Când ar trebui să fie eutanasiat un câine agresiv?

Când să-i tutanalizați un câine

Decizia de a eutaniza un animal de companie iubită este una dintre cele mai dificile decizii pe care cineva le poate face. Mai ales când vine vorba de eutanasia comportamentală - decizia de a eutaniza un câine pentru preocupări comportamentale severe.

Deși această opțiune nu este făcută niciodată ușor, Există un mic procent de câini care nu vor fi niciodată ușor de gestionat sau fixabil. Ele sunt periculoase pentru ei înșiși și pentru alții și, prin urmare, trăiesc o calitate slabă a vieții în singurătate prin măsuri de management extreme.

Nu trebuie să faceți niciodată acest tip de decizie numai. Un consultant de comportament și medicul veterinar vă pot ajuta să vă ghideze prin decizie. Dar, în cele din urmă, decizia este personală. Este al tău să faci.

Mai jos, vom discuta unele dintre lucrurile pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a decide dacă să vă euthanizați câinele pentru comportamentul său agresiv sau să continuați cu Strategii de management și modificarea comportamentului.

Casute-cheie: Când ar trebui să fie eutanasiat un câine agresiv?

  • Unii câini agresivi pot fi suficient de periculoși pentru a justifica eutanasia.
  • Vrei să faci aceste tipuri de decizii împreună cu medicul veterinar și un consultant de comportament canin certificat.
  • Este important să vă luați în considerare situația voastră de viață și resursele pe care trebuie să le oferiți atunci când decideți dacă le-a eutanasi un câine agresiv.
  • Există câteva alternative viabile la eutanasia, care pot lucra în anumite circumstanțe.

Semne și comportamente pe care eutanasia câinelui le pot justifica

Fiecare câine și orice situație va fi diferită, iar decizia de a eutaniza un câine agresiv va coborî în cele din urmă la nivelul de severitate și de pericol al situației.

Când vă gândiți la Eutanasia, veți dori să vă gândiți la următoarele patru lucruri:

1. Nivelul intensității agresiunii.

Un consultant de comportament canin vă poate ajuta să evaluați severitatea situației folosind Scala de mușcătură a lui Ian Dunbar sau Dr. Nivelurile de mușcătură ale lui Sophia Yin.

Ambele scale au șase categorii:

  • Nivelul 1: Câinele se fixează la o persoană, dar nu face contact.
  • Nivelul 2: Câinele musca efectiv victima și atinge dinte pe contact cu pielea, dar nu provoacă nici o rană de puncție.
  • Nivelul 3: Mușcătura câinelui pătrunde în pielea victimei, dar rana este mai mică decât lungimea unui dinte canin.
  • Nivelul 4: Câinele nu numai mușcă, dar se strânge și / sau își scutură și capul. Din cauza strângerii și a presiunii aplicate, rănile sunt mai adânci decât lungimea unui dinte canin.
  • Nivelul 5: Câinele provoacă mușcături multiple sau atacuri de mai multe ori.
  • Nivelul 6: Mușcătura de câine duce la moartea victimei.

Dacă un câine are o istorie de mușcătură, este important să rețineți frecvența și severitatea mușcăturilor care au avut loc. In general vorbind, Cu cât mușcăturile mai severe sau frecvente sunt, cu atât mai probabil veți considera eutanalizarea câinelui.

2. Absența semnalelor de avertizare

Aproape toți câinii dau un avertisment înainte de a mușca și # 8212; foarte puține mușcături se întâmplă "din albastru." De fapt, există, de obicei, o escaladare de la semnale ușoare de stres, la avertismente severe, la o eventuală mușcătură dacă avertismentele nu sunt ascultate.

in orice caz, În unele cazuri rare, un câine nu poate da niciun avertisment deloc. Acest lucru se poate datora problemelor medicale sau neurologice. Ar putea fi, de asemenea, pentru că el a fost pedepsit pentru a da avertismente în trecut.

