Cum să reproduceți pinschers doberman - fundal, sănătate, dimensiune așternut etc.

Cum să reproduceți Pinschers Doberman - fundal, sănătate, dimensiune așternut etc

Dacă vă întrebați Cum să reproducă Dobermans de înaltă calitate și sănătoasă, accentul dvs. ar trebui să fie pe linia, instruirea și socializarea. Creșterea lui Doberman Pinchers nu este greu, deoarece rasa este ușor de lucrat cu.

Ca un crescător de reputație Doberman, trebuie să decideți mai devreme dacă doriți să creați câini de lucru (câini de protecție) sau animale de companie familiale. Nici unul nu este mai bun, este o chestiune de preferințe și bugetare. Câinii de lucru necesită mult mai mult sânge pedigree, iar prețurile acestora sunt mult mai mari. De asemenea, veți cheltui mult mai mulți bani cu un Doberman de lucru din cauza formării profesionale și a socializării intense.

Acest articol este aici pentru a ajuta viitorii sau cei existenți Doberman Pinscher crescători în îmbunătățirea programelor de reproducere.

Fundal de reproducere Doberman

O postură dreaptă, erectă și elegantă, ochi de alertă și vă salută puternici când vă uitați la a Doberman Pinscher. Agilitatea și puterea lor s-au dovedit a fi de multă utilizare pe o perioadă de decenii.

Câinii Doberman sunt una dintre acele rase care au fost vilificate în măsura în care unele țări le-au interzis chiar.

Cu toate acestea, contrar credinței populare, Dobermans sunt de fapt Câini de familie buni Dacă se socializează bine și bine pregătit. Ele pot fi loiale și protectoare și pot fi lăsate în jurul copiilor, fără temei. Singurul câine cu glitch - Doberman tind să se atașeze la o singură persoană în loc de întreaga familie. Să privim cele mai multe atacuri asupra familiilor de către câinii Doberman. S-au întâmplat pentru că câinele a fost deosebit de atașat doar unei singure persoane. Și adesea au încercat să protejeze acea persoană din restul familiei. Deoarece este ironic, este, de asemenea, un pic trist că o rasă care este atât de strălucitoare a fost redusă la statură vigoare acum.

Origins

Nu este în fiecare zi că poți spune că omul este tatăl unui câine. În acest caz, este adevărat. Karl Friedrich Louis Doberman, În Germania, a creat rasa Doberman prin combinarea mai multor rase de câini. Fiind un colector de impozitare, Karl a vrut un câine feroce, loial și devotat să-l însoțească pe rundele sale. Asta a dat naștere la ideea unui câine care a fost o combinație de multe trăsături.

În timp ce erau Inițial crescute pentru a face ca câini de protecție bun, Dobermans și-au depășit rolurile în a deveni o poliție excelentă și câini militari, precum și ca câini de salvare și terapie de ajutor și simpatic. Nivelurile ridicate de inteligență amestecate cu vigilența lor le fac excelent în toate aceste roluri.

Merită o mențiune că primul Doberman a fost înregistrat de către Clubul american Kennel în 1908.

Popularitate

Dobermanul este Cea mai populară rasă de câine În toate Statele Unite. Dobermans se situează, de asemenea, pe lista celor mai populare rase de câine din lume. În timp ce nu sunt câinii cei mai favorizați din întreaga lume, sunt destul de populari ca câini de familie interni. Acestea sunt preferate pentru militari și securitate datorită aloofness și inteligenței. Dar după ce au spus că, ei nu sunt în întregime avers la atingerea omenească.

Ei au, de asemenea, o anumită percepție față de alte ființe umane, făcându-le câini excelent de salvare, precum și câini de terapie.

Și vorbind despre popularul Dobermans, Cappy merită și o mențiune! Un Doberman care a salvat viețile a peste 200 de mari marini și a suferit victime fatale. El a fost primul câine care a fost îngropat și în cimitirul câinelui de război!

cappy (militar Doberman)
O statuie a Cappy la Cimitirul și Memorialul de câine de război național, în Guam.

