Ajutor! Câinele meu urăște un membru al familiei!

Câine nu ca o persoană

Este cea mai gravă frică a fiecărui proprietar: ați adus acasă puii visurilor voastre și el se întâlnește cu toată lumea din familie și # 8212; Cu excepția unei persoane.

Agresiunea față de orice membru al familiei, fie severă sau ușoară, ar trebui să fie abordată imediat pentru a preveni escaladarea situației. Ceea ce începe ca o mârâie mică se poate transforma într-o problemă mult mai complexă în timp.

De ce câinele meu urăște un membru al familiei?

Primele lucruri mai întâi & # 8212; Este important să distingerea comportamentului câinilor de la caracteristicile umane În situații de genul acesta.

Câinii, probabil, nu pot simți emoții ca fiind complexe ca ură. Reacții ca mârâind, Snarling, Lunging, nipping și mușcătura de obicei din frica, durerea sau agresivitatea învățată (cum ar fi lupta câinelui, abuzul trecut sau chiar doar o interacțiune nedorită de la puppyhood).

Există o mulțime de motive pe care un câine le poate reacționa agresiv față de un membru al familiei. Dacă ați avut câinele dvs. deoarece puppyalodia poate fi mai ușor să vă dați seama de cauza rădăcinii, dar pentru mulți câini adoptați, cauza nu poate fi descoperită niciodată.

Mai des decât nu, motivul pentru care un câine reacționează agresiv față de un membru al familiei se datorează unei socializări sau fricii slabe de o experiență trecută.

Ce puteți face despre agresiunea câinilor față de membrii familiei?

Găsirea declanșatorului care provoacă agresiunea câinelui dvs. este primul pas pentru rezolvarea problemei.

Când câinele dvs. acționează agresiv față de un membru al familiei, încercați să luați inventarul situației:

  • Câinele pare să păzească o resursă cum ar fi alimente, apă, jucării sau oase? Ce despre un alt animal sau un copil?
  • Familia utilizează un dispozitiv de asistență ca un trestie de trestie, scaun cu rotile, Walker sau un alt tip de echipament medical? Aceste elemente sunt străine câinilor și ar putea să vă sperie pooch-ul.
  • Dacă membrul familiei este un copil, ea interacționează cu câinele în mod corespunzător? Copiii au tendința de a apuca, trage, stoarce și atinge animalul lor de companie în moduri care pot face ca câinii să fie incomod.
  • Gospodăria dvs. a suferit recent modificări majore, cum ar fi mișcarea, Salutând un copil, sau aducerea unui nou animal de companie?

Având un antrenor care evaluează comportamentul agresiv este, de asemenea, o idee bună. Mai des decât nu, Câinii cu probleme de agresiune necesită asistență profesională.

Între timp, Prevenirea comportamentului agresiv ca și bitingul este esențial. Muzzle-urile pot fi de ajutor pentru a face acest lucru - pot fi chiar obligatorii pentru câțiva câini. În unele cazuri, cum ar fi cele care implică copii mici, poate fi necesară o separare completă.

Este ok dacă un câine este protejat de un membru al familiei?

Comportamentul "protector" este un alt atribut uman pe care îl proiectăm pe câinii noștri. Cu excepția cazului în care se antrenează în mod specific pentru lucrările de protecție, comportamentul "protector" afișajele de câine este cel mai probabil paza resurselor.

Câinii văd proprietarii și membrii familiei ca o resursă valoroasă care oferă alimente, apă și afecțiune. Dacă observați că câinele dvs. se mârâie sau spânzurați la alți membri ai familiei numai când interacționează cu dvs., s-ar putea să vă păzească.

Păstrarea comportamentului poate părea inofensivă și chiar îndrăzneață uneori - după toate, cât de dulce este că Fido vă iubește atât de mult încât nu vrea să vă împărtășească cu nimeni? in orice caz, Un câine de îngrijire este un câine care dă un avertisment; Comportamentul lui ar putea escalada și o mușcătură poate să urmeze în curând.

Acest lucru este deosebit de important pentru a recunoaște în orice casă cu copii mici. Copiii au un timp dificil de citire a limbajului corpului de câine dacă nu sunt învățați foarte bine. Un câine de păzire și un copil care nu recunoaște comportamentul de păzire este o rețetă pentru dezastru.

Căutați un antrenor de armare pozitiv cât mai curând posibil dacă câinele dvs. afișează comportamentul de protecție.

În această situație particulară este important ca tu Evitați formatorii care folosesc metode aversive cum ar fi consolidarea negativă și pedeapsa pozitivă. Câinii care au încercat să împiedice pierderea resurselor lor și să aibă emoții extrem de sporite atunci când simt că resursele sunt expuse riscului.