Câinii care nu reușesc să dea avertismente sunt adesea considerabil mai periculoși decât câinii care își comunică sentimentele înainte de a ajunge la punctul lor de rupere.

scara de agresiune canină

3. Comportament imprevizibil

Dacă puii dvs. afișează semne de avertizare, cum ar fi mârâie, snarls, sau semnale de stres, Când se supără, atunci comportamentul său este previzibil. Dacă știți declanșatoarele sale - de exemplu, el devine agitat sau anxios când crede că îi vei lua mâncarea (aka Paza resurselor) - comportamentul său este, de asemenea, previzibil.

Acesta este un bun lucru.

Comportamentul previzibil este adesea comportament ușor de gestionat. Putem preveni mușcăturile de la întâmplare și de a lucra pentru a-și modifica sentimentele de bază de frică sau anxietate pentru a scădea probabilitatea unei mușcături viitoare.

in orice caz, Dacă câinele dvs. nu oferă cu adevărat semnale de avertizare sau nu există modele discernebile la comportamentul său agresiv, poate fi incredibil de greu să-l gestioneze și să se simtă cu adevărat în siguranță.

Acest lucru ar putea duce la un câine care petrece majoritatea timpului său kenned pentru măsuri preventive, scăzând calitatea vieții sale.

4. Dimensiunea câinelui

Nu este un lucru ușor de vorbit, dar Dimensiunea contează atunci când se ia în considerare eutanasia comportamentală. În mod evident, un ciobanesc german mare sau Corso Corso poate face mult mai mult decât un papillon.

Aceasta nu este o discriminare de rasă; Este pur și simplu un fapt incontestabil rasele mai mari sunt capabile să provoace răni mult mai severe decât rasele mai mici.

Aceasta înseamnă că este posibil să trebuiască să luați în considerare eutanasia mai serios pentru un câine mai mare decât un câine mai mic, chiar dacă au istorii similare ale mușcăturii.

Eutanasia comportamentală pentru câini

Ramificațiile potențiale ale unui atac sau mușcăturii

Când încearcă să decidă dacă eutanasia este adecvată, este important să luați în considerare consecințele îngrijirii unui câine agresiv. Mai ales dacă câinele a făcut deja ceva serios, cum ar fi mușcând un copil sau uciderea unui alt câine.

În cele din urmă, în Statele Unite și multe Alte județe occidentale, Câinii noștri sunt considerați proprietăți. Aceasta înseamnă că suntem financiar, emoțional, moral și legal responsabil pentru acțiunile lor.

Asta inseamna Vrei să ia în considerare ce s-ar putea întâmpla dacă câinele tău mușcă pe cineva. Aceasta include:

Vătămarea corporală

După cum am discutat, mușcăturile pot varia în funcție de severitate, dar aproape sigur, mușcăturile se înrăutățesc de obicei în timp (mai frecvente și / sau mai virulente). Dar dacă acesta este prima mușcătură a câinelui sau cea mai recentă dintre multe, rezultatele pot fi foarte grave.

În cel mai bun scenariu, o mușcătură minoră ar putea fi pur și simplu surprinzătoare și dureroasă. Poate că nu poate provoca perforări sau sângerare, dar poate că vânătăi și încredere ruptă. Micșunile minore ar putea provoca, de asemenea, mici perforări și este important să vizitați medicul dumneavoastră pentru a avea rana curățată și a tendința.

Dar într-un scenariu cel mai rău caz, ar putea exista mai multe mușcături și tremurând cap. Acest lucru ar putea duce la răni foarte grave, inclusiv lacerații, sângerări severe sau oase rupte. În cazuri extreme, aceste leziuni ar putea duce în cele din urmă la moartea victimei.

În astfel de scenarii, este posibil să utilizați chiar și intervenția de urgență pentru a opri atacul și pentru a conține câinele. Nimeni nu vrea să-și imagineze că acest lucru se poate întâmpla, dar din păcate, se poate.

https: // instagram.COM / P / B-Lajucdrk6 /

Traume mentale sau emoționale

Dacă există un lucru care este deosebit de supărător pentru părinții câinilor, are ca câinele dvs. propriu să se comporte agresiv față de cineva. Mai ales dacă este ținta agresiunii câinelui tău cineva din casa ta sau Dacă persoana țintă este tu.

Dar nu este în jurul lui: Trauma mintală și emoțională urmează adesea o mușcătură sau un atac de câine.

