6 Reguli de aur ale socializării catelului + lista de verificare!

6 Reguli de aur ale socializării catelului + Lista de verificare!

Puppy Socializare este procesul de introducere a unui câine tânăr în lumea noastră pentru a le ajuta să fie încrezători și obișnuiți cu oamenii, locurile și situațiile pe care le va întâlni pe tot parcursul vieții.

Majoritatea câinilor înmânați la adăposturi sunt lăsați acolo din cauza problemelor comportamentale care apar la un moment dat în timpul vieții câinelui. Acestea sunt un rezultat direct al socializării insuficiente, inexistente sau eșecului. O socializare bună sau rea va da perspectivele câinelui asupra vieții, oamenilor, locurilor, obiectelor, alte animale și situațiilor noi.

Nu există o socializare perfectă pentru cățeluși, dar cheia este în diversitatea stimulilor câinele dvs. tânăr este introdus și asigurându-se că se bucură de ea, astfel încât acesta condiționează comportamentul (lor) viitor la experiențe similare.

1. Începeți socializarea catelului devreme

De la 8 la 16 săptămâni, puii trec printr-o fază de atitudine fără teamă, ele sunt destul de curioase și vor să facă cât mai mult posibil. Ei nu se confruntă cu multă frică în această etapă și sunt foarte receptivi la experiențele noi.

Evident, socializarea poartă pentru totdeauna, dar ar trebui să dedicați în mod activ câteva ore pe zi și o săptămână pentru a vă socializa câinele în aceste câteva săptămâni. În acest fel, vă veți salva o mulțime de hassle și necazuri în următorii ani.

De la 8 la 24 de săptămâni este fereastra perfectă pentru a obține 90% din socializarea câinelui tău, pur și simplu pentru că va fi mai ușor deoarece puiul tău nu va fi prea anxios sau înfricoșător.

2. Controlul situației

Socializarea unui cățeluș nu înseamnă lăsarea câinelui tău în mijlocul unei mulțimi și lăsați-o să fie câteva ore. Nu Nu. Veți avea doar o sesiune de socializare atunci când puteți controla totul: câinele dvs., dar și actorii externi, cum ar fi oamenii, animalele de companie, obiectele, zgomotele.

Nu impuneți câinele dvs. pe oameni aleatorii la o cafenea; Lăsați-i să știe că vă socializați cu câinele dvs., astfel încât ei să fie delicios și să se asigure că este un timp plăcut atât pentru câine, cât și pentru străinul aleator.

Câine Cafe Asia
Cafenele de câine sunt foarte frecvente în Asia și oferă un loc minunat pentru socializarea catelului! (credite: 3milondogs.COM)

Deși puii de la vârsta de 8 până la 16 săptămâni nu sunt speriate de multe ori, unele situații pot deveni incomod pentru ei și, astfel, necesită intervenția dvs. pentru a ușura acel disconfort. Oprirea sesiunii, spunându-vă copiii sau oaspeții sau punerea puilor în câteva minute, multe acțiuni pot fi necesare de la dvs., astfel încât să puteți controla situația.

Poochul tău trebuie să știe că poate conta pe tine dacă lucrurile devin enervante sau obositoare sau neplăcute. Că el sau ea va învăța să nu folosească agresivitate sau anxietate pentru a scăpa de o situație dificilă.

3. Puppy Socializarea trebuie să fie plăcută

După cum sa explicat anterior, socializarea este de a face ca câinele să înțeleagă că atunci când acest se întâmplă, totul este bine, indiferent de cum acest este ușor enervant, tare, mirositor, copleșitor sau altceva.

Prin urmare, tot ceea ce se confruntă câinele dvs. trebuie să rămână plăcut, este întotdeauna mai bine să începeți treptat. Dacă doriți ca puștii să se socializeze cu zgomotul Hoover, începeți cu Hoover într-o altă cameră închisă, apoi obțineți catelul mai aproape și mai aproape. Dacă doriți să vă obișnuiți să fiți înconjurați de 10 câini mari, începeți cu un câine, apoi 2, apoi 4 și creșteți până când ajungeți la obiectivul dvs.

