Secțiuni cezariene la câini - ghid, preț, beneficii, riscuri & # 038; recuperare

Secțiuni cezariene la câini - ghid, preț, beneficii, riscuri & # 038; Recuperare

A Cesareană canină secțiunea este o operație chirurgicală efectuată pentru a da naștere unei gunoi de pui fără a fi nevoie de o livrare naturală. C-secțiuni la câini sunt adesea folosite în situații de urgență, dar pot fi, de asemenea, prescrise preventive în rase de câine specifice, sau în scenarii comune de naștere complicate.

A Hysterotomie (secțiunea C) este, în general, o operație chirurgicală sigură atunci când este programată înainte de timp. Când se efectuează după o serie de complicații de naștere, secțiunea cezariană va fi, în general, în siguranță pentru mamă, dar rata de supraviețuire a puii poate scădea.

Crescătorii de câini sunt foarte îngrijorați când vine timpul primei secțiuni C. Acest articol este aici pentru a vă spune ce să vă așteptați, cât costă și cum să ajuți femeia și gunoiul ei să se recupereze de la o secțiune C.

Ce este o secțiune C la câini?

A Secțiunea cezariană (secțiune C), De asemenea, numit A Histerotomie, este o procedură chirurgicală care îndepărtează manual fetusii nenăscuți din uter în timpul livrare. Spre deosebire de o livrare vaginală normală, o secțiune C se face prin tăierea deschiderii uterului pentru a permite o livrare sigură și rapidă fără efort exercitat asupra câinelui gravid de sex feminin. Mama este adaptată prin utilizarea anesteziei generale, adesea cuplate cu un anestezic local, de asemenea. Uterul este tăiat deschis în timpul procedurii chirurgicale, iar puii nenăscuți sunt scoși, unul câte unul și înmânați pentru îngrijire și resuscitare. C-secțiunile la câini durează de obicei între 45 de minute până la o oră și jumătate.

O secțiune C canin C permite mai mult control și precizie peste procesul de naștere oferind un câmp vizual pentru ca medicul să funcționeze. Cu toate acestea, există momente în care se efectuează o secțiune C și nu toți fetușii sunt acolo. Acesta este un exemplu de absorbția fetală în care fătul devine reabsorbit în interiorul barajului și nu mai este prezent în pântece. În funcție de motivele unei secțiuni C, această intervenție chirurgicală poate fi un avantaj deosebit pentru baraj, precum și pentru Whelp. Aceasta este o mare opțiune în caz de urgență, care este de obicei cazul.

Cât costă secțiunile C?

Icon de cost

Costul unei secțiuni cezariane la câini variază în mod sălbatic. Mulți factori vin în joc în a decide prețul final, inclusiv vârsta câinelui, starea ei fizică, greutatea ei, timpul și locul procedurii și diferite forme de nevoi de urgență. Cu cât mai multe pui pe care le-a putut reprezenta un preț mai mare, spre deosebire de doar unul sau două. În general, secțiunea C pentru câini ar trebui să coste aproximativ între 500 și 2.000 $. Cu toate acestea, au existat cazuri în care un cost de secțiune C de până la 350 $ și 400 $ sau la fel de mare de $ 5.000. Acest lucru este foarte bine depinde de clinică, deoarece fiecare clinică își stabilește propriile prețuri.

Dacă barajul este dus la o clinică veterinar locală, prețul poate fi în intervalul inferior, în timp ce o duc la un spital de animale sau o clinică ER pe care ați putea ajunge cu o factură destul de mare pe mâini. În plus, prețul este mai mic dacă procedura se face în timpul orelor normale de lucru, astfel încât orice a fost afectat în timpul weekend-ului, vacanței sau noaptea târzie se poate dovedi a fi destul de costisitor. Ține minte că Unele clinici pot percepe taxe suplimentare suplimentare, De exemplu, consultări și vizite de birou, utilizarea antibiotică sau situații de urgență nesuspecte, cum ar fi dacă un pui devine blocat în canalul de naștere. Dacă operația nu este o situație de urgență, aveți posibilitatea de a planifica să luați traseul cezarian pentru câinele dvs. înainte de timp. În acest caz, este recomandabil că planificați în consecință și apelați la diverse clinici pentru a obține un citat complet de preț.

Când este necesară o livrare a secțiunii C?

Ca proprietar de câine, există multe motive pentru care o secțiune C este necesară pentru câinii dvs. Uneori, nu suntem neapărat dornici, dar alegerea poate fi în afara mâinilor noastre. Mai jos este o listă a Cele mai frecvente cauze ale secțiunilor cezariene la câini.

