Spaniolă galgo: profil de rasă de câine

Profilul negru împușcat de un galgo spaniol

Anticul Galgo Spaniol, sau Galgo Español, este adesea confundat cu Ogar, De asemenea, este de multe ori numit Greyhound spaniol. Acești câini mai mici și mai raționalizați au fost crescuți pentru rezistența lor pentru vânătoare. Ei continuă să fie folosiți pentru vânătoare în această zi în Spania, dar, din păcate, sunt adesea tratați foarte crud și mulți suferă o viață îngrozitoare. Cei norocoși ajung în salvați bun unde sunt adoptați în îngrijirea casei pentru totdeauna.

Ei pot face animale de companie minunate și de multe ori au personalități foarte blânde, calme și iubitoare.

Privire de ansamblu de rasă

GRUP: Câine
ÎNĂLŢIME: 25 până la 26 de centimetri
GREUTATE: 60 la 65 de kilograme (bărbați) - 50 până la 55 de lire sterline (femele)
Coat și culoare: Short neted sau dur, care vine într-o mare varietate de soiuri de culoare solide și mixte, inclusiv amestecuri de brânză, negru și aurie.
Speranța de viață: 12 până la 14 ani

Caracteristicile galgoului

Nivelul de afecțiune Înalt
Prietenie Înalt
Copil prietenos Înalt
Prietenos cu animalele de companie Mediu
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăMediu
Nivel de energie Mediu
TrainitateMediu
Inteligență Mediu
Tendința de a bloca Scăzut
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria Galgo-ului spaniol

Galgoul are o istorie lungă. Strămoșii lor pot fi urmăriți înapoi în Egiptul antic, Asia și Celtic European, la fel de departe ca 8 a.D. Greyhounds, în general, sunt adesea denumiți unul dintre cei mai vechi câini de rasă pură.

Imaginile acestor tipuri de câini au fost documentate în Spania până în secolul al X-lea când au fost foarte apreciate pentru abilitățile lor de vânătoare și de iepure.

Având în vedere istoria lor, Galgoul este adesea menționat în expresii populare spaniole și în artă și cărți istorice. Galgos sunt menționați chiar în faimosul roman din secolul al XVII-lea "Don Quijote de la Mancha ".

Galgos continuă să fie popular ca câine de vânătoare în Spania astăzi. Ei au trecut de la a fi venerat, pentru a fi văzuți ca un instrument care poate fi aruncat odată ce și-a depășit utilitatea. Ele sunt adesea tratate în mod orientat prin proprietarii lor "Galuera".

Până de curând, au fost relativ nemaiauzite din afara Spaniei lor natale, dar cu creșterea indirectă internațională la situația lor, ei încep să fie mai recunoscuți. Sunt mai multe organizații de caritate reputate care salvează câinii și le puneți în iubirea casei pentru totdeauna în Spania și în străinătate.

În timp ce ele pot fi ușor confundate cu Greyhound, au o confirmare distinctă care le face să fie identificabile. Ele tind să fie mai mici, mai puțin profunde și au un fizic și musculatură mai raționalizată. Acest lucru le face mai bine concepute pentru rezistență, în loc de scurte scurte scurte de viteză, este cunoscută oi.

Galgoul spaniol a fost recunoscut ca o rasă oficială de către Clubul Kennel United din 2006.

Îngrijirea spaniolă Galgo

Ca și Greyhound, Galgoul spaniol este cunoscut pentru că a fost o rasă, în general foarte afectuoasă și loială. Ele pot fi timide și rezervate în jurul străinilor. Ei tind să fie calm și docil și pot fi chiar leneși atunci când în casă, bucurându-se de nimic mai mult decât lounging pe un pat confortabil sau canapea. Aceasta înseamnă că acestea sunt adesea considerate potrivite pentru Apartament de locuit, În ciuda dimensiunilor lor mai mari.

Deși au fost crescuți pentru rezistența lor, ei nu tind să fie un câine de mare energie, iar cerințele lor de exerciții nu sunt extreme. Oferind că primește câteva plimbări bune pe zi și o mulțime de îmbogățire în jurul casei, ei vor fi de obicei destul de mulțumiți.

Instinctele lor de vânătoare înseamnă că uneori vor urmări blănurile mici. Multe Galgos trăiesc însoțite de pisici, deși dacă sunt făcute introduceri atente și adecvate.

Nu trebuie să-i lăsați pe lesa decât dacă ați muncit din greu instruirea unei retrageri fiabile, sau sunteți într-o zonă de exerciții sigură și închisă. De asemenea, este posibil să aveți nevoie Învățați-i să accepte un bot pe plimbări dacă unitatea de pradă este extrem de mare.

Ele sunt o rasă inteligentă și adesea foarte alimente motivate și răspund bine Tehnici de formare pozitivă, fără forță. Dacă ar fi avut un trecut abuziv sau au supraviețuit pe străzi pentru perioade mai lungi, timpul și răbdarea pot fi necesare pentru a le ajuta să învețe din nou.