Fiecare exercițiu trebuie să fie plăcut și fără forță pentru catelus. Nu ar trebui să forțezi niciodată un cățeluș să se confrunte cu temerile sale, în schimb, ar trebui să asociați situații îngrozitoare cu armare pozitivă. De exemplu, dacă puii dvs. este înspăimântat de autobuze, ar fi judicios să vă dați puilor un tratament și o înghițire ori de câte ori un autobuz conduce trecut.

Fii inventiv!

4. Fii consistent

Prea mulți proprietari de câini au purtat-o ​​pe socializarea câinelui pentru o lună sau în primele câteva săptămâni. Aceasta nu este vorba despre consistența. Trebuie să păstrați o listă a noilor experiențe pe care le-ați confruntat cu câinele dvs. și păstrați amestecarea lucrurilor în următoarele săptămâni.

Vă oferim la sfârșitul acestui articol cu ​​o Puppy Socializare Lista de verificare astfel încât să puteți marca ceea ce sa făcut, când și ce a rămas să facă. Evident, puteți adăuga lucruri relevante pentru stilul dvs. de viață, dar este pur și simplu să vă oferiți suport vizual.

5. Dovada cu generalizarea

După cum se explică printr-un exemplu, catelul dvs. poate face bine cu pisica dvs. acasă, dar catelul dvs. poate reacționa prost șase luni mai târziu cu o pisică aleatorie în parc. Generalizarea este, în general, încrezătoare într-o anumită situație, indiferent de noii factori externi.

Pentru a dovedi socializarea câinelui dvs. la o anumită experiență, repetați fiecare situație într-un mediu nou, astfel încât catelul devine socializat la o varietate de situații nefamiliare cu stimulente familiare.

Aici devine complicat, deoarece combinațiile sunt nelimitate, deci trebuie să utilizați simțul comun și să enumiți ce este stilul dvs. de viață. Dacă locuiți în oraș, cerințele vor fi diferite decât dacă locuiți izolate în casa dvs. de țară. Zgomote, animale, vreme și atât de multe lucruri vor fi diferite. Cu toate acestea, dacă într-o zi, vrei să scapi din oraș și să vizitezi mediul rural, câinele tău ar trebui să fie în continuare bine.

Fi gata să meargă acolo unde nu mergeți în general, doar în caz. De exemplu, vizitați cafenelele, restaurantele liniștite, parcurile de câine, străzile aglomerate, și apoi faceți totul din nou noaptea, cu prieteni înaltă, grasă, scurtă, tare, liniștită.

6. Evitați animalele de companie necunoscute

Începutul fazei de socializare începe devreme, în termen de 8 săptămâni, care este și perioada în care catelul este cel mai vulnerabil la paraziți și viruși. Evitați contactele cu animale de companie aleatoare și favorizează pisici, câini și alte animale pe care le cunoașteți aparțin proprietarilor responsabili care sunt actualizați cu programul de vaccinare. Este pentru ca Sake-ul Puppy, deoarece sistemul imunitar nu este suficient de eficient pentru a fi confruntat cu infecții grave.

În plus, doriți să păstrați experiența plăcută, așa că asigurați-vă că animalele care se întâlnesc cu catelul dvs. au un temperament solid și vor fi mai degrabă jucători decât agresivi.

Dacă vă întâlniți câini mari, aveți grijă să nu vă bateți puștiul în mod neintenționat!

Descărcați LIST LISTUL NOSTRU DE SOCIALIZARE LIBERĂ (PDF)

Nu numai lista noastră de verificare vă va asigura că câinele dvs. este socializat în mod corespunzător, dar puteți găsi absolut câteva idei uimitoare și neobișnuite pentru a vă socializa pupa. Nu este niciodată prea târziu, va dura mai mult timp cu un câine matur.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 6 Reguli de aur ale socializării catelului + lista de verificare!