33 Întrebări despre creșterea câinilor

33 Întrebări despre creșterea câinilor

Creșterea câinilor ca domeniu științific este confuz. Cele mai bune practici se schimbă în timp, teoria și practica nu converg întotdeauna, iar iarba pare mai verde modul în care alți crescători fac lucrurile. Iată cele 33 de ani Întrebări frecvente despre creșterea câinilor.

Cu atât de multe zone de luat în considerare, cum ar fi împerecherea, răsturnarea și sarcina, nu este de mirare că există mai multe întrebări căutate în mod regulat despre creșterea câinilor. Am colectat 33 de întrebări de reproducere a câinilor cele mai populare și frecvent adresate. Aici sunt răspunsul și rezumat pe scurt pentru a vă da răspunsul direct pe care îl căutați.

Indiferent dacă ați fost câini de reproducere timp de douăzeci de ani sau tocmai ați decis că creșterea câinilor este ceva ce doriți să urmăriți, acest articol va răspunde și va explica toate întrebările dvs. de ardere și vă va da cunoștințele de bază de care aveți nevoie. Chiar înainte de momentul inseminatorilor, proprietarii posedă o multitudine de întrebări despre creșterea câinilor de la o înțelegere a comportamentului, bunăstării și chiar pregătirea necesară înainte de împerecherea după îngrijirea și ridicarea unor pui noi născuți.

Fără cunoștințe de reproducere a câinilor, este normal ca un ameliorator să vă faceți griji cu privire la procesele implicate. De aceea am construit acest ghid pentru a ajuta chiar și cel mai experimentat crescător de câini învață și simt un pic mai confortabil cu răspunsurile la întrebările de reproducere a câinelui. Rezumatele simple scad stresul căutării prin documente nesfârșite. Prin urmare, de ce am compactat fiecare răspuns în rezumate ușor de citit.

1. Cât timp sunt însărcinați câinii?

Câine de sarcină durează un an medie de 63 de zile dar are o serie de 55-70 de zile. Concanon detaliază acest lucru în Canina Sarcina: prezicerea evenimentelor de partizare și temporizare a gestației (2000).

Sarcina are un an O lungime estimată de nouă săptămâni defalcate în trei perioade de schimbări corporale. similar cu oamenii. Fiecare etapă are răspunsuri hormonale / fiziologice diferite, dar fiecare durează doar trei săptămâni.

2. Când puteți să creați un câine de sex feminin?

Această întrebare poate fi separat în două răspunsuri. Este gata să reproducă biologic și este etic să o reproducă acum? Ambele elemente ar trebui luate în considerare.

O femeie poate fi maturizată sexual cu șase luni (în medie). Dar poate fi la sfârșitul celor doi ani, în funcție de rasă și de diferențele individuale. Este femeia biologic viabilă, dar, de asemenea, ar putea susține dificultățile de sarcină? O estimare a acestui lucru poate fi de obicei făcută După trei cicluri de căldură. O vulvă umflată și descărcare sângeroasă, Ambele care pot dura până la trei săptămâni, pot identifica un ciclu de căldură. Comportamental o femeie poate acționa, de asemenea, nervoasă și înaltă, eventual de stimulare, lingerea zonei inflamate și chiar plângând.

Cățea ar trebui să fie o greutate sănătoasă pentru rasa ei. De asemenea, ar trebui să luați în considerare sănătatea recentă a câinelui de sex feminin:

  • A avut vreo rănire în care se recuperează?
  • Se luptă să meargă? Acest lucru ar fi mai dificil doar cu sarcina, deci trebuie să fie luate în considerare.

Astfel încât răspunsul rapid este de aproximativ doi ani, răspunsul adevărat este cunoașterea individului și a rasei lor.

3. Câți ani are un câine de sex masculin pentru a obține o femeie însărcinată?

Similar cu femeia, Câinii masculi sunt de obicei maturi sexual cu șase luni. in orice caz, crescătorii responsabili de multe ori așteaptă până când bărbatul este un an sau doi vechi pentru a se reproduce. Acest lucru vă permite să verificați că este sănătos, matur și pentru a înțelege adevăratul său temperament (Kustritz, 2007).

Diferite rase mature la momente diferite. De obicei, puteți prezice că biologic bărbatul dvs. este gata să se angajeze cu un an. Acest lucru ajută la garantarea unui bărbat sănătos care este în prime și nu doar se maturizează sexual.

