Bumps pe spatele unui câine: 7 lucruri pe care ar putea fi și ce să facă

Ești fără griji câinele tău și brusc observați o bucată pe spate. Inima ta începe de curse și te întrebi dacă broșura a fost acolo mai devreme sau dacă a apărut recent. Oricum, nu panică. În timp ce mulți oameni se gândesc imediat la cele mai grave scenarii posibile, cel mai bogat diagnostic este tumorile grase, care sunt benigne și, prin urmare, nu sunt periculoase pentru poochia ta. Dacă nu sunteți sigur de cauza bucății, Programați un examen cu un Vet, Mai ales dacă observați că pooch-ul dvs. este în durere.

Diagnosticarea cauzei Bump

VET va examina animalul dvs. de companie și va încerca să găsească cauza creșterii pe spate. Acestea ar putea, de asemenea, să vă pună întrebări care să contribuie la restrângerea listei de condiții posibile. De exemplu, dacă bucata a apărut brusc sau dacă a fost acolo pentru o vreme.

Dacă ați observat forfetarea pe spate a câinelui mai devreme, VET vă poate cere că ați schimbat forma sau culoarea și, cel mai important, a avut vreun efect asupra comportamentului animalului dvs. de companie (pierderea apetitului, letargiei etc.).

VET va confirma în cele din urmă cauza buchetului și va prescrie planul de tratament cel mai potrivit pentru starea puilor dvs. Ele pot lua o probă de celule din zona afectată în cazul în care testul de ochi este neconcludent. Tratamentul poate varia foarte mult în funcție de cauză, astfel încât este foarte important să se includă toți factorii.

Iată câteva cauze posibile pentru umflături pe spate și ce să facă.

Purici pe un câine

1. Fleas

Una dintre cele mai frecvente cauze ale unor lovituri mici pe spatele câinelui sunt acești mici paraziți. Probabil că veți pierde insectele în sine, dar căderea lor de ouă ar trebui să fie vizibile.

Primul semn al acestor dăunători este zgârierea animalelor de companie non-stop. Ele pot fi foarte periculoase dacă sunt lăsate netratate pentru că pot provoca infecții care lasă câinele dvs. vulnerabil la alți intruși.

Pentru a le împiedica să atace câinele dvs., există o serie de instrumente și metode pe care le puteți utiliza. Încercați fie A Gulerul Flea, sau picături de purici, sau oricare altul tratamente de purici; Păstrați-vă plooch-ul înconjurător cât mai curat posibil. Dacă câinele dvs. este deja afectat, VET va prescrie probabil ucigași de topici și / sau orali.

Căpușe pe un câine

2. Căpușe

Ele pot fi găsite cel mai adesea în iarba înaltă, în special în primăvară și vară. Este de obicei ușor să le observați, mai ales dacă câinele dvs. are părul scurt. Ar trebui să eliminați cu atenție și să vă îndepărtați metodic căpușele de la câinele dvs cu o pereche de pensete - trageți-le ușor. Este foarte important să o faceți încet, deoarece o parte a căpușei poate rămâne în câinele dvs. și poate provoca infecții și alte complicații.

Dacă nu sunteți sigur cum să o faceți în mod corespunzător pe cont propriu, lăsați-o profesioniștilor și luați-vă câinele la veterinar sau la groomer, astfel încât să o poată face pentru dvs. Pentru a preveni problema în primul rând, nu pentru a vă plimba câinele prin iarba înaltă și investiți în gulere de bifare.

Infecția cu mângâiere pe un câine

3. Mange

mange tulburarea pielii este cauzată de paraziți numiți acarieni. Acești paraziți sunt mici și burrow sub pielea câinelui tău unde pot provoca iritații și inflamații. Există două tipuri de mange care afectează câinii:

  • Sarcoptic Mange, care se pot răspândi cu ușurință între câini și oameni, deși acești acarieni nu sunt capabili să supraviețuiască oamenilor. Cele mai frecvente simptome ale mangelor sarcoptice includ răni, piele roșie și căderea părului.
  • Demodectic Mange nu este contagioasă ca o mange sarcoptică. Poate provoca pete chele și răni pe pielea câinelui tău.

Tratamentul mange la câini și scăparea acestor paraziți poate fi adesea dificilă din cauza ciclurilor de reproducere. Soluțiile posibile sunt injecții chimice, medicamente anti-parazitare și pesticide topice.

