Virusul de dezintegrare canin: ghidul de proprietar al câinelui final

Distemperul este o virală contagioasă Boala care poate fi transportată și afectează diferite animale, inclusiv câini. Deși este prevenită, nu există nici un tratament pentru canin distemper virus, și mulți câini care îl contractează cedează simptomelor (Vandevelde și colab. 1995). Astăzi, acoperim tot ce trebuie să știți despre distemperul canin pentru a recunoaște simptomele și pentru a obține câinele dvs. tratamentul pe care are nevoie.

Canina Distemper este doar una dintre variațiile virusului de dezintegrare care afectează mamiferele. Virusul în sine este o rudă a virusului de rujeolă umană (Summers și colab. 1994). Virusul distemperului canin este extrem de contagios și este răspândit prin contactul cu aer sau indirect sau direct cu un câine infectat.

Mai multe studii au arătat calea modului în care virusul preia corpul. În majoritatea cazurilor, acest virus incurabil începe prin atacarea amigdalelor și a ganglionilor limfatici la câini. Timp de o săptămână, virusul se replică înainte de a lansa un atac asupra sistemului nervos al câinelui, al sistemului urogenital, al sistemului respirator și a sistemului gastrointestinal.

Să aruncăm o privire mai atentă la cauzele acestui virus, simptomele pe care ar trebui să le căutați și ce puteți face pentru a împiedica contractarea virusului de dezintegrare canin.

Canin distemper virus
Ghidul de proprietar al câinelui final

Canin distemper virus

Când este un câine vaccinat împotriva distemului canin?

Există dovezi că vaccinurile pot ajuta la prevenirea și / sau menținerea virusului de dezintegrare canin sub control la câini (Martella și colab. 2008). Un câine este mai întâi vaccinat împotriva distemperului canin ca un catelus într-o serie de vaccinări. Cel mai frecvent primesc o vaccinare de distemator mai întâi la 6-8 săptămâni, din nou la 10-12 săptămâni, din nou la 14-16 săptămâni și din nou la 12 luni. Vaccinarea este apoi dată din nou la fiecare 1 până la 2 ani.

Cercetările mai recente sugerează că o singură vaccinare între 12-16 săptămâni este suficientă pentru a asigura o protecție pe tot parcursul vieții împotriva virusului, Potrivit lui Petmd. Această afirmație este încă justificată.

Ce animale poartă distemper canin?

Canina distemper poate fi transportată prin infectare:

  • câini
  • lupi
  • vulpi
  • ratonii
  • skunks
  • Ferrets

Transmisie de specii transversale: Virusul de dezintegrare canină este, de asemenea, una dintre bolile rare care are capacitatea de a trece specii, ceea ce înseamnă că câinele dvs. poate fi infectat cu CDV de la oricare dintre animalele menționate mai sus (Beineke și colab. 2005).

Simptomele de distemper canin la câini

Când virusul canin distemper începe mai întâi să afișeze simptome, primul lucru pe care îl puteți observa este o febră. Temperatura unui câine este de obicei între 101 și 102.5 grade. Cu distemper, o febră de 103.5 nu este neobișnuit.

Împreună cu febră, ochii câinelui dvs. vor deveni, de asemenea, roșii și vor avea o evacuare din ochii și nasul lor. Această descărcare are o consistență apoasă. Urmând acest lucru, câinele dvs. va începe să pară obosit și letargic și probabil va refuza să mănânce. Acest lucru poate fi însoțit de diaree, tuse sau vărsături.

Câinii cu distemper sunt, de asemenea, mai susceptibili la infecții secundare cum ar fi pneumonia (Rodriguez-Tovar și colab. 2007). În unele variante de distemator canin, tampoanele de labele se pot umfla și întări. Deoarece dezintegrarea progresează și sistemul nervos este afectat, câinele dvs. poate avea convulsii, prezintă semne de paralizie sau afișează comportamente "ciudate".

Când simptomele sunt lăsate netratate sau când câinii foarte tineri, câinii vârstnici sau câinii cu un sistem imunitar compromis sunt afectați de virus, aceștia pot să cedeze în decurs de două până la cinci săptămâni după infecție. De aceea este atât de important să discutați virusul canin distemper cu veterinarul dvs. în momentul în care observați simptomele.

Ghid video: Cum să luați o temperatură a câinelui cu un termometru

Puppy Vaccine Program

Ce cauzează distemperul?

În primul rând, este refuzul unui proprietar de a-și vaccina câinele care duce la cele mai multe cazuri de distemper. Câinii pot, de asemenea, să contracteze distemper dintr-un "lot rău" al vaccinului.

