Cum să vă opriți câinele să se teamă de medicul veterinar

Un catelus Chihuahua fiind examinat de un medic veterinar

Teama de a vedea veterinarul este a Anxietate comună la câini. Chiar și cea mai fericită-go-norocoasă canină poate să-și pună coada, pe măsură ce încerci să-l coacați prin ușa lui Oficiul veterinarului.

În timp ce câinele dvs. nu ar putea învăța niciodată să iubească o excursie pentru a vizita medicul veterinar, există pași pe care îi puteți lua pentru a ajuta o parte din anxietate animalul dvs. se simte atunci când simte că o vizită VET este iminentă.

De ce câinii se tem de veterinar?

Cel mai frecvent motiv pentru care câinii dezvoltă o teamă de a merge la medicul veterinar este că se simte traumatic pentru ei. Gândiți-vă la o vizită tipică la biroul lui Vet cu câinele dvs. De îndată ce umbli prin ușă, câinele tău este bombardat de mirosuri și sunete ciudate. Șansele sunt vor intra în alte animale în timp ce sunteți acolo, ceea ce puteți ridica cu siguranță nivelul de anxietate al câinelui.

Următorul vine examinare. Câinele dvs. este reținut de un tehnician veterinar, în timp ce medicul veterinar se potrivește și îi prezintă, eventual, de vaccinări și să desen sânge. Acest tip necunoscut de manevrare de către străini poate determina ca câinele să devină confuz și frică. Dacă câinele dvs. este bolnav sau rănit, se simte deja rău. Adăugați-le împreună și obțineți o experiență destul de traumatică pentru câinele dvs. Nu este de mirare că mulți câini dezvoltă o teamă de a merge la veterinar.

Cum să opriți frica

Vestea bună este că frica unui câine de medic veterinar este destul de ușor de prevenit sau de a cuceri dacă sunteți dispus să puneți timpul și efortul necesar. Chiar dacă frica nu este complet eradicată, este posibilă să ușurați o mulțime de anxietate a câinelui tău. În cele din urmă, puteți chiar să puteți Ia câinele tău să iubească veterinarul.

Încercați câteva abordări pentru a vă ajuta să faceți mai ușor ca câinele dvs. să verificați mult mai ușor pentru amândoi, dar țineți cont de faptul că, în funcție de cât de severă este anxietatea, este posibil să aveți nevoie să implicați medicul veterinar în găsirea soluției potrivite.

Practicați examenele la domiciliu

O parte din ceea ce face vizite la medicul veterinar atât de înfricoșător, este că câinele dvs. nu este obișnuit cu manipularea pe care o primește în timpul unui examen. Puteți obține câinele dvs. obișnuit cu acest tip de manipulare, practicând acasă.Petreceți ceva timp în fiecare zi verificându-și urechile, restrângerea acestuia, privindu-l la dinți și ținându-și labele. Fii blând și asigurați-vă că câinele dvs. obține o mulțime de laudă și unele tratamente în timpul examenelor de practică.

Vizitați biroul din punct de vedere social

Singura dată când câțiva câini văd veterinarul este atunci când sunt bolnavi sau este timpul pentru vaccinările lor. Încercați să faceți aranjamente cu biroul medicului veterinar să se oprească de mai multe ori pentru nimic mai mult decât un apel social. Cereți recepționerului să vă dau câinele câțiva Tratamente și un prieten prietenos, și în curând câinele dvs. poate aștepta să viziteze medicul veterinar.

Practicați ușor intrarea în biroul veterinar în timpul vizitelor sociale și nu vă forțați câinele. Să-și ia timpul să se simtă confortabil cu ideea, mai degrabă decât să-l tragă sau să o transporte. Recompensați câinele cu o mulțime de tratamente și laudă, pe măsură ce marginea se apropie de a trece prin ușă.

Medicamente pentru anxietate

Deși mulți oameni consideră că este o ultimă soluție, unii câini sunt atât de temuți de medicul veterinar încât medicamentul este singura opțiune. Veterinarul dvs. poate fi capabil să prescrie un medicament anti-anxietate pe care îl dați câinelui acasă înainte de vizite la birou. Pentru cazuri mai blânde, suplimentele nutriționale de ameliorare a anxietății, preparatele de feromon și alte produse pot fi de ajutor.

De asemenea, puteți utiliza acest lucru ca instrument pentru a practica vizitele și manipularea socială. Este important să înțelegeți că un câine este incapabil să învețe lucruri noi atunci când este într-o stare de anxietate ridicată. Medicamentul poate ajuta la aducerea fricii și anxietății la un nivel în care câinele poate răspunde la instruire și socializare și nu poate fi necesar permanent.

Utilizați un bot

Dacă teama câinelui tău este atât de puternică încât are ca rezultat agresiune, poate doriți să luați în considerare utilizarea unui bot în timpul călătoriilor la veterinar Împiedicați mușcătura de câine.

Ia câinele dvs. folosit la botul încet acasă, având poartă botul în mod regulat și a fi turnat cu laudă. Dacă așteptați până când sunteți pe punctul de a pleca pentru o întâlnire înainte de a introduce câinele dvs. la botul, acesta poate asocia rapid botul cu veterinarul și poate dezvolta o teamă de botul. Face ca experiența cât mai pozitivă posibilă.

Găsiți un veterinar care face apeluri la domiciliu sau o clinică fără frică

Tot mai mulți veterinari sunt dispuși să vină la casa dvs. pentru examene de rutină și vaccinări. Este posibil să vă puteți ușura temerile câinelui, făcându-l confortabil în propria casă în timpul examinării. Căutați veterinarii mobile cu recenzii bune care sunt în zona dvs.

Unele spitale veterinare merg în plus, atunci când vine vorba de ameliorarea anxietății pacientului. Doctorii și personalul la Clinici veterinare fără teamă au luat timp pentru a completa formarea / certificarea / certificarea de practică fără frică, pentru a ajuta la ajutarea animalelor de companie înspăimântătoare."

Obțineți ajutor suplimentar

Este important ca tu să înțelegi că câinele tău nu va depăși imediat să se teamă de veterinar indiferent de pașii pe care îi ții, să exersezi răbdarea și să fii consecvent. Discutați cu medicul veterinar pentru ajutor cu această situație. VET și personalul ei doresc cu adevărat să vă ajute pe dvs. și câinele dvs., dar comunicarea este esențială. Dacă tu și veterinarul tău nu poți să-ți dai câinele de frică, ar putea fi timpul să primești asistență de la o antrenor de câini sau comportamentist.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Edwards, Petra T. și colab. Investigarea factorilor de risc care prezic teama unui câine în timpul consultărilor veterinarePLUS UNU, vol 14, nu. 7, 2019, p. E0215416. Biblioteca publică a științei (PLOS), DOI: 10.1371 / Jurnal.ponei.0215416

  2. Stellato și colab. Efectul unui program standardizat de desensibilizare de patru săptămâni și de formare contra-condiționată privind frica veterinară preexistentă în câinii de însoțitoriAnimale, vol 9, nu. 10, 2019, p. 767. MDPI AG, DOI: 10.3390 / ANI9100767

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă opriți câinele să se teamă de medicul veterinar