Sarcina pentru câini - semne, etape, muncă, riscuri, distocia și # 038; faq

Sarcina pentru câini - semne, etape, muncă, riscuri, distocia și # 038; FAQ

A Sarcina de sex feminin este stresantă pentru toată lumea din gospodărie, inclusiv barajul, crescătorii ei și alte animale de companie acasă. Sarcina unui câine durează aproximativ 63 de zile și, în general, intervenția umană trebuie păstrată la minimum.

Crediții cu experiență, în general, știu despre efectele secundare comune ale sarcinii caninei. Cu toate acestea, unele sarcini sunt neașteptate și, prin urmare, proprietarul câinelui poate fi copleșit de evenimentele care se desfășoară: o femeie de moodier, o burtă tot mai mare, o pierdere a apetitului și așa mai departe. Acest articol este a Ghid complet pentru sarcini de câine: semne de sarcină, diferite etape ale forței de muncă, distocie și probleme de naștere etc.

Acesta este un articol foarte lung, astfel încât să folosiți Cuprins Pentru a sari la oricare secțiune, sunteți cei mai interesați.

Anatomia unui câine însărcinat

Câinii de sex feminin au cea mai mare parte a sistemului de reproducere în siguranță în corpul lor și protejați de mușchi și grăsimi. Părți importante ale Anatomia de reproducere a cursei Includeți ovarele, uterul, tuburile uterine, colul uterin, vagin și vulva.

Ouăle sunt produse în ovare. Cățea are două ovare care sunt de aproximativ ¾ de un centimetru lung. Ele sunt adânc în cățea și stau de la vârful abdomenului. Ele sunt situate în apropierea rinichilor. Ovarele produc ouăle. În jurul ovarelor este un sac gras numit BURSA. Bursa face ouăle din ovare la tuburile uterine sau oviducts. Tuburile uterine sunt un segment de țesut care duce la uter. Fertilizarea are loc în tuburile uterine.

Ouăle se deplasează apoi la uter. Uterul are trei secțiuni formate dintr-un corp și două coarne. Uterul arată ca un y. Ouăle fertilizate vor implanta de-a lungul coarnelor. Cervixul este țesut gros care poartă uterul și vaginul. Cervixul este închis, cu excepția timpului de esttru al cățea și în timpul ieșirii. Vagina este segmentul în care vezica urinară se conectează cu tractul de reproducere. Vulva este singura parte care este vizibilă în cățea. Acest țesut gros devine umflat în timpul căldurii.

Sistemul de reproducere pentru câini de sex feminin
Diagrama care arată principalele organe care alcătuiesc sistemul de reproducere al unui câine de sex feminin.

Ciclul de reproducere canin

Cățelele ajung la maturitate sexuală și reproductivă cu prima lor căldură. in orice caz, Nu este recomandabil să se reproducă la prima căldură Deoarece maturarea fizică completă îi face mai periculoasă pentru femeie și puii. Vârsta primei căldură variază în funcție de rasa și genetica individuală. În general, rasele mai mici au prima căldură mai devreme decât rasele mai mari. Unii vor avea prima căldură la șase luni, în timp ce doi ani nu sunt nemaiauzite de rasele mari și uriașe. În medie, cățelele au prima căldură în jur de șase luni și au două căldură pe an.

Citiți despre detaliile articolului nostru Ce trebuie să faceți atunci când câinele dvs. de sex feminin este însărcinată pentru prima dată.

Ciclul de reproducere pot fi împărțite în patru faze:

  1. proestrus,
  2. estrus,
  3. Diestrus, și
  4. Anesterus.

căldură, sau sezon, După cum sa referit la colocvial este perioada comună a programului proestrus și estrus. Căldura continuă de obicei timp de două până la trei săptămâni (9 zile de proestrus și 9 zile de estrus). Data în ciclu de la prima apariție a sângerării și a îmbătrânirii pe Vulva ajută crescătorii de ajutor decid când va oferi fie studul sau inseminat. Majoritatea cățelelor sunt crescute în mod natural. Cel mai Contracte de studii prevăd o împerechere dublă în zilele 9 și 11 (sau 10 și 12) de la începutul căldurii feminine.

Unele rare rare sau rase ca Bulldogii englezi și Bulldogii francezi pot fi costisitoare pentru a se reproduce. Aceste rase pot necesita inseminare artificiala. Disponibilitatea materialului seminal sănătos și viabil poate fi, de asemenea, limitată.

Proestrus

În faza de proestrus, târfa emană sângele. Vulva va deveni umflată. Cățea va linge adesea zona și, uneori, sângele nu poate fi evident. Catch-ul va produce, totuși, substanțe chimice numite feromoni care câinii de bărbați sunt capabili să detecteze pentru distanțe lungi. În această fază, cățea nu a fost încă ovulată și împerecherea în această fază va fi probabil prea devreme pentru a avea loc fertilizarea.

