Examinări și scanări ultrasunete la câini

Examinări și scanări ultrasunete la câini

Ultrasunetele sunt utilizate ca o procedură veterinară pentru câini. Examinările cu ultrasunete pentru câini sunt destul de comune și pot fi efectuate pentru o serie de motive diferite.

Ca proprietar de câine, sunteți probabil curiosi despre modul în care funcționează această procedură și ce informații aveți nevoie dacă câinele dvs. trebuie să aibă unul. Acest ghid este aici pentru a ajuta.

Vom desface scanările cu ultrasunete pentru câini - ceea ce sunt, cum funcționează, ceea ce au folosit și răspund unor întrebări comune ale câinelui cu privire la procedură.

Cum funcționează scanările cu ultrasunete pentru câini?

O examinare cu ultrasunete la câini este foarte asemănătoare cu procedura la om. Un ultrasunete este un sigur, fără durere și Instrumentul de diagnostic non-intruziv utilizat de medicii veterinari. Ultrasunete, De asemenea, cunoscut sub numele de ultrasonografie, Utilizați valuri de sunet de înaltă frecvență pentru a produce imagini ale structurilor corporale interne canine.

În examinările cu ultrasunete, a sondă, sau baghetă, este utilizată cu ajutorul unui Gel cu ultrasunete. Gelul este pus pe pielea câinelui și undele sonore sunt transmise din sonda prin gel în corp.

Sonda colectează valurile de ultrasunete care se reflectă din corp și le returnează ca ecos. Aceste ecou sunt transmise unei imagini afișate pe un ecran. Prin urmare, această imagine prezintă structurile corpului intern care sunt examinate. Veterinari folosesc această imagine pentru a diagnostica diferite afecțiuni la câini și pentru a Confirmați sarcinile.

Care sunt examenele cu ultrasunete utilizate pentru?

Există o serie de motive diferite pentru a Veterinar de încredere ar putea solicita să facă o scanare cu ultrasunete abdominale pe câinele dvs. Nu vă fie frică să discutați cu medicul veterinar cu privire la utilizarea cazurilor de procedură și, în special, ceea ce ar putea căuta.

Iată câteva cazuri tipice de utilizare.

Sarcina

Așa cum ultrasunetele sunt folosite la om, procedura a fost prima - și este încă utilizată - ca un instrument de monitorizare a sarcinii. O examinare cu ultrasunete la câini poate spune medicului veterinar dacă câinele este însărcinată, precum și pentru a determina bătăile inimii ale puiilor.

Examinarea cu ultrasunete este nu neapărat corect, Cu toate acestea, în determinarea numărului de cățeluși și a Dimensiunea gunoiului.

Scanări specifice organelor

În plus față de detectarea sarcinii, scanările cu ultrasunete pentru câini pot arăta și alte organe pentru a ajuta veterinari cu un diagnostic. Ultrasunetele pot fi folosite pentru a privi la organele abdominale ale unui câine, cum ar fi ficatul, rinichiul, vezica urinară, vezica biliară și ganglionii limfatici.

Procedura poate arăta, de asemenea, tiroidei și paratiroidului. Conform Banfield Pet Hospital, Privind la aceste organe folosind scanarea cu ultrasunete, poate ajuta un medic veterinar Diagnosticarea tumorilor și a chisturilor, vezică sau pietre la rinichi, anomalii de organe, probleme de fluide și multe altele.

Ecocardiografie

Este, de asemenea, foarte comun ca medicul veterinar să folosească un ultrasunete examinați inima, Care e numit ecocardiografie.

Această ultrasunete poate ajuta la măsurarea grosimii pereților inimii, mărimea camerelor și mișcarea celorlalte structuri de inimă. Echocardiografia poate ajuta un medic veterinar să diagnosticheze o condiție de inimă și să determine cum funcționează inima.

Procedura de ultrasunete la câini

O examinare cu ultrasunete la câini este sigură, rapidă și simplă. Odată ce medicul veterinar a făcut numirea pentru câinele dvs., vă vor da instrucțiuni specifice de urmat. Dacă aveți întrebări cu privire la procedură, nu ezitați să le întrebați pentru un prospect sau să imprimați dacă aveți toate informațiile pe care trebuie să le cunoașteți.

Înainte de o scanare cu ultrasunete

Înainte de procedură, doriți să evitați să lăsați câinele să mănânce sau să bea ceva - un stomac gol va permite medicului veterinar să obțină cea mai bună imagine.

Odată ce ajungeți la programare, personalul vă va lua câinele în camera de procedură. Ei vor rade zona în care medicul veterinar va pune sonda cu ultrasunete. Acest lucru se face pentru a permite ca sonda să fie plasată direct pe piele. Acest lucru vă va oferi medicului veterinar cu cea mai clară și mai precisă imagine.