Unii câini contract de concurență ca rezultat al unei infecții gastrointestinale sau respiratorii care le face mai vulnerabile la infecție. În cele din urmă, orice câine care încă nu a primit o vaccinare din cauza vârstei sau a trăi ca o rătăcire, are o șansă bună de a contracta distemper dacă vin să intre în contact cu virusul de dezintegrare canin în mediul lor sau la alte animale cu CDV.

Cum este diagnosticată distematorul canin?

Diagnosticul de distemator se face odată ce simptomele sunt notate într-un câine. De aici o analiză de urină și de sânge pot dezvălui infecția. Un câine cu distemper va arăta probabil niveluri scăzute de celule albe din sânge, precum și posibile anticorpi pozitivi pentru dezintegrare.

O analiză de urină va arăta, de asemenea, antigeni de dezintegrare în urină.

În etapele ulterioare ale virusului, alte teste care se pot dovedi benefice sunt raze X, scanările CT și scanările RMN. Aceste teste sunt utilizate pentru a identifica severitatea deteriorării plămânilor, a creierului și a altor organe majore.

Cum se tratează distematorul canin?

Canin distemper virusÎn prezent există nici un tratament Pentru virusul distemperului canin.

Veterinarii pot trata simptomele virusului și pot oferi îngrijiri suplimentare pentru a ajuta câinele dvs. să o lupte, dar nu o pot vindeca.

Unele dintre formele comune de tratare a simptomelor includ fluidele IV, curățarea ochilor și nasului, administrarea de antibiotice pentru a ataca infecțiile secundare și pentru a controla medicamentele de control dacă este necesar.

Cu cât un câine începe mai devreme primind îngrijire pentru simptomele lor, cu atât mai bine probabilitatea de recuperare - atâta timp cât nu sunt membri ai unei populații la risc.Este important să știți simptomele virusului de dezintegrare canin și să raportați oricare dintre aceste simptome la veterinarul dvs. la primul semn.

LEGATE DE: Programul de vaccinare pentru câini (și ce fotografii au nevoie de pui)

Care este rezultatul probabil pentru câinii cu distemper?

Rezultatul bolii unui câine cu distemper depinde de o varietate de factori. Cel mai important, cât de sănătos este câinele? Un câine care are un sistem imunitar subdezvoltat sau compromis va avea un prognostic mult mai riscant decât un câine adult altfel sănătos.

Un alt factor care influențează dacă un câine va supraviețui unui meci cu distemperul este tulpina virusului pe care îl contract. Ca și gripa, virusul distemperului evoluează în mod constant și se dezvoltă în diferite tulpini (Kapil și colab. 2008). Tulpinile mai severe fiind, evident, mult mai periculoase.

Deși un câine se poate recupera complet de la distemper, nu este neobișnuit ca unele simptome să continue sau să redirecționeze luni mai târziu. Cazurile severe de distemper pot lăsa efecte de-a lungul vieții ca urmare a deteriorării sistemului nervos sau a altor organe majore.

Prevenirea virusului de dezintegrare canin

Canin distemper virusCea mai bună modalitate de a preveni distematorul canin este de a vă menține câinele la curent cu vaccinările lor. Atâta timp cât câinele dvs. are anticorpi împotriva virusului de dezintegrare în corpul lor, ei vor putea să lupte împotriva bolii. Țineți minte, totuși, că poate dura până la paisprezece zile pentru ca vaccinarea să aibă efect pe deplin!

Dacă un câine nu este încă suficient de bătrân pentru a primi vaccinarea cu virusul distemperului canin sau este prea bolnav de a fi vaccinat, este esențial să le țineți departe de alți câini. De asemenea, ar trebui să vă păstrați câinele departe de zonele pe care alți câini frecvente în cartierul dvs. În această situație, este mai bine să rămâi la propriul tău curte pentru pauze de potty.

Dacă un câine începe să arate semne de distemper, puteți ajuta la prevenirea răspândirii virusului prin carantinarea câinelui. Dacă aveți mai mulți câini, șansele sunt că toate au intrat în contact cu virusul, așa că păstrați-le departe de alți câini. Aceasta include sala de așteptare veterinar!

Dacă luați câinele potențial infectat la veterinar, sunați-vă și explicați situația. Cereți o intrare alternativă la clinică dacă există una și cererea de a fi luată direct într-o cameră de examinare. Acest lucru reduce orice expunere pe care alte animale de la veterinar le va avea la virus.

Există riscuri asociate cu vaccinul de dezintegrare?

Deși considerate relativ sigure pentru Câini sănătoși, Câțiva câini au experimentat efecte secundare din vaccinul de dezintegrare. Este important să cântăriți posibil Risc de efecte secundare cu posibil riscul de a contracta o boală fără un tratament.