Mai departe, câinii de sex feminin nu sunt receptivi la împerecherea în această fază și pot acționa agresiv la bărbați care încearcă să monteze. OM Cealaltă parte, câinii de sex masculin vor fi atrasi de femele în timpul stadiului de proeestru al ciclului lor.

Estrus

În Estrus, a doua fază, a sângelui și devine un lichid de culoare deschisă sau de paie. Cățea va ovula în această fază, iar sarcina poate apărea numai în timpul fazei ESTRUS.

Vulva va fi în continuare umflată. Cățelele vor fi receptive la câinii de sex masculin. Cățele cu cozile le vor pune într-o parte și îi vor permite unui câine de sex masculin să se muncească. Un câine de sex masculin se va monta și va ejacula sperma. După ejaculare, penisul umflat al câinelui se va lega cu vaginul cățea. Cei doi câini vor fi blocați împreună înapoi pentru o perioadă de timp. Deși cravata apare în mod obișnuit în timpul împerecherii, nu se întâmplă întotdeauna. Sarcina poate apărea fără egalitate. De asemenea, o cățea poate fi impregnată de mai mult de un câine. Ovulația are loc în această fază cam nouă zile de la începutul căldurii. Sperma este vitală pentru aproximativ 5-6 zile și oul pentru 2-3.

Cei mai experimentați crescători de câini profesioniști doresc să identifice timpul de ovulație cu mai multă exactitate. Un medic veterinar poate atrage sânge și poate avea Niveluri de progesteron măsurat. Progesterul este un hormon care nu este specific speciilor. Orice laborator, inclusiv cel uman, poate testa cu ușurință nivelele. Prima remiză de sânge trebuie luată în jur de cinci zile în căldură. În timpul PROSTRUS, nivelul de progesteron va fi 1.0 ng / ml. Cantitatea de progesteron va continua să crească ca ovulație se apropie. O măsură de 5.0 ng / ml indică ovulația. O analiză a celulelor vaginale și a nivelurilor hormonului luteinizant, de asemenea, sunt utilizate pentru a spori șansele unei împerecheri sau a unei inseminări reușite. Hormonul luteinizant este specific speciilor și trebuie testat într-un laborator veterinar. A Surge în cantitatea de LH indică faptul că ovulația va avea loc în patruzeci și opt de ore.

Modificări hormonale în clasa de câine de sex feminin =
Modificări hormonale în timpul ciclului de reproducere al câinelui feminin.

Semne și etape ale sarcinii câinelui

O sarcină normală durează 63 de zile începând cu data ovulației. Sarcina la câini este împărțită în trei etape de 21 de zile fiecare. Puii pot fi rotite cu șapte zile înainte sau după data scadenței. Puii care nu au fost scicipați în această perioadă de timp pot suferi complicații de naștere, inclusiv moartea. O cățea care a primit toată grija corectă înainte de sarcină este probabil să aibă un timp mai ușor.

Pregătirea pre-sarcină include o dietă cu substanțe nutritive ample, o greutate normală și o îngrijire veterinară regulată. Toate vaccinările ar trebui să fie actualizate. Imunitățile împotriva bolilor vor fi transmise în parte puii.

Săptămâni 1-3 - Sarcina timpurie

Sarcina timpurie poate fi dificil de detectat. Un număr mare de baraje nu vor arăta semne evidente. Unii comentatori spun că privirea la sfarcurile barajului este un test bun. Ei observă că sfarcurile încep să aibă o nuanță roz la începutul sarcinii. Barajul poate fi mai supus în acest timp. Ea poate mânca un pic mai mult, dar nu ar trebui făcut nici un efort îngrămădește-o în sus. Uneori poate fi observată o descărcare mucoasă. Cantitatea de descărcare este adesea atât de slabă sau atât de pierdută în blana barajului că va fi ratată chiar de un crescător care îl caută.

Implantarea catelusului embrionar în uter are loc 19 zile după concepție. Veterinarii pot fi capabili să palpați uterul pentru existența căței la sfârșitul acestei perioade. Este important să nu încercați să palpați fără o anumită abilitate. Prea multă presiune aplicată uterului poate provoca deteriorarea puiilor în curs de dezvoltare și, eventual, un avort spontan.

Săptămâni 4-6 - Creștere vizibilă

Barajul va fi mai gravidă. În această perioadă va începe să pună în greutate și burta va începe să se extindă. Unele baraje primesc boală de dimineață sau greață de sarcină timp de câteva zile în această perioadă, de obicei în săptămâna a patra. Barajul poate vomita și avea o pierdere a apetitului. Cățelele pot fi hrăniți hrana pentru a ajuta la creșterea caloriilor și stimularea nutriției.

