Dispozitive de avort pentru câini - cauze, simptome, tratamente și # 038; recuperare

Dispozitive de avort pentru câini - Cauze, simptome, tratamente și # 038; Recuperare

A avort spontan la câini are aceeași premisă ca un avort spontan, dar este mult mai rar. Un avort spontan este definit ca fetusii din câinele gravid de sex feminin nu va mai duce la o livrare reușită; Din orice motiv. În cazul unui avort spontan, crescătorul câinelui trebuie să ofere asigurări și o atenție blândă la câinele mamei traumatizați.

Cauzele rădăcină ale avorturilor de câine sunt multiple și pot fi provocate de infecții bacteriene, paraziți, hormonale sau chiar genetice. Este dificil să se prevină avorturile pe câini, astfel încât crescătorii de câini să se asigure că femelele lor de reproducție sunt întotdeauna bine verificate înainte de a planifica o împerechere.

Ce este un avort spontan la câini?

Fetușii din interiorul uterului câinelui nu mai sunt viabili și nu vor mai duce la o sarcină de succes. Avortul spontan poate să apară în orice moment de la concepție până la termen (care este de obicei în jur de 63-67 de zile după concepție). La câinii domestici, o avort spontan poate fi, de asemenea, descrisă ca pierderea sarcinii, avort spontan sau Absorbția unei gunoi de catelus.

Uneori, în etapele anterioare ale sarcinii, Mama absoarbe țesutul placentar și fetal din uter, înapoi în organism fără a lăsa semne că puii au existat vreodată - pur și simplu dispar. Acest lucru poate face extrem de dificil ca proprietarii de câini să detecteze și vă pot lăsa să vă întrebați dacă puii au fost vreodată acolo în primul rând. Dacă mama nu-și absoarbă spontan puii, ea le poate expulza prin canalul de naștere; ea poate avea, de asemenea, o mulțime de sângerare. Chiar și atunci, ea poate linge și mânca dovezile de avort spontan, lăsând-o pe nimeni nu mai înțelept.

Canina sunt foarte bune tulburări pentru mamă și puteți observa schimbări în starea de spirit. Ea poate apar depresiv și să experimenteze o pierdere de apetit. Ea poate, de asemenea, să experimenteze vărsături, pierdere în greutate, diaree sau dureri de burtă, toate acestea vor adăuga la suferința ei. Dacă câinele dvs. de sex feminin experimentează oricare dintre aceste simptome, trebuie să solicitați imediat sfatul medicului de la un profesionist veterinar imediat - poate necesita tratament după un avort spontan.

Discarricile de câine sunt de obicei cauzate de un dezechilibru hormonal (obișnuit Niveluri scăzute de progesteron) în interiorul câinelui de sex feminin, extrem de delicat uter. De asemenea, sunt declanșate de anumite bacterii, cele mai frecvente Brucella Canis. Ele pot fi, de asemenea, cauzate de paraziți cum ar fi Neospora Caninum care se găsește în alimente contaminate și apă și în unele ciuperci. Dacă câinele dvs. a cunoscut un avort spontan, care urmează să fie tratat cu bacterii sau ciuperci, va trebui să fie tratată cu o urgență și mai mare, deoarece bacteriile sau parazitul pot provoca riscuri suplimentare pentru sănătate.

Semne ale unui avort spontan la câini

Poți mai greu să observați un avort spontan în câinele dvs. dacă se întâmplă la începutul sarcinii - când sarcina este mai puțin vizibilă. În acest caz, poate fi decât schimbări comportamentale care trezesc suspiciunea. Dacă câinele dvs. se comportă complet din caracter (în moduri care cauzează îngrijorare), ar trebui să solicitați sfaturi profesionale de la un veterinar pentru a confirma un avort potențial de avort pentru câini.

Mai jos este o listă cu semnele și simptomele de top care pot indica că câinele dvs. a răsturnat.

Secreții vaginale

Un semn tipic de avort spontan într-un câine de sex feminin este sângerarea vaginală. secreții va fi de obicei greu, iar culoarea poate varia de la orice la negru sau verde închis la apa și roșu-roșu. Sângele poate fi, de asemenea, gros din punct de vedere textural și plin de păsări. De asemenea, este obișnuit ca vulva câinelui să fie mirosit murdar în timpul pierderii de sânge.

Sângerarea vaginală și a mirosul picent sunt indicatori puternici ai avortului spontan și ar trebui să fie investigați. Cu toate acestea, este de asemenea posibil ca câinele dvs. să-și lingă în mod regulat orice pierdere de sânge - puteți observa că este lins și curăță vulva mai des decât de obicei. Dacă bănuiți că câinele dvs. a sângerat, dar nu sunteți sigur, luați-o imediat la veterinar.