Evuri recomandate pentru o primă creștere a câinelui
Un crescător de câine responsabil trebuie să aștepte până când atât studul, cât și barajul sunt gata să facă față creșterii și următoarei sarcini.

4. De câte ori trebuie să creați un câine de sex feminin în viața ei?

O gunoi la fiecare 18 luni până la doi ani. Crescătorii recomandă de data aceasta, astfel încât femeia este o vârstă potrivită pentru a fi o mamă, ea a vindecat în mod corespunzător de la o sarcină anterioară, iar așternutul anterior au fost pe deplin înțărcați. La fiecare șase luni o femeie poate da naștere fizică, dar permiteți-i timp să-i lase uterul să se întoarcă la dimensiunea normală și corpul ei să se recupereze. Lăsați feminina să se odihnească și să se vindece după naștere, mai ales dacă trebuia să aibă a secțiune cezariană.

O altă școală de gândire recomandă reproducerea unui câine de sex feminin înapoi în spate Pentru mai multe încălziri la rând, Înainte de a efectua o pauză mare sau finală. În acest fel, optimizați numărul de pui produs în timpul prim-momentului câinelui de sex feminin când corpul ei este capabil să facă față sarcinilor repetate. Problema aici este lipsa de retrospectivă și cât de obosită va fi corpul femeii.

Vârsta de reproducere recomandată pentru femele este de doi ani, referindu-se la o întrebare anterioară despre creșterea câinilor. Prin urmare, cu durata medie de viață a unui câine fiind în jur de zece până la douăsprezece ani, te-ai aștepta ca o femeie să aibă șase litri în viața ei. Merită să luăm în considerare faptul că AKC acceptă doar patru litri pe cățea.

5. Cât de des ar trebui ca mama să-i hrănească puii?

De îndată ce mama dă naștere până în prima săptămână a vieții unei gunoi, puii se vor hrăni cu aproximativ la fiecare două ore. Cu două până la patru săptămâni acest lucru va scădea treptat la aproximativ la fiecare șase până la opt ore. De obicei, crescătorii Începeți tranziția introducerii de pui pe alimente uscate în acest moment. Până la opt săptămâni, puii vor fi transferați pe deplin pe alimente uscate. De aceea, mama nu va mai fi nevoie să hrănească puii.

Puii ar trebui să fie monitorizați să verifice că sunt blocarea și toate hrănirea în mod regulat. Mama ar trebui să fie producătoare de lapte și nu par a fi în disconfort în timpul blocării, un posibil semn al mastitei. Acestea pot afecta toate eficacitatea hrănirii de la mamă la puști. Dacă mastita ar putea fi o posibilă explicație, duceți-o la veterinar pentru antibiotice și asigurați-vă că permiteți o odihnă suplimentară.

6. Cât timp după împerechere puteți spune dacă un câine este însărcinată?

După trei până la patru săptămâni, pot fi efectuate mai multe metode la Detectați o sarcină pozitivă:

  1. Testarea de sânge pentru relaxarea hormonală,
  2. Palparea trans-abdominală și
  3. Ultrasunete abdominale.

Toate cele trei metode sunt mai mult fiabile după 27-28 de zile. Metoda cea mai populară este, de obicei, un ultrasunete, deoarece veterinarii sunt, de asemenea, capabili să numească dimensiunea așternutului (Tavernă, 1985).

Modificările comportamentale pot avea loc relativ mai devreme pe includerea unei pierderi a apetitului și a scăderii nivelurilor de activitate. Deși acestea pot fi un rezultat al unui număr de lucruri, inclusiv o sarcină falsă, deci nu sunt fiabile. Țesutul mamar poate crește, de asemenea, iar culoarea mamelonului se poate schimba. Acestea pot fi semne de sarcină, dar pot prezenta, de asemenea, schimbări de sănătate, astfel, au o fiabilitate scăzută.

7. La ce vârstă îmi pot studia câinele?

Un câine nu ar trebui deveni un știft Până la vârsta de două, chiar dacă pot fi maturi sexual cu șase luni. De asemenea, este important verificați calitatea spermei și cantitate De obicei, doar 75% motilitate sau peste este acceptabilă.

