Nu rasează un câine de sex feminin pe prima ei căldură

Nu rasează un câine de sex feminin pe prima ei căldură

Câini de sex feminin sunt pietrele de temelie ale fiecărei linii de sânge reușite. Cu toate acestea, prea mulți crescători au ales doar timp greșit să-și reproducă femelele. Adesea, ei vor încerca o împerechere cât mai curând ca câinele de sex feminin întâi, sau poate al doilea. Și nu ar trebui să fie.

Există o mulțime de dezbateri care înconjoară reproducerea unui câine de sex feminin (Înapoi la reproducere, Când este prea târziu, și mai mult), dar toată lumea este de acord cu un singur lucru. Un câine de sex feminin nu ar trebui să fie niciodată crescut în primele sale căi de căldură. Crescători, veterinari, cluburi de kennel, toți sunt de acord (pentru o dată!) Deci acum este o chestiune de răspândire a informațiilor.

Astfel de recomandări se referă nu numai la maturitatea fiziologică a corpului câinelui, ci și la starea mentală a câinelui de sex feminin. De zeci de ani, crescătorii au făcut încercări de reproducere a câinilor lor cât mai curând posibil; Femelele care au devenit mame prea devreme au arătat adesea un comportament imprevizibil în timpul și după maternitate.

Dacă aceștia devin mame atât de devreme, pot să acționeze confuz și să fie nesiguri cum să se comporte în această nouă situație, care poartă riscul de a nu fi suficient de atent cu puii nou-născuți, ducând chiar la un pericol pentru viața puiilor.

Regulile cluburilor de kennel pentru femelele de reproducere

Unii dintre crescători, din multe motive diferite, sunt prea nerăbdători să înceapă să reproducă femelele lor tinere. Ei doresc să vadă rezultatele fiecăruia Mating cât mai curând posibil, ceea ce le face să folosească câini tineri și încă imaturi în reproducere. Cu toate acestea, cluburile de canisa de conducere au reguli clare de reproducere care sfătuiesc crescătorii să nu crească câini foarte tineri. Limita inferioară pentru bărbați are vârsta de 18 luni și 14 luni pentru câinii de sex feminin.

[Pulcquote-dreapta] O târfă ar trebui nu să fie crescut în timpul primului său sezon.[/ Pulcquote-dreapta]

Cluburile de canisaj, evident, nu pot controla numărul de căldură pe care o aveau o anumită femeie și, prin urmare, au stabilit o limită de vârstă a câinilor care ar trebui utilizată. Ei sugerează, de asemenea, că crescătorii nu trebuie să crească câini fără examene medicale adecvate. Acest lucru ajută la demonstrarea faptului că părinții nu sunt purtători de boli ereditare severe care sunt prea frecvente în anumite rase. Aici vorbim în principal despre șolduri și diplazie a coatelor, anomalii congenitale ale inimii și a vaselor mari de sânge.

Trebuie să ne amintim că embrionii folosesc o mare parte din caloriile organismului mamei. Prin urmare, în cazul în care mama nu și-a absolvit propria creștere și dezvoltarea încă, o gunoi îi va împovăra și ea poate chiar să-i neglijeze părțile.

Câinii sunt animale monoestroase

Câini, la fel ca rudele lor sălbatice - lupii și vulpi - aparțin grupului de Animalele monumentale. Adică, ei au doar un sezon de reproducere pe an. Câinii, în majoritatea cazurilor și în funcție de mărimea rasei, au de fapt între două și patru cicluri de reproducere pe o perioadă de 2 ani. Dar ele sunt încă clasificate ca animale monoestroase.

Restul speciilor de animale pot fi polestre dacă au mai multe cicluri de reproducere pe parcursul anului, sau tipuri sezoniere de animale ale căror cicluri estroase apar doar într-un anumit sezon al anului, de obicei în primăvara sau vara.

Evuri recomandate pentru o primă creștere a câinelui
Un crescător de câine responsabil trebuie să aștepte până când atât studul, cât și barajul sunt gata să facă față creșterii și următoarei sarcini.

Cât de devreme apar căldura la câinii de sex feminin?

Câinii de sex feminin sunt cel mai frecvent Se maturizează sexual la vârsta de 8 luni la 1 an de vârstă, și acest lucru se manifestă prin debutul primului Ciclul de reproducere. Ceea ce înseamnă acest lucru, o femeie este de la această primă căldură în măsură să procreze.

