Câinele meu are o configurație forfetară, diagnostice & tratamente

Câinele meu are o confruntare comună, diagnostice și tratamente

Și # 8220; câinele are o bucată! Este canceros?& # 8221; În mod evident, mulți proprietari se îngrijorează cu privire la sănătatea animalelor de companie și despre posibilitatea cancerului atunci când găsesc un nou Creșterea pielii sau neg.

Dacă găsiți o bucată pe corpul câinelui tău, nu se află imediat panica. Multe bucăți și lovituri sunt inofensive sau ușor tratate de un veterinar. Deci ce tipuri de Dușuri de câine sunt acolo și cum le puteți spune în afară?

Acest articol este greu Terminologie veterinară.

Cauze comune ale bucăturii pe pielea unui câine

Dacă găsiți o nouă bucată sau o ciocnire pe pielea câinelui, încercați să nu vă panicați imediat - există multe motive ca câinele dvs. să aibă o creștere! În timp ce câinii pot obține creșteri canceroase, este important să știți asta Multe sunt tratabile și cauzate de factori mult mai simpli.

Hematoame

A Hematoma este o colecție de sânge în afara vaselor de sânge. Cel mai frecvent, un hematom este rezultatul unei vătămări la peretele vasului de sânge. Leziunile pot apărea cu orice tip de vas de sânge, inclusiv arterele, venele și capilarele mici. O leziune a vaselor de sânge determină scurgerea sângelui din vas și în țesuturile înconjurătoare. În cele mai multe cazuri, Hematoamele apar ca vânătăi purpuriu sub piele. Hematoamele pot forma, de asemenea, o masă sau o bucată dacă se colectează suficientă sânge în zonă.

La câini, Hematoamele sunt cele mai frecvente pe urechi. Dacă câinele dvs. are un hematom aural, este de obicei din cauza zgârieturii capului sau zgârierea urechii, de obicei ca urmare a unui infecție a urechii sau acarieni de urechi. După cum se dezvoltă hematomul, puteți găsi asta Earflapul câinelui devine greu, umflat și foarte incomod. Precum și acest lucru, câinele tău își poate ține capul într-o parte pentru a încerca să-și amelioreze disconfortul. Hematoamele mari necesită adesea scurgeri de către un veterinar. Fără tratament, hematoamele auxiliare mari sunt susceptibile de a cicatrice sau reumplete în viitor.

Abceses

Un abces este un buzunar de puroi în țesuturi, de obicei ca urmare a unei infecții bacteriene. În cazuri rare, unii paraziți cauzează abcese. Semnele de abces de piele includ durere, căldură, roșeață și umflare. Unele abcese sunt palpabile, ceea ce înseamnă că mișcarea puroiului din interior poate fi simțită când atingeți abcesul. Celălalt tip de abces este un abces intern. Acestea sunt mai greu de diagnosticat și sunt adesea mai grave, deoarece pot forma organe sau în spațiile dintre organe. Simptomele unui abces intern includ o temperatură ridicată, disconfort în zona afectată, vărsături, pierderea apetitului și pierderea în greutate.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale abcese la câini este o mușcătură de animale. O vătămare a mușcăturii introduce bacterii dăunătoare în rană. Acest lucru duce la infecție, iar în funcție de tipul de bacterii și de severitatea mușcăturii, un abces se poate dezvolta rapid. Alte cauze ale abceselor la câini includ Pătrunderea rănilor de la semințele de iarbă și bastoane precum și impacția glandei anale. Dacă câinele dvs. are un abces, asigurați-vă că vă aflați cu VET. Veterinarul dvs. va elimina abcesul prin scurgerea și spălarea zonei afectate. După aceasta, câinele dvs. va primi terapie cu antibiotice, precum și medicamente pentru durere.

Granuloame

Granuloame sunteți clustere mici de țesuturi inflamate și celule imune. Aceste structuri se formează atunci când sistemul imunitar al câinelui încearcă să zidească o substanță străină. Astfel de substanțe ar putea include bacterii, ciuperci, semințe de iarbă și fragmente de sutură. În majoritatea cazurilor, granuloamele sunt non-canceroase și se găsesc întâmplător în timpul raze X sau alte teste de diagnosticare imagistică.

