Ajutați câinele să ajungă peste străinii săi

Câine speriat

Unii câini suferă extremă Frica de străini. Ei se încarcă, tremură și încearcă să se ascundă de orice persoană nouă pe care o întâlnesc. În timp ce nu este nemaiauzită de caini să se teamă de străini, reacția ideală este una de prietenie deschisă, fără a se ascunde sau a fugi. Dacă câinele dvs. este excesiv de teamă în jurul străinilor, este o idee bună să înțelegeți motivele pentru care vă puteți ajuta să treceți peste frică.

Motive de teamă

Există mai multe motive pentru care dvs câinele poate fi speriat de oameni nu știe.

  • O posibilitate este genetica sa. Un câine timid sau timid este mai probabil să producă descendenți de skittish. Un câine care are o teamă generală a tuturor străinilor - mai degrabă decât o teamă specifică de bărbați sau copii, de exemplu - poate fi predispusă genetic să fie frică.
  • Lipsa potrivită socializare Ca un catelus este un alt motiv pentru care unii câini se teme de străini. Puii care nu au șansa de a întâlni o mare varietate de oameni au mai multe șanse de a-și dezvolta o teamă de oameni pe care nu le cunosc.
  • Câinii cu o istorie de abuz pot fi, de asemenea, frică de străini. Dacă sunteți conștient de o istorie de abuz, atunci puteți înțelege mai bine de ce câinele dvs. se teme de străini.

Relaxând frica

Frica de străini este gestionată foarte atent. Toți câinii reacționează diferit când se tem. Un câine poate pur și simplu într-un colț în prezența unui străin. Un alt câine poate reacționa de către mârâind sau spargere. Predarea unui câine care nu se teme de obicei ia o mulțime de timp și formare consecventă.

S-ar putea să vă așteptați ca câinele să reacționeze temeinic față de străini. Acest lucru poate duce la tensionarea sau înăsprirea tăriei pe lesa. Încearcă să rămâi prietenos, relaxat și optimist când tu și câinele tău întâlnești oameni noi. Unii câini nu învață niciodată să accepte pe deplin străini, dar s-ar putea să-ți dai seama de câinele tău într-o oarecare măsură. Nu forțați câinele dvs. înfricoșător să se întâlnească cu oameni sau să accepte animalele de companie dacă nu le dorește, deoarece acest lucru poate duce uneori la frică. În funcție de reacția câinelui dvs., lucrul cu un comportamentist de câine certificat pentru a ajuta la identificarea indicii și strategiile de management la practică, este foarte util. Fiecare câine învață și se adaptează în propriul ritm. Acest proces poate dura săptămâni, luni sau chiar mai mult.

Pregătiți noi vizitatori

Ori de câte ori cineva vine să viziteze, persoana ignoră pe deplin câinele. Vizitatorul nu ar trebui să încerce să se alăture sau să facă contact vizual cu câinele. Au unele Tratamente La îndemână pentru vizitatorul dvs. pentru a arunca ușor pe podea aproape de câinele dvs. în timpul vizitei. Cu o aplicație consecventă, câinele tău înfricoșător poate începe încet să asocieze străini cu recompense.

Unii câini sunt mai frică de bărbați decât femeile. Dacă observați câinele dvs. de tensionare, plâns sau mârâind în jurul străinilor unui anumit sex, vă puteți pregăti oaspeții în consecință. Permiteți câinele dvs. la abordați un străin în condițiile sale. În funcție de gravitatea fricii câinelui, se poate încălzi rapid la un străin și să permită mângâierea și manipularea sau poate avea nevoie de mai multe vizite pentru a se încălzi până la o persoană nouă. Unii câini cu un comportament foarte sever ar putea avea nevoie să meargă într-un loc confortabil în casă departe de vizitatori unde se pot odihni și să nu fie nerăbdători când vin vizitatorii. Dacă ați observat mârâie sau orice formă de agresiune de la câinele dvs., este foarte important să lucrați cu un comportament de câine certificat pentru a vă ajuta să aflați declanșatoarele și dacă animalul dvs. de companie poate acționa în siguranță cu vizitatorii. Niciodată nu doriți să puneți vizitatorii sau câinele dvs. într-o situație în care cineva poate fi mușcat.