Unele rase mari sau uriașe văd că prima lor căldură apar la aproximativ 18 luni sau chiar mai târziu. La această vârstă, Mating și Sarcina cu siguranță nu ar fi o problemă. Alte rase, cum ar fi Chihuahuas și Pomeranii, pot avea prima lor căldură la aproximativ 6 luni și o sarcină pe care o va duce foarte mult la complicații.

Cățea, la această vârstă, este departe de a fi pregătit pentru ridicarea unui gunoi, dar ea este capabilă să o aibă. Riscurile de sănătate ale unui Sarcina pe o primă căldură sunt cu siguranță minunate, atât pentru mamă, cât și pentru întregul gunoi. Trebuie să ținem cont de faptul că sarcina, precum și alăptarea, provoacă stres semnificativ întregului corp al femeii, așa că trebuie să fie complet formată, puternică și matură să poarte sarcina și să ridice descendența. Sistemul de reproducere al femeii este gata, corpul ei nu este încă acolo încă la prima căldură.

Femeile de reproducere pe fiecare căldură este o dezbatere fierbinte (vezi articolul nostru Înapoi la reproducere.) Se pare că este mai sănătos pentru sistemul de reproducere, dar nu pentru restul corpului. Prin urmare, crescătorii femelelor voastre ar trebui să se gândească la o pauză de cel puțin o căldură fără a se împerechea, astfel încât corpul femeii are suficient timp să se recupereze complet de la sarcina anterioară.

De asemenea, citiți: Ciclul de căldură pentru câini - întrebări frecvente

Ce trebuie să faceți dacă se întâmplă împerecherea accidentală?

Trebuie să menționăm posibilitatea unui neplanificat, MATING accidental, După care crescătorul are două alegeri.

Primul este de a notifica clubul de kennel despre Modificarea nedorită și cereți o opinie de experți și permisiunea de a ridica o gunoi. A doua opțiune este de a face o întâlnire la o clinică VET și să solicite a Avortul planificat a fetușilor.

Avortul câinilor este legal și poate fi completat printr-o perioadă de spay chirurgical sau printr-o procedură indusă de droguri
Încetarea sarcinii la câini este legală. Se poate face printr-o SPAY chirurgical sau un avort indus de droguri în funcție de scenă câinele de sex feminin este la sarcină.

Dacă avortul se efectuează prin utilizarea medicamentelor hormonale de estrogen, este foarte recomandat să se reproducă femeia în următoarea căldură pentru a reglementa echilibrul hormonal în organism și pentru a preveni riscul de inflamație a uterului numit Pyometra.

Pentru a preveni apariția viitoare a împerecherii neplanificate, crescătorii care dețin un număr mare de câini, inclusiv bărbați și femei, sunt recomandate mereu să păstreze femelele în căldură separate de restul câinilor din canisa. În acest fel, împiedicăm împerecherea nedorită a cățelelor tinere imature și, în același timp, prevenim posibilă împerecherea accidentală a rudelor apropiate (adică. endogamie.)

Care este limita superioară a vârstei la reproducerea unui câine de sex feminin?

O regulă nescrisă spune că câinii de sex feminin vechi nu ar trebui să fie utilizați în reproducere. Și limita superioară este luată în considerare 8 ani pentru femelele de reproducere sau Când dimensiunea gunoiului scade brusc. Apropo, câinii nu trec menopauza.

Din cauza diversității câinilor (gândiți-vă cât de multe rase există), trebuie să rețineți că toți câinii nu se maturizează pe deplin la aceeași vârstă. Rasele mai mici se maturizează, de obicei, mai devreme decât cele mai mari și sunt mai devreme capabili să-și ridice descendenții. Dar aceste rase mici au, de asemenea, așternuturi mai mici.

Rețineți că numai femelele sănătoase și pe deplin formate sunt capabile să ridice așternuturi puternice și sănătoase. Cooperarea reușită dintre crescătorii responsabili de câini, cluburile de canisare competente și veterinarii de încredere este punctul cheie al creșterii cu succes, producția de câini de înaltă calitate și îmbunătățirea raselor, care este scopul definitiv al fiecărui crescător pasionat!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Nu rasează un câine de sex feminin pe prima ei căldură