Acl Lick Dermatită este o tulburare a pielii la câini. Se întâmplă din cauza dorinței unui câine de a linge regiunea inferioară a picioarelor lor. Ca urmare a linsului, o formă de leziune roșie, umflată și iritată. Acest lucru duce în cele din urmă la o placă îngroșată și fermă. Cele mai multe cazuri de granulom Lick sunt psihogenice. Unele cauze psihogene includ stresul, anxietate, plictiseală și compulsivitate. Pentru a trata Granuloma Lick, este important să se abordeze cauza fundamentală a câinelui dvs stres. Acest lucru ar putea implica mai des câinele dvs., evitând confruntarea și reducerea zgomotului în casă. Unii veterici vor prescrie antidepresive, cum ar fi fluoxetina sau doxepina dacă comportamentele compulsive ale câinelui sunt severe.

Haemangioame

Haemangioamele sunt tumori benigne constând din celulele vaselor de sânge. În timp ce există multe tipuri de haemangioame, marea majoritate sunt inofensive. Dar cum arată? Pe scurt, este un Haemangiom superficial O zonă ridicată, roșie în negru a pielii, care se poate simți cald la atingere. Profund haemangioame, pe de altă parte, cresc sub piele și au o nuanță albastră sau purpurie.

Cu toate că canin haemangioame se poate dezvolta oriunde pe piele, sunt cele mai frecvente pe fundul subbelic și înghinis. Multe rase cu haine mai scurte și piele mai ușoare, cum ar fi Tauri de pit, Greyhounds, și Whippete, sunt mai susceptibile de a dezvolta haemangioame. Câinii nouă ani și mai sus sunt, de asemenea, la un risc mai mare de a dezvolta haemangioame. Vestea bună este că tratamentul chirurgical al haemangioamelor are un prognostic excelent! O excizie chirurgicală rapidă este de obicei tot ceea ce este necesar pentru a trata un haemangioma. Aceste tumori cu creștere lentă răspund, de asemenea, la terapia cu termocauterie și radioterapie.

Reacții de injectare

O reacție la locul injectării (ISR) este orice durere, umflare, sângerare, roșeață sau erupție cutanată care apare la locul unei injecții. Aceste răspunsuri apar de obicei datorită acului care intră în piele sau datorită tipului de medicament dat. Simptomele se pot dezvolta imediat sau pot începe ore după injectare. În unele cazuri, o bucată nedureroasă se dezvoltă la locul injectării una sau două săptămâni după împușcat. Dacă bucura devine umflată, dureroasă sau moale, este probabil ca un abces să fie format care va necesita drenaj de către un veterinar.

Majoritatea vaccinărilor câinelui sunt administrate prin injectare în partea din spate a gâtului. În timp ce majoritatea injecțiilor sunt în siguranță și nu rezultă în nici un efect secundar, Unele animale de companie dezvoltă o firmă, o bucată non-dureroasă La locul injectării. Această bucată poate persista oriunde de la câteva zile, luni sau ani, dar treptat reduce în timp. Dacă bucuratul câinelui devine dureros și umflat, este cel mai bine să-l văd văzut de un veterinar, deoarece aceste semne sugerează că se dezvoltă un abces. În mod similar, dacă mușcătorul câinelui începe brusc să crească în dimensiune, este important să se considere că exclude orice tumorile canceroase.

Urticarie

Stupii sunt o formă neobișnuită de erupție cutanată caracterizată de roșu, ridicat și mâncărime. Aceste lovituri pot arde sau pot să se deplaseze sau chiar să se deplaseze în timp. Cel mai frecvent, stupii apar din cauza unei infecții sau a unui reactie alergica. Cu toate acestea, stresul psihologic poate fi, de asemenea, un declanșator.

La câini, urticarie se dezvoltă din cauza mușcăturilor de insecte și a ghearelor, contactul cu alergeni, plantele toxice, anumite Șampone, și, de asemenea, medicamente. Stimuli, cum ar fi fricțiunea, lumina soarelui și stresul intensificând adesea erupția cutanată. În cazuri severe, câinii afectați prezintă, de asemenea, cu febră, apetit slab și letargie. Din fericire, majoritatea stupilor dispar la fel de repede ca formează, de obicei în câteva ore. Dacă urticatul câinelui se dezvoltă după vaccinări sau care primesc medicamente, asigurați-vă că ați lăsat-o pe Vet să știe imediat.

Cazuri severe de stupi
Stupii pot provoca apetitul sărac, febră și oboseală.

Lipoame

Lipoame sunteți tumori grase cu creștere lentă care cresc sub piele. În timp ce cauza lipomelor este neclară, factorii de risc includ genetica, obezitatea și lipsa de exerciții fizice. Deoarece lipomii conțin doar țesuturi grase, tratamentul este, de obicei, inutil, cu excepția cazului în care tumoarea restricționează mișcarea. În majoritatea cazurilor, lipomii sunt eliminați numai pentru a testa pentru a verifica dacă acestea nu sunt un tip periculos de tumoare. Foarte rar, o lipomă se poate transforma într-un canceros Liposarcom, care apare cel mai adesea în lipomii oaselor și rinichilor.