Distemperul Efectele secundare ale vaccinării pot include:

  • Pierderea apetitului
  • letargie
  • umflarea în jurul locului de injectare
  • febră
  • diaree
  • vărsături
  • Convulsii
  • anafilaxie

Dacă observați oricare dintre aceste simptome după ce câinele dvs. primește vaccinarea, notifică imediat medicul veterinar. De asemenea, VET dvs. face o notă în diagrama câinelui dvs. pentru a le reaminti pentru viitoarele vaccinări pe care câinele dvs. a avut o reacție la vaccin anterior.

MAI MULT: 25 cele mai grave simptome de sănătate a câinelui care nu pot fi ignorate

Pot câinii să obțină distemator chiar dacă au fost vaccinați?

Canin distemper virusda! Există câteva motive pentru care un câine poate contracta încă o boală pe care au fost vaccinați împotriva.

În primul rând, la momentul vaccinării, Sistemul imunitar al câinelui poate fi funcționat prost. Aceasta înseamnă că atunci când virusul modificat a fost injectat în organism, sistemul imunitar nu a recunoscut-o ca o amenințare și nu a făcut anticorpi să o lupte.

În al doilea rând, după cum sa menționat mai sus, Vaccinarea poate fi compromisă într-un fel. Acest lucru se poate întâmpla atunci când un vaccin este făcut necorespunzător, stocat prost sau este contaminat. Aceasta înseamnă că vaccinul în sine este ineficient deoarece nu este recunoscut în comparație cu virusul real.

în cele din urmă, tulpina virusului pe care vaccinul protejat împotriva poate fi diferit decât tulpina virusului, câinele dvs. a contractat. Acest lucru se întâmplă cu o frecvență crescută, deoarece virușii se mută ca răspuns la tratamentele tradiționale.

În cazul în care un câine va fi vaccinat împotriva distemperului dacă ..

În unele situații, poate fi discutabil dacă o vaccinare a virusului de distemator canin ar face mai mult rău decât bine. Voi discuta câteva dintre cele mai frecvente probleme care pot determina un proprietar de animale de companie să intrebuge dacă câinele lor ar trebui sau nu să fie vaccinat. Amintiți-vă, dacă aveți vreo îndoială, vorbiți cu veterinarul dvs!

Câinii care au avut reacții de vaccin anterior ar trebui evaluate în mod individual prin veterinarul lor. Există mulți factori care ar putea juca în reacțiile anterioare și probabilitatea ca aceste reacții să se întâmple din nou.

Canin distemper virusCâini cu Defectul genei MDR1 ar trebui evaluate și individual. Acești câini (în special rasele Collie) au un defect genic care crește probabilitatea reacțiilor adverse la medicament. În cele mai multe cazuri, medicul veterinari vor evita vaccinurile și alte medicamente pentru acești câini datorită probabilității ridicate de reacții la medicamente care amenință viața cum ar fi encefalita.

Câinii care au un sistem imunitar compromis - de exemplu, cei care suferă de tratamente pentru cancer - nu au, în general, vaccinarea pe care o necesită până când sunt mai sănătoși. Motivul pentru aceasta este că sistemul imunitar nu va da răspunsul "corect" la virusul care vă poate face ca câinele să fie extrem de bolnav și, de asemenea, să facă vaccinul ineficient.

Părinții de câine senior se întreabă adesea dacă câinele lor trebuie să fie vaccinat. Mulți câini mai în vârstă au compromis sisteme imune care pot provoca probleme cu vaccinările. Cea mai bună modalitate de a gestiona acest lucru este pe o bază individuală. Discutați cu veterinarul dvs. și sugerează că rulați Testul de sânge titer Înainte de orice vaccinuri. Titrurile se vor asigura că câinele dvs. are suficienți anticorpi în sângele lor împotriva distemperului, astfel încât să puteți evita vaccinarea inutilă.

Asigurați-vă că câinele dvs. este protejat

Ca părintele câinelui tău, este treaba ta să te asiguri că sunt protejați împotriva virusului de dezintegrare canin. Acest lucru nu înseamnă neapărat vaccinări repetate. Puteți alege să rulați teste de titer pentru a verifica imunitatea. Indiferent dacă executați titruri sau alegeți să vă vaccinați pur și simplu, dar pentru sănătatea câinelui dvs., niciodată nu alegeți să faceți nimic!

Citiți următorul: Prevenirea vaccinării la câini și pericole reale de vaccinuri de catelus

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Virusul de dezintegrare canin - Ghidul de proprietar al câinelui final

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Virusul de dezintegrare canin: ghidul de proprietar al câinelui final