Orice câine de știri folosit trebuie să fie de sănătate bună și posedă defecte minime de sănătate. Este demn de remarcat faptul că numărul de defecte de sănătate pe care o are un individ este adesea dependent. Acești factori pot fi afectați de vârstă, astfel încât este mai bine să așteptați până la un minim de un an pentru a studia bărbatul dacă nu doi.

8. Câte gunoi pot avea un câine înregistrat AKC?

Patru litri per cățea înregistrată poate fi înregistrată de către Akc, Aceasta trebuie să fie de la o femeie care:

  • Este de peste 1 an de vârstă
  • Este sub 8 ani
  • Descendenții nu sunt rezultatul creșterii directe incetuale (ex. Tata si fiica)
  • Nu ar fi trebuit să fie mai mult de o gunoi într-un an

Toate aceste cerințe trebuie să fi fost completate pentru ca femeia să înregistreze o gunoi, iar apoi că femeia se poate înregistra până la patru gunoi, dar nu mai mult.

9. Cum pot ajuta câinele meu să producă mai mult lapte?

În primul rând, este important să verificați dacă câinele de lameri care alăptează primește Îngrijire și bunăstare corectă.

Așa cum îi oferă lapte pentru cățelușele ei și are nevoie de substanțe nutritive, este adesea recomandată hrăniți-o de trei ori mai mare decât cantitatea normală de alimente. Acest lucru asigură toate cățelușul și cățea sunt hrăniți. Controale suplimentare ar trebui să fie în ceea ce privește aportul de apă, va avea nevoie de mai mult decât normal pentru a umple lichidul pe care îl pierde atât din producția de lapte, cât și de cerințele și funcțiile obișnuite obișnuite.

Minimizarea stresului, menținând calmul feminin și fericit va ajuta, de asemenea, producțiile de lapte ca stres poate interfera. Dacă producția de lapte rămâne o problemă, este cel mai probabil ca sănătatea ei să fie în pericol și o verificare a VET va identifica problema.

Dacă sănătatea ei este în regulă, veterinarii pot recomanda adesea Suplimente de producție a laptelui cum ar fi creșterea zincului, dar întotdeauna contactați un profesionist mai întâi pentru a vă asigura că atât puii cât și femeile sunt sănătoase și dacă ar trebui să fie furnizate suplimente.

Colostrum la câini
Colostrul oferă anticorpi necesari și apărarea imună în primele ore și primele zile, ale unei vieți ale cățelușului.

10. Este ciclul de căldură al câinilor același pentru toate rasele?

Timpul poate varia în funcție de rasa câinelui. Într-adevăr, Ratele mai mici devin în general maturi sexuale cu primele câteva luni de viață întrucât rasele mai mari pot dura până la optsprezece luni. În mod similar, rasele mai mici pot avea până la trei cicluri pe an comparativ cu media a două în rasele mai mari.

O altă diferență este comportamentul afișat de femeie în timpul ciclului de căldură, câinii mai mari cu un posibil temperament calm poate arăta mai mult anxietate iar câinii mai mici pot arăta inversul, este vorba de toate tipurile de reproducere și dependente individuale.

11. Din ce săptămână pot să-mi scot puii?

Veți dori să evitați puii de scăldat până când sunt de minimum patru săptămâni. Până la această vârstă, au un sistem imunitar foarte fragil, fără capacitatea de a-și reglementa temperatura (Thach, 2007). Mai mult, când Încălziți un catelus nou-născut, Pielea lor este extrem de sensibilă și săpunul o va irita, provoca disconfort și durere.

Mama lor îi va linge să-i curățească până în acest punct! Dacă mama nu participă, poate fi acordată încurajarea. Încercați să vă rog, ceva ce mama poate linge de catelus, acest lucru este observat în mod obișnuit în mamele de primă dată.

12. Cum pot număra puii în câinele meu?

Trei săptămâni în sarcina câinelui tău, Un medic veterinar poate folosi un ecografie pentru a număra numărul de pui, Deși precizia este mărită la aproximativ patru săptămâni de sarcină. În acest timp, un studiu fizic trans-abdominal poate fi, de asemenea, condus pentru o confirmare mai puternică, din nou de un medic veterinar instruit.

13. Poate o singură legătură să asigure fertilizarea?

A Legarea este definită ca umflarea penisului în timpul împerecherii câinilor care determină ca bărbatul să rămână atașat femeii. Acest lucru permite ca ejacularea să fie complet eliberată și, prin urmare, crește probabilitatea Mating de succes.