Un ecografie poate confirma sarcina și pot da o idee de numărare de catelus în cel de-al douăzeci și cinci de zile. Un Examinarea scanării cu ultrasunete este un test non-invaziv și non-dureros care produce o vizualizare a fetușilor în curs de dezvoltare folosind valuri sonore. Nu există efecte secundare dăunătoare la baraj sau pe puii. Multe birouri veterinare au această tehnologie in-house. Este relativ ieftin. Unii crescători vor fi verificați barajul relaxin. Nivelurile ridicate ale acestui hormon sunt un test pozitiv al sarcinii. Un test de sânge pentru relaxin poate fi efectuat încă din 22-25-a zi de sarcină.

Săptămâni 7-9 - Etapa prenatală

Abdomenul barajului continuă să se extindă. Ea va mânca mai mult și ar trebui să li se ofere absolut o dată Creșterea consumului de alimente (mese mai mari sau mese mai frecvente). Niplele pot începe să piardă laptele de colostru ușor colorat, care va fi atât de important în transportul anticorpilor de imunitate la puii nou-născuți. Barajul apropiat de data de ieșire va alege adesea un loc de cuibărit. Barajul poate trage haine la propria locație aleasă.

O radiografie nu poate fi utilizată până târziu în timpul sarcinii. Puppiesele fetale nu dezvoltă un schelet bony până după ziua 45. O radiografie va dezvălui numărul de pui și, ocazional, o problemă a dimensiunii puii și a structurii osoase a pelvisului. Este un mod ieftin de a obține un număr de catelus dacă nu se face anterior. Expunerea la baraj și cățelușul de radiații face o idee bună să evitați mai multe raze X dacă este posibil.

Dog Sarcina Stages Chart Cronologie
Cronologia etapelor de sarcină câinelui.

Îngrijire prenatală, dietă și suplimente pentru câinii gravide

Începutul sarcinii este ușor de făcut pentru a face față barajului: nu se schimbă prea mult. În ultimele câteva săptămâni, fetușii suge toate substanțele nutritive și energia mamei. Ea necesită monitorizare doar pentru a se asigura că mănâncă și se mișcă suficient. Burta ei mai mare poate să o forțeze să trăiască o viață mai sedentară, dar încă mai trebuie să se miște puțin, fără mișcări brutale.

O femeie care se apropie de o femeie însărcinată trebuie să aibă aceeași mâncare obișnuită, doar în cantitate sau frecvență crescută. Într-adevăr, nu doriți ca ea să sufere de o nouă mâncare care să-și supună stomacul sau să provoace deshidratarea datorită diareei, de exemplu.

Dieta pentru câinii gravide

Un baraj ar trebui păstrat pe dieta ei obișnuită pentru primele patru săptămâni de sarcină. Unii oameni fac greșeala de a ridica conținutul caloric imediat după împerechere. Barajele din primele patru săptămâni pot experimenta pierderea apetitului și chiar și unele vărsături datorită schimbărilor sarcinii. Corpul barajului nu este destul de pregătit pentru excesul de calorii. Excesul de calorii care devin exces de grăsime pot face ca eliberarea puiilor să fie mai dificilă. Obezitatea poate împiedica un medic veterinar să poată palpate pentru a confirma sarcina. Obezitatea, de asemenea, crește riscul de complicații dacă Livrare chirurgicală devine necesar.

Acei crescători care își hrănesc câinii a Dieta RAW poate continua să facă acest lucru. O dietă care include aproximativ 10-20% carne de organe (e.G. inima, ficatul) asigură că barajul primește o cantitate adecvată de vitamina A. Carne mai mare în conținutul de grăsimi, cum ar fi carnea de vită, rață, vânent și miel, ar trebui adăugate de la săptămâna a patra a sarcinii. Oasele ar trebui eliminate în săptămâna 6, deoarece excesul de calciu alimentar a fost legat de Dezvoltarea eclampsiei.

Unii comentatori încurajează Adăugarea a două acizi grași în timpul sarcinii:

  1. Epa (acid eicosapentaenoic) și
  2. DHA (Omega-3 Docosahexaenoic Acid).

Acești doi acizi grași esențiali ajută la dezvoltarea neurologică a puiilor. În suplimente, EPA și DHA sunt combinate în măsuri egale. Veterinarii nu sunt de acord cu privire la suplimentarea sau nu. Cei care susțin suplimente susțin că acești acizi grași nu rănesc barajul și ar putea, de fapt, să-i ajute pe puii ei. Detractorii susțin că nu este cu adevărat cunoscut dacă un exces de acești acizi grași rănesc puii în curs de dezvoltare. Acest grup, în general, susține că orice suplimente neesențiale sau medicamente nu ar trebui să fie acordate unui câine însărcinat, în special aproape de muncă.