Preferinte personale

Deși majoritatea cazurilor de secțiuni cezariene sunt efectuate în situații de urgență, Un crescător de câini poate alege să ia livrare chirurgicală În loc de naștere naturală din motive personale. Acest proces de decizie bazat pe preferința personală este denumit C-secțiune C.

Un baraj care are deja o istorie a uneia sau mai multor hysterotomii este un candidat ideal pentru repetarea aceluiași proces de livrare și este adesea recomandabil. În cazurile în care barajul are o istorie a distociei (dificultăți de naștere), o secțiune C electivă se poate dovedi a fi cea mai viabilă opțiune atât pentru mamă, cât și pentru a evita situații similare. Alte motive în care un proprietar de câine poate decide să aleagă o secțiune cezariană pentru barajul ei este dimensiunea deșeurilor așteptate. Litterii considerabil mici sau considerabil mari se califică pentru secțiunile C.

Rasă

Un alt motiv comun și non-de urgență pentru secțiunile C la câini se datorează tipurilor de rasă. Unele rase nu pot facilita o livrare vaginală naturală și nu necesită o isterotomie pentru a preveni complicațiile și moartea posibilă. O listă a Top 10 rase de câine care necesită livrare cezariană include:

Situații de urgență

În afară de preferințele personale și de rasele de câine, cel mai frecvent motiv pentru a avea o secțiune C la câini este din cauza situațiilor de urgență care nu permit o livrare viabilă făcută în mod natural.

Distocia

Distocia este un termen general folosit pentru a descrie a Procesul dificil de naștere și este una dintre principalele cauze ale deceselor neonatale în puii. Este însoțită de anumite semne pentru a determina orice riscuri și complicații. Unele simptome ale dystociei pentru a examina includerea Slăbirea slabă, Lochia (Green și negru de descărcare), Toxemia, contracții puternice care nu produc fetuși sau Mai mult de patru ore între puii născuți. Aceste complicații ar putea fi fatale și necesită o secțiune C de urgență pentru a asigura supraviețuirea.

Capul blocat

Unele rase de câine au șolduri înguste care pot face o Capul lui Puppy prea mare pentru a se potrivi prin canalul de naștere sau catelul poate avea un cap disproporționat. Acestea sunt incidente în care este necesară o secțiune cezariană, deoarece catelul poate fi blocat în timpul procesului de naștere. Mastiffs și buldogii au adesea capete foarte voluminoase, iar astfel de rase sunt predispuse la secțiunile C.

Breech Nașteri

În plus față de diferitele dimensiuni ale barajului sau ale căței, care pot indica o necesitate de intervenție chirurgicală, o altă considerație posibilă este Poziția puilor înainte de livrare. O naștere de la Breech este atunci când catelul este în poziția cu fundul și coada mai întâi și poate duce la o livrare dificilă, necesită, prin urmare, o secțiune C de urgență.

Hemoragii

Unele sângerări sunt naturale în timpul livrării și chiar se așteaptă în majoritatea sarcinilor canine. in orice caz, Dacă observați o cantitate excesivă de sânge venind de la baraj, ar putea fi un semn de hemoragie sau sângerare internă. Aceasta este o situație dificilă care poate duce la complicații grave, cum ar fi inconștiența în mamă și va necesita intervenție de urgență.

Inerția uterină

Uneori cauza unei nașteri dificile nu are nimic de-a face cu fetușii, ci mai degrabă ar putea fi o problemă mecanică. Inerția uterină este atunci când uterul nu este capabil să contract pentru a permite copiilor să fie împinși în procesul de naștere. În acest caz, Mușchii uterine sunt prea slabi și împiedică astfel munca, necesitând o secțiune C.

Suferință fetală

Diferitele componente ale procedurii de livrare pot fi generalizate ca suferință fetală cum ar fi termenii enumerați anterior. Acest lucru poate fi orice care dă semnalul din mama că ceva nu este bine cu puii și poate varia de la modele anormale de respirație la temperaturi periculoase ale corpului, precum și monitorizarea viabilității prin Rata cardiacă fetală.

Moartea fetală intrauterină

Aceasta este ceea ce oferă copiilor numele & # 8220;născut mort& # 8220; în care puii mor în interiorul uterului. O secțiune C va fi necesară pentru a îndepărta fătul mort din uter. În mod similar, putrefacție fetală duce, de asemenea, la un făt mort în interiorul uterului în care fătul se descompune și se descompune.