Aceste tumori non-canceroase sunt comune în câinii de vârstă mijlocie și mai în vârstă. Pe lângă acest lucru, unele rase specifice sunt mai multe șanse de a le obține. Acestea includ Labrador Retrievers, Miniatura Schnauzers, și Doberman Pinschers. Cu toate că Lipoame sunt aproape întotdeauna benigne, ele pot continua să crească și, în cele din urmă, să restrângă mișcarea câinelui, mai ales când lipomii cresc între picioare. Este cel mai bun la scoateți lipomii chirurgical când sunt mici. În acest stadiu, chirurgia este mai puțin invazivă, iar incizia este mai mică, provocând mai puțin disconfort pentru animalul dvs. de companie.

Hiperplazia glandei sebacee

Hiperplazia sebacee este o tulburare a glandelor sebacee. Glandele afectate devin mai mari, Producerea unor umflături mici, galbene sau colorate pe piele. Dar ce sunt glande sebacee? Pe scurt, glandele sebacee se găsesc în piele și sunt responsabile pentru producerea unei substanțe uleioase pentru a lubrifia foliculii pielii și a părului. Această substanță, cunoscută sub numele de sebum, protejează pielea de uscare, precum și iritarea.

La câini, Hiperplazia sebacee se găsește frecvent pe cap, pleoape, membre și trunchi. Când vă inspectați câinele, ați putea observa 1-5 mm papule care au un aspect asemănător unei negre sau de conopidă. Cercetările actuale sugerează că câinii mai în vârstă sunt cel mai probabil să le primească, precum și rase precum Schnauzers Miniatura, Beagles, Pudele, și Cocker Spaniels. Cele mai multe cazuri nu necesită tratament, creșteri tulburătoare care provoacă disconfort pot fi îndepărtate sub anestezic local. Deoarece câinii cresc adesea mai multe tumori sebacee, este adesea practic să se elimine fiecare unul singur. Cu toate acestea, tumorile care cresc, se schimbă sau provoacă disconfort ar trebui eliminate pentru testare de către un veterinar. Deși foarte rare, unele tumori sebacee sunt malign și invaziv local.

Histiocitomul

A Histiocitoma este un tip de tumoare benignă constând din histiocite. Pe scurt, histiocitele fac parte din sistemul imunitar. Ei lucrează prin internalizarea antigenelor și prin prezentarea lor la alte celule imune, cum ar fi celulele T. În cazul histiocitomelor, aceste celule se comportă anormal, formând o bucată mică, fără păr de 2.5 cm în diametru pe piele.

Spre deosebire de alte tipuri de forfetare, histiocitomul sunt mai frecvente la câinii tineri decât câinii vârstnici. Există, de asemenea, o gamă largă de rase care sunt afectate în mod obișnuit de acestea, inclusiv Bulldogs, American Pit Bull Terrier, Boxeri, Boston Terriers, și Greyhounds. Shar Peis În special, sunt predispuse la obținerea histiocitomelor, adesea prezentând cu mai mult de unul la un moment dat. Câinii cu histiocitomii își dezvoltă de obicei Pe cap, gât, urechi și picioare. Din fericire, majoritatea histiocitomelor se regresează pe cont propriu în termen de trei luni. Îndepărtarea chirurgicală este recomandată numai dacă tumora nu se regresează sau dacă crește rapid.

Carcinoame de celule scuamoase

Carcinomul cu celule scuamoase cutanate (CSCC) este o formă comună de cancer de piele, caracterizată prin creșterea anormală și rapidă a celulelor scuamoase. CSCC este foarte variabilă în aparență. Prezentările includ patch-uri roșii scalabile, piele asemănătoare negiului, răni deschise sau o placă tare. Uneori, leziunea ar putea să se cruțească, mâncărime sau ar fi sângerat intermitent.

Ca și în cazul CSCC la om, expunerea prelungită la lumina soarelui poate provoca Cancer de piele la câini. Alți factori includ genetica, rasa și culorile ușoare ale câinelui. Anumite rase sunt mai predispuse la CSCC, inclusiv boxerii, podelele și pechinez. Câini acoperiți cu întuneric Rottweilers și Retrieverii Labrador sunt predispuși la carcinoamele de la picioare. În timp ce acesta este un diagnostic descurajant pentru primirea dvs. de companie iubită de a primi, vestea bună este asta CSCC are un prognostic bun. Îndepărtarea chirurgicală a tumorii este cel mai bine descris tratament pentru câini. Dacă tumora nu poate fi complet îndepărtată, radioterapia este uneori dată alături de intervenții chirurgicale. Rolul chimioterapiei pentru carcinomul celular scuamos este încă dezbătut și trebuie discutat cu VET dvs.

