Cât de mult spermă produce un câine?

Cât de mult spermă produce un câine?

Știind cât de mult produc câini de spermă este o componentă vitală a creșterii câinilor. Privind la numărul de spermă câinele dvs. produce, puteți descifra dacă materialul seminal este normal sau nu. Acest lucru îi ajută pe crescători să verifice calitatea materialului seminal. Semenele de bună calitate pot fi răcite sau înghețate pentru vânzarea sau utilizarea ulterioară.

Fiți conștienți de cât de mult poate produce spermă un câine ajută, de asemenea, la evaluarea unei sunete de reproducere a unui student - ajută la Identificați subfertile sau câini interfile. Numărul de spermă sunt, de asemenea, solicitate de Clubul American Kennel (Akc) în anumite circumstanțe. Atunci când tinerii sau bolțurile mai mari sunt folosite pentru reproducere, AKC solicită documentația, inclusiv o evaluare a materialului seminal, pentru a dovedi capacitatea studului de a suna.

Cantitatea de spermă pe care un câine o produce

Semenele normale de câine conțin 300 milioane la 2 miliarde de spermă. Cantitatea de sperma variază în funcție de greutatea și dimensiunea câinelui dvs., cu minimul minim de aproximativ 10 milioane de celule de spermă pe kilogram de greutate corporală. De exemplu, un câine de 30 de lire ar trebui să aibă cel puțin 300 de milioane de celule de spermă în ejacularea sa. Un câine de 60 de lire ar trebui să aibă 600 de milioane de celule de spermă în ejacularea sa. Numărul de spermatozoizi depinde, de asemenea, de dimensiunea testiculară a câinelui. Majoritatea câinilor normali depășesc semnificativ numărul minim. În producția normală de spermatozoizi la câini, mai mult de 70% din sperma sunt progresiv motile și morfologic normal.

Media Volumul câineluiejaculate intervale oriunde de la 1 la 30 ml. Semenul de câine este produs în trei fracții. Prima fracțiune este mică în volum la mai puțin de 5 ml. Curăță uretra a oricăror contaminanți înainte de ejaculare. A doua fracție este bogată în spermă și, de obicei, 0.5 până la 4 ml în volum. Cea de-a treia și fracțiune finală conține fluidul prostatic și puține celule de spermă. Această fracțiune finală acordă mai mult volum (3 - 80 ml) la ejaculate. Volumul nu este un indicator fiabil al calității materialului seminal. În schimb, este măsurată pentru a găsi concentrația de spermă în ejaculată.

Puteți să stocați sperma de câini?

Stocarea spermei de câini a schimbat drastic capacitatea de crescători de a efectua rase planificate cu succes. Inseminarea vaginală și transcercică este noua normă pentru mulți crescători și este posibilă crearea de material seminal de la câini oriunde în lume, reducerea costurilor de călătorie pentru crescători și stres pentru câini. Depozitare este A Modalitate excelentă de a păstra liniile de sânge pentru utilizare ulterioară, în special în cazurile în care studul urmează să fie catalogat. In cele din urma, Stocarea spermei de câini este o modalitate excelentă de a vă asigura că rasele pot continua atunci când câinele dvs. este pe un program aglomerat sau în alt mod incapabil să efectueze munca studiată din cauza unor factori precum boala temporară sau rănirea temporară.

Unde să stochezi sperma de câini

Facilitățile de depozitare a spermei sunt disponibile pe scară largă. Odată ce ați găsit o facilitate care se potrivește locației și nevoilor dvs., faceți o programare cu facilitatea. Va trebui să vă transportați pe dvs. și câinele dvs. în locație. Asigurați-vă că aduceți certificate relevante de înregistrare (AKC, UKC, sau alte registre aplicabile), un număr profil al ADN și o copie a testului dvs. negativ de bruceloză în ultimele 6 luni. De asemenea, este utilă Aduceți A & # 8220; Teaser & # 8221; Cățea (în căldură) cu tine. Acest lucru ajută la creșterea libidoului câinelui masculin și încurajează un număr de spermatozoizi cu 30-50%.

Cum se păstrează sperma?

Eșantionul de spermă al câinelui este extins cu o soluție tampon pentru a proteja celulele spermei în timpul înghețării. După efectuarea unui număr de spermatozoizi, proba este diluată în continuare pentru a compensa o concentrație uniformă. Proba diluată este împărțită în paie individuale - numărul de paiete este decis prin numărul inițial de spermatozoizi. Aceste paiete sunt stocate în azot lichid la o constantă -196 grade Celsius. După procesul de răcire și înghețare, o paie este dezghețată și sperma THE este examinată pentru motilitate. Rata medie de motilitate post-dezghețată este de 40-60%, ceea ce înseamnă că 40-60% din celulele spermei supraviețuiesc procesului de dezghețare. Aceste informații sunt, de asemenea, utilizate pentru a determina cantitatea de material seminal de care veți avea nevoie pentru inseminare.

Puteți vinde sperma de câini?