Mai mult, calendarul este esențial atunci când vine vorba de livrarea de cezariană de succes. De regulă, o secțiune C nu trebuie efectuată niciodată înainte de data reală întârziată, nici după ce temperatura barajului scade sub 99 de grade. În plus, un câine nu ar trebui să aibă o secțiune C până când nu este de fapt în muncă.

Dystocia canină și dificultățile de naștere la câini
Citiți articolul nostru în profunzime despre dystocia canină și dificultățile de naștere la câini.

Procedura chirurgicală a unei secțiuni C

A Chirurgie cezariană la câini urmează o procedură directă pentru a asigura calendarul adecvat pentru asigurarea unei rate maxime de succes și pentru a evita complicațiile. Din momentul sosirii până la ieșirea din clinică, sunt luate multe etape cruciale.

Ajungând la veterinar

La sosirea la clinică, documente de lucru va trebui să fie completat și toate taxele sunt plătite și manipulate. Barajul va trebui să se supună Seria de teste și examene fizice Pentru a vă asigura că este în siguranță și pregătită în mod corespunzător să intre în intervenție chirurgicală. Proprietarul este apoi rugat să aștepte în camera de așteptare în timp ce barajul este luat pentru pregătire.

Anestezie

Înainte de operația reală, medicamentele sunt date barajului pentru a anesteuza. Dacă barajul nu este deja ras în prealabil, tehnicianul va rade zona unde se vor face incizii și aplicați un cateter IV. Considerații atente sunt luate pentru a nu oferi medicamente dure sau puternice pentru nimic pe care mama este hrănită trece la fetușii prin placentă. Deși mulți veterinari insistă asupra utilizării ketamine valium, Unele rapoarte au recomandat să nu o utilizați, deoarece acest lucru cauzează o perioadă de renaștere prelungită pentru puii (aproximativ 20 de minute). Anesteziologii sunt de acord că cel mai bun agent pentru inducerea somnului este propofol din aceasta cauza Proprietăți farmacocinetice. Diazepam pot fi folosite pentru a evita utilizarea prea multor propofol, totuși, pentru întreținere și mascare izofluran sau Sevofloran Poate fi folosit. În plus, pentru a evita prea multă inhalare anestezică a Blocul de linie pot fi administrate.

Interventie chirurgicala

O secțiune C necesită Două echipe de tehnicieni VET Pentru a obține locul de muncă:

  1. O echipă va manipula chirurgia reală,
  2. În timp ce cealaltă echipă este responsabilă pentru a lua nou-născuții în îngrijire.

Este important ca zona din jurul uterului să fie păstrată caldă ca să nu provoace hipotermie în mama. Un incizie se face în abdomenul în care uterul este suficient de mare pentru a permite puii să iasă. Puii, împreună cu placenta lor, sunt scos din primul, apoi al doilea corn, mai întâi cranial, și apoi înmâna echipei de resuscitare. După ce toți puii sunt afară, indiferent ce rămâne din placentă sunt scoase și tăierea este suturată. Uterul începe să se contracteze după acest punct și oxitocina poate fi dată barajului, astfel încât să poată începe să producă hormoni maternali și să ajute la lansarea laptelui.

După operație

Echipa de resuscitare trebuie să acționeze rapid în asigurarea Supraviețuirea nou-născuților. Puii sunt, de obicei, frecați pentru a oferi căldură corporală și pentru a iniția respirația. Uneori CPR este necesar să le resuscitați și procesul de a le face să respire pe cont propriu poate dura până la o jumătate de oră. Sacul amniotic este deschis și ombiliculul este tăiat. Odată ce bebelușii respiră și mama a trezit ocazia, este setat să permită timpul de legare. barajul este încurajat să asiste imediat, astfel încât să poată începe producătoare de lapte și se obișnuiește cu copiii ei înainte de a fi trimis acasă.

Riscuri și complicații

Având o secțiune C, la dreapta temporizată și din motive adecvate, poate fi o experiență plină de satisfacții. Cu toate acestea, la fel ca orice altă procedură chirurgicală majoră, secțiunile C au și riscuri și pericole. Cu decenii de perfecționare a procedurii, Riscurile în timpul secțiunilor C sunt minime, dar trebuie să fie spus. Complicațiile pot apărea în orice moment în timpul intervenției chirurgicale și este recomandat că unul este pe deplin conștient de riscurile implicate, astfel încât să poată lua decizia corespunzătoare în consecință.

