Cauze de convulsii la pisici

Orange tabby

Feline de convulsii pot fi cauzate de multe boli diferite care determină ca cortexul cerebral (sau cel puțin o parte a cortexului cerebral) să funcționeze anormal, ceea ce duce la o convulsie. Acest lucru poate rezulta din cauza bolilor care de fapt provoacă schimbări în creier sau de la bolile care provin în altă parte a corpului pisicii, dar afectează negativ creierul prin schimbarea modului în care lucrează metabolismul creierului sau schimbarea funcțiilor electrice în cadrul creierului.

Cauzele intracraniene ale convulsiilor feline

Cauzele intracraniene ale convulsii feline sunt cele care provin din creier însuși. Acestea pot fi originale structurale sau funcționale.

Boli care pot provoca modificări structurale în creier care pot fi responsabile pentru convulsii includ:

  • Tumorile cerebrale
  • boli infecțioase, cum ar fi Peritonita infecțioasă de felină (FIP), Toxoplasmoză, leucemie felină (FELV), virusul imunodeficienței feline (FIV) și criptococoza
  • Boli mediate de imunitate, cum ar fi encefalita mediată imună
  • Tulburări congenitale, cum ar fi hidrocefalii
  • Trauma la cap

Cauzele intracraniene funcționale ale convulsii se referă, în general, la epilepsia idiopatică. Epilepsia idiopatică este definită ca având convulsii recurente pentru care cauza este necunoscută. În esență, epilepsia idiopatică este diagnosticată prin hotărârea tuturor celorlalte cauze ale activității de convulsii în pisică.

Epilepsia idiopatică este o cauză comună a epilepsiei în pisica, dar investigația asupra altor cauze este întotdeauna chemată înainte de a diagnostic de epilepsie idiopatică este determinată.

Cauzele extracraniene ale crizelor în pisici

Convulsurile la pisici nu sunt întotdeauna cauzate de boala în cadrul creierului în sine. Uneori bolile care încep în altă parte a corpului afectează creierul și provoacă convulsii. Aceste boli sunt cunoscute sub numele de cauze extracraniene. Extracranial se referă la a fi în afara capului.

Cele mai frecvent întâlnite cauze extracraniene ale convulsiilor feline sunt:

  • Deficiența de tiamină în dietă
  • hipoglicemia sau nivelurile scăzute de zahăr din sânge
  • Encefalopatie hepatică - boală hepatică avansată care afectează creierul. Un șunt portosistemic este boala congenitală care cauzează cel mai adesea encefalopatie hepatică la pisicile tinere.
  • dezechilibre electrolitice, cum ar fi nivel scăzut de calciu sau scăzut de sodiu
  • otrăvuri precum antigel (etilen glicol), carbamați, organofosfați, plumb, metaldehidă (Bait Slug), Strychnine și altele

Convulsurile nu sunt, de obicei, singurele simptome observate cu cauzele extracraniene ale convulsii la pisici. Pisica ta poate prezenta o varietate de alte simptome, în funcție de condiția implicată.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cauze de convulsii la pisici