Câinii studici sunt publicați pe scară largă online pentru sperma lor răcită, spermă înghețată și serviciile de împerechere unu-la-unu. Un tipic Taxa de buzunar Pentru o sesiune de împerechere unu-la-unu este cuprinsă între 500 și 1.000 de dolari, în funcție de patrimoniul și pedigree-ul studului. Acest lucru ar putea include, de asemenea, o taxă de manipulare dacă proprietarul studului trebuie să ajute la împerecherea. În mod similar, Costul materialului seminal răcit sau înghețat variază de asemenea În funcție de patrimoniul studului. Din acest motiv, costul materialului seminal este de obicei administrat la cererea proprietarului studului.

Puteți să vă expediați materialul seminal răcit cu Stud utilizând un kit specializat. Există mulți kituri de semințe răcite de succes disponibile în comerț. Set de semințe clone răcit a fost folosit cu succes de peste 25 de ani, în special în America de Nord. Nu este necesară o pregătire specială, deoarece kitul vine cu instrucțiuni și echipamente. În mod alternativ, unii veterinari oferă kituri de spermă refrigerate și pot fi capabile să asiste la proces. Dacă aveți îndoieli, cereți trimiteri de la alți crescători locali!

Dacă alegeți să vindeți sperma câinelui, trebuie să luați în considerare etica acestuia. Este crucial să-ți faci câinele Testat pentru tulburări moștenite care sunt cunoscute pentru a afecta rasa ta și a căuta Testarea generală a ADN-ului. Tu ar trebui De asemenea, evitați colectarea prea mult spermă de la câinele tău. Deși producția de spermatozoizi la câini apare în mod constant, luând prea mult poate reduce numărul de spermatozoizi ai câinelui și poate reduce calitatea materialului seminal.

Puteți vinde sperma de câini
Costul materialului seminal refrigerat sau înghețat variază în funcție de patrimoniul studului.

Cât de mult spermă produce un câine - întrebări frecvente

Au mai multe întrebări cu privire la cât de mult produc câini de spermatozoizi? Simțiți-vă liber să consultați secțiunea noastră Întrebări frecvente pentru mai multe informații!

Cât de mult spermă iau pentru a obține un câine însărcinat?

Poate lua două sau mai multe doze de spermă pentru un baraj pentru a rămâne gravidă. Atunci când se utilizează materialul seminal răcit sau proaspăt, inseminarea trebuie făcută de două până la trei zile după inițial Hormon luteinizant Sursă. A doua doză trebuie administrată de două până la trei zile mai târziu.

Dacă utilizați materialul seminal de calitate compromisă, ar trebui să apară creșterile în cele mai fertile zile ale barajului. Acestea sunt zile patru, cinci și șase după creșterea LH. În orice caz, ratele sarcinii par să se îmbunătățească cu o creștere a frecvenței de inseminare.

Cât durează pentru un câine de sex masculin pentru a genera spermă?

Este nevoie de 60 până la 62 de zile pentru ca un câine să producă o celulă de spermă. Apoi, este nevoie de încă două săptămâni pentru ca ei să se maturizeze pe deplin. Acest proces are loc pe tot parcursul anului. Anumite condiții pot influența producția de spermatozoizi, deci dacă câinele dvs. nu mai produce suficient spermă, consultați un veterinar. Majoritatea câinilor de sex masculin sunt maturi sexual și producătoare de spermă cu 10 luni de vârstă. Vârsta exactă variază în funcție de rasă, cu rase mai mari care tind să se maturizeze mai târziu decât rasele mai mici.

Cât de des puteți colecta sperma de la un câine?

Un câine de sex masculin normal poate ejacula la fiecare două până la cinci zile și să-și mențină ieșirea zilnică a spermei. Cu toate acestea, ejacularea frecventă influențează cantitatea și calitatea materialului seminal. A garanta Spermă de bună calitate, materialul seminal ar trebui să fie colectat nu mai mult decât în ​​fiecare zi în mod regulat.

Poate un câine de sex masculin să iasă din spermă?

Nu este posibil ca un câine de sex masculin să nu iasă din spermă. Spre deosebire de cățelele care au un număr stabilit de ouă de la naștere, câinii de sex masculin creează în mod constant spermă nouă. Câinii pot, totuși, să producă un număr scăzut de spermă. Creșterea frecventă, insultă recentă testiculară și obstacole, cum ar fi tumorile, pot reduce cantitatea de spermă pe care o are câinele dvs. Celulele spermei pot fi, de asemenea, ucise. O cauză comună a morții spermei este toxicitatea la latex de la reutilizarea echipamentului AI. Utilizarea kiturilor de inseminare artificială de unică folosință previne această problemă.

Pentru a răspunde la întrebarea câțiva câini de spermă: 10 milioane de spermă sunt produse pe kilogram de greutate corporală. Aceasta înseamnă că un câine de sex masculin de 30 de kilograme ar trebui să producă 300 de milioane de spermă în ejacularea sa. Cele mai multe știturi normale depășesc semnificativ acest număr. Sperma de bună calitate poate fi răcită sau înghețată.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât de mult spermă produce un câine?