Mamă

O serie de lucruri se pot întâmpla cu mama în timpul unei proceduri de histotomie dacă este înainte, în timpul sau după. De exemplu, înainte ca operația să fie efectuată chiar și barajul poate avea un Reacția adversă la anestezie sau orice alte medicamente date înainte de intervenția chirurgicală. În timpul operației, riscurile precum cheaguri de sânge, Hemoraging, Infecții ale rănilor sau vătămarea uterului poate apărea.

Un baraj ar putea fi în pericol pentru disocia, mai ales dacă are deja o istorie a distociei. Inerția uterină este un alt risc care nu permite suficiente contracții pentru împingerea Whelp. În plus, cicatrici de incizie au fost cunoscute ca ruperea deschisă în unele cazuri. În cazuri extreme, moartea poate suporta complicațiile unei proceduri cezariane.

Puppies

În timpul unei secțiuni de cezariană, puii nenăscuți pot experiență de prejudiciu în timpul livrării. Nașteri dificile pot compromite respirația în grâu și pot provoca plămânii să limiteze căile respiratorii și cauzele moartea fetală. Alte riscuri includ:

  • rupturile placentare,
  • putrefacție fetală,
  • absorbția fetală și
  • malnutriție.

În plus, ratele de supraviețuire în fetusi sunt substanțial mai mici dacă mama suferă complicații în numele ei. De aceea este imperativ să-l păstreze pe mama într-un stat sănătos pentru a asigura supraviețuirea pentru toți puii. Unele rase sunt cunoscute a fi mai susceptibile de leziuni fetale sau deces datorită structurilor fizice specifice sau predispuse la disocias, cum ar fi Chihuahuas și buldogi.

Planificarea și pregătirea

Pregătirea pentru o secțiune Cesareando este un moment interesant pentru un proprietar de animale de companie plin de anticipare pentru sosirea noilor veniți, totuși, poate aduce și anxietate dacă persoana nu are nicio idee la ce să te aștepți. Având un plan clar sau un plan de backup pentru situații de urgență va face întregul proces mai ușor de gestionat. Acest articol ar fi trebuit să vă dea deja o mulțime de indicatori.

Faceți unele cercetări și întrebați-vă medicul veterinar despre procedură, cum este făcut și responsabilitățile dvs. ca proprietar astfel încât să obțineți întregul scop al ceea ce să vă așteptați. Acest lucru vă va ajuta să vă ușurați mintea. Primul pas care merge în pregătire este stabilirea datei scadente, care este în mod normal de 63 de zile după ovulație. Acest lucru poate fi verificat și confirmat de un specialist în VET.

Pregătirea spațiului de acasă

După stabilirea datei scadenței și secțiunea C este programată, acum puteți planifica în consecință. Trebuie să Configurați o cutie confortabilă Pentru a primi acasă mama și noul ei gunoi. Alegeți un loc sigur în casă pentru a crea o atmosferă de cuibărit departe de zgomotul și distragerile în care mama va face legătura și asistența medicală.

Puii trebuie să fie păstrate cald Deci, asigurați-vă că încălziți zona înainte de sosire și păstrați-o caldă. Având siguranță Instrumente necesare pentru iepuri vă va ajuta foarte mult și vă va economisi timp și energia de a alerga la magazin, cum ar fi seringi bulb, capcane de mucus, tuburi și cântare pentru cântărirea puiilor. Având formula pregătită și hrănirea sticlelor pentru că puii nu pot ajuta foarte mult în acest proces.

Înainte de operație

Mulți veterinari recomandă aplicarea anilor Adaptil guler pe mama cu câteva zile înainte de intervenția chirurgicală pentru a ajuta la adaptarea și eliberarea de feromoni. Înainte de operație, nu este obligatoriu rade zona chirurgicală a barajului tău, Dar este o mare recomandare și va economisi timp pentru chirurg. Poti da o baie cu o zi înainte, astfel încât ea va fi curată pentru pregătirea timpului.

Ziua intervenției chirurgicale, nu ar trebui să aibă nimic de mâncare dacă nu este permisă altfel de veterinar, dar ea poate mânca o cină normală cu o noapte înainte. Dacă ia medicamente, acestea pot fi luate în dimineața chirurgiei, de asemenea. Ea poate bea apă dimineața chirurgiei, cu excepția cazului în care Vet spune altfel. Acestea sunt chestiuni care trebuie discutate cu specialistul VET înainte de ziua intervenției chirurgicale.