Câinele dvs. poate arăta mai puțin însărcinată

Dacă câinele dvs. arată vizibil însărcinată într-o zi și următorul nu, acesta ar putea fi o indicație că ea a răsturnat. Câinele tău de sex feminin poate avea spontan și-a absorbit așternutul sau a expulzat-o prin canalul de naștere, ducând la o reducere a dimensiunii abdomenului ei umflat. Acest simptom va fi mai vizibil la câinii care erau mai aproape de termen și care au expulzat fătul (Canalul de naștere).

Câinii care își reabsorbează de obicei așternutul fac atât de devreme în timpul sarcinii, oricum arată mai puțin însărcinați, ceea ce face mai greu să detecteze schimbările abdominale. Trebuie remarcat faptul că majoritatea câinilor de sex feminin nu încep să privească gravidă până la aproximativ 3 săptămâni după concepție. Dacă câinele dvs. este greșit înainte de 3 săptămâni, este puțin probabil să observați orice schimbări abdominale fizice.

Schimbări comportamentale

Deoarece câinii de sex feminin sunt foarte buni la ascunderea instinctivă, este vital ca să intrați în acord cu ea, așa că știți când comportamentul ei se întinde din taramurile a ceea ce este considerat normal. Câini - doar ca oamenii - poate experimenta depresie și anxietate Ca răspuns la traume. Dacă câinele dvs. de sex feminin își dăruiește puii, ea poate trece printr-o perioadă de "Doliu și # 8221; În timp ce vine în termeni cu pierderea ei. În acest timp, apetitul ei poate scădea, provocând pierderea în greutate și deshidratarea. Ea poate, de asemenea, să experimenteze vărsături, diaree, dureri de stomac și letargie. Ea poate să se rătăcească în durere și să nu se bucure de jocul obișnuit sau de plimbări, în loc să aleagă să rămână în coș și să dormi. Aceste simptome pot fi cauzate de un avort spontan sau de alte condiții, dar ar trebui să fie întotdeauna verificate.

Expulzarea fătului

Dacă câinele tău absoarbe spontan așternut, ei vor dispărea fără urme. Dar, dacă le expulzează prin canalul de naștere, puteți găsi pe Fetus (ES). Uneori femeia mănâncă instinctiv fătul (ES) sau poate să le mănânce în parte, făcându-le dificil de identificat. Dacă găsiți ceva alarmant și nu sunteți sigur ce este, faceți fotografii sau mai bine, colectați dovezile într-un recipient potrivit și duceți-l la veterinarul dvs. De asemenea, luați notă de orice alte simptome pe care le întâmpină barajul dvs. În unele ocazii rare, câinele dvs. de sex feminin poate avea nevoie de a secțiune cezariană pentru a extrage puii morți rămași în uterul ei.

Cauze de avort la câini
Cauzele avort spontan la câini variază de la infecții la dezechilibrul hormonal.

Cauze comune ale avorturilor de câini

Discorbațiile de câine pot fi cauzate de o multitudine de motive de la infecții bacteriene și virale la tulburări hormonale și genetice. Înțelegerea cauzei (cauzei) care declanșează avortul spontan într-un câine este crucială pentru a evita un avort spontan repetat la câinele de sex feminin următoarea sarcină.

Moartea fetală

Moartea fetală este deranjantă atât pentru câinele de sex feminin, cât și pentru proprietar și poate duce la nașterea și avortul spontan. Cu toate acestea, la fel de deranjant cum este, este esențial să înțelegem ce a cauzat moartea și dacă poate fi prevenită în viitor. Starea maternă a mamei este un factor important în prevenirea morții fetale - ar trebui să fie în cea mai bună condiție fizică posibilă pentru a evita pierderea puilor ei. De asemenea, trebuie să acordați atenție etichetelor de avertizare privind medicamentele sau suplimentele, deoarece unele nu sunt potrivite pentru canenii gravide și pot provoca vătămări sau deces al fătului (Fet). Anumit Virusuri și bacterii poate provoca, de asemenea, infecția creierului și a măduvei spinării fătului (care) care vor dovedi în cele din urmă fatale.

La fel de greu ca și cum ați fi găsiți fătul dvs. de uz casnic de uz casnic - dacă este posibil - puneți-l într-o pungă de ziplock și luați-o (împreună cu câinele dvs. de sex feminin) la VET pentru testare. Asta va ajutați medicul veterinar să identifice cauza morții fetale mult mai repede, care este, de asemenea, important pentru sănătatea câinelui dvs. care poate necesita tratament.