Coada de decupare și cultură a urechii

Un câine, cum ar fi Dobermanul, arată sălbatic amuzant, cu o coadă foarte scurtă și urechi tăiate. Dar nu mulți știu că nu se nasc în acest fel. De fapt, Dobermans se nasc cu cozi lungi curly si urechi floppy, care sunt scurtate și tăiate pentru a le ajuta să atingă o poziție bună și o statură intimidantă. Astfel de practici se numesc andocarea coada și Cultură pentru urechi.

Mult Activiștii Se opun vehement acestor două practici pe care le numesc "acte de a merge împotriva naturii" # 8221;. Pentru ei, neglijăm alegerea câinelui și ne-am modificat aspectul pentru a ne potrivi.

Cei în favoarea acestor practici cred cu tărie că este Pentru siguranța proprie a câinelui precum și pentru cei care sunt responsabili pentru. Dobermans sunt de obicei crescuți pentru a servi ca câini militari și de pază, iar acești câini trebuie să prezinte o enigmă descurajantă și o privire severă. Urechile floppy nu vor face asta pentru tine. Ele sunt, de asemenea, mai ușor de prins cu urechi mai lungi de altcineva sau chiar un alt animal.

Temperament

Dobermans sunt Câini calm și devotați, care tind să funcționeze bine și în situații neobișnuite. Infamă pentru un temperament scurt, aproape de foc, dobiturile sunt foarte neînțeleptate și devenite greșite. Ei se atașează de proprietarii lor într-un fel de mod de protecție feroce, care îi împrumută un nume rău. Predispoziția lor față de nevoia de a proteja este ceea ce îi face să atace când simt ceva rău în jurul proprietarilor lor.

Agresiunea latentă sau predispozițiile instinctive se află la câțiva câini. Cu toate acestea, totul depinde de câine socializare și Instruire. Dacă este instruit pentru a ataca, Dobermans va ataca. Dar dacă este instruit să fie câini de familie loiali, ei se pot dovedi și a fi tovarăși prietenoși.

Doberman Pinchers sunt Foarte instruire, ascultător și adaptabil. Între multe studii care sunt efectuate la cercetarea și înțelegerea modelelor comportamentale ale caninilor, mulți au ajuns la concluzia că Debermans nu sunt o rasă agresivă. In timp ce agresiune poate fi o trăsătură genetică în Pinschers Doberman, sa demonstrat că Dobermansul contemporan nu sunt la fel de agresivi ca și strămoșii lor.

Câini de lucru

Dobermans era Inițial crescute să fie câini feroce. S-au născut să atace și să protejeze. În timp ce fac mult mai bine ca câini de război sau câini de poliție, Pe o perioadă de timp, temperamentul și agresiunea lor au fost toniși destul de mult. O mulțime de agenții de informații, știu cum să recolteze o calitate înnăscută a lui Doberman pentru a percepe, inteligența lor și natura lor intuitivă.

Dobermans au servit națiunilor prin lupta împotriva războaielor, ajutând operațiunile de salvare și multe altele. După ce și-a folosit agresiunea și protecția lor la cel mai mare potențial, lucrabilitatea lor a fost pusă la mai multă utilizare. Acest lucru a fost atunci când studiile au arătat că ascultarea și loialitatea lor ar putea fi folosite pentru a avea grijă de oameni, de asemenea.

Atât de mult, că astăzi Rasa Doberman servește ca câini de terapie pentru copii și adulți deopotrivă.

Datorită ascultării și inteligenței lor și a capacității lor de a intimida, servesc excelent ca câini militari. Ei au un sentiment sporit de miros, precum și auz. Ei sunt cunoscuți ca fiind liniștiți perceptivi față de pericolul de intrare. Mai recent, Dobermans și-au împrumutat serviciile lor veteranilor de război și au făcut o slujbă fabuloasă cu ea. Ei sunt instruiți Manipulați pacienții cu PTSD, Monitorizarea ratelor cardiace și a condițiilor corporale.

De la răzbunarea războaielor la servirea celor care au luptat războaie, rasa a fost cu adevărat una de fel.