Tindem să ne simțim ca și cum am eșuat la puii noștri în aceste situații. Că nu trebuie să ne iubească. Că suntem părinți "răi". Sau, într-un fel, este vina noastră.

Pe de altă parte, pentru cei care au fost atacați de un câine, fie că este un câine propriu sau un câine ciudat, există o frică inerentă care se dezvoltă adesea spre acel câine sau orice câine.

din pacate, Trauma unui prejudiciu depășește cu mult rănile fizice și poate să-și pica mințile pentru totdeauna.

câine eutanasiat pentru agresiune

Ramificații juridice

În cele mai multe locuri, câinii sunt considerați proprietatea noastră sub ochii legii.Prin urmare, Răspunderea pe care o purtați pentru câinele dvs. poate fi bazată pe ideea de neglijență.

Acest lucru poate fi sub formă de eșec pentru a vă asigura în mod corespunzător câinele sau încredințându-l cu cineva considerat nepotrivit să îl resuleze, de exemplu. Potrivit Rebecca Wisch de la Colegiul de Drept al Universității de Stat din Michigan, Curtea poate lua în considerare mai multe lucruri atunci când decide dacă un proprietar de câine este neglijent:

  • A fost acțiunea câinelui dvs. clasificată ca o activitate "periculoasă"?
  • Câinele dvs. are o istorie de mușcătură sau o istorie de comportament agresiv?
  • Dacă da, pârâta are cunoștințe despre istoria agresivă a câinelui tău?
  • A fost comportamentul periculos al câinelui ce a provocat răul?

Prin urmare, Dacă aveți cunoștințe prealabile că câinele sa comportat agresiv și nu a făcut diligența dvs. pentru a vă gestiona câinele, ați putea fi răspunzător.

Unele state pot impune, de asemenea, o specificație mai strictă numită "Răspundere strictă". În aceste state, răspunderea este automat a ta pentru atacuri, mușcături sau răniți. S-ar putea chiar să fiți răspunzător pentru daune dacă câinele dvs. urmărește pur și simplu pe cineva.

Cu alte cuvinte, Nu este necesar să dovedim că proprietarul a fost neglijent în aceste state.

În plus, aproape toate statele, majoritatea provinciilor canadiene, iar mai multe țări au câteva legi care guvernează ce se poate numi Legile "câine periculoase".

Acest lucru ar putea duce la ceva de la RĂSPUNSURI SPECIFICE SPECIFICE la "Răspunderea strictă" pentru părinții câinilor de "rase sau câini periculoase". Această lege strictă de răspundere poate însemna, de asemenea, că veți fi răspunzător, indiferent dacă persoana care a fost mușcată a fost încălcând pe proprietatea dvs. sau nu.

Ramificații financiare

VET facturi, facturile medicului și costurile de formare ar putea fi cele mai puțin îngrijorări în urma unei mușcături de câine. De asemenea, ați putea fi dat în judecată Dacă câinele dvs. mușcă o altă persoană sau animal.

Politicile de asigurare vă pot oferi o anumită protecție financiară. in orice caz, Nu toate politicile de asigurare vor acoperi costurile asociate unei mușcături, și suma ar putea fi, de asemenea, în plus față de plata dvs. de politică.

Eutanizați un câine după mușcătură

Nu există nici o mărime care se potrivește cu toate răspunsurile la faptul că cineva ar trebui să-și mătheze câinele pentru motive comportamentale. Este o decizie personală și adesea devastatoare. Vorbiți întotdeauna cu consultantul de comportament medicul veterinar și certificat înainte de a lua o decizie.

Următoarele vă pot ajuta să decideți când este corect să aveți o conversație:

Resursele dvs

Va trebui să decideți dacă aveți resursele atât pentru a vă administra câinele și pentru a putea lucra la un plan de tratament.

Toți cei care iau decizia de a-și eutania câinele îi iubește foarte mult. Vrem să facem ceea ce este mai bun pentru ei. Dar, în ciuda a ceea ce ați citit și auziți, iubirea nu este întotdeauna suficientă.

Este obositoare emoțional gestionând un câine cu probleme grave comportamentale. De asemenea, poate fi foarte scump pentru a lucra cu consultantul dvs. de comportament și echipa veterinară.