Carcinoame mamare

Carcinoamele mamare sunt cele mai frecvente tipuri de cancer de sân. Un carcinom este cancer care afectează stratul de căptușeală, sau celule epiteliale, de organe cum ar fi sânii. Ca și oamenii, câinii pot dezvolta, de asemenea, cancer mamar.

La câinii de sex feminin, Tumorile mamare sunt printre cele mai frecvente tumori de dezvoltare. Din păcate, 50% din tumorile mamare sunt maligne, iar majoritatea sunt carcinoame. Vestea bună este asta Spaying câinele dvs. devreme în viață reduce șansele lor de a dezvolta o tumoare mamară - După spargere, există o simplă 0.05 la sută riscă de a dezvolta o tumoare mamară malignă. Riscul crește la 26% dacă câinele dvs. este spayed după a doua căldură mai degrabă decât înainte de prima ei. Chirurgia este cel mai frecvent tratament pentru tumorile mamare la câini. Pe lângă acest lucru, câțiva câini beneficiază de spaying la momentul intervenției chirurgicale.

Diagnosticul unei bucăți de câine

În timp ce cele mai multe bucăți la câini sunt non-canceroase, Este important să le verificați de un Vet doar în caz. Cu detectarea și tratamentul precoce, prognoza câinelui dvs. crește substanțial. Dar cum va decide veterinarul dvs. ce fel de bucăți are câinele dvs?

Aspirație fină a acului

Aspirație cu ac fină (FNA) este o tehnică utilizată pentru a proba celulele dintr-o bucată sau masă. Folosind această tehnică, VET dvs. va insera Un ac subțire, gol, atașat la o seringă goală în bucățile de câine. Când seringa este trasă înapoi, aspirația aspiră celulele țesutului și fluidul de la buchetul în seringă. Odată ce sunt colectate suficiente celule, proba este plasată pe un diapozitiv de sticlă, unde este vopsit și apoi examinat sub microscop. Prin testarea, VET sau un laborator pot vedea câte celule sunt în eșantion, precum și conținutul de proteine ​​al fluidului.

Biopsie

A biopsie este o procedură minoră Îndepărtați o porțiune din bucățile de câine. În timp ce aspirația de ac fină este de obicei suficientă pentru a diagnostica cauza forfetară a animalelor de companie, există câteva cazuri în care nu este suficient. Dacă câinele dvs. suferă o biopsie, ei vor primi sedare sau anestezie generală. Probele mici sunt uneori luate folosind anestezic local, iar întreaga masă poate fi îndepărtată, mai degrabă decât luarea doar o probă mică. Ca și în cazul oricărei decizii medicale, discutați întotdeauna argumentele pro și contra cu veterinarul dvs. pentru a alege cel mai bun plan de tratament pentru animalul dvs. iubit.

Biopsie la câini
O biopsie este o procedură minoră.

Impresia de impresie

Impresie frotite sunt luate numai de la Lesii de suprafață umedă și ulcerate. Folosind un frotiu de impresie, veterinarul dvs. poate identifica orice infiltrate inflamatorii, neoplazice sau alte celulare care ar putea fi în interiorul bucății. Dacă confruntarea nu este contaminată, atunci pot fi identificate și orice bacterii de suprafață și drojdii. În timp ce această tehnică are utilizările sale, ea poate doar exudate de suprafață și nu țesuturi mai profunde. Din acest motiv, un frotiu de impresie este folosit mai bine alături de o biopsie pentru a obține o evaluare a leziunii înainte de a prelucra proba de țesuturi. În acest caz, zona din jurul probei forfetare excizată este blocată pentru a îndepărta orice sânge care ar putea contamina proba și suprafața expusă este aplicată într-un diapozitiv curat.

Tratamentul forfetarului pentru câini

Tipul de tratament că câinele dvs. are nevoie în cele din urmă depinde de cauza bucății lor. Dacă observați că câinele dvs. are o bucată sau un bump, asigurați-vă că vă aflați cu VET pentru un diagnostic. Odată ce un diagnostic este dat, puteți să vă adresați medicului veterinar despre diferitele opțiuni de tratament care să se potrivească câinelui dvs.

Dacă bucățile câinelui dvs. este benignă sau malignă timpurie, O lumpectomie poate fi efectuată. Aceasta este îndepărtarea chirurgicală a bucății. În mod similar, îndepărtarea parțială sau criochirurgia poate fi făcută pentru a reduce bucățile care nu pot fi îndepărtate complet. Pentru bulgări mai agresive maligne, veterinarul dvs. poate sugera radioterapie sau chimioterapie pentru a micsora și a ucide celulele canceroase. Alte tipuri de terapie care ar putea fi folosite pentru a trata forfetarea pentru animalele de companie includ terapia cu laser, imunoterapia și terapia multimodală.

Doguri de câine - FAQ

Au mai multe întrebări despre bucățile de câini? Simțiți-vă liber să consultați secțiunea Întrebări frecvente pentru mai multe detalii. Ca întotdeauna, Asigurați-vă că vă adresați medicului veterinar dacă găsiți o bucată sau o ciocnire pe câinele dvs.

Sunt bucăți canceroase pe câini greu sau moale?

Cel mai Bucățile canceroase sunt de obicei greu sau ferm la atingere și nu poate fi mutat în jurul pielii. Acest lucru se datorează faptului că se atașează țesuturilor subiacente pe măsură ce cresc. Cu toate acestea, este important să știți că nu toate bucățile moi sunt benigne. Tumorile celulelor (MCT) seamănă cu multe alte bucăți și umflături și variază masiv în aparență.

Unele apar ca tumori mici, mobile sub piele. Alții cresc să devină mari și fără păr. Această prezentare foarte variabilă înseamnă că pot fi confundate pentru lipomii sau verucilor benigni, conducând unii proprietari să renunțe la consultanță veterinară.

De unde știu dacă bulgul câinelui meu este canceros?

Semnele de avertizare ale unui Cancer sunteți foarte asemănătoare cu cele din om. Dacă câinele dvs. are o bucată care crește rapid, sângerează anormal, se simte din greu, sau provoacă mâncărime, este posibil ca bucura să fie canceroasă. Orice modificări ale dimensiunii, culorii, formei sau ulcerației forfetară sunt cauzate de îngrijorare. Deoarece tumorile canceroase pot arăta și se simt multe moduri diferite, este important să verificați creșterea câinelui dvs. de către un veterinar cât mai curând posibil, chiar dacă îl suspectați că este benign.

Semne suplimentare de cancer pentru a căuta includ includerea răni care nu vindecă, umflarea unui limbaj, sângerări anormale și pierderea neașteptată în greutate. Dacă bănuiți că câinele dvs. ar putea fi bolnav, păstrați un ochi apropiat asupra comportamentului lor. Diferitele tipuri de creșteri canceroase pot provoca simptome diferite.

De exemplu, limpezirea și umflarea unui picior poate indica cancer osos. Precum și acest lucru, comportamentul și convulsii anormale bruște pot indica cancer la creier. Melanom se poate arăta printr-o laba umflată sau un loc întunecat în gură.

Ce cauzează bulgări pe corpul unui câine?

La fel ca în oameni, Există multe tipuri diferite de bucăți și umflături care poate crește pe corpul câinelui tău! Câinele dvs. ar putea dezvolta hematoame, abcese, granuloame, haemangioame, urticarie, lipoame, hiperplazie, histiocitoame și carcinoame sebacee.

Lista nu se oprește acolo, extinzând la alte creșteri, cum ar fi etichetele pielii, adenomul perianal, negul și tumorile celulelor catargului. Deoarece există atât de multe creșteri diferite la câini, este important să căutați sfaturi veterinare dacă găsiți o nouă bucată sau o ciocnire.

Cum spui diferența dintre un chist și o tumoare pe corpul unui câine?

In timp ce chisturi și Tumorile pot apărea similare, există mai multe moduri de a le spune. Cel mai important, un chist este un sac umplut cu lichid, aer sau țesut, o tumoare este de obicei o masă solidă de țesut. Un chist are o membrană distinctă și este separată de orice țesut subiacente, în timp ce o tumoare benignă sau malignă se poate atașa în țesuturile din apropiere.

Cauzele chisturilor și tumorilor sunt, de asemenea, diferite. O tumoare benignă poate fi cauzată de expunerea la radiații, predispoziția genetică și trauma locală. Chisturile, pe de altă parte, sunt, de obicei, rezultatul glandelor sebacee înfundate, infecțiilor, afecțiunilor inflamatorii și rănirii care încalcă navele.

Există multe tipuri de bucăți de câini care vă pot afecta animalul de companie, deci este important să verificați cu veterinarul dvs. dacă observați o nouă bucată sau o ciocnire. Dacă cauza este o chistă sau tumoare, detectarea timpurie a oricăror boli care stau la baza dvs. va oferi animalului dvs. cel mai bun prognostic posibil.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinele meu are o configurație forfetară, diagnostice & tratamente