Asigurați-vă că ajungeți mai devreme, aproximativ 1 până la 2 ore, astfel încât nimic nu este ratat și toate pregătirile necesare pentru intervenția chirurgicală sunt tratate la timp. Fii blând cu câinele tău, astfel încât să rămână calm înainte de procedură. Având un baraj stresat și speriat înainte de livrare, va agrava doar situația și va face procesul mai laborios.

Ce sa aduc

Nu poți fi întotdeauna sigur ce se va întâmpla din momentul în care ieșiți la ușă în momentul în care ajungeți la clinică. În cazul nefericit că barajul dvs. merge în muncă în mașină, este întotdeauna cel mai bun Aduceți consumabile suplimentare Pentru a ajuta la livrarea, cum ar fi capcana mucusului și seringa becului. Aduceți prosoape și pături atât pentru mama, cât și pentru puii și veți avea nevoie de o cutie sau un coș pentru a aduce copiii acasă. În plus, asigurați-vă că vă aduceți propriile elemente esențiale, cum ar fi numerele de telefon mobil și de contact de urgență, în cazul în care trebuie să contactați pe cineva pentru asistență sau să apelați ER.

Recuperare și homecare

Recuperarea și homectare ulterioară a barajului și a puiilor ei sunt unul dintre elementele cele mai importante pentru o restaurare reușită și o întoarcere sănătoasă. Casa de întoarcere prezintă adesea o cantitate substanțială de Anxietate în crescătorul câinelui Pentru că știe că acum și-a luat întreaga responsabilitate pentru câini. Fără asistență medicală adecvată și răspunsul imediat al personalului cu experiență, creșterea riscurilor. Este esențial să știți ce să faceți și cum să acționăm în cazul unei dileme urgente.

Mamă

După ce barajul sa recuperat din anestezie și este capabil să meargă, ea va fi trimisă acasă. Vi se va da anumite medicamente pentru a da mamei durerii și pentru a ajuta la lactație. În plus, deoarece încă durează câteva ore pentru o completare Recuperarea de la anestezie, Ar trebui monitorizată și nu a plecat singur cu puii ca să nu se prăbușească sau să cadă și să se rănească singură. Este normal ca ea să se simtă încă muddled de experiență și dacă mănâncă sau bea prea mult, ea poate vomita, așa că o hrănește cu jumătate din suma pe care o vei hrăni în mod normal la intervale regulate. Se recomandă să mănânce Branduri de calitate de alimente ca să-i dea nutriția corespunzătoare pentru reaprovizionare.

Alt mod normal semne pentru a urmări care nu sunt cauze pentru alarma sunt o descărcare sângeroasă din vaginul care poate dura până la o săptămână și, de asemenea Fluctuațiile temperaturii acesteia. Dacă barajul începe să ruleze o febră, apelați imediat medicul veterinar. Nu-i oferi medicamente fără a consulta medicul veterinar. În ceea ce privește cusăturile, uneori barajul este cusut intern, caz în care nu vă va cere să faceți nimic. În cazul în care a fost cusută în exterior, va trebui să o dați înapoi la veterinar pentru a le scoate în decurs de o săptămână până la două săptămâni.

Puppies

Este pivotal că tu Nu lăsați niciodată puii singuri cu mama în primele săptămâni și să le acorde o atenție suficientă și atenție. Deoarece o procedură de secțiune C nu oferă o Experiență naturală a căldutului Pentru legarea maternă, ea poate respinge la început copiii ei. Acest lucru este normal, deoarece are nevoie doar de timp pentru a fi obișnuit să fie o mamă. În cazuri rare, barajele au fost cunoscute pentru a-și mânca puii, astfel încât aceasta este o situație care necesită participarea dvs. deplină la protejarea acestora.

Puii trebuie să fie păstrați calzi deoarece nu dispun de capacitatea de a-și reglementa propria temperatură și trebuie, de asemenea, să fie hrăniți. Așezați ușor puii pe tetasul barajului și lăsați-i să sufere. În cazul în care asistența medicală devine imposibilă, veterinurile pot oferi Înlocuirea laptelui sau puteți face propriile suplimente de lapte folosind o formulă de casă. Citiți ghidul nostru Puppies de hrănire a sticlei Pentru un articol în profunzime.

După câteva săptămâni, este recomandabil ca asta Puii se verifică pentru viermi și de asemenea să vă vaccinați odată ce au ajuns la aproximativ 8 până la 10 săptămâni. Cel mai important, încurajați o relație fericită și sănătoasă între mamă și copii și bucurați-vă de noul dvs. pachet de dragoste de catelus!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Secțiuni cezariene la câini - ghid, preț, beneficii, riscuri & # 038; recuperare