Când pot că puii pot ieși din nou pentru prima dată?

Când pot că puii pot ieși din nou pentru prima dată?

De îndată ce îți aduci casa de cățeluș, el poate ieși afară, cu unele considerații importante pentru a ține minte. Aici este ceea ce trebuie să știți despre navigarea catelodie și pentru a determina cum și când să-l duci afară.

Când aduceți mai întâi o casă de câine

Când îți aduci prima oară cățelul tău, este sigur să-l aduci afară, mai ales în limitele propriului tău curte. Ar trebui să luați catelul dvs. afară pentru a utiliza baia la fiecare câteva ore. Dacă aveți o curte, catelul dvs. nu ar trebui să execute probleme, cu supravegherea dvs. Dacă trebuie să-l umblați afară pe o lesă, trebuie să vă monitorizați îndeaproape împrejurimile.

Puppy Socializare

Între 8 și 12 săptămâni este un timp crucial de socializare pentru puii. Potrivit lui Petmd, Puii sunt cel mai acceptabil de experiențe noi în acest timp. Pe măsură ce catelul tău devine mai în vârstă, devine din ce în ce mai greu pentru el să accepte lucrurile pe care le este frică. Prin urmare, de îndată ce vă aduceți casele de cățeluș, doriți să îl expuneți la cât mai mulți oameni, locuri și lucruri pe cât puteți. Dacă țineți câinele în interior, el va fi dor de această perioadă importantă de socializare. Potrivit societății veterinare americane de comportament animal (AVSAB), lipsesc în această fază poate duce la probleme de comportament pe măsură ce crește.

Ar trebui să începeți prin aducerea lui afară pentru a folosi baia, a juca în curte și a merge pentru plimbări în jurul cartierului. De asemenea, îl puteți expune la obiecte tare și diferite în jurul casei, cum ar fi valize, umbrele și aspiratoare. Aduceți oamenii și animalele de companie pe care le cunoașteți și încredere. Apoi puteți începe să vă aventurați să curățați zonele publice cum ar fi mall-urile și cafenelele. Puteți să vă înscrieți câinele într-o clasă de catelus, dar ar fi trebuit să aibă cel puțin o rundă de vaccinuri înainte de a participa. Dacă ești Mersul cu câinele dvs. într-o zonă publică care arată nesigur sau necurat, alegeți câinele în sus.

Nu lăsați câinele dvs. să interacționeze câinii Nu știți pentru o perioadă lungă de timp până când nu a avut ultima rundă de vaccinări. De asemenea, veți dori să evitați zonele frecventate de alți câini, cum ar fi parcurile de câine, trasee de drumeții etc. Până când câinele dvs. a avut ultimul său set de vaccinări (de obicei 14-16 săptămâni), el este sigur să fie în afara, dar la un risc mai mare de boală. Păstrați-vă în minte în timp ce lucrați la el socializare.

Puppies vaccinuri în afara
Puii ar trebui să meargă afară și să socializeze cât mai mult posibil. Pur și simplu evitați zonele murdare și parcurile murdare.

Pot să-mi iau catelul afară după prima vaccinare?

După vaccinarea inițială a catelului, trebuie să vă asigurați că nu are o reacție adversă. Dacă totul merge bine, este mai bine să așteptați cu câteva zile înainte de a lăsa câinele dvs. să interacționeze cu alți câini din afară. În timp ce catelul dvs. va trebui să-și completeze regimul de vaccinare, chiar și după prima doză, ar trebui să fie bine să faceți niște explorarea în lumea exterioară.

Cu toate acestea, este mai bine să rămânem la câini și zone pe care le cunoașteți. Dacă aveți o curte de curte, puteți lăsa câinele dvs. să petreacă cât mai mult timp posibil, să-l lase să exercite și să experimenteze noi stimuli. Păstrarea câinelui într-o zonă controlată va scădea riscul de a prinde o boală. Potrivit AVMA, puii se pot înscrie în mod liber într-o clasa de cățeluș sau socializare după prima lor vaccinare atâta timp cât este deținută în interior, iar ceilalți câini care participă la clasă sunt libere de boală. Chiar și după primele vaccinuri, este mai bine să evitați zonele foarte traficate și publice. Câinele dvs. este mai probabil să prindă o infecție sau o boală în aceste zone, iar sistemul său imunitar nu este pe deplin pregătit încă.

Din nou, această perioadă de socializare este crucială pentru viitorul câinelui tău. Expunerea în siguranță a acestuia la cât mai mult posibil va împiedica probabilitatea unor probleme de comportament mai târziu în viață anxietate de separare și agresiune. Dacă nu sunteți sigur de cronologia de socializare după vaccinările câinelui, adresați-vă medicului veterinar sfaturi.

Pot să-mi iau catelul în afara la 8 săptămâni?

În general, puii ar trebui să rămână cu așternutul lor până la cel puțin 8 săptămâni de vârstă. Cele mai multe cățeluși merg la casele lor pentru totdeauna între 8-10 săptămâni. Aceasta este și perioada crucială a socializării catelului.

Dacă primiți catelul dvs. la 8 săptămâni, îl puteți duce în siguranță în afară, dar cu precauții. Ar trebui să luați catelul dvs. afară pentru a utiliza baia și a începe activitățile în casă. AVMA afirmă că activitățile ar trebui să se limiteze la zone care nu sunt utilizate de animalele nevaccinate. La această vârstă, vaccinările Puppy nu sunt complete și are o stânga foarte mică din sistemul imunitar al mamei sale.

În plus, ar trebui să evitați contactul cu câinii de temperament, sănătate sau stare de vaccinare necunoscută, precum și zone care ar putea fi murdare sau porturi ca parcurile sau pădurile. În timp ce catelul dvs. este în continuare, acel tineri, clasele de socializare și câinii cunoscuți sunt mari oportunități pentru experiențele de expunere, atâta timp cât jucătorii sunt vaccinați. Ar trebui să continuați să luați aceste măsuri de precauție prin vaccinările câinelui dvs. Odată ce catelul dvs. a avut runda finală de vaccinare (de obicei 14-16 săptămâni), puteți prelungi zonele și câinii la care este expus.

În ansamblu, catelul tău poate merge afară de îndată ce aduci acasă. Nu trebuie să așteptați să vă luați câinele afară. Țineți minte, totuși, că catelul dvs. nu este complet vaccinat și sistemul său imunitar nu este pe deplin funcțional. Asigurați-vă că luați măsurile de precauție necesare, iar catelul dvs. ar trebui să fie bine. Aceasta este o perioadă de socializare pe care nu doriți să o pierdeți. Prin urmare, expunerea la câini noi, medii și experiențe ar trebui să fie echilibrate cu prudență și îngrijire.

Autor Bio - James Woller este un entuziast de câine de lungă durată și proprietarul lui Eliberați câinii, o companie profesionistă de câine și îmbarcare în Vancouver, Canada. În zilele sale de la conducerea companiei sale, el se bucură de învățare și de a scrie despre subiecte care prezintă interes pentru îngrijirea proprietarilor de animale de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Când pot că puii pot ieși din nou pentru prima dată?