. 2011).

În timp ce sănătatea dentară slabă la câini are ca rezultat multe alte probleme de sănătate, altele decât boala renală, mulți proprietari de companie continuă să ignore această rutină importantă îngrijire. Avdc avertizează proprietarii de animale de companie despre pericolele neglijării igienei gurii câinelui și modul în care bacteriile din gură pot călători cu ușurință în sânge și provoacă deteriorarea permanentă a rinichilor.

Altele decât infecțiile asociate cu igiena dentară, au existat și alte infecții bacteriene, identificate recent ca cauze ale insuficienței renale la câini și, în special, insuficiența renală acută (Stokes și colab. 2004).

7. Blocaj urinar

Câine blocaj urinar
X-ray foto a abdomenului unui câine cu pietre în vezică și uretra.

UTI, pietrele vezicii urinare și pancreatită la câini poate afecta detrimentul întregului sistem renal. Presiunea de acumulare a urinei provoacă o copie de rezervă până la rinichi care pot provoca inflamații. Dacă acest lucru continuă pentru o lungă perioadă de timp, pot apărea deteriorări ireversibile (Levy și colab. 1986).

8. Medicamente

Când câinele dvs. este prescris medicamente din medicul veterinar, veterinarul dvs. vă va informa întotdeauna pentru a vă ține departe de efectele secundare și încetați imediat administrarea. Poate fi ușor să lăsați acest lucru să meargă într-o ureche și pe cealaltă, dar medicamentele pot fi la fel de periculoase ca otrăvurile pentru câinele dvs.

In timp ce Managementul durerii pentru câini poate fi deja o chestiune dificilă de a face față, din păcate, unele AINS (precum și utilizarea necorespunzătoare a AINS mai degrabă decât medicamentele specifice) sunt responsabile direct pentru și văzute ca cauze ale insuficienței renale la câini (Lomas și colab. 2015).

AINS și medicamente pentru ameliorarea durerii nu sunt singurii suspecți, totuși. Toxicitatea renală la câini este un efect secundar potențial al multor medicamente veterinare convenționale și poate provoca simptome severe, inclusiv:

  • durere laterală
  • letargie
  • vărsături
  • sânge în urină
  • deshidratare
  • halitoză
  • pierderea poftei de mâncare

9. Cancer

Deși nu este o stare foarte comună, cancerul vezicii urinare poate provoca inflamație și un blocaj al sistemului renal. În cele din urmă, va perturba funcția renală și poate provoca daune semnificative în timp. Tratamentul cancerului și medicamentele de inflamație pot merge mult spre protejarea rinichilor.

Boala renală cronică la câini

4 tratamente la domiciliu pentru insuficiența renală la câini

Cu puțină îngrijire medicală disponibilă pentru canini care suferă de boală renală și insuficiență renală, gestionarea tratamentului și stilului de viață pe care o primește la domiciliu este cu atât mai importantă, cu unele domenii deosebit de importante de concentrare. Studiile arată că schimbările dietetice care merg alături de tratamentul cu droguri sunt cea mai eficientă modalitate de a gestiona insuficiența renală a câinelui (Hansen și colab. 1992). Să aruncăm o privire rapidă la ceea ce sa demonstrat că oferă rezultate bune.

1. Umiditate și hidratare

Pe măsură ce deshidratarea agravează boala renală, este important să vă luați imediat câinele anumit alimente uscate și poate fi o idee bună să-l plasați pe o dietă de umiditate ridicată. Unele specifice conserve cu mâncare pentru câini brandurile sunt adesea cele mai recomandate de medicii veterinari pentru câini cu probleme renale deoarece conțin aproximativ 70% din umiditate, dar nu sunt întotdeauna cea mai bună opțiune.

2. Proteină redusă

În timp ce dietele mari de proteine ​​sunt recomandate câinilor sănătoși și nu vor afecta rinichii, mai multe studii au arătat că câinii cu boală renală vor face mult mai bine pe o proteină scăzută și o dietă cu fosfor scăzut (Finco și colab. 1992).

Proteina este mult mai mult impozitarea pe corpul câinelui și este nevoie de mai multă energie pentru a digera. Câinii cu probleme renale vor lupta serios de proteine ​​digestie, accentuând astfel rinichii deja deteriorați și mai departe. Este important să reduceți cantitatea de proteine ​​și fosfor în dietă și să treceți la Produse alimentare cu câini cu proteine ​​scăzute Branduri. Toate proteinele ar trebui să fie comutate la gradul uman, și proteina proaspătă.

3. Aportul de apă

Semne de deshidratare a câineluiPe lângă creșterea conținutului de umiditate al alimentelor câinelui dvs., puteți încerca, de asemenea, să creșteți consumul de apă. Deshidratarea este o mare preocupare pentru pacienții care suferă de insuficiență renală și există câteva modalități pe care le puteți face pentru a vă asigura că Fido primește lichidele pe care le are nevoie.