Ringworm pe un câine

4. Pecingine

Deși numele ar sugera altfel, această tulburare este cauzată de ciuperci și nu de paraziți ca alții Tipuri de viermi acel atac de atac. Numele său provine din leziunile circulare care pot apărea oriunde pe corpul câinelui. Aceste leziuni sunt adesea înconjurate de inflamație și pierdere a părului.

Boala de ringworm se poate răspândi de la un câine la altul în cel mai scurt timp, deoarece este extrem de contagioasă. Cu toate acestea, infecția este superficială și, de obicei, afectează doar câteva zone ale corpului dvs. de pui.

Cel mai bun pariu al tău împotriva viermei de apel este să vă păstrați pooch-ul de la animalele infectate. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna posibil și dacă contractele dvs. de câine, există diverse creme anti-fungice și medicamente orale care îl pot ajuta.

Negi la câini

5. Warts

Orice câine poate obține warts, Deși animalele mai tinere și câinii care petrec mult timp în jurul altor câini sunt mai susceptibile. Negi pot apărea oriunde pe corpul câinelui, iar aspectul lor este cel mai des descris ca un conopidă. Tipul mai puțin comun este o papillomă inversată, care apare ca o bucată fermă cu un punct în mijloc.

Vârcolele sunt cauzate de virusul papillomei. Este contagios pentru alți câini, dar nu și altor animale și oameni. Negi dispar, de obicei, pe cont propriu, dar, în cazul în care încep sângerarea sau răspunsul imun al câinelui este prea slab, pot necesita asistența unui veterinar.

Cele mai frecvente tratamente sunt medicamentele orale care stimulează sistemul imunitar și medicamentele anti-tumorale topice. Dacă observați că câinele dvs. a dezvoltat negi, încercați să îl țineți departe de alți câini până când dispar.

Chisturi sebacee pe câini

6. Chisturi sebacee

Ele apar atunci când un folicul de păr sau un pore de piele devine înfundat cu murdărie sau blocat de țesutul cicatricial și apoi devine inflamate. O substanță uleioasă numită Sebum, care este responsabilă pentru părul strălucitor al câinelui, poate, de asemenea, să înfrunte porii și să provoace acest inconvenient.

Puteți recunoaște cu ușurință aceste chisturi ca niște lovituri albastre pe pielea câinelui tău. Dacă ar izbucni, ei vor strica o descărcare gri-alb sau maroniu. Aceste chisturi sunt cosuri foarte mari, care sunt de obicei inofensive pentru animalul dvs. de companie.

În ceea ce privește tratamentul, medicamentele antiinflamatorii și antibioticele fac de obicei trucul. Este mai bine să verificați cu veterinarul dvs., deoarece acestea pot fi confundate cu ceva mai serios. Cea mai ușoară modalitate de a le împiedica să apară în primul rând este o igienă adecvată a pielii și a părului câinelui.

Tumorile cutanate pe caini

7. Tumorile cutanate

Buldurile dure necesită un pic mai urgentă, deoarece pot fi tumori ale pielii. De fapt, tumorile cutanate sunt cele mai frecvent diagnosticate tumori la câini, deoarece sunt mai vizibile decât altele.

Dacă observați una dintre acestea, trebuie să anunțați imediat medicul veterinar. Ele pot fi benigne, dar se pot dezvolta și într-o tumoare canceroasă. Nu există nici o modalitate de a fi sigur până când se efectuează o biopsie.

Dacă tumorile sunt benigne și nu s-au răspândit, pot fi pur și simplu îndepărtate. Cu toate acestea, dacă tumoarea pielii este canceroasă, atunci tratamentul ulterior va depinde de mulți factori, în special de mărimea tumorii și cât de mult sa răspândit. De obicei, tratamentul va include chirurgie, radioterapie sau chimioterapie sau o anumită combinație a acestor tratamente.

rezumatBumps pe un ghid din spate al unui câine - 7 lucruri pe care ar putea fi și ce să facă

Cel mai important lucru nu este de a panica atunci când găsiți o creștere a câinelui tău. Majoritatea acestor boli nu sunt periculoase dacă sunt tratate la timp. De aceea, ar trebui să vă aduceți pooch-ul către medicul veterinar cât mai curând posibil și să discutați un alt plan de acțiune.

Între timp, încercați să păstrați igiena câinelui dvs. la cel mai înalt nivel posibil, deoarece majoritatea acestor boli ar putea fi evitate dacă vă păstrați câinele și zona de viață curată.

Citiți următorul: Câinele meu are lovituri sub blana ei - 5 lucruri pe care ar putea fi

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bumps pe spatele unui câine: 7 lucruri pe care ar putea fi și ce să facă