Mai multe alimente ar trebui să primească barajul începând cu o săptămână cinci. Un medic veterinar al unui crescător poate recomanda o vitamină prenatală. Unele deficiențe de vitamine, cum ar fi deficitul de acid folic s-au dovedit a fi asociate cu defectele congenitale. Acid folic este o vitamină solubilă în apă. Orice exces de acid folic este pur și simplu excretat în urină și nu este stocat.

Mulți crescători cu experiență se îngrijorează că barajul se va dezvolta Eclampsie după naștere. Eclampsia lovește barajele la scurt timp după ieșire. Se caracterizează printr-o tensiune arterială extrem de ridicată.. Dacă este lăsată netratată, barajul este probabil să meargă în convulsii și să moară. Testele de sânge pe câinii cu eclampsie au arătat ca câinii să fie deficit de magneziu, calciu și glucoză. Pentru a preveni eclampsia, crescătorii de câini greșit pot încerca să crească calciul în dieta Damului în timpul sarcinii. Acest tip de suplimente nu funcționează și, de fapt, poate fi periculos pentru puii în curs de dezvoltare. Excesul de calciu și vitamina D s-au dovedit a provoca defecte de naștere.

O modalitate de a crește caloriile în dieta barajului este de a Treceți de la regulile obișnuite la hrana pentru catelus. Puppy Food are mai multe calorii și este produsă cu vitamine și minerale adăugate. Alimentele de catelus, totuși, ar trebui să fie reluate la alimentele adulte în ultimele două săptămâni de sarcină. Calorii ar trebui crescute cu 30-50% cu un câștig țintă de greutate de 15-30%. Porțiile de alimente ar trebui să fie defalcate în mai multe mese pe zi. Uterul în creștere al barajului împingând stomacul poate face să mănânce mese mari incomod. Alimentele uscate trebuie să aibă o proteină de 30% și 20% grăsime.

O dietă mai mare în grăsimi și proteină va însemna că ficatul și rinichii barajului vor avea mai multă muncă în ruperea alimentelor pentru utilizarea corpului. În acest tip de dietă, este vital ca barajul să aibă acces la apă potabilă în jurul ceasului. Mai multă apă este necesară pentru a ajuta rinichii să elimine produsele secundare ale metabolizării grăsimilor și proteinei. Barajele sunt la un risc mai mare pentru deshidratare Mai ales dacă hormonii de sarcină au provocat niște vărsături. Investiți în A Fântâna de apă de câine Pentru a atrage barajul să bea mai des.

Biodisponibilitatea alimentelor pentru câini
Nutrienți, cum ar fi proteinele, grăsimile, carbohidrații și vitaminele să fie digerate de câini, dar nu toate acestea vor fi folosite. Hrănirea brută și alimentele de câine premium au o biodisponibilitate mai bună decât alimentele ieftine.

Suplimentarea barajelor gravide

Unele pierderi de apetit poate fi de așteptat la diferite puncte în timpul sarcinii. Câinii pot fi în afara hranei lor atunci când hormonii de sarcină cauzează greață sau în apropierea apariției muncii. Este foarte comun în aceste vremuri pentru barajul să nu mănânce cât de mult. Cu toate acestea, dacă apetitul nu se întoarce în ultimele săptămâni de sarcină Un medic veterinar poate recomanda o suplimente la dieta ei.

Barajele trebuie să consume suficiente calorii pentru a-și sprijini puii în curs de dezvoltare. Un eșec pentru a mânca suficient va produce Puppies subterane cu un început slab în viață. De asemenea, eșecul unui baraj de a mânca poate duce la deficiențe de vitamină și minerale care ar putea chiar să pună în pericol bunăstarea și viața puiilor.

Veterinarii vor prescrie Suplimente pentru câinii gravide Pentru a aborda aceste preocupări nutriționale. Există o mare varietate de suplimente concepute pentru baraje de pe piață. Cu excepția cazului în care un crescător are câțiva ani de experiență, este mai înțelept să se consulte cu un medic veterinar înainte de a adăuga niciun medicament sau suplimente la o dietă a câinelui gravid.

Unele suplimente comune pot fi dăunătoare sau chiar toxice în cantități mari. De exemplu, vitamina D este o vitamină esențială care ajută la promovarea oaselor sănătoase la apariția puiilor. Cu toate acestea, este a Vitamina solubilă în grăsimi. Fat-solubil înseamnă că orice exces de vitamina D nu este imediat folosit de corpul barajului va fi stocat. De-a lungul timpului, această depozitare a excesului poate duce la un nivel toxic de vitamina D în corpul câinelui.

Celălalt tip de vitamine, solubil în apă, nu sunt stocate. Orice vitamină care nu este imediat utilizată de corpul barajului este secretată de rinichii din urină. Toate vitaminele B, inclusiv acidul folic, sunt cele solubile în apă.

Unele suplimente populare includ vitamine și suplimente prenatale concepute pentru a adăuga calorii atunci când o pierdere a apetitului împiedică un baraj să adauge calorii suficiente prin aportul normal al alimentelor. Din nou, cu excepția cazului în care un ameliorator are o mare experiență, este o idee bună să conduci un supliment a trecut medicul veterinar înainte de a da-o unui baraj.