Preocupările de sănătate la reproducerea lui Dobermans

Rasa Doberman a provenit dintr-un program german de reproducere. Rasa în sine este o combinație de multe alte rase de câini. În ciuda lor slabă și construită puternică, Dobermans sunt predispuse la multe boli și probleme de sănătate. Unii cred că aceste probleme se datorează fondului genetic asortat pe care îl poartă.

Durată de viață

Dobermans trăiesc, în general, la o vârstă de la 13 ani, și adesea chiar mai mult. Statisticile din cazurile din Doberman sunt ușor înclinate, datorită faptului că acei Dobermans care acționează ca câini de război sau de poliție pot trăi mult mai puțin și mor de cauze nenaturale.

Cauza superioară a deceselor naturale din Dobermans este o afecțiune a inimii numită cardiomiopatie dilatativă. În timp ce afectează și alte rase de câine, nu le afectează la fel de mult cum afectează Pinchers Doberman.

Doberman Smart câine rasă
Dobermans sunt foarte inteligenți și ușor de instruit.

Cardiomiopatie dilatativă

Cardiomiopatie dilatativă, sau DCM, este o inflamație a mușchilor inimii. Aproape 40% dintre câinii Doberman mor din această condiție. În timp ce câinele moare o moarte pașnică, este o experiență traumatică pentru un crescător de doberman sau un antrenor sau proprietar. Acest lucru se datorează faptului că cardiomiopatia dilatată nu apare în teste. Nu există simptome vizibile sau semne ale unei boli de inimă. Pe plan intern, provoacă o insuficiență cardiacă progresivă de peste ani sau chiar luni și apoi într-o zi, câinele moare brusc.

După cum sugerează și numele, DCM provoacă peretele de protecție din jurul inimii să devină dilatat și întins subțire. Acest lucru provoacă o insuficiență cardiacă congestivă, care duce apoi la plămânii sufocați. Congestia dă naștere unei acumulări de lichide în jurul plămânilor. Înainte să știi asta, Bătimul inimii câinelui devine anormal (aritmie). Inima nu pompează suficient sânge pentru a circula în jurul corpului - rezultând o moarte rapidă.

Pentru a diagnostica DCM într-o etapă timpurie, trebuie să faceți ca câinele să fie supus monitorizării electrocardiografice de 24 de ore pentru a verifica anomaliile în ratele de inimă. Acest lucru este deosebit de important dacă sunteți un crescător Doberman pentru că DCM se întâmplă să treacă genetic. Sa demonstrat că, dacă un câine moare de cardiomiopatie dilatată, descendenții ar putea avea și anomalii ale inimii.

Instabilitate vertebrală cervicală

Instabilitate vertebrală cervicală comprimă măduva spinării provocând o mulțime de durere câinilor și, în cele din urmă, ducând la o altă boală numită Sindromul Wobbler. De obicei, de vârstă mijlocie Marele Danes iar Pinchers Doberman sunt rasele afectate cel mai mult de această condiție. Această afecțiune se dezvoltă încet și progresiv, provocând o presiune asupra măduvei spinării.

Un mod sigur că a știut că Dobermanul tău este în durere este că, odată a afectat, câinii încep să-și țină capul în jos. Ei fac acest lucru pentru a ușura presiunea pe coloana vertebrală. Deoarece afectează atât de rău coloanei vertebrale, De asemenea, face picioarele posterioare mai slabe și wobblier. Deci, dacă câinele dvs. mergeți amuzant sau trageți picioarele posterioare atunci când vă deplasați înainte, trebuie să vedeți imediat un veterinar.

Odată afectat, este foarte dificil să scapi câinele din durere. In unele cazuri, Eutanasia este singurul răspuns. Această problemă este atribuită și piscinei genetice mutate din Duberrmans. Condiția poate sau nu poate trece la toate puii într-o gunoi, dar este imposibil să se știe ce pui vor crește pentru a fi afectați de instabilitatea vertebrală cervicală.

Este oarecum ironică faptul că o rasă care este atât de robuste și postural poate fi afectată de o inflamație a măduvei spinării și poate provoca instabilitate.