Câinele îl urăște pe soț

De ce câinele meu mărește la soțul meu? Îl urăște?

Mormirea este un răspuns comportamental perfect normal pentru ca un câine să afișeze & # 8212; Este pur și simplu un avertisment că ceva face ca pupurile să fie inconfortabile și ar dori să se oprească. 

Câinii cresc la avertizează alte animale și oameni departe de resurse ei apreciază (lucruri cum ar fi hrana, jucăriile sau chiar apa), pentru a opri pe cineva să le atingă într-un mod inconfortabil sau dureros sau pur și simplu să vă spună să-l bateți și să-i lăsați să fie.

Câinii măresc și la cineva când se tem. Se avertizează oricare dintre câinele este frică de faptul că dorește ca această interacțiune să se oprească și dacă nu va fi forțat să se protejeze. 

Dacă câinele dvs. este agresiv față de soțul dvs., dar nu tu, el poate cere Mai multă socializare timp cu bărbații.

În special, bărbații au tendința de a fi mai înspăimântătoare pentru câini din mai multe motive. Majoritatea bărbaților sunt mai înalți, stoctori și au voci mai profunde decât femeile; Unele au, de asemenea, barbe sau alte tipuri de păr facial care arată ciudat câinilor.

Dacă un câine nu este bine socializat cu tot felul de bărbați și # 8212; înalt, scurt, mare, subțire, cu și fără păr facial, cu voci adânci și înalte, de diferite rase și etnii, bărbați cu dizabilități etc.- Întâlnirea pe cineva "diferit" ar putea declanșa mârâul.

Frica nu & # 8212; Acest lucru este de obicei ușor de gestionat. Desensitizarea câinelui tău la soțul tău, având-l să joace "polițistul bun" este o modalitate excelentă de a începe.

Cum de a face soțul dvs. "polițistul bun"

Pentru a vă ajuta să câștigați câinele, soțul dvs. ar trebui să înceapă să vă dau câinelui toate lucrurile pe care le găsește valoroase. De exemplu, el ar trebui:

  • Hrăniți mesele de câine
  • Oferiți câinelui tratați
  • Oferiți jucării de mare valoare și jucați cu câinele
  • Luați câinele pentru plimbări sau alte activități câinele dvs. se bucură
  • Joaca Jocuri și activități de construire a încrederii cu câinele

Ei este cheia este de a ajuta câinele să asocieze soțul dvs. cu experiențe pozitive - acest tip este un heraldic al lucrurilor minunate!

Soțul dvs. ar trebui, de asemenea, să evite ridicarea vocii și mișcările bruște în jurul câinelui dvs. pentru a încuraja o relație pozitivă.

Poți păstra un câine care este agresiv față de membrii familiei?

Răspunsul la această întrebare depinde de o serie de factori.

Dacă câinele dvs. pur și simplu mârâie sau scapă la un membru al familiei, răspunsul este probabil da. Probabil că veți putea rezolva problema în timp (și cu instruire și desensibilizare), deoarece câinele nu a simțit că trebuie să escaladeze.

Chiar și un câine care a escaladat doar o dată, într-un moment de durere, poate fi capabil să rămână în familie cu ajutorul unui antrenor.

Dacă, totuși, câinele dvs. a afișat în mod repetat alte comportamente agresive, cum ar fi locuarea sau mușcarea - poate fi timpul să luați în considerare alte opțiuni. 

Acest lucru este valabil mai ales dacă există copii mici în casă. Orice câine care mușcă și sparge pielea trebuie să fie luată extrem de serios.

Intervenția comportamentală este necesară pentru toți câinii agresivi și, dacă nu puteți să-l adaptați la costul sau timpul necesar pentru a modifica comportamentul, ar putea fi timpul Găsiți câinele dvs. o casă mai potrivită.

Nici doi câini nu sunt aceleași, iar declanșatoarele de agresiune sunt unice pentru fiecare și fiecare.

Când aveți îndoieli, consultați un comportament certificat (nu doar un antrenor - adesea nu au suficientă experiență pentru cazurile de agresiune). Ei vor putea să vă ajute să determinați Tipul agresiunii câinilor cu care aveți de-a face.

***

Câinele dvs. pare să aibă probleme cu un anumit membru al familiei dvs? Ce măsuri ați luat pentru a aborda problema? Ți-ai dat seama de orice mod de a promova armonia familială? Ați solicitat ajutorul unui antrenor profesionist?

Spuneți-ne totul despre experiențele dvs. în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ajutor! Câinele meu urăște un membru al familiei!