Amintiți-vă că vărsăturile excesive sau prelungite sau boala de dimineață, care este ocazional văzută la femeile gravide, eu.E. Hyperemesis Gravidarum, nu apare la câini. Orice vărsături care apare într-un câine care este excesivă sau se întâmplă în afara săptămânii patru sau cinci de sarcină este cauzată de o altă problemă de sănătate. Orice boală care provoacă mai multe zile de vărsături va trebui să fie tratată de urgență de către un medic veterinar. Deshidratarea într-un câine gravid poate duce la moartea fetală (naște) și avort. Veterinarii pot avea nevoie să dea fluidelor IV ale câinelui gravid, sortarea cauzei vărsăturii și a tratamentului de redare.

Munca într-un câine de sex feminin însărcinată

Un crescător de câini ar trebui să aibă Cutie de gropi și Setul de grinzi complet stocate și gata până în a 50-a zi a sarcinii câinelui de sex feminin. Intervenția (intervențiile) umană trebuie păstrată la minimum, dar monitorizarea umană ar trebui să fie constantă. Cu alte cuvinte, nu încercați să fiți prea utili, dar asigurați-vă că observați orice schimbare în barajul gravid în timpul sarcinii și chiar mai mult în timpul muncii.

Secțiuni de cezariană

În primul rând, un crescător ar trebui să se pregătească pentru eventualitatea că o livrare chirurgicală poate fi necesară pentru baraj. În câteva rase, șansa unui a Livrarea cezariană depășește șansa unui ieșitor normal. Orice crescător cu a Brachycefalică rasă (E.G. Buldog, Boston Terrier, Buldog francez) ar trebui să facă aranjamente pentru o secțiune C planificată.

Rame de câine cu secțiuni cezariene
Top 10 rase de câine care necesită în mod obișnuit secțiuni C

Încercarea de a încerca să salveze costul unei livrări chirurgicale în aceste rase pur și simplu nu merită. Moartea puiilor și barajul se poate întâmpla mai ales dacă îngrijirea veterinară de urgență nu este disponibilă imediat. Alte rase deosebit de multe Repere de jucărie au rate ridicate de livrări chirurgicale.

Aranjamentele ar trebui să fie efectuate cu cel puțin două săptămâni înainte de data preconizată a ieșirii de livrare chirurgicală pentru a fi programată. În unele situații, un medic veterinar poate aștepta până la debutul muncii naturale (mai ales într-un baraj de primă oră) sau poate permite o încercare de muncă naturală și de livrare dacă instalațiile de urgență nu sunt la distanță. Unii medicii veterinari vor dori ca câțiva câini să fie verificați în clinica veterinară pe zi înainte de o secțiune C programată.

Pregătirea forței de muncă

În toate cazurile, o persoană care așteaptă o gunoi care urmează să fie livrată ar trebui să știe cum medicul veterinar dorește să procedeze în cazurile care pot implica Urgențe după ore. Unele clinici veterinare se referă la spitale specifice de urgență a animalelor, pentru livrările și situațiile de urgență. Cel mai bine este să aveți aceste contacte deja cunoscute și poate atinge baza cu câteva săptămâni în avans. Este întotdeauna stresant să lucrați cu același veterinar de ani de zile și de ani, iar în timpul sarcinii trebuie doar să se întoarcă la Google și o listă de străini atunci când ziua specială se desfășoară în cele din urmă.

Pentru marea majoritate a câinilor, din fericire, barajul va fi capabil să se ocupe de întregul eveniment în timp ce amelioratorul nervos primește podeaua. Este inteligent să aveți câteva consumabile achiziționate în avans, inclusiv foarfece de hemostat, rotunjit, un pachet de ață dentară netedă, seringii, un termometru digital rectal, lubrifiant, o scară poștală, o cutie de Laptele de capră, Mănuși chirurgicale, lanternă.

Cutia de la gropi ar trebui să fie cumpărată sau construită de ultimele trei săptămâni de sarcină. Barajul ar trebui să li se permită să aibă șansa de a se conforta în ea. Dacă dorește să adauge o parte din ea și # 8221; materiale, ca haine vechi, lasă-o să o facă. Ea nu ar trebui să fie forțată în cutie sau poate decide doar să dea naștere pe un pat doar pentru că poate. Cutia de gropi ar trebui să fie suficient de mare pentru ca ea să se poată întoarce, dar nu atât de mare încât ea o respinge ca un loc nesigur ca să-i facă puii. Ar trebui să se simtă în siguranță în ea. O caracteristică tipică a unei casete de ieșire este Porcina de porc # 8221; sau gardă în jurul marginii cutiei. Această cale ferată împiedică barajul să se înclinând accidental pe propriile pui și să-i sporească.