O cravată poate crește probabilitatea de fertilizare reușită, dar doar pentru că o cravată este făcută nu garantează acest lucru. Ca o cravată apare atunci când nodul este pe deplin în interiorul femeii, perioada de timp în timpul cravată îi ajută pe sperma să intre pe feminină. Prin urmare, un stud cu un număr regulat de spermatozoizi ar trebui să aibă probleme minime inseminând o femeie. Dar ar trebui să aibă loc mai multe legături pentru a asigura sarcina cu odihnă între indivizi.

14. Este în siguranță pentru a spay un câine gravid?

Spaying Un câine însărcinat este considerat sigur. Poate exista o Risc ușor crescut de pierdere a sângelui Ca în timpul sarcinii există fluxul sanguin crescut la uter și ovare, pentru o sarcină susținută și, prin urmare, poate crește și prețul procedurii (White, 2012). Dar, în general, mulți veterinari fac acest lucru și riscul este doar crește ușor.

Sarcina va fi terminată iar uterul și ovarele au fost eliminate pentru a preveni sarcini suplimentare. Deoarece sarcina este terminată, niciunul dintre puii nu va supraviețui. În plus, datorită intervenției chirurgicale având o perioadă de recuperare mai lungă, este de obicei considerată destul de obositoare oricum. Cu terminarea sarcinii, cățea poate avea o oboseală și suferință crescută datorită îndepărtării sarcinii și schimbărilor hormonale.

15. Când ar trebui să se oprească sângeroase după ieșire?

Descărcarea poate avea loc timp de până la trei săptămâni după naștere din cauza rămășițelor fetale și a placentelor. Cu toate acestea, această descărcare de gestiune nu ar trebui să fie sângeroasă și, de fapt, ar trebui să fie verde în colorare. Odată ce nu există nici o evacuare brună, placenta a fost născută și nu ar trebui să existe descărcarea roșie / brun care vine de la femeie.

Dacă descărcarea după naștere este sângeroasă sau maro după nașterea sau rămășițele placentei după trei săptămâni, aceasta poate fi o cauză de îngrijorare, iar mama ar trebui să fie luată la veterinari.

16. Ce este reproducerea ciclului târziu la câini?

Creșterea ciclului târziu la câini se referă la împerecherea cățea spre o perioadă ulterioară de ovulație în timpul ciclului de căldură, Acest lucru este acela de a se asigura că un ou a fost eliberat și este în speranța de a crește probabilitatea de fertilizare reușită. Dezavantajele cu aceasta sunt că, deși o femeie poate rămâne receptivă timp de până la cinci zile la sfârșitul ciclului, crescătorii pot judeca temporarea și pot lăsa împerecherea prea târziu.

Dacă o împerechere are loc prea devreme, o femeie nu va fi încă eliberat oul prin tuburile uterine în uter. Și, prin urmare, ea nu poate rămâne gravidă, deoarece rareori poate deveni fertilizată în tuburile uterine, sperma mor, de obicei, înainte de a le atinge. Prea târziu de o împerechere și de sex feminin ar fi putut să lovească oul deja împreună cu căptușeala uterului, lăsând nimic pentru ca bărbatul să se fertilizeze.

Dog Sarcina Stages Chart Cronologie
Cronologia etapelor de sarcină câinelui.

17. Ce verificări esențiale de sănătate ar trebui făcute înainte de împerecherea câinilor?

Câinele dvs. ar trebui să mănânce, să bea și să defecteze în mod regulat. Indivizii ar trebui, de asemenea, să se comporte în mod normal pentru temperamentul lor, eu.E. Un câine de ieșire este plecat, indicând un individ sănătos și fericit, dar, în general, nu ar avea nici un disconfort sau probleme în mișcare. Verificarea corpului câinelui dvs. pentru orice vătămări, bulgări sau afișaje de durere înainte de împerechere este un pas crucial. Câinele dvs. ar trebui, de asemenea, să aibă o greutate adecvată pentru vârsta, sexul și rasa lor.

Verificări specifice pot fi făcute pentru ambele sexe.

  • Bărbații - testiculele și penisul trebuie examinate pentru orice colorare neobișnuită, drăguț, umflături sau anomalii generale, cum ar fi descărcarea neobișnuită. De asemenea, ar trebui să se confirme că sunt ejaculând în mod normal.
  • Femei - vulva nu ar trebui să nu aibă anomalii vizibile, cum ar fi umflarea sau descărcarea anormală (cealaltă la ceea ce se așteaptă) și țesutul și sfarcurile ei ar trebui să fie de sănătate bună.E. nu crud, sângerare sau afișarea oricărui anormal.

