Este o intervenție chirurgicală post-abdominală normală în pisici?

Pisica a fost examinată de un medic veterinar

Nu este neobișnuit ca o pisică să dezvolte o bucată după chirurgie abdominală cum ar fi Spay (ovariohisterectomie). Este această forță normală sau o cauză de îngrijorare?

Motive pentru o bucată la locul chirurgiei

O bucată postoperatorie sau umflături la locul chirurgiei poate însemna câteva lucruri diferite. Primele lucruri mai întâi: Dacă vedeți o bucată lângă site-ul chirurgical al pisicii, trebuie să vă contactați medic veterinar cât mai repede posibil. VET dvs. este cea mai bună sursă de sfaturi de sănătate felină.

Deoarece intervenția chirurgicală implică tăierea în țesuturi sănătoase, evident necesită unele vindecare după aceea. Unele umflături la incizie trebuie să fie de așteptat ca corpul vindecător. Cu toate acestea, umflarea majoră nu este normală și necesită o atenție imediată.

Suture noduri

Dacă vedeți o mică lovitură la un capăt al inciziei, poate fi pur și simplu nodul suturilor. Dacă pisica dvs. are cusături vizibile, vă vedeți doar stratul exterior. Închiderea chirurgicală implică câteva straturi. În primul rând, veterinarul sutează peretele corpului. Următorul vine închiderea țesutului conjunctiv și a grăsimii între peretele corpului și pielea. Închiderea pielii este stratul final și se poate face într-un mod pe care nici măcar nu puteți vedea cusăturile (lipiciul de țesut poate fi utilizat pentru a închide pielea aici). Cu toate acestea, suturile trebuie încă să fie asigurate în loc. Veterinarii fac acest lucru prin legarea unui nod. Adesea, acest nod este îngropat să-l țină la îndemâna unei pisici îngrijite. Sub piele, acest nod poate arăta ca o bucată îngrijorătoare. Cu toate acestea, nu este o preocupare atâta timp cât nu este roșie iritată, oozing sau dureroasă.

Fluidul de acumulare

Umflarea ușoară până la moderată poate apărea atunci când corpul are o reacție minoră la materialul suturii. Acest lucru poate provoca construirea fluidului, numit Serom. Cu toate acestea, dacă pisica dvs. dezvoltă o infecție, fluidul poate fi puroi. Dacă observați că o bucată care devine mai mare, este caldă sau fierbinte la atingere, sau este un lichid de evacuare, va trebui să vedeți veterinarul dvs. Pisica dvs. poate avea nevoie de antibiotice sau alte medicamente.

Țesut de cicatrici

Pe măsură ce răni se vindecă, corpul face țesutul cicatricial. Dacă există un exces de țesut cicatricial, poate arăta ca o bucată anormală. Țesutul de cicatricie se simte de obicei ferm și ropy. Nu ar trebui să fie dureros sau scurgeri de orice fel de fluid.

Când să contactați medicul veterinar

VET dvs. vă va oferi instrucțiuni post-chirurgicale la descărcarea pisicii tale. Este important să citiți și să le urmați așa cum au fost făcuți în mod special pentru pisica voastră. Aceste instrucțiuni vă vor spune adesea ceea ce ar trebui să urmăriți ca pe calea dvs. vindecă.

Când aveți îndoieli, contactați medicul veterinar. Va trebui să vă luați pisica pentru a vedea VET dacă observați oricare dintre următoarele:

  • Zona de umflare este dureroasă când este atinsă ușor
  • Pielea peste umflături este decolorată
  • Zona umflată se simte caldă sau fierbinte la atingere
  • Sângerarea sau descărcarea de gestiune provin de la incizie
  • Incizia apare deschisă sau iritată
  • Pisica ta este încă letargică sau nu mănâncă câteva zile după operație
  • Pisica ta are o temperatură rectală de peste 103.5 grade Fahrenheit

Sfaturi post-chirurgicale de îngrijire la domiciliu

O bună comunicare cu medicul veterinar personal este cheia după orice intervenție chirurgicală a animalelor. Cu toate acestea, există câteva sfaturi generale care vă pot ajuta să vă asigurați că pisica dvs. are o recuperare reușită și să reducă riscul unei bucăți postoperatorii la locul chirurgiei.

  • Monitorizați cu atenție: În cele două săptămâni pe care le vindecă este important să țineți ochii asupra tuturor activităților pisicilor tale și a corpului ei. Inspectați site-ul inciziei de una sau două ori pe zi, astfel încât să puteți recunoaște orice modificări. Inspectați-i urina pentru sânge (un pic mic poate fi normal în primele 24 de ore) și scaunul ei pentru orice anomalii. Căutați aceste semne de avertizare menționate mai sus, cum ar fi apetitul, descărcarea sau umflarea ei.
  • Păstrați pisica în timpul vederii: Chirurgia poate fi un eveniment temporar traumatic într-o viață a pisicii. Multe pisici doresc instinctiv să se ascundă după experiență. Dacă găsește un loc ascuns de ascuns, este posibil să nu fiți capabil să o monitorizați în mod corespunzător. Faceți tot ce este mai bun pentru a bloca toate locurile din casa dvs., unde poate să se ascundă la îndemâna dvs., cum ar fi dulapurile, subsolul sau sub mobilier.
  • Preveniți lins: Pisicile se mândresc tot timpul, dar limbile lor sunt, de asemenea, pline de bacterii. Faceți tot ce este mai bun pentru a vă împiedica pisica lins Site-ul chirurgical. Dacă este necesar, un guler Elizabethan (numit "e-guler" sau "conul") poate și ar trebui să fie utilizat în timpul vindecării. Deși poate să nu-mi placă la început, majoritatea pisicilor se obișnuiesc cu asta.
  • Activitatea limită: Este important să vă păstrați pisica cât mai inactivă în timp ce vindecă vindecarea. Mișcările viguroase sau jocul excesiv pot provoca deschiderea inciziei. Este adesea cel mai bine să o limitezi într-o cameră liniștită sau un transportator spațios când nu vei fi în jur pentru a-ți monitoriza activitatea. De asemenea, încercați să vă mențineți calm în gospodăria dvs. pentru ao ajuta să o păstrați la ușurință.
  • Administrați numai medicamentele VET: VET dvs. poate fi prescris medicamente pentru durere sau alte tratamente de acasă pentru pisica ta. Este important să nu oferiți pisicii dvs. alte medicamente fără a vă consulta medicul veterinar. Nu dați niciodată un medicament uman de pisici sau aplicați unguente, creme sau produse similare pe site-ul inciziei.
  • Evitați băile și apa: Deși acest lucru se aplică mai mult câini, Unii proprietari de pisici își dau și pisicilor o baie. Nu faceți acest lucru în timp ce se vindecă pentru că apa poate deschide incizia. Dacă pisica dvs. este una dintre cele mai rare care iubesc apa, asigurați-vă că o țineți departe de ea în timp ce el vindecă.

Urmăriți acum: cum să știți dacă pisica dvs. este bolnavă

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Este o intervenție chirurgicală post-abdominală normală în pisici?