Cutia de la gropi trebuie să fie într-o cameră caldă fără flux de aer și picături în temperatură. Proiectele, desigur, sunt rele pentru puii și căsuța ar trebui poziționată într-un loc care nu le are. Puii au o capacitate foarte mică de a se menține cald. O cutie de ieșire în aer liber va avea nevoie probabil de o sursă alternativă de încălzire Plăcuțele de încălzire. În mod ideal, un baraj și pui vor fi într-un Kennel Indoor sau acasă. O cameră în care temperatura poate fi ținută în jur 80 de grade Fahrenheit este sigur pentru puii nou-născuți.

Etape de muncă și livrare la câini

Sarcina durează o medie de 63 de zile. Puii născuți cel puțin la a 58-a zi au o șansă mare de naștere sănătoasă. În mod similar, puii la 69 de ani se află în varianța normală.

Crescătorii care doresc să obțină o idee mai bună atunci când munca va începe Luați temperatura rectală a barajului de două ori pe zi începând cu ziua 55 sau 56 folosind un termometru de câine. În mod normal, barajul va avea o temperatură de 100-101 grade Fahrenheit. O scădere sub 100 de grade, în general, înseamnă că munca va începe în următoarele 24 de ore.

Contracții moi

În prima etapă a muncă, Contracțiile nu pot fi vizibile. Această fază durează între șase și optsprezece ore. Barajul poate fi neliniștit, nu mănâncă și prezintă comportament de cuibărit. Barajul se poate stârni și este evident incomod. În acest timp, cervixul este dilatat și subțire pentru ca puii să treacă prin a doua fază, muncă activă.

Muncă activă

Munca activă este atunci când puii sunt scufundați. Această fază poate merge mai mult timp cât douăzeci și patru de ore. Barajul va avea contracții vizibile puternice. Ea se poate ghemui sau se așezase. Un fluid lichid colorat deschis poate fi expulzat. Fluidul excesiv care este roșu strălucitor sau plin de puroi este un semn al infecției.

Primul catelus ia cea mai lungă pentru a livra. Puppicul va arăta ca un blob purpuriu învelit în sacul său amniotic. Barajul va linge în mod normal sacul, sever și mănâncă cordonul ombilical. Ea va linge viguros catelul. Dacă nu sparge sacul, va fi necesară o intervenție. Un masaj cu un prosop ar trebui să fie suficient pentru a elibera catelul și pentru a face respirația.

Fiecare cățeluș are o placentă care în uter și-a oferit hrana de la baraj. Barajele vor mânca placentele (o sursă de oxitocină hormonală) sau pot fi îndepărtate. Puii ar trebui să iasă la fiecare douăzeci și treizeci de minute. Este normal ca barajele să dureze câteva ore între pui mai ales dacă există multe pui de livrare. Barajele care au înmormântat lituri anterioare vor avea, în general, lucrări mai scurte pe care cele care au o primă gunoi.

Trecerea placentelor

În faza finală, restul placentelor sunt expulzate. Este important ca toate placentele să fie expulzate. O placentă reținută poate fi Sursa de infecție gravă. Prin urmare, luați note ale numărului de catelus așteptat și bifați fiecare unul de îndată ce se naște un catelus și placenta sa expulzată.

Nu vă panicați dacă aveți o placentă sau două, femeia ar fi putut să o mâncați fără să observați acest lucru.

Probleme comune de sarcină pentru câini

Cele mai multe sarcini canine se desfășoară fără nici o problemă, vreodată. Cu toate acestea, ca un crescător de câini, trebuie să fii pregătit și echipat cu suficientă cunoaștere pentru a diagnostica o problemă atunci când vezi unul. În acest fel, puteți lua acțiunea rapidă și asigurați-vă că este sortată fără prea multe daune.

Un termen general pentru problemele de sarcină și problemele de naștere este distocia.

dystocia canină
Munca este împărțită în trei faze, iar problemele pot apărea în oricare dintre cele trei faze.

Nici o muncă activă la timpul așteptat

În timp ce există o variație admisibilă atunci când începe munca reală, O forță de muncă care nu începe până la a 70-a zi de sarcină nu justifică o evaluare urgentă de către un medic veterinar calificat. Uneori, o sarcină este confirmată, dar apoi, fără nici un motiv aparent că puii sunt reabsorbiți și nimeni nu este scufundat. Uneori, puii pot muri in uter și prezența lor continuă în uter poate deveni sursa unei infecții periculoase.

Insuficiență uterină

De asemenea, sunt câteva baraje incapabil să producă contracții suficient de puternice pentru a puține gunoi. Această condiție se numește insuficiență uterină. Aproximativ șaizeci la sută din distocia provin cu barajul, în timp ce celelalte patruzeci la sută provin cu o poziție sau o dimensiune a catelusului. Soluția este de obicei o livrare chirurgicală.