După bărbierirea zonei, personalul veterinar va folosi gelul și sonda pentru a scana organele interne ale câinelui. Veterinarul dvs. va folosi imaginea pe ecran pentru a diagnostica orice problemă. În unele cazuri, rezultatele trebuie să fie trimise unui specialist, cum ar fi a Radiologul veterinar, pentru revizuire. Dacă se întâmplă acest lucru, poate dura ceva timp pentru revizuirea specialiștilor să revină.

De la început până la sfârșit, o procedură de scanare cu ultrasunete ar trebui să dureze doar aproximativ 30-60 de minute. Medicul veterinar va fi în măsură să discute despre rezultate, posibile teste suplimentare și ce să vă așteptați după aceea cu dvs. când procedura este completă.

Radiografia cu ultrasunete canine
Doar un radiolog veterinar va fi în măsură să analizeze cu exactitate o canină Imaginea ecocardiografică. (Credite: John Wiley & Sons, Inc, tehnicile de ultrasunete concentrate pentru micul practician de animale, Wiley © 2014)

Urmăriți după o scanare cu ultrasunete pentru câini

După cum sa menționat mai sus, odată ce procedura este completă, Veterinarul dvs. va evalua rezultatele și verificați pentru orice problemă. Acestea vor discuta despre rezultatele cu dvs., precum și orice diagnostic relevant și posibile opțiuni de tratament.

Medicul veterinar va consulta un specialist dacă consideră că este necesar. Dacă medicul veterinar simte că este necesar un test de urmărire, ei vor discuta cu dvs., precum și pașii următori pentru acele proceduri. În general, câinele dvs. ar trebui să fie pregătit să se întoarcă acasă cu dvs.

Odată ce îl aduceți acasă, în general, nu există restricții în ceea ce privește alimentele, băuturile sau activitatea. În funcție de personalitate și de vechime in munca a câinelui tău, el poate fi obosit sau purtat după anxietatea unei experiențe diferite.

Întrebări frecvente despre examinările cu ultrasunete pentru câini

Ca proprietar de câine, este doar firesc să aveți întrebări despre o procedură medicală pe care câinele dvs. va trece prin. Acestea sunt unele dintre cele mai frecvente proprietarii de întrebări au despre scanările cu ultrasunete pentru câini.

Nu ezitați, totuși, să vă adresați medicului veterinar orice întrebări pe care le puteți avea, care sunt specifice câinelui dvs. și discutați ce să vă așteptați înainte, în timpul și după, cu ei.

Cum pregătiți un câine pentru o examinare cu ultrasunete?

În primul rând, vrei să Împiedicați câinele să mănânce sau să bea înainte de examen, astfel încât medicul veterinar să poată vedea mai bine organele interne ale câinelui, neobstrucționate.

În al doilea rând, dacă ia câinele tău medicament, Adresați-vă medicului veterinar dacă trebuie să modificați sau să ajustați programul pe baza procedurii.

În cele din urmă, cea mai bună modalitate de a vă pregăti câinele pentru un examen cu ultrasunete este să discutați cu medicul veterinar despre ce să vă așteptați, mai ales că se referă la câinele dvs. specific.

Deși s-ar putea simți nervos cu privire la procedură, încercați cel mai bine să rămână calm, Pe măsură ce câinele dvs. se poate ridica la emoțiile voastre. Dacă sunteți liniștiți, câinele dvs. va fi mai puțin anxios.

Scanările cu ultrasunete pentru câini necesită anestezie?

Scanările cu ultrasunete abdominale nu necesită anestezie. Unul dintre beneficiile ultrasunetelor, de fapt, este că sunt simple și neinvazive.

În cazuri foarte rare, anestezie sau sedarea poate fi necesară pentru speriatddogs, Pentru a obține o imagine suficientă din procedură. Veterinarul dvs. va discuta acest lucru cu dvs. dacă devine necesar.

Singura altă instanță în care anestezia este necesară este dacă medicul veterinar dorește să ia a biopsie. O biopsie tisulară este luată prin introducerea unui ac sau a unui instrument mic în zonă și retragerea țesutului. Pentru a vă asigura că acest proces se întâmplă fără probleme și câinele dvs. rămâne în continuare, medicul veterinar poate dori să utilizeze anestezia. În acest caz, medicul veterinar va discuta despre ceea ce trebuie să faceți și veți descompune procesul complet privind anestezia cu dvs. înainte de timp, inclusiv costuri suplimentare.

Care sunt diferitele tipuri de ultrasunete?