Dacă aveți nevoie să vă hidratezi rapid câinele, uneori este posibil să dați pedialyte diluat cu apă egală cu apă. Dar, trebuie să vă consultați medicul veterinar înainte de a face acest lucru, deoarece este posibil ca acesta să nu fie potrivit pentru câinii cu condiții de sănătate subiacente.

Scăpând câteva afine în poochesul tău castronul de apă îl poate încuraja să bea mai mult pe măsură ce încearcă să ajungă la gustările sale sănătoase. Plus, este un bonus pe care ele conțin antioxidanți și s-au dovedit a fi extrem de benefice pentru câini. Amintiți-vă, nu utilizați struguri - sunt otrăviți pentru câini.

Majoritatea câinilor iubesc să bea dintr-o furtună sau o fântână de apă. Știați că puteți cumpăra Fântâni de apă pentru animale de companie care au fost concepute special pentru a vă încuraja câinele să bea mai mult? Aveți grijă să nu oferiți acces constant dacă câinele dvs. este îndepărtat, deoarece intoxicația de apă poate fi mortală.

Aveți o ceașcă preferată de utilizat? Toți facem. Și de fapt, uneori câinii noștri fac și câinii noștri. Încercați să lăsați trei sau patru boluri diferite în jurul casei. Utilizați diferite materiale, inclusiv metal, plastic și sticlă pentru a vedea pe care câinele dvs. are o strălucire la!

În timpul verii, sau în climes mai calde, care oferă cuburi de gheață, poate fi un mod sigur de a vă încuraja câinele să bea mai mult.

4. Săptămânal de cântărire

Întreținerea în greutate este o parte importantă a managementului bolii renale pentru a vă asigura că câinele dvs. primește nutriția că are nevoie. O modalitate simplă de a vă întări câinele la domiciliu este ridicându-l în timp ce se află pe scară.

Dacă observați modificări în greutatea sa, poate fi un semn că dozajul său de medicamente sau dieta are nevoie de schimbare. Consultați imediat medicul veterinar după vederea oricăror schimbări în greutatea sa.

GHID: Cum să obțineți un câine fără poetit să mănânce

2 tratament veterinar pentru insuficiență renală la câini

Tratamentul de susținere este cel mai bun Opțiunea pentru boala renală la câini, cu scopul de a ajuta organismul să repare daunele prin asigurarea unui sprijin suplimentar prin perioada de recuperare. În cazurile de insuficiență renală, nu există nici un tratament medicinal cunoscut. Singura opțiune este îngrijirea de susținere pentru a minimiza simptomele și pentru a încetini progresia bolii.

1. Terapie cu fluid subcutanat

Primul pas este aproape întotdeauna de a oferi fluide adecvate. Cu fluidele IV adesea fiind prescrise pentru utilizare, acest lucru nu trebuie să însemne excursii frecvente către veterinarii! Mulți veterici vor învăța proprietarii pacientului lor cum să administreze fluide la domiciliu pentru a evita hassle inutile și stresul de a avea loc vizite frecvente la clinică.

2. Transplant de rinichi

Transplanturile de organe la pacienții canini sunt dificil de notoriu, câinii fiind predispuși la respingerea de noi organe. Există reguli destul de stricte atunci când vine vorba Transplanturi de organe canine, cu proprietarul fiind responsabil pentru găsirea unui donator - și multe veterine acceptă doar rude apropiate ca donatori.

Programul UC Davis pentru transplanturile de rinichi Canine este unul dintre cele mai bune din țară, dar ei văd doar o rată de succes de 40%, care ar trebui să meargă departe de a arăta cât de complicată poate fi această procedură.

Pe lângă respingerea unui organ, pot apărea altă complicație - inclusiv cheagurile de sânge, infecția și cicatricile ureterului. Costul și îngrijirea pe termen lung, inclusiv medicamentele imunosupresoare pe termen lung exclude adesea această opțiune.

Gândurile finale

Insuficiența renală la câiniCâine insuficiență renală speranța de viață nu este optimistă, din păcate. Cu toate acestea, atunci când lucrați pentru a fi un proprietar proactiv, puteți gestiona boala renală sau eșecul, iar în multe cazuri vă oferă câinelui cu ani de viață cu o calitate naturală a vieții. Când se analizează tratament medical, este important să discutați cu medicul veterinar pe care metodele de tratament le simt sunt viabile pentru câinele dvs. în mod specific.

Cu atât de multe cauze potențiale pentru insuficiența renală la câini, soluția este simplă. Oferiți câinelui dvs. cu cea mai sănătoasă viață pe care o puteți, și nu faceți stresați despre restul. Nici unul dintre noi nu este imun la factorii din controlul nostru, de la genetica la toxinele de mediu.

Citiți următorul: Mâncare simplă și rapidă a câinelui de casă pentru boala renală

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Eșecul renal la câini: un ghid bazat pe știință