A Dystocia primară este unul în care puii au o intrare neobstrucționată în lume, dar uterul barajului nu are mușchiul să le facă. Dacă nu s-au născut puii în acest primă de primăvară, barajul poate avea unele defecte genetice care împiedică eliberarea puii ei. Dacă acest baraj are aceeași problemă cu o sirenă diferită, este probabil cel mai bine să pensioneze această cățea din programul de reproducere.

Lipsesc sau nebuni nebuni

Ar fi putut fi o eroare în numărul de catelus. În unele garnituri, mai ales pe cele mari, un catelus nu poate fi ușor observabil pe raze X deoarece este parțial ascuns de cățeluși mai mari. Puii care ar fi putut fi observabile pe ultrasunete în ziua 30 pot să dispară în momentul răbdărilor. Puii care au o anumită deformare sau mor în utero pot fi absorbită în uter și nu lasă nici o urmă a existenței lor anterioare.

Întârzierea lungă între expulzările a două pui

O întârziere de mai mult de două ore între expulzarea căței trebuie să fie verificată. Motivul pentru întârziere poate fi datorită poziției catelului în canalul de naștere sau, probabil, contracții slabe care nu pot continua procesul de răsturnare.

Dacă un baraj a fost tensionat timp de patru ore și nici un cățeluș nu a fost expulzat, poate fi pentru că catelul este poziționat într-un mod în care nu se poate potrivi prin canalul de naștere sau este prea mare pentru canalul de naștere. Unele baraje ar putea să nu aibă contracții puternice puternice pentru a expulza puii.

Un medic veterinar poate contribui la creșterea rezistenței contracțiilor prin administrarea calciului sau Oxitocin. Dacă aceste intervenții nu repornește forța de muncă, va fi necesar să faceți o livrare chirurgicală.

Puii blocate

Puii pot bloca canalul de naștere fie din cauza lor dimensiuni prea mari sau pentru că s-au situat într-o Poziția transversală a nașterii care împiedică trecerea lor. În general, puii pot fi livrați fie dintr-o poziție de cap, fie din poziția de protecție.

Un catelus decedat nu poate stimula contracții puternice și blochează rămas răsturnarea fraților săi vii. Ocazional, puiul va fi pe jumătate și jumătate în interiorul barajului. A Tug blând Pe Pup poate fi tot ceea ce este necesar pentru a elibera pudorul și pentru a termina blocajul. Este important să ne amintim că puii sunt fragili și prea multă forță poate răni serios puiul.

Femeia care mănâncă naștere

Barajele își păstrează cutia cu apă curată prin consumul de orificii și urină de catelus și fecale. Este perfect normal pentru barajul să mănânce zilele de naștere și ea ar trebui să fie lăsată singură pentru a face acest lucru. Barajele, în special în primele lor litri, pot lua uneori o mușcătură din propriul descendent. Este important într-o primă gunoi să acorde o atenție deosebită barajului în timp ce interferează cât mai puțin posibil.

Eșecul lactației

A Primul câine de sex feminin numit Colostrum este foarte important pentru puii nou-născuți. Conține anticorpi importanți că mai târziu laptele nu are. Colostrum îi ajută pe puii să combată boala și îi acordă o anumită imunitate. Dacă este posibil, puii ar trebui să fie încurajați să asigure în cele mai întâi cruciale 48-72 de ore. Dacă barajul nu indică interes pentru puii de îngrijire, puii pot fi plasați ușor pe un teacă.

Probleme ca mastită, infectarea glandelor mamare, poate fi o condiție foarte gravă. Simptomele includ țapul roșu, umflat și fierbinte. Antibioticele sunt date pentru a trata infecția. În cazuri severe, barajul poate fi necesar să aibă o mastectomie. Uneori Mastita poate fi rezolvată și puii reluează asistența medicală. Puii sunt probabil să solicite Sticlă-alimentare sau Tube-hrănire Pentru foarte mici.

Pierderea apetitului și oboseala

Barajele au frecvent a Pierderea precipitată a apetitului înainte de ieșire. Acesta este modul naturii de a vă asigura că conținutul de stomac al barajului este gol într-un moment în care durerea și presiunea ar face vărsături o posibilitate distinctivă.

Procesul de pornire necesită o energie extraordinară din baraj. O primă gunoi poate dura până la 24 de ore la Whelp, iar barajul va fi extrem de obosit după acest eveniment de impozitare pe corpul ei. Producția de lapte necesită calorii și mai mari și un baraj subfedental va deveni deosebit de obosit cu cerințele Puppies de îngrijire medicală.