Odată ce câinele dvs. se apropie, persoana ar trebui să continue să evite contactul vizual și să facă mișcări lente, fără amenințări. Nu vă forțați niciodată câinele să acceptați manipularea de un străin, mai ales un copil. Dacă un câine este împins prea departe din zona de confort și nu este permis să scape, poate recurge la Biting. Deoarece câinii care se tem de străini pot mușca din frică, este locul de muncă pentru a vă asigura că toată lumea rămâne în siguranță în jurul câinelui vostru. Acest lucru poate însemna punerea câinelui într-o cameră diferită atunci când anumite persoane vizitează.

Păstrați lucrurile fără stres

Dă-ți câinelui un spațiu propriu. Ajută dacă aveți un loc, cum ar fi o cameră liniștită, pentru câine unde știe că va fi lăsată singură. A ladă face un loc perfect pentru cainele dvs. să scape când devine prea anxios. Aplicarea unei cămăși de tunete sau pulverizarea feromonilor câinelui câine în locul său sigur poate fi de asemenea utilă. Dacă animalul dvs. de companie este într-un loc sigur, nu permiteți oamenilor să meargă acolo și să-l tragă sau chiar să încerce să-l animalele, deoarece câinele trebuie să aibă o zonă în care poate fi lăsată singură și de nemulțumire.

Îndepărtarea câinelui dvs. din situații potențial înfricoșătoare este perfect acceptabilă, mai ales dacă va ajuta la păstrarea atât a vizitatorilor, cât și a câinii dvs. Spoturile de siguranță pentru câini nu trebuie să fie un spațiu mare - un colț al unei camere confortabile și liniștite în care câinele dvs. poate să se îndoaie cu jucăria sau o pătură preferată va servi doar bine. Asigurați-vă că nimeni nu merge în această zonă fără a verifica mai întâi - câinele trebuie să simtă că nu va fi întrerupt sau surprins să se simtă în siguranță.

Îngrijirea veterinară și produsele farmaceutice

Discutarea frica de animale de companie cu medicul veterinar este importantă ca el sau ea vă poate ajuta să vă ghideze pe tactici pe care le puteți utiliza acasă și să discutați dacă medicamentele pot fi justificate. Veterinarienii pot recomanda chiar o consultare cu un behavior veterinar internat care se specializează la câini cu probleme comportamentale, cum ar fi frica. Sau el sau ea poate recomanda instruirea la domiciliu cu un antrenor de câini certificați (CDPDT).

Instruirea cu ascultare

Antrenamentul de ascultare poate fi foarte util în gestionarea comportamentului înfricoșător și în ameliorarea unora dintre stresul câinelui tău. Deoarece o teamă severă de străini poate duce la un comportament agresiv, incluzând mârâul, snapping și mușcă, poate fi util să lucrați cu a antrenor de câini sau comportamentist să vină cu un plan de a face față fricii câinelui tău de străini. Găsirea unui antrenor de câini certificați pentru a lucra cu dvs. și animalul dvs. de companie înspăimântător este util în orice etapă. De obicei, cu atât mai devreme un antrenor este implicat cu un animal de companie înspăimântător, cu atât mai bine.

Trenorii CDPDT pot aborda în mod obiectiv situațiile și vă pot învăța cum să vă ajutați animalul înfricoșător să interacționeze în siguranță în mediul înconjurător. Pentru unele animale de companie, acestea pot înființa un plan de desensibilizare și de instruire specific. Pentru alții, aceștia pot determina că cel mai bun mod de a păstra un animal de companie și alții în siguranță este să le eliminați din situații potențiale de inducere a fricii. Și totuși, pentru alte situații, un antrenor poate recomanda o modalitate cum ar fi un bot de coș de sârmă care poate ajuta la limitarea mușcăturii, permițând încă un animal de companie la pantă și băut apă. Coșurile de coș (sau orice bot) sunt utilizate cel mai bine ca fiind ghidate de un antrenor certificat sau un medic veterinar care poate asigura că acestea sunt utilizate numai pentru perioade limitate, în situații adecvate și cu o potrivire adecvată. Muzzle nu vor fi niciodată folosite pentru pedeapsă, iar nylon sau muzica de pânză nu sunt recomandate în afara unui birou veterinar, deoarece câinii nu se pot împinge bine prin ele, ceea ce poate duce la situații emergente.

Animalele de companie înfricoșătoare pot oferi provocări pentru proprietari, dar practicarea răbdării, gestionarea inteligentă a animalului dvs. de companie și căutând ajutor de la formatori și veterinari poate fi instrumental pentru a ajuta animalele de companie fricoase să-și gestioneze temerile.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ajutați câinele să ajungă peste străinii săi