Brucella Canis

Mame care au fost infectate cu Brucella canis de obicei, se va înșela mult mai târziu în sarcină la aproximativ 45 până la 55 de zile. Înainte ca câinele să devină însărcinată, ar trebui să fie testată pentru bruceloză și nu ar trebui să fie crescută până când i se dăruia. Dacă câinele dvs. este greșit datorită datorită B.Canis ea este, de asemenea, expusă riscului de a infecta alți câini și de a le face rău. Bacteriile vor fi conținute în orice sânge, descărcarea sau fetusii pe care îi expulzează, astfel încât acestea ar trebui să fie eliminate rapid și cu atenție pentru a preveni răspândirea bacteriilor. B. Canis de asemenea, are potențialul de a face ca câinele să vină infertil sau să conducă la Norma nașterii.

Devastarea că B.Canis poate provoca dificultăți atât pentru tine, cât și pentru câinele tău să fie responsabil - Obțineți câinele dvs. testat în mod regulat. De asemenea, trebuie să vă asigurați că câinele de sex masculin pe care doriți să-l reproduceți câinele de sex feminin a fost eliminat de bruceloză și poate oferi dovezi ale unui rezultat negativ al testului. B. Canis pot fi transmise sexual și nu ar trebui să aibă loc o reproducere în timp ce oricare dintre părți este infectată.

Avortul mycotic

Un avort micotic tulpini de la micoză, care este cauzată de ciuperci (lucrare de cercetare). Ciuperca determină uterul să sângereze excesiv, ceea ce va duce în cele din urmă la avort. Această sângerare excesivă nu este doar periculoasă pentru așternut, ci și pentru mamă. De obicei, nu există semne de avertizare înainte de un avort micotic care le face foarte greu să prezică. Este puțin probabil să știi ceva despre asta până când câinele tău a întrerupt gunoiul.

În prezent, avorturile micotice sunt oarecum misterioase în natură și este greu de știut cum să le împiedice. Ciuperca este prezentă în mediul natural și poate fi introdusă în organism într-un număr nesfârșit de moduri. Fi atent la Ce mănâncă câinele și băuturile și evitați să o luați în locuri cu apă stagnantă, deoarece cercetările sugerează că acesta este locul unde provine ciuperca.

[Pullquote-dreapta] Un avort spontan este mult mai greu de observat dacă se întâmplă la începutul sarcinii.[/ Pulcquote-dreapta]

Neospora Caninum

Neospora Caninum este A Parazitul responsabil pentru avortul spontan în canini precum și multe alte specii de animale. Un câine se va infecta, de obicei, dacă ingerau alimente contaminate, apă, carne sau fecale. Se intră în sângele câinelui de sex feminin și trece peste placentă în Foetu (ES).

Deși transmiterea lui Neospora Caninum de la mama la catelus este rar, este încă crucial să luăm măsuri de precauție și să știți că câinele dvs. mănâncă și bea și unde este în roaming. Nu-i lăsăm în apropierea zonelor în care au fost raportate focare parazitare sau bacteriene și dacă ea își întrerupe sarcina, duceți-o la un veterinar cât mai curând posibil pentru testarea și tratamentul.

Niveluri scăzute de progesteron

Dacă nivelurile de progesteron în câinele dvs. însărcinată scade suficient de scăzut, ea poate fi în pericol de a-și pierde puiul (puilor). Un simplu test de sange va determina de obicei dacă pierderea sarcinii câinelui dvs. a fost datorată scăderii nivelurilor de progesteron. Adesea, dacă nivelurile de progesteron sunt monitorizate pe parcursul sarcinii și tratate cu medicamente când sunt scăzute, Pierderile pot fi evitate.

Un câine cu niveluri foarte scăzute de progesteron nu va fi, de obicei, în imposibilitatea de a transporta așternutul pentru cele 63-67 de zile. Dezechilibrul hormonal poate provoca numeroase probleme de sângerare uterină la contracții, rezultând travaliu prematur. Dacă câinele dvs. are o istorie a uneia sau mai multor avioane spontane la timp timpuriu, este posibil să doriți să discutați să renunțați la suplimentele de progesteron de îndată ce ea concepe pentru că odată ce începe să-și renunțe la puilor, nu există nici o oprire.