18. Poate o schimbare de temperament a catelusului în timpul maturiei adulte?

Introduceri blânde prin îngrijirea, antrenamentul și mediul înconjurător pot schimba un temperament al catelului. Cu toate acestea, argumentul de îngrijire a naturii joacă un rol aici și în prezent, se susține că un comportament și o personalitate a animalului sunt 60% hrăniți, 40% natura. Prin urmare, în perioadele sensibile într-o viață a catelului, ei pot deveni mai calzi, mai energici, încrezători. Încurajarea și formarea diferită își pot schimba temperamentul (Jones și Gosling, 2005). Dar un câine va păstra întotdeauna un nivel de personalitate individuală și comportament natural de tipul de rasă și de gen.

19. Ce echipament și instrumente am nevoie atunci când puii vin afară?

General Set de articole din gâscă sunt păstrate de toți crescătorii de câini, dar aici încercăm să explicăm de ce și când sunt necesare.

  • Prosoape și ziare - pentru păstrarea zonei curată și caldă
  • A VET Contact Numărul de contacte cu mijloacele de a călători acolo, fie un veterinar care va călători la tine
  • Un câine pregătit Cutie de gropi, Completați cu așternut proaspăt, cum ar fi ziarul, șinele de protecție și sticlele de apă caldă pentru naștere
  • Mănuși chirurgicale În cazul în care târfa are nevoie de ajutor
  • Forceps (multiplu în caz de sângerare excesivă) și foarfece în cazul în care există probleme cu corzile ombilicale

Cercetați rasa de câine, deoarece unele au labori cu risc mai mare decât altele și pot avea nevoie de îngrijire și echipament suplimentar. Anumite rase pot fi predispuse la șolduri mici sau la gunoi mari care pot fi cauzate de îngrijorare.

20. Pot separa puii nou-născuți de la mamă?

Puii ar trebui eliminați numai de la mamele lor în condiții de urgență. Cum ar fi an Puppy rănit sau dacă o gunoi este atât de mare, poate fi necesar să fie manual-ridicat. Cu toate acestea, separarea unui cățeluș de la mama și gunoi prea devreme poate duce la o serie de aspecte comportamentale, cum ar fi anxietate de separare și chiar să ducă la niveluri slabe de sănătate și de energie în catelus.

Problemele pot apărea și pentru mamă, deoarece ea poate deveni agresivă în timpul separării sau chiar în pin după pierderea unui singur catelus (deși acest lucru este mai puțin frecvent cu pierderea unuia), și acest lucru poate duce la scăderea poftei de mâncare, a diminuat astfel sănătatea în feminină și restul descendenților. De obicei, este recomandat ca un catelus să fie separat de mama lor la șase până la opt săptămâni pentru a permite un sistem imunitar dezvoltat și abilități sociale.

21. Ce teste ar trebui făcute în prima săptămână de pui?

Monitorizarea creșterii graduale ale căței în prima săptămână este crucială, deși este comună pentru ca greutatea lor să scadă în primele douăzeci și patru de ore, așa că nu fi preocupat, Creșterea obișnuită în greutate este de 10% din greutatea originală în fiecare zi.

Verificările generale de sănătate ar trebui făcute în mod regulat, dar rapid, pentru a nu deranja mama. Verificarea pielii, a capacității de blocare a fiecărui catelus sunt controale importante în prima lor săptămână de viață. Lipsa de vocalizare și circulaţie nu indică neapărat un cățeluș neplăcut, este vorba despre cunoașterea acestei rase și compararea indivizilor din așternut.

22. Cum pot ajuta la stimularea scaunului de catelus și urină?

Ideal, Mama ar trebui să stimuleze catelul pentru a defeca și a urina prin lingerea anusului și a genitalei. Mamele de prima dată se pot lupta sau se simt copleșiți.

Dacă este necesară interferența umană, oferiți un tampon de bumbac cald sau o minge de la genitalia la anus de câteva ori poate ajuta la încurajarea catelului să elibereze scaunul și urina. Puii ar trebui să fie urinat și defectând de mai multe ori pe zi Dacă găsiți acest lucru care nu este cazul, ar trebui să fie căutat ajutor veterinar. Posibilele probleme de sănătate ar putea fi aspecte de constipație sau intestin, ambele nevoie de consultare profesională.

