Definirea și semnificația încrucișării la câini

Definirea și semnificația încrucișării la câini

Inbreeding este împerecherea câinilor strâns legați, Uneori peste multe generații. De exemplu tată la fiică, frate la sora, fratele jumătate la jumătate sora, mama la fiu, etc.

Încrucișarea este un proces care intensifică trăsăturile și caracteristicile animalului, atât bine cât și rău, la fiecare generație. Scopul final al încrucișării este de a repara și de a păstra trăsăturile pe care crescătorul îl caută prin creșterea Homozigozitate În bazinul genetic al câinelui.

Câine încrucișat
Chiria de încrucișare.

De ce încrucișarea folosită în creșterea câinilor?

În unele situații, este necesară încrucișarea, de exemplu, pentru a crea o nouă rasă sau pentru a re-crea o rasă aproape dispărută. Într-adevăr, în ambele cazuri, cele mai puține specimene disponibile la început vor trebui să se angajeze împreună de mai multe ori pentru a crește numărul de exemplare din cadrul rasei. Deoarece creșterea câinilor este în principal reproducere asortativă, fără sortare a indivizilor prin trăsătură, o rasă nu a putut fi stabilită și nici materialul genetic să nu fie eliminat.

Cu cât linia de sânge a sângelui va fi mai reușită, de aceea părinții și strămoșii lor trebuie să fie cât mai voi defectele structurale și de problemele de sănătate posibil pentru a evita (aleatoriu) fixarea genelor greșite și fixarea și conservarea bolilor ereditare. Înainte de a începe un plan de încrucișare, va trebui să studiați cât mai multe generații posibil înainte de împerecherea câinilor pentru a vă asigura că linia de sânge este genetic. Va dura ceva timp pentru a cerceta atât de multe generații, dar va trebui să treceți prin acest proces pentru a evita accidentele.

Încrucișarea vs liniară vs backbreeding

Atât liniștea, cât și backbreeding sunt câteva forme de încrucișare. Deși nu există o regulă clară pentru a separa linia de încrucișare de la încrucișare, aici este acordul comun:

  • Endogamie este împerecherea rudelor apropiate (între fratele x sora, părinte x catelus, jumătate frate x jumătate sora)
  • Linerbreeding este împerecherea rudelor relativ apropiate (între veri, unchiul x nepoată)
  • Backbreeding este matina unui părinte cu descendenții săi peste mai multe generații (tatăl cu cățea, apoi același tată cu fiica sa, nepoata etc.)
Lina câini de încrucișare
Părinții părinților imensibili sunt, de fapt, autorii (D1) și Nephew (S2).

Pentru mai multe informații, nu ezitați să citiți articolul nostru linerbreeding și unul pe Backbreeding.

Coeficientul de încrucișare

Coeficientul de încrucișare este o ecuație care exprimă procentul așteptat de homozigozitate care rezultă dintr-o anumită sire și baraj, ceea ce înseamnă, probabilitatea modului în care sunt similare genetic. Pentru a efectua această ecuație, amelioratorul are nevoie de a pedigree complet documentat peste cât mai multe generații posibil.

Clubul din Marea Britanie oferă o pagina unde puteți furniza numele sirei și numele barajului pentru a afla care este gradul de încrucișare. De asemenea, puteți găsi câteva calculatoare online unde puteți afla rapid rezultatul unei reproduceri, Pedscope este un software pentru utilizatorii Windows și OS X care oferă un proces gratuit.

Aceste instrumente oferă analize precise pedigree prin diferite funcții matematice și complexe (de exemplu, ecuația Wright ", ajutându-vă cu diverse măsuri de diversitate genetică, statistici pentru grupuri de persoane, matrice de relații, rapoarte și multe alte valori. Acestea nu sunt necesare pentru a fi încrucișate deoarece nimic nu vă înlocuiește propria cunoaștere a liniilor de sânge implicate și a studiului împerecherii pedigreei.

Clasificarea în sus este o strategie de reproducere a câinilor folosită de mulți crescători noi pentru a crește în mod progresiv omogen calitatea generală a liniei de sânge. Se reduce la investiții într-un câine de înaltă calitate, care va fi apoi crescut de linii celor mai buni descendenți. Aici, de asemenea, există riscul unui coeficient ridicat de încrucișare și, prin urmare, necesită o mulțime de prudență de la proprietar.

De ce încrucișarea controversată?

BBC a produs două documentare pe câine încrucișate intitulată Câinii pedigree expuși și Câinii pedigree expuși - trei ani care documentează consecințele negative asupra sănătății ale încrucișării excesive. Ei dau exemplul unui rege al cavalierului, Charles o parte a unei rase în care direcția este de a întări dimensiunea mică a câinelui, dar ca urmare a unei astfel de creșteri intensive a asortatoare, dimensiunea cranii a câtorva câini a devenit prea mică pentru creierul lor, ducând la condiții neurologice severe.

Acest tip de reproducere nu este recomandat crescătorilor novice și noilor veniți într-o rasă. Înainte de a începe o astfel de întreprindere, va trebui să căutați biți de sfaturi din clubul de canisaj, alți crescători și specialiștii de rasă, cum ar fi judecătorii de concurență. Veți ajunge să aveți linia de sânge mai slabă dacă începeți cu o puști săraci și le-ați încorporat. Cele mai multe probleme vor apărea ani după nașterea căței și reputația dvs. va fi spartă, deci sunt viețile puiilor pe care le-ați produs.

Decizia Clubului Kennel din Marea Britanie privind încrucișarea

Deoarece nu este încrucișată nu numai îmbunătățirea Caracteristicile căței sunt caracteristice pozitive, dar și negative, Clubul Kennel a decis cu câțiva ani în urmă să înceteze să înregistreze așternut de la o împerechere strânsă, între mamă și fiu, tată și fiică, fratele și sora. Ei, totuși, au spus că, în circumstanțe excepționale, ei ar permite acest lucru dacă motivele de bunăstare au fost identificate în mod clar și științific.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Definirea și semnificația încrucișării la câini