Consultanții de comportament informați costă oriunde de la 80 - 100 $ sau mai mult pe oră. Consultări de comportament online poate reduce costurile considerabil, dar pentru cazuri extreme de agresiune, munca în persoană este adesea preferabilă.

Situația voastră de viață

Există o mulțime de variabile care trebuie luate în considerare atunci când trăiești cu un câine puternic agresiv. Este important să se ia în considerare costurile și beneficiile vieții într-o casă cu aceste tipuri de probleme comportamentale grave.

De exemplu, Veți dori să vă gândiți dacă există:

  • Copiii din casă
  • Vizitatori frecvenți
  • Alți câini sau animale de companie

Să ia în considerare, de asemenea, dacă acestea sunt variabile care pot fi evitate sau ușor de gestionat și cât de mult ar putea afecta atât calitatea vieții și a câinelui dvs. De exemplu, este fezabil să vă păstrați câinele separat de majoritatea celorlalți?

Aveți o modalitate de a vă asigura că câinele dvs. este încă exercițiu, afecțiune și orice altceva care are nevoie să se bucure de o calitate înaltă a vieții, în timp ce este gestionată într-un mod care îl împiedică să mușcă pe nimeni?

Aceste variabile pot ieși din controlul dvs. și pot fi o componentă vitală în viața voastră.

Soluții de agresiune pentru câini

Vârsta câinelui tău

Vârsta poate sau nu poate juca un factor în decizia dvs. În general, aș spune că vârsta nu contează.

Orice câine de orice vârstă poate deveni agresiv din mai multe motive, inclusiv aspecte legate de medicină, psihologic sau traume. Ar putea fi Genetica, Și din păcate, nu putem face prea multe despre asta decât să continuăm să împingem reglementări mai bune de reproducere.

in orice caz, pot exista alți factori pe care doriți să o cântăriți atunci când vă luați decizia.

Dacă câinele dvs. senior a devenit brusc imprevizibil în parte din cauza unui a declin cognitiv la vârsta de 13 ani, Puteți decide că a avut o viață mare până în acest punct și probabil că va fi doar regresie de aici.

Dacă, pe de altă parte, aveți Un catelus tânăr care prezintă comportamente agresive, munca grea diligentă cu modificarea comportamentului și Medicamente comportamentale poate avea succes. Dar Doar pentru că este tânăr, nu înseamnă că este o problemă solvabilă 100% din timp.

Rasa câinelui tău

Câinii sunt indivizi. Desigur, unii câini au fost crescuți în mod specific cu anumite unități și trăsături în minte. Dar agresiunea nu este o trăsătură specifică de rasă, iar orice câine de rasă poate acționa agresiv.

in orice caz, Unele rase sunt mai mari și mai puternice decât altele, făcând forța mușcării pur și simplu mult mai periculoasă pentru victimă. A Pudele standard, De exemplu, în funcție de greutate și dimensiune, pot face mai multe daune decât un pudel miniatural.

Calitatea vieții câinelui tău

Este important să luați în considerare cu atenție această întrebare: Câinele meu are o bună calitate a vieții? Dincolo de nevoile sale de bază, este posibil să-și atingă nevoile emoționale? Acest lucru poate fi diferit de câine la câine.

Un Lhasa APSO mai vechi poate fi destul de mulțumit să rămână pe proprietatea sa pentru tot restul vieții și să se bucure de compania dvs. exclusiv. Dar un tânăr Husky poate găsi acest tip de viață foarte deprimantă și stresantă.

Intreaba-te pe tine insuti:

  • Este câinele meu capabil să experimenteze viața așa cum ar trebui sau ar putea? Sau se petrece 15 ore pe zi într-o canisa pentru că nu poate fi de încredere în jurul oamenilor sau alt câine în casă?
  • Sunteți în măsură să-i oferiți îngrijirea potrivită de care are nevoie sau este prea riscantă să se ocupe de el?
  • Este managementul restricționat astfel încât întreaga sa agenție și capacitatea de a exprima comportamente naturale au fost inhibate?

Acestea sunt întrebări dure de față, dar ele sunt imperative să vă ajute să vă ghideze prin această decizie foarte emoțională.