Defecte genetice

Există mai multe tulburări și boli moștenite care pot provoca un avort spontan în câinele dvs. de sex feminin. Tulburări endocrine ca Boala lui Cushing, Hipotiroidismul și Hippoadrenocorticism sunt asociate în mod obișnuit cu pierderile de sarcină. Dacă câinele dvs. are oricare dintre aceste tulburări, ea poate fi predispusă Reclamări recurente sau complicații.

Multe defecte genetice pot fi gestionate sau tratate pentru a se asigura că nu interferează cu sarcina, dar nu există nicio garanție că așternutul rezultat nu va moșteni aceste tulburări. Dacă vă gândiți la reproducerea câinelui dvs. de sex feminin, este tot posibil să identificați orice defecte genetice existente înainte de impregnare. Efectuați o evaluare a riscului cu VET înainte de a decide dacă o sarcină ar fi prea riscantă pentru câinele dvs. sau pentru așternutul de pui.

Tratamentul avorturilor de canine

Odată ce câinele dvs. de sex feminin începe să renunțe spontan sau să-și absoarbă așternutul, nu puteți face nimic pentru al opri, astfel încât să nu puteți trata cu adevărat și # 8221; avortul în sine. Singurul lucru pe care îl puteți face în urma unei pierderi de sarcină este ajunge la rădăcina de motivul pentru care câinele dvs. de sex feminin și-a pierdut așternutul și încearcă să-l împiedice să se întâmple în viitor.

Deoarece există atât de multe cauze ale avortului spontan, tratamentul va varia și, în funcție de cauză, poate fi, de asemenea, permanent Consecințe pe termen lung a sănătății pentru mama. De exemplu, câinii care au contractat Bruceloză sau o infecție cu uterină nu va fi capabilă să dea naștere în mod normal în viitor, dacă este deloc. Alți câini care au înregistrat pierderi de sarcină datorate cauzelor, cum ar fi defectele genetice sau de un dezechilibru hormonal, ar trebui să poată face față sarcinilor normale în viitor, cu măsurile corecte de gestionare și de precauție.

Rutină scance cu ultrasunete și testele de sânge vor ajuta la păstrarea sarcinii de gunoi, asigurându-vă că hormonul mamei și nivelurile endocrine sunt toate în verificare. Cu cât testele de sânge identifică anomaliile, medicamentele anterioare sau suplimentele pot fi date mamei pentru a preveni avortul.

Câinii care au experimentat pierderi de sarcină din cauza infecțiilor bacteriene sau parazitare ar trebui tratate cu antibiotice în curând când infecția vine la lumină. În mod ideal, câinele feminin trebuie testat înainte de a rămâne însărcinată pentru a exclude infecția. Din păcate, nu există adesea simptome vizibile, deci dacă câinele devine infectat în timpul sarcinii, există prea multe lucruri care pot fi făcute pentru a premașa un avort spontan. Cu toate acestea, vă puteți asigura că câinele dvs. evită alimente, băuturi sau locații riscante în care poate exista o prevalență ridicată a bacteriilor sau a paraziților - păstrați-o aproape de ea și nu lăsați-o să se rătăcească prea departe dacă nu sunteți convinși " s în siguranță.

Recuperarea de la un avort spontan

Precum și primirea tratamentului relevant după fapt (antibiotice, monitorizare apropiată etc.), câinele dvs. va avea nevoie, de asemenea, de o mulțime de odihnă. Experiența pierderii puilor va fi impozitată atât mental, cât și fizică. Ea poate avea în continuare durere fizică (cum ar fi crampele de stomac) și poate avea nevoie de timp să se întristeze pentru pierderea ei.

În acest timp, este important să-i păstrați cald și confortabil și să petreceți timp cu ea ori de câte ori este posibil. Încurajați-o să mănânce și să bea ca normal și să-și limiteze exercițiul zilnic, ca să nu-și spună stresul adăugat pe corpul ei - să fie blând cu ea și să nu se aștepte prea mult de la ea prea curând. Luați sfaturi de la veterinarul dvs. despre cât timp ar trebui să dureze orice simptome de expunere - va varia în funcție de stadiul sarcinii și de cauza avizului spontan.

Dacă simptomele rămân și nu vedeți nici o îmbunătățire a câinelui dvs., luați-o înapoi la veterinar - nu lăsați-o să sufere. Ea poate prezenta descărcarea vaginală în zilele sau săptămâni după avort spontan, dar ar trebui să scadă și, eventual, să se oprească cu timpul. Luați notă de orice particularități din descărcare și notificați-vă medicul veterinar, mai ales dacă avortul său spontan a fost cauzat de o infecție.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dispozitive de avort pentru câini - cauze, simptome, tratamente și # 038; recuperare