Boală prostatică

Boală prostatică este înfricoșător în o mulțime de rase de câini, inclusiv Dobermans. Datorită unui defect genetic, un Doberman poate fi predispus la el. Într-adevăr, fiecare câine de sex masculin are o glandă mică, dimensiunea unui nuc, situată în apropierea vezicii urinare. Acest mic organ este numit prostata. Funcția sa este destul de simplă - este responsabilă pentru producerea unor fluid găsite în materialul seminal câinelui. Vedeți ghidul nostru pentru Sisteme de reproducere canine.

O altă funcție importantă a glandei de prostată este de a găzdui uretra. Uretra este un tub și o mică parte din ea trece prin prostată. Câini care au o boală prostatică, întâlnește o glandă de prostată mărită. Când glanda devine umflată și inflamată, ea comprimă în mod evident partea uretrei care trece din interior. Acest lucru creează o mulțime de durere și dificultăți în urinare pentru câine.

Prostatul poate fi inflamat din cauza unor motive, inclusiv:

  • chisturi
  • abcese, și
  • Infecții bacteriene.

Există un total de șapte inflamații diferite care se poate întâmpla pe glanda de prostată a câinelui.

Dacă găsiți ca câinele dumneavoastră să se urineze sau să defecteze (în cele mai grave cazuri atunci când prostata este foarte mult mărită), este în mare parte un caz de boală prostatică. Acest lucru se desfășoară prea în familie și este cel mai bine să-ți verificați Dobermanul pentru semne de către un medic veterinar cu experiență.

von willebrand boală

Această boală von Willebrand este o tulburare genetică care duce la absența unor elemente din sânge, rezultând Sângerări excesive. boala von willebrand cauzează, în principiu, problemele în procesul de coagulare a sângelui. Sângele este prea subțire pentru a coagula și astfel șansele Pierderea de sânge extremă sunt foarte mari.

Acum putem crede că sângerarea este cea mai rea care se poate întâmpla, dar nu am putea fi mai greșit. Cel mai rău care se poate întâmpla cu un Doberman care suferă de boala von Willebrand este dacă încep sângerare intern. Acest lucru poate provoca durere inimaginabilă, în cazul în care craniul sau articulația din corp începe să sângereze, necontrolat, fără nici un fel de priză. Acest lucru poate fi cauzat de o vătămare sau un accident.

von willebrand boala este a Starea recesivă autozomală genei unice care pot fi prevenite sau cel puțin detectate într-o etapă foarte timpurie. Un simplu Test genetic va face trucul și vă va pregăti pentru ce să vă așteptați. Evitarea genei mutante în timpul procesului de reproducere poate fi făcută, pentru ao reduce. Cu toate acestea, este un proces complex și necesită un veterinar practicant și calificat.

Alte probleme medicale

Doberman Pinchers sunt mai predispuși la boli structurale și genetice decât alte rase de câini. Acest lucru este atribuit piscinei genetice mutante.

În afară de bolile menționate mai sus, Dobermans s-au dovedit, de asemenea, suferă de canin Hip displazia, care în termeni mai simpli este Artrita la câini. Este dureros, să spunem cel puțin și poate provoca daune permanente membrelor câinelui. Fundația ortopedică pentru animale oferă o schemă de clasificare a crescătorilor de câini pentru a confirma dacă un câine este sau nu displazic.

O altă situație comună Dobermans suferă de Hipotiroidismul. Dacă câinele dvs. arată imunitate redusă și și-a pierdut strălucirea dacă blana se încadrează și este uscată și dacă nu au niciun semn de interes în lucrurile pe care le-au bucurat de obicei, pot suferi Funcția de tiroidă scăzută.

Dobermans sunt, de asemenea, susceptibile la tulburări ale pielii cum ar fi demodicoză, în care insectele microscopice atacă pielea și blana. Dilatarea gastrică este, de asemenea, o altă problemă în care stomacul se întindea din cauza gazului.

În general, Dobermans sunt câini străluciți și sunt vulnerabili la tulburări pentru multe părți anatomice. În calitate de ameliorator Doberman, trebuie să verificați bine stocul de reproducere și să câștigați feedback de la clienți ani mai târziu. Fiți precauți și nu ezitați să respingeți un anumit câine de la dvs Programul de reproducere Dacă vedeți semne de alertare.