23. Cum să ajuți un catelus la blocare?

Cu mâini curate, mutați catelul spre teaturile mamei. Puppy ar trebui să fie capabil să se deplaseze și să găsească tatăle să se blocheze, cu toate acestea, ocazional, un catelus poate continua să se lupte.

Poziționarea gurii catelusului în fața teatării și apăsând tatăle pentru a permite eliberarea unui lapte poate fi adesea ajutați împreună cu deschiderea ușoară a gurii catelusului și mișcându-l astfel încât tatăle este apoi în gura lor.

După aceasta, un cățeluș va bloca, de obicei, datorită degustării laptelui și a senzației de tată, dacă apar probleme, acesta este momentul să contactați un veterinar.

24. Pot să-mi înregistrez puii de cățea neînregistrată?

Nu, pentru a vă înregistra un Littler cu Clubul American Kennel, împerecherea trebuie să fi avut loc între o femeie înregistrată, cât și bărbat înregistrat. Luați în considerare toate Opțiuni de înregistrare cum ar fi temporar sau opțiunea de a vă înregistra câinele, chiar dacă nu s-au născut în SUA. Alte întrebări despre Drepturile de reproducere În ceea ce privește AKC-ul poate fi răspuns pe site-ul lor FAQ.

25. De câte ori pe zi ar trebui să-mi hrănesc catelul?

Crește cantitatea de huiduri uscată (amestecat cu apă caldă sau lapte) de la o dată pe zi până la trei ori pe zi. Ar trebui să mențineți această schimbare de rutină până când puii nu mai folosesc laptele matern. Când puii sunt sub șase luni, hrăniți-le de trei ori pe zi, după aceasta, ar trebui să le hrăniți o dată dimineața și o dată seara.

Consultați Întrebarea Cinci pentru hrănirea timpului până la vârsta de patru săptămâni.

26. La ce vârstă poate începe un catelus să socializeze?

Perioada de socializare canină are loc între 0 și 16 săptămâni și este una dintre perioadele multiple sensibile într-o viață de catelus. Introduceți-vă catelul dvs. la totul nou și înfricoșător În această perioadă de timp pentru a crea fundații sociale puternice care le vor dura o viață (Hiby și colab. 2004). Puii ar trebui să fie introduși ușor la câini și oameni de îndată ce sunt capabili să meargă, să se asigure că vor fi toleranți față de comportamentul tipic al catelului.

Atenție să nu-ți iei puii în afara înainte de a avea jabii lor adecvați Deși, de asemenea, să fie precauți să le introduceți persoanelor care nu sunt prea jucătoare și le-ar putea răni.

27. Când trebuie să mă schimb de la hărțuirea câinilor adulți?

Decizia când: Tranziția de la alimentele de catelus pe hrana pentru câini adulți Deseori depinde de tipul de rasă. Odată ce catelul tău ajunge Înălțimea adulților, ele sunt pregătite pentru mâncarea adultă. Rasele mici pot maturiza doar sub un an, în timp ce rasele mari pot dura până la doi ani pentru a face acest lucru. Prin urmare, aceasta este dependentă foarte mare de rasă.

Infographic: introduceți treptat noul aliment la câinele dvs. și monitorizează sănătatea sa în această perioadă de tranziție. În cazuri rare, este posibil să trebuiască să reveniți la alimentele vechi originale
Infographic: introduceți treptat noul aliment pentru câinele dvs. și monitorizați sănătatea sa în această perioadă de tranziție. În cazuri rare, este posibil să trebuiască să reveniți la alimentele vechi originale.

La Evitați un stomac deranjat, ar trebui să vă tranziți încet catelul dvs. pe mâncarea adultă. Amestecați alimentele curente cu proporții mici de alimente noi pentru a face acest lucru. Continuați să înlocuiți alimentele vechi cu noul până când nu trebuie adăugată alimente vechi. Acest proces ar trebui să dureze aproximativ o săptămână de făcut.