Eutanasia pentru agresiv canin

Este în întregime posibil ca o schimbare în circumstanță sau mediu să fie utilă sau că modificarea și medicamentele comportamentale ar putea fi cea mai bună traseu împreună cu strategii de gestionare solide pentru a menține pe toată lumea în siguranță.

Cel mai bine este să evacuați toate opțiunile înainte de a lua în considerare posibilitatea de eutanasie. Unele dintre cele mai bune alternative la eutanasia includ:

Rehoming

Uneori, deși nu întotdeauna, Găsirea unei case noi poate face situația mai bună.

Poate că o casă fără copii sau alți câini ar fi o potrivire mai bună pentru poochia ta. Sau poate o casă care este mai puțin ocupată sau localizată într-o zonă rurală.

Retragerea câinelui nu este o garanție că calitatea câinelui dvs. de viață sau comportamente se va îmbunătăți. Dar pentru câțiva câini, ar putea foarte bine.

Modificarea sau instruirea comportamentului

Modificarea comportamentului poate ajuta uneori la adresa unui comportament agresiv al unui câine.

Dar este important, în primul rând, la Alegeți pe cineva care este foarte calificat cu cazuri de agresiune și urmează o abordare științifică și modernă a modificării comportamentului.

Un bun loc de plecare este Asociația Internațională a Consultanților Bectorului Animal sau a Componentă certificată veterinară. Un profesionist poate construi un plan de tratament folosind tehnici de contra-condiționare și desensibilizare sistematică.

De-a lungul timpului, aceste tehnici pot avea succes în a ajuta puii să-și schimbe reacțiile emoționale negative reflexibile la ceva mai pozitiv și să-i învețe strategii alternative de coping.

În plus, un profesionist vă poate ajuta să înțelegeți cauza principală a agresiunii câinelui dvs. și cum să citiți mai bine și să înțelegeți limba corpului său.

Medicamente

Există mai multe tipuri de produse farmaceutice de acolo, de la antidepresive triciclice la SSRI care pot ajuta la frica sau anxietatea care stă la baza comportamentului agresiv al câinelui.

Va trebui să vorbiți cu veterinarul dvs. despre diferitele opțiuni și ce ar putea fi cel mai bine pentru câinele dvs. Medicamentul, cu toate acestea, nu este o soluție pe cont propriu și ar trebui mereu să fie utilizat împreună cu modificarea comportamentului.

Strategii de management

Pentru a lucra cu orice câine agresiv, un mare bot este un instrument cheie pentru a păstra pe toată lumea în siguranță.

Există câteva opțiuni minunate proiectate acolo pentru utilizarea de zi cu zi, cum ar fi Baskerville Ultra Motzle sau Bumas, și alții care sunt concepute în mod similar "coș".

Muzzle pentru un câine

Up-ul în sus! Proiect Are tutoriale excelente despre cum să se potrivească cu un bot și să stabilească câinele dvs. să se bucure de purtarea unui bot, toate livrate de experți în domeniu.

Alte opțiuni de gestionare pot include dubluri duble și un ham la mersul pe jos, oferind un control suplimentar și o măsură de siguranță de rezervă, ar trebui să eșueze o lesa.

În plus, puteți Instalați un gard sigur și bine construit pentru izolare, sau plasați câinele într-o canisa când vizitatorii vin. Aceste instrumente, atunci când sunt utilizate cu înțelepciune, vă pot ajuta să împiedicați o situație nefericită de la întâmplare.

Nici un management, totuși, este rezistent la nebun. Și este foarte sfătuit să solicite asistență profesională.

***

Făcând decizia de a-ți eutania câinele este una personală. Nimeni nu poate face această decizie pentru dvs. Cu toate acestea, există resurse și profesioniști care sunt acolo pentru a vă ajuta. Primul lucru este să renunți la ideea că toți câinii pot fi reabilitați prin dragoste.

Ați confruntat vreodată această decizie cu un câine în viața voastră? Spune-ne povestea ta. Povestea ta poate ajuta pe alții să știe că nu sunt singuri.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Când ar trebui să fie eutanasiat un câine agresiv?