În general, tipurile de ultrasunete pot varia în funcție de imaginea produsă.

Cel mai frecvent tip de ultrasunete din medicina veterinară este Ultrasunetele B-Mode, numit și ultrasunetele imagistice 2-dimensionale. Această ultrasunete oferă o imagine bidimensională a organului și este utilizată pentru a detecta sarcina și a examina diferitele structuri așa cum au fost discutate mai sus.

Celălalt tip de ultrasunete se numește M-modul cu ultrasunete. Acest lucru este de fapt un tip de mod B, în care o urmărire a mișcării organului este afișată pe ecran. În ecocardiografie, ultrasunetele M-Mod și Modurile B sunt utilizate împreună pentru a examina inima.

În plus, numit un tip de ultrasunete specializat Doppler ultrasunete este de asemenea folosit atunci când se uită la inimă. Această ultrasunete măsoară direcțiile și viteza fluxului sanguin și a vaselor de sânge.

Cât durează rezultatele scanării cu ultrasunete câinelui?

Deoarece examenele cu ultrasunete creează o imagine în timp ce procedura se întâmplă, Rezultatele sunt instantanee. Pe măsură ce medicul veterinar observă imaginea, le poate lua câteva minute pentru a reflecta asupra rezultatelor. Ei vor oferi o perspectivă sau un diagnostic bazat pe observațiile imediat.

Uneori, ei pot prefera să se consulte cu un alt medic veterinar și, în unele cazuri, rezultatele cu ultrasunete sunt trimise unui specialist pentru revizuire. În acest caz, poate dura ceva timp pentru ca specialistul să revizuiască și să ofere gânduri.

Cât de mult costă examinările cu ultrasunete la câini?

Costurile de examinare cu ultrasunete pentru câini variază de la 300 la 500 de dolari. Prețurile pot fi afectate de locul în care locuiți, ce fel de unitate vă aduceți câinele și medicul veterinar specific.

Costul, deși aparent ridicat, de fapt, se încadrează în mijlocul prețurilor de testare a imaginilor de diagnosticare. Pentru a compara, canin x-raze de obicei cade într-o gamă în sute de dolari inferioare, în timp ce un RMN pot costa până la câteva mii de dolari.

Care sunt pericolele scanărilor cu ultrasunete la câini?

Deoarece scanările cu ultrasunete nu utilizează radiații și nu funcționează folosind valuri sonore, nu există niciun risc asociat procedurii. Unul dintre beneficiile examinărilor cu ultrasunete la câini este că nu există pericole.

Deși câinele dvs. poate fi nervos, nu există nimic implicat în procedura reală care să-l facă rău. Ultrasunetele sunt sigure, relativ usoare, non-intruzive, iar din cauza capabilităților lor, fac, în cele din urmă, unelte excelente de diagnosticare.

Care sunt diferențele dintre razele X și scanările cu ultrasunete?

În timp ce an Examenul cu ultrasunete folosește undele sonore Pentru a produce o imagine a structurilor interne ale corpului, a X-ray utilizează niveluri scăzute de radiații Pentru a captura o imagine pe film.

O radiografie arată dimensiunea și forma organelor și este adesea folosită pentru a căuta pauze și fracturi în os. Ultrasunete, Pe măsură ce scrie spitalul de la Banfield, Oferă o imagine internă completă a arhitecturii organelor.& # 8221;

După cum sa menționat mai sus, ultrasunetele funcționează, în general, la un cost mai mare decât razele X, deși ambele sunt instrumente de diagnosticale valide și utile.

La sfarsitul zilei, O scanare cu ultrasunete pentru câini este un non-invaziv, Procedura simplă utilizată de veterinari ca instrument de diagnosticare. Ultrasunetele folosește valuri de sunet pentru a produce o imagine a structurilor corpului intern ale câinelui. Veterinarul dvs. poate analiza această imagine pentru a determina dacă există probleme. Procedura în sine este relativ simplă, iar câinele dvs. nu ar trebui să aibă nici o problemă care să stea printr-o ultrasunete.

Dacă câinele dvs. trebuie să aibă un examen cu ultrasunete, nu vă faceți griji, medicul veterinar este acolo pentru a vă răspunde la toate întrebările și pentru a vă ajuta prin proces.

Despre autor - James Woller este un entuziast de câine de lungă durată și proprietarul Eliberați câinii și Jet Pet Resort, Profesionale pentru câini și îmbarcare companii din Vancouver, Canada. În zilele sale de la conducerea companiilor sale, el se bucură de învățare și de a scrie despre subiecte care sunt de interes pentru îngrijirea proprietarilor de animale de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Examinări și scanări ultrasunete la câini