Cum să începeți o canisa de reproducere a câinilor
[Optinform Title = "& # 8221; pornind" canisa ta? Obțineți harta minții libere!& # 8221; Subcacader = "& # 8221; Această hartă a minții libere vă ajută să începeți cu calea cea bună. Întreabă tot felul de întrebări pe care ar trebui să le începeți să răspundeți!& # 8221; fundal-culoare = "& # 8221; 255.255.255 & # 8243; Text-Color = "& # 8221; 0,0,0 & # 8243;]
"

întrebări frecvente

Gestionarea și monitorizarea sarcinii câinelui este stresantă, astfel încât am adunat câteva întrebări frecvente și le-am răspuns la fel de precis cât mai jos posibil. Dacă aveți întrebări suplimentare, lăsați-ne un comentariu de mai jos.

Există teste de sarcină pentru câini?

Nu există teste de sarcină pentru câinii ca cele pentru femei. Primul lucru, testele de sarcină concepute pentru persoanele nu au utilitate pentru canini. Femeile produc un singur hormon specific sarcinii (I.E. gonadotropină corionică umană). Veterinarii pot trage sânge din cățea și pot măsura nivelurile unui hormon numit relaxin la aproximativ 22-27 de zile după împerechere. Prezența acestui hormon rezultă doar cu implantarea oului fertilizat și a placentei sale în curs de dezvoltare. Dacă testul este efectuat prea devreme în timpul sarcinii, acesta va fi fals negativ. Orice înseamnă că a avut loc sarcina. Nu este produsă pentru o sarcină falsă.

Cât durează ultimul câine?

Gestația medie este măsurată de la data ovulației și durează Șaizeci și trei de zile. Data efectivă a ovulației este foarte rar cunoscută. Gestațiile normale pot varia oriunde în termen de șapte zile înainte sau după, fără efecte rele față de puii. Calendarul sarcinii poate fi exprimat ca nouă săptămâni sau ca trei trimestre de 21 de zile fiecare.

Ce este pseudopregnabilitatea la câini?

Pseudopregnactic sau Sarcina falsă La câini este un fenomen destul de frecvent. Aproximativ o lună după terminarea căldurii, cățea va lua aparențele de sarcină, inclusiv creșterea în greutate, proeminența mamelonului și chiar angajați în comportamentul de cuibărit. Se crede că este cauzate de un dezechilibru hormonal și va rezolva, în general, pe cont propriu, chiar dacă nu este tratată. Are o tendință de a se repeta, deși.

Cât de des pot fi însărcinați?

Câinii pot rămâne însărcinată la fiecare căldură. Cu toate acestea, nu ar fi sănătos pentru corpul lui Dam și pentru puii ei Sarcini din spate la spate a avea loc. Sarcina pune o tulpină pe baraj. Dacă nu i se acordă suficient timp să se recupereze, resursele nutriționale ale corpului propriu pot fi impozite, ducând la asistenții medicali săraci și pui bolnavi.

Unii crescători susțin că reproducerea din spate vă ajută să obțineți reproducerea la o vârstă mai mică și apoi să retrageți târfa. Cățelele nu intră într-o fază de viață în care încetează să fie fertilă; nu este menopauza la câinii de sex feminin. Sexual, înapoi la rambursările din spate sunt mai sănătoase, dar dacă luați în considerare întregul corp și sănătatea femeii, este prea scurs.

Poți să-ți pui câini însărcinată?

Cățele ar trebui să fie actualizate cu privire la toate vaccinările înainte de împerechere. Ei ar trebui să fie deteriorate și el. În timpul sarcinii, barajul ar trebui să fie depus după ziua de patruzeci de ani, cu unul dintre cei mai buni de muncitori. Fenbendazol (chimica activă în panacur) este o alegere comună. Stresul sarcinii poate reactiva creșterea viermilor. Deworming înainte de ieșire va ajuta la scăderea încărcării parazitare pe puii.

Câinii gravide pot mânca alimente crude?

Barajele pot continua să mănânce o dietă alimentară brută în timpul sarcinii. Este, totuși, nu este un moment bun pentru a iniția orice schimbări radicale în dietă. Acumularea nutrițională a corpului câinelui trebuie să înceapă înainte de împerechere și nu doar în timpul sarcinii. Barajul va avea perioade de pierdere a apetitului la diferite puncte din timpul sarcinii cu fluctuația hormonilor. Noi alimente introduse în timpul sarcinii pot învinge doar scopul și pot crește stomacul supărat.

Când câinii pot rămâne însărcinată în timpul căldurii?

Cățelele pot rămâne însărcinate numai în timpul fazei ESTRUS a ciclului de căldură. Ovularea medie apare la o zi unsprezece de la începerea căldurii (PROSTRUS). Concepția poate să apară în al nouălea moment în a treisprezecea zi.

În cele din urmă, acest ghid nu ar fi complet cu un videoclip util pe sarcini de câine.

https: // YouTube.com / ceas?v = "n7ri8u3pbuu"
>
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sarcina pentru câini - semne, etape, muncă, riscuri, distocia și # 038; faq