Cum să ajuți un catelus în durere

Pumppy Durerea poate fi ascunsă, deoarece simptomele câinilor nu arată ca ceea ce v-ați aștepta. Cum câinii arată că durerea depinde de rănire sau de boală. Un catelus reacționează diferit față de o zgârietură dureroasă sau tăie Pad Paw comparativ cu o durere de burtă sau infecție a urechii, de exemplu.

Cum arată puii dureri

Cele mai frecvente semne de disconfort includ vocalizări când este atins într-un loc dureros. Puii scânteie, plâng, plâng sau yelp. Ei pot să se strecoare, să evite contactul, să mențină un picior rănit sau o limpede și să ceară atenția.

Unele ritm dureroase de animale, devin agitate și nu se pot confortabil gâfâi sau drool, sau refuză să mănânce. Un catelus cu un abdomen dureros de la un blocaj datorat unui obiect înghițit adesea presupune o poziție "hunched", dar acest lucru poate fi, de asemenea, un semn al unui prejudiciu dureros de spate. Când se ocupă de un rănit Puppy EyeL, ea va sparge sau ochii ei va apărea. Eatașul poate determina ca catelul să-și înclină capul la partea de rău sau să-i frece urechea împotriva mobilierului sau a solului. Și când ceva în interiorul durerilor de catelus - cum ar fi o vânătă de oase, fractură sau chiar o creștere canceroasă - Puppy poate linge acea zonă într-un efort de ameliorare a durerii.

Tipuri de durere

Toleranțele de durere variază de la animalele de companie la animale de companie, la fel ca la oameni. Un program de o singură dimensiune - toate nu va funcționa. Experții spun că există o variație de cinci ori a toleranței la durere pentru aceeași procedură chirurgicală la om. Deci, dacă o condiție ar fi dureroasă într-o persoană, ar trebui să presupunem că este, de asemenea, dureros pentru catelul dvs.

Nu toată durerea este severă sau bruscă sau necesită dureri de durere. De exemplu, antibioticele ușurează durerea prin întărirea unei dureri de gât. Lămpile de căldură ameliorează durerea artritei cronice. Apa este un anestezic natural pentru durerea de arsură a pielii dvs reacția alergică a câinelui.

Cum funcționează durerea

Cum funcționează durerea? Țesutul deteriorat eliberează substanțe chimice care sensibilizează terminațiile nervoase. Nervii agravați trimit semnale de durere până la măduva spinării la creier. Creierul recunoaște senzația și strigătele ", Dang, că inteligențele!"Și declanșează un reflex protector. Această "evitare învățată" îi învață pe cățelușul să-și retragă nasul din flacăra lumânărilor, de exemplu, și o încurajează să favorizeze și să țină o laba zdrobită, așa că vindecă.

Durerea extremă, totuși, provoacă un răspuns natural mai complicat care împrăștie funcția imună, interferează cu coagularea sângelui și vindecarea rănilor și afectează negativ sistemul cardiovascular. Durerea extremă poate, de asemenea, să rewire permanent căile neuronale pentru a crea o "memorie de durere" care păstrează animalele de companie sentimentul durerii după ce prejudiciul a vindecat. Este ca și cum autostrada normală, călătoriile impulsului nervos este forțat în mod repetat să "ocolească" de la calea sigură și, în schimb, să sări de la aceeași stâncă dureroasă.

Medicament la Pregătiți-vă pentru intervențiile chirurgicale pentru câini poate preveni memoria durerii. Studiile arată că animalele de companie au nevoie de medicamente mai puțin dureroase după ce se trezesc de la intervenție chirurgicală dacă au primit un control al durerii preemptive. Acest lucru reduce, de asemenea, cantitatea de anestezie generală necesară și reduce efectele secundare post-chirurgicale. Animalele de companie tind să se recupereze mai repede când durerea este gestionată în mod corespunzător.

Managementul durerii pentru câinii tineri

Cel mai Felievers de durere comună sunt medicamente antiinflamatoare nesteroidiene excesive (AINS), cum ar fi aspirina. AINS pot fi foarte utile pentru o varietate de condiții dureroase, de la artrită la cancer.

Dar animalele de companie necesită doze specifice și metabolizează diferitele medicamente decât oamenii. Medicamentele de durere umană pot fi periculoase pentru animale de companie. De exemplu, puii pot dezvolta ulcere de la produsele de aspirină de tip uman. Pisicile pot muri dacă medicamente pentru durere specifice oamenilor sau câinelui. Opțiuni de control al durerii de la medicul veterinar sunt întotdeauna cea mai bună și cea mai sigură alegere pentru animalele de companie, deoarece acestea abordează tipul specific de durere, precum și vârsta și chiar rasa puilor tăi.

Durerea de durere narcotică pentru durerea severă, cum ar fi morfina, codeina și Demerol, sunt disponibile numai prin prescripție medicală. Unele medicamente pot fi compuse în unt de arahide sau pastă de pește, astfel încât animalul dvs. de companie o ia mai de bunăvoie. După intervenția chirurgicală, canalele pot furniza ameliorarea durerii în piept și cavitatea abdominală, articulația sau chiar în sânge. Chimioterapia și radiațiile ușurează anumite tipuri de dureri de cancer. Un "plasture de durere" oferă un medicament opioid transdermic, prin piele.

În funcție de condiția tratată, medicamentele de durere poate fi inclusă sau nu, inclusiv. Adresați-vă medicului veterinar despre politicile și procedurile dureroase și dacă ar putea exista un cost suplimentar sau dacă face parte din taxă. Ori de câte ori catelul dvs. are o schimbare bruscă a comportamentului, vă rugăm să o verificați de către medic, deoarece o problemă de sănătate poate fi adesea abordată și rezolvată problema.

Unele spitale de animale au tăiat costurile prin eliminarea medicamentelor de durere. Fiți conștienți de faptul că, în timp ce anestezice și tranchilizante păstrează animalele adormite în timpul unui tratament, ele nu ușurează neapărat durerea după ce animalul dvs. de companie se trezește. Furnizarea de medicamente adecvate de durere ajută animalele de companie să se recupereze mai repede și mai complet. Este și ce trebuie să faceți.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să ajuți un catelus în durere