Abcese în hamsteri

Brown și alb hamster pe un fundal alb

Hamsteri sunt animale de companie destul de scăzute atunci când vine vorba de probleme de sănătate, dar asta nu înseamnă că nu sunt predispuși la dezvoltarea anumitor probleme. Abcesele sunt o astfel de problemă pe care proprietarii de hamster le pot vedea. Știind cum să recunoască aceste infecții și cum pot fi tratate pot ajuta la menținerea hamsterului sănătos și fericit.

Ce este un abces?

PUS este material infectat alcătuit din celule albe din sânge și bacterii și se poate acumula pentru a forma o bucată sau un buzunar referitor la un abces. Abcesele sunt cele mai des găsite sub pielea hamsterilor, dar pot fi și în gura internă la organe sau în gură.

Semne de abcese în hamsteri

Un abces este cel mai probabil să se formeze pe sau în jurul capului unui hamster. Cu ocazia, un abces poate fi în interiorul corpului sau în altă parte sub piele, dar ele sunt mai des văzute pe obraji sau pe gât. O bucată sau umflătură este, de obicei, cea mai evidentă indicație că există un abces, dar acest lucru poate fi dificil de văzut dacă este intern sau în punga obrazului.

Alimente în Panouri de obraz poate arăta similar cu un abces, dar un abces nu va scădea în dimensiune ca o husă de obraz va atunci când alimentele din interior este îndepărtată sau consumată.

Dacă o abcesul de abces, puroi și unele sânge pot fi văzute pe blană în zona înconjurătoare. Acest lucru poate avea, de asemenea, un miros foarte murdar datorită bacteriilor prezente. Hamsterii sunt, de obicei, cuterți de curățare rapizi, dar cantitatea de fluid infectat pe care un abces poate produce poate să nu fie curățată cu ușurință sau poate fi inaccesibilă dacă este pe gât sau cap.

În cele din urmă, dacă un abces provoacă o infecție sistemică într-un hamster, letargie și o lipsă sau scădere a apetitului este probabil să apară.

Simptome

  • Bucată sau umflături sub piele
  • Miros neplăcut
  • Letargie
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Puroi și sânge pe blană

Cauze

Hamsterii dezvoltă abcese atunci când bacteriile cauzează o infecție în țesuturi. Hamsterii agresivi care trăiesc cu alți hamsteri au mai multe șanse de a dezvolta abcese de la rănile de mușcătură, în timp ce hamsterii care trăiesc singuri ar putea fi răniți de cușcă sau jucării. Punerea rănilor din barele de cușcă și scări duc în mod obișnuit la acest tip de infecție.

Diagnosticarea abceselor în hamsteri

Pentru a diferenția un abces dintr-o tumoare, va trebui să știți ce este în interiorul bucății. Medicul veterinar poate simți bucata și suspectă că este un abces, dar pentru a le diagnostica ca atare, conținutul trebuie analizat.

O probă a abcesului poate fi retrasă cu o seringă și un ac și observată pentru bacterii și sângele sub microscop sau poate fi pur și simplu deschis folosind o lamă de scalpel. Dacă Pus se scurge, atunci va fi evident că nu este o tumoare. Abcesele interne sunt mult mai greu de găsit și de diagnosticare și implicare a unor proceduri mai invazive.

Tratament

Dacă hamsterul dvs. are un abces sub pielea lor sau în punga lor, trebuie mai întâi să fie drenată. Veterinarul dvs. poate fi făcut deja acest lucru ca parte a testelor de diagnosticare atunci când se determină conținutul forfetelor sau ar putea fi nevoie să sedate sau să vă anestezizeze hamsterul pentru a efectua această sarcină.

Abcesul poate fi apoi spălat cu soluție salină, iar agenții antibacterieni și antibioticele sunt de obicei prescrise pentru a vă administra acasă. Tratamentul exact poate varia în funcție de locația și severitatea abcesului. Cu ocazia, o cultură a tipului de bacterii care este prezentă în abces va fi obținută pentru a determina cel mai bun tip de antibiotice pentru hamsterul dvs.

Cum de a preveni abcesele în hamsteri

O rană de mușcătură este unul dintre cele mai frecvente motiv pentru care un hamster ar dezvolta un abces. Pentru a preveni acest lucru, casa tau hamster singur. Cele mai multe specii de hamster sunt cele mai bine păstrate ca niște animale de companie mai degrabă decât mai multe.

Un alt lucru pe care îl puteți face pentru a ajuta la prevenirea abceselor în hamsterul dvs. este să vă asigurați că nu există margini ascuțite în cuşcă. Cuștile de sârmă pot avea pete ascuțite pe colțuri și uși. Scări, Roți, și alte jucării din cușcă pot fi, de asemenea, problematice. Verificați aceste lucruri în mod regulat pentru a vă ajuta să vă păstrați în siguranță hamsterul.

Ce fel de boli se obțin hamsterii?
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Abcese în hamsteri