De ce câinii mănâncă poop și cum să-i oprească

Ciocolata Labrador Dog Situat pe iarba in aer liber

De ce câțiva câini mănâncă poop? Mâncarea scaunului este una dintre cele mai dezgustătoare obiceiuri ale câinilor. Coprofagia este actul de a mânca fecale și este relativ comun la câini. Cum poți opri câinele să mănânce poop?

De ce câinii mănâncă poop

Motivele pentru care unii câini mănâncă fecale nu sunt cunoscuți în întregime, dar există câteva teorii. Este posibil ca câinii să mănânce scaun din motive precum Instinct, foame, stres sau boală.

Instinct

Câinii de câini își ling instinctiv puiul curat, ceea ce include ingerarea fecalelor căței. Acest comportament maternal normal păstrează puii și mediul lor curat. Mulți Puii vor începe să mănânce fecale La o vârstă frageda. Unii puii cresc din acest comportament normal, în timp ce alții continuă acest lucru până la vârsta adultă.

Mâncarea fecalelor altor specii este, de asemenea, considerată comportament natural. Dacă aveți o pisică, puteți observa că câinele dvs. nu poate sta departe de cutia de gunoi. Majoritatea câinilor iubesc gustul poopului pisicii. Poate că acest lucru se datorează dietelor bogate în proteine ​​ale pisicilor.

Foamea și obsesia alimentară

Un câine care suferă de foame sau de malnutriție severă ar putea mânca orice poate găsi. Unii câini, deși hrăniți bine, sunt foame tot timpul (acest lucru poate fi a semn de boală sau pur și simplu personalitatea câinelui). Mulți câini sunt complet obsedați de alimente și vor ingera tot ceea ce are un gust bun pentru ei.

Din păcate, mulți câini par să-i placă gustul fecalelor (în special Cat Poop). Unii oameni cred că câinii mănâncă fecale atunci când lipsesc ceva în dietele lor. Majoritatea medicilor veterinari spun că aceasta nu este de fapt cauza coprophagiei.

Anxietate, frică și stres

A câine în frică sau sub o mare stres poate să-și mănânce propriul scaun. În unele cazuri, acest lucru ar putea fi un fel de mecanism auto-liniștitor. Cu toate acestea, dacă un câine este pedepsit pentru defecarea necorespunzătoare sau alte acțiuni legate de fecale, el poate asocia pedeapsa cu prezența fecalelor. Făcând fecalele, el elimină "dovezile" pentru a evita pedeapsa.

Maladie

Anumit Boli și boli poate provoca un câine să mănânce fecale. Un simptom al unor boli este creșterea apetitului sau ingestia de articole necorespunzătoare (numită PICA). O boală care schimbă consistența sau mirosul scaunului ar putea încuraja un câine să-și mănânce propriul scaun. Debutul brusc al coprophagiei solicită un examen veterinar.

Câțiva câini cu demenţă si altul Bolile creierului au fost cunoscute pentru a începe să mănânce scaun. Acest lucru se poate datora confuziei și dezorientării cauzate de boală.

Care sunt riscurile câinilor care mănâncă fecale?

În general, prezintă un pericol mic pentru ca un câine să-și mănânce propriul scaun. Cu toate acestea, bacteriile și paraziții din acel scaun pot fi transmise la om și alte animale prin contactul cu gura și saliva câinelui. Dacă nu vă puteți păstra câinele de la mâncarea fecalelor, asigurați-vă că vă spălați bine mâinile dacă sunteți în contact cu gura / saliva câinelui.

Când un câine mănâncă fecalele unui alt animal (în special un alt câine sau o pisică), el este în pericol pentru ingerarea ouălor paraziți intestinali și bacterii potențial dăunătoare care pot duce cu ușurință la boli. Un câine cunoscut pentru a mânca fecalele altor animale ar trebui să aibă analize frecvente fecale de către un medic veterinar.

Poate că cel mai rău efect al unui câine care mănâncă poop este respirația murdară pe care trebuie să o miroși. Acasă Îngrijirea dentară poate ajuta respirația, dar este mai bine să împiedicați mâncarea scaunului cu totul.

Cum pot să-mi opresc câinele să mănânce poop?

Odată ce ați exclus probleme medicale ca o cauză a coprophagiei, ați rămas cu abordarea comportamentului. Pentru că mâncarea scaunului este considerată un comportament de auto-recompensare, poate fi dificil de inversat.

În primul rând, asigurați-vă că curtea dvs. este păstrată fără deșeuri animale. Ridicați scaunul câinelui cât mai curând posibil după defecare. Fi în alertă mare dacă câinele tău tinde să-și mănânce propriile fecale în timpul sau imediat după defecare. Păstrați câinele pe lesa când defectați. Dacă atenția sa merge la fecale, întoarceți imediat atenția asupra dvs. (încercați să învățați Comanda "uite"). Recompensați-l pentru a vă acorda atenție cu un tratament gustos, apoi ridicați imediat fecalele și aruncați-o. O altă comandă utilă de utilizat în acest moment este de a spune "lăsați-l."

O metodă mai multă metodă de a preveni copofagia este de a adăuga ceva la dieta câinelui dvs. care face ca gustul scaunului să fie rău pentru câine. Aceste produse nu vor funcționa pentru toți câinii, dar, în general, nu vă vor răni câinele să încerce (atâta timp cât câinele dvs. nu este alergic la oricare dintre ingrediente). Asigurați-vă că alegeți un produs care este etichetat pentru câini, cum ar fi "For-Bid" sau "descurajați."Adresați-vă medicului veterinar despre cele mai sigure și mai eficiente produse pentru a preveni câinii care mănâncă.

Uita-te acum: De ce unele pui mănâncă poop?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Hart, Benjamin L și colab. Paradoxul coprophagiei consepecifice canineMedicină și știință veterinară vol. 4,2 (2018): 106-114. DOI: 10.1002 / VMS3.92

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii mănâncă poop și cum să-i oprească