Cum să reproduceți Pinchers Doberman

Reproducerea lui Dobermans este destul de ușoară, deoarece rasa este adaptabilă, fizic puternică și foarte ascultătoare. Ele sunt câini de întreținere redusă și, în general, au așternuturi sănătoase.

Doberman Pinchers sunt, în principiu, câinele de vis pentru orice crescător. A Sarcina lui Doberman în general, merge bine fără a fi nevoie de asistență umană.

Iată câteva bune practici Cum să reproducă Dobermans Pentru cel mai bun gunoi posibil.

Dimensiunea gunoiului

In medie, Dobermans dau naștere o gunoi de șase până la opt pui. Dacă este însoțită de prea multe complicații, așternutul este de obicei foarte sănătos și jucăuș.

În timp ce puii sunt energici, ca o rasă, Doberman este cunoscut că maturizează mai lent decât alți câini. Deci vă puteți aștepta ca Dobie-ul dvs. de 2 ani să se comporte ca un catelus, deoarece nu a maturizat complet.

Înainte de a împerechea câinele, asigurați-vă că atât Dobermanii să fie testați genetic pentru a se asigura că nici nu suferă de tulburările genetice menționate mai sus. Acest lucru asigură faptul că, în calitate de crescător de câini Doberman, veți oferi clienților o nebunie Fondului genetic.

Probleme comune de naștere

Când are un câine de sex feminin Munca complicată Este cunoscut ca distocia. Cel mai probabil, cauzele distociei sunt legate de mama mai întâi, apoi puii.

Dacă canalul uterin al mamei este îngust sau dacă uterul nu este suficient de puternic pentru contracții, nașterea poate fi dificilă. Uneori, este, de asemenea, dimensiunea puiilor - dacă sunt foarte mari, poate duce la o muncă dificilă. În unele cazuri, rareori, totuși, Puii mor în uter și nașterea unui catelus mort poate fi foarte dureros, fizic și emoțional, pentru o mamă.

Dar în timp ce genele pot provoca unele probleme legate de disticie, un Doberman este atât de puternic încât a cezariana este rar făcut vreodată pe ei. Indiferent de complicație, rasa este cunoscută pentru nașterea naturală a descendenților.

Clientelă

Dobermans, așa cum sunt inițial Gărziți câini și vegheri, sunteți preferat de proprietarii de case, care ar dori ca ei să-și privească și să-și păstreze casele. Popularitatea Dobermann ca câini de acasă și de familie au crescut în ultimii ani, datorită capacității lor de a fi devotați câini de familie și de urmărire feroce în același timp. Ca un crescător Doberman, multe va depinde de modul în care vă ratați Doberman.

În afară de proprietarii de case, Dobies sunt în cerere cu agențiile militare, de poliție, de detectivi și de salvare și mai recent de către terapeuți care le prescriu ca Terapie Dogs. În funcție de modul în care îi creați și să le antrenați, ați putea construi clientele.

Prețuri

Adult Dobermanns poate aduce oriunde de mai sus 1000 USD în funcție de cât de bine pregătiți ei sunt. Puii pot aduce oriunde în jurul valorii de 300 USD la 1000 USD.

Logica este simplă, dacă ați pus timp și efort în formarea câinilor bine și le-ați ridicat pentru a fi sociabili, precum și vegheri buni, eforturile vor plăti. Cu toate acestea, dacă este un așternut accidental, născut fără testarea formală a genei, ați putea aduce mult mai puțin.

Karl Friedrich Louis Dobermann
Herr Karl Friedrich Louis Dobermann a fost un colector de impozitare, ofițer de poliție, gardă de noapte și catcher pentru câini.

Doberman Dogs - Întrebări frecvente

Am cercetat web-ul pentru a găsi câteva întrebări foarte frecvente adresate de Doberman crescători. Aici este lista compilată cu răspunsurile noastre scurte și la punct.

Cât de mult exercițiu au nevoie de câini Doberman?

Dobermans sunt Câini extrem de energici și activi. Ei au nevