Bulgări și umflături comune pe animale de companie

Medicul veterinar face o verificare pe un Corgi în clinică

Animalele de companie pot dezvolta bulgări și umflături în practic orice parte a corpului lor și, în timp ce unii sunt cu siguranță cauzată de îngrijorare, alții pot fi pur și simplu o schimbare cosmetică. Este util pentru ca un proprietar de animale de companie să cunoască diferitele tipuri de bucăți de piele pe care le pot vedea și cum sunt tratate. În acest fel, ei pot ajuta mai bine animalele lor de companie să primească îngrijirea veterinară de care au nevoie atunci când este necesar.

01 din 04

De asemenea, menționate ca tumori de adipoză și lipomas, tumorile grase sunt extrem de frecvente în multe animale de companie, în special câini. Aceste bulgări sunt adesea descrise ca fiind moi și mobile și sunt doar sub piele, dar nu ar trebui să fie ulcerate sau de oozze. Ele sunt bumps benigne, astfel încât acestea nu sunt de obicei o cauză de îngrijorare. Ele pot crește destul de mari și apar aproape oriunde. Cu excepția cazului în care îi face dificilă ca animalul dvs. să meargă sau să funcționeze în mod normal, aceste bucăți sub piele sunt non-canceroase și, prin urmare, medicul veterinar să nu considere că sunt necesare pentru a fi eliminate.

Pentru a diagnostica definitiv animalul dvs. cu o lipomă și asigurați-vă că nu este un alt tip de bump, o probă de bucată poate fi luată de către medicul veterinar folosind un ac. Acest lucru nu necesită de obicei sedare, dar dacă trebuie să se obțină o biopsie, animalul dvs. poate fi necesar să fie sedat sau anesteziat. Chirurgie Pentru a elimina bucura poate fi recomandată dacă testele de diagnosticare sunt neconcludente sau dacă bucata devine în calea mișcărilor normale ale animalului.

  • 02 din 04

    Histiocitomele și tumorile celulelor catargului arată foarte asemănătoare, dar provoacă diferite niveluri de îngrijorare. Ambele tipuri de bucăți sunt pe suprafața pielii și sunt adesea descrise ca fiind roșii, ridicate și circulare. Ele apar adesea pe picioare, dar pot apărea și pe alte părți ale corpului. Aceste bucăți nu ar trebui să fie strânse în cazul în care sunt celule mastocite, un tip canceros de creștere care se poate răspândi.

    Pentru a determina dacă animalul dvs. de companie are o histiciocitom sau o tumoare de celule catarg, puteți aștepta și vedea dacă acesta dispare sau îl îndepărtează chirurgical de către medicul veterinar și trimis la un laborator. Așteptarea poate fi periculoasă dacă este o celulă catargă, deoarece acest lucru îi dă timp să crească și să se răspândească, dar dacă este o histiocitom, va dispărea în timp. Dacă este o celulă catargă, laboratorul va atribui o notă și o stare dacă toate celulele au fost îndepărtate în timpul intervenției chirurgicale. Culturile de grad I sunt benigne și, de obicei, chirurgia este curativă, dar tumorile celulelor de celule de gradul II și III se pot răspândi. Raportul de laborator va determina ce pașii următori pentru animalul dvs. de companie sunt dacă are o tumoare celulară catală, dar poate fi recomandată oa doua intervenție chirurgicală și chimioterapie.

  • 03 din 04

    Adenoame

    Adenoamele de glandă perianale sunt câteva tipuri cele mai comune de adenomuri în animale de companie și apar în jurul deschiderii anale. Ele pot fi, de asemenea, numite adenoame circumanale sau adenoame hepatoid și sunt bulgări benigne. Adenoamele perianale ale glandei sunt, de obicei, în creștere lentă și pe suprafața pielii de lângă anus. Chirurgia poate sau nu să fie recomandată în funcție de cât de apropiați sunt la anus și dacă acestea sunt sau nu sângerări în mod regulat sau infectate.

    Adenoamele glandelor sebacee sunt, de asemenea, aproape întotdeauna benigne și apar ca structuri asemănătoare unei negri sau Etichete de piele pe un corp de animale de companie. Acestea sunt foarte frecvente și de obicei nu necesită o intervenție chirurgicală, ci sunt uneori eliminate dacă ar sângează în mod regulat sau ajung în calea îngrijirii. Criochirurgia poate fi utilizată pentru aceste mici adenoame care au ca rezultat înghețarea negiului și apoi lăsându-i să cadă acasă când țesutul moare.

  • 04 din 04

    Sarcoame și carcinoame

    Creșterile canceroase sunt cele mai multe despre tipurile de bucăți și lovituri. Există mai multe tipuri diferite de sarcoame și carcinoame, dar toate sunt maligne și, prin urmare, considerate a fi canceroase. Carcinoamele de celule bazale (care nu trebuie confundate cu tumori de celule bazale non-carcinomice), fibrosarcomas, adenomarcinoame de glandă sebacee (care nu sunt confundate cu adenoamele benzinoase benigne), carcinoamele de celule scuamoase și altele sunt bucăți grave și umflături văzute pe animale de companie. Aceste bucăți vor fi în mod obișnuit eliminate chirurgicale, iar chimioterapia poate fi recomandată.

  • Multe alte tipuri de bucăți și umflături, inclusiv chisturi diferite, Abceses, Papilomii, melanoamele și multe altele pot apărea și pe animale de companie. Datorită numeroaselor tipuri de creșteri care pot apărea, este întotdeauna cel mai bine să vă scoateți animalul de companie de către un medic veterinar pentru a determina ce tip de bucată este prezentă. Nu toate buldurile sunt veste proaste, dar ar trebui să vă asigurați că acest caz înainte de a presupune o bucată poate fi ignorată.

    Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Bulgări și umflături comune pe animale de companie