Ele pot fi, de asemenea, jumperi de experți și pot scădea cu ușurință garduri inferioare și porți pentru copii. Este esențial să se asigure, dacă au acces liber la o grădină sau o curte din spate, că gardurile sunt destul de ridicate și sigure.

Ei au un regim de îngrijire a întreținerii reduse. Păturile lor scurte înseamnă că vor avea nevoie doar de o perie ocazională cu o perie de cauciuc blândă sau o mănușă de îngrijire. Acest lucru va ridica orice păr mort și va păstra haina și pielea în stare bună. Ei fac moult, dar nu excesiv.

Ei sunt câini care simt ușor rece, având în vedere lipsa excesului de grăsime corporală și straturi subțiri. Puteți găsi că trebuie Purtați un strat sau un pulover În condițiile meteorologice de iarnă.

Probleme comune de sănătate

Deoarece acestea nu sunt o rasă comună în afara Spaniei lor natale și nu sunt recunoscute ca o rasă oficială de multe cluburi, nu există atât de multe date disponibile privind condițiile de sănătate moștenite.

Ele sunt în general considerate ca o rasă sănătoasă, totuși, pot trăi adesea la o vârstă roșie de cincisprezece ani.

Ele pot fi predispuse la anumite condiții care sunt de asemenea văzute în Greyhounds.

  • Osteosarcoma: Aceasta este o formă agresivă de cancer osos, care este văzut mai frecvent în Sighthounds. Dacă se afișează Galgo-ul dvs semne de lameritate, Ar trebui să căutați sfaturi veterinare cât mai curând posibil. Prognoza pentru această afecțiune este adesea păzită.
  • TOE Probleme: Salele Sighthounds poate fi, de asemenea, mai predispuse la probleme de la picioare, inclusiv dezvoltarea de cocs. Acestea pot varia în funcție de severitatea lor și este vital să căutați sfaturi de la veterinarul dvs. În cazuri severe, poate fi necesar să fie amputați. De asemenea, este important să vă păstrați galgosul unghiile la o lungime corespunzătoare. Dacă acestea devin îngroșate, acest lucru poate crește șansele să dezvolte leziuni de la picioare, probleme de mers și lamerițe.
  • Riscuri în anestezie: Swthounds sunt, de asemenea, mai predispuse la dezvoltarea problemelor atunci când sunt sub anestezie datorită ratei lor metabolice mai lente. VET dvs. ar trebui să fie conștient și să ia măsuri de precauție corespunzătoare.

Dieta și nutriția

Ca și cu fiecare câine, ar trebui să vă hrăniți galgoul o calitate superioară și o dietă controlată în mod corespunzător.

În timp ce nu la fel de predispus la Blotat (Torsiune gastrică), deoarece rudele lor mai profunde de culoare, îngrijirea ar trebui să fie luată pentru a vă asigura că sunt hrăniți mai mici și mai des, în loc de o masă mare pe zi. Dacă sunt predispuși să-și piardă mâncarea, atunci puteți dori, de asemenea, să le luați în considerare conservarea meselor de la a Bowl de alimentare lentă.

10 cele mai bune rase de câine pentru alergători
PROS
  • Pentru că au tendința de a fi o poetos de canapea, ei sunt adesea câini mari pentru viața de viață

  • Ele sunt de obicei calme și afectuoase, ceea ce înseamnă că pot face animale de companie excelente

  • Păturile lor scurte înseamnă că nu au cerințe intense de îngrijire

Contra
  • Dacă au fost salvate de la un trecut traumatic, ei pot avea nevoie de ajutor suplimentar în ajustarea la noua lor viață

  • Ele nu sunt o rasă care se bucură de climă extrem de rece

  • Ei pot avea o unitate de înaltă pradă, deci îngrijirea trebuie luată în jurul animalelor mici

Unde să adoptați sau să cumpărați un Galgo spaniol

Rasa este încă rară în Statele Unite, ceea ce înseamnă că puii nu sunt adesea disponibili. Dacă intenționați să adoptați, există o serie de organizații de caritate care sunt implicate în aducerea câinilor din Spania pentru a le ajuta să găsească iubirea casei pentru totdeauna.

Faceți cercetarea dvs. pentru a vă asigura că lucrați cu o organizație de renume care a evaluat în mod corespunzător câinii în îngrijirea lor. Acestea ar fi trebuit să aibă o verificare completă a VET și toate documentele corespunzătoare.

Unele organizații recomandate includ:

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă sunteți atrași de Sighthounds, atunci există o mulțime de alte rase pe care le puteți cerceta și.

Acestea includ:

Există o întreagă lume a potențialului rase de câini acolo - cu o mică cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Spaniolă galgo: profil de rasă de câine