28. Cum pot opri diareea unui catelus?

Cauza rădăcinii trebuie identificată mai întâi, deoarece nu există niciun motiv direct. Cu toate că diaree este comună pentru cățeluși, datorită cât de repede poate deshidratați un individ poate fi amenințătoare de viață. Prin urmare, condițiile ușoare ale diareei sunt de obicei diagnostice și tratate la domiciliu. Cu toate acestea, asigurați-vă că faceți rapid catelul dvs. la veterinar dacă devine sever.

De obicei, diareea este de obicei cauzată de un stomac deranjat, datorită stresului sau dietei sau de boală. Minimizarea stresului poate ajuta un cățeluș, cum ar fi mișcarea casetei de ieșeli într-o zonă mai liniștită. Asigurați-vă că toate puii sunt blocate bine, hidratate și dacă au progresat la alimente uscate, merită să se ia în considerare schimbarea lentă a mărcii pentru a vedea dacă aceasta este cauza sau chiar îndepărtarea alimentelor uscate în întregime pentru câteva zile până când stomacul lor sa stabilit. Dacă suspectați boala, nu o schimbare în comportamentul sau aspectul lor, atunci se recomandă să le duceți imediat la veterinar.

29. Pot Puppies să primească parvovirus?

Câinii de orice vârstă pot obține parvovirus prin transmisie directă (materie fecală) sau indirect, De asemenea, este extrem de contagioasă (Evermann și colab. 2005).

La șase, zece și paisprezece săptămâni de vârstă de vârstă ar trebui să fie vaccinate pentru parvovirus. Monitorizați-vă puii și păstrați-i în medii sigure, deoarece contracția este încă posibilă chiar și după vaccinare. Dacă este contractat, contactați imediat medicul veterinar și schimbați dieta câțiva - dacă sunt pe alimente uscate, la ingrediente mai bland.

30. Poate un câine de mamă să treacă prin depresie după naștere?

Depresie postpartum pot avea loc la câinii de sex feminin și poate fi vizibil după naștere sau până la câteva săptămâni după naștere. Nu este o posibilitate cunoscută și, prin urmare, este o chestiune rar întrebată de creșterea câinilor, ceea ce crescătorii ar trebui să devină mai conștienți de.

Simptomele pot fi a Pierderea interesului pentru puii, alimente, jucând (odată ce puii sunt autosuficienți) și un comportament normal, individul arată de obicei. Ea poate dormi mai mult, un alt simptom al depresie postpartum, Prin urmare, de ce monitorizarea îndeaproape vă poate ajuta să detectați această schimbare după naștere. Tratați animalul de companie cu medicamente sau exerciții și atenție sporită. Veterinarul dvs. va fi capabil să vă sfătuiască cu tratamentul este cel mai bun pentru situație.

31. De ce mi-a urcat catelul meu?

Urlă este A formă de comunicare canină și există multe motive pe care le poate avea loc. Acest lucru poate fi instinct, reacția la zgomot sau mimicry a mamei și a fraților. Ar putea însemna că ceva este în neregulă cu sănătatea lor și este un semn de alertă. Monitorizarea fiecărui individ în așternut și compararea tuturor comportamentelor lor unii cu alta poate ajuta la identificarea adevărata cauză.

32. De ce este scootarea mea de catelus pe podea?

În general, acest lucru este din cauza mâncărime în sau în jurul anusului. Cu puii, cauza principală este, de obicei, igiena necorespunzătoare. Încurajarea mamei să curețe zona prin lins sau ștergere a zonei cu bumbac umed cald poate ajuta.

Alte motive care ar avea nevoie de verificări veterinare includ viermi, al lor Glandele anale și iritarea pielii sau durerea (Sivakumar și colab. 2018). Acești factori sunt mai proeminenți în anumite rase. Adulții pot efectua comportamentul pentru a atrage atenția. Cu toate acestea, puii sunt, de obicei, preocupați de littermatele lor de a avea acest lucru ca o cauză.

33. Câinii mai în vârstă merg prin menopauză?

Menopauza nu există la câini datorită ciclurilor de căldură mai distanțate. Prin urmare, câinii mai în vârstă pot rămâne însărcinați. Deși femeia mai în vârstă, cu atât ar fi o sarcină mai dificilă și mai riscantă. Care este de multe ori de ce crescătorii vor spuma catelusi după al patrulea loc de gunoi AKC înregistrat. Din motive etice și de sănătate, dar, de asemenea, deoarece acesta este numărul maxim de gunoi, AKC se va înregistra de la fiecare femeie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 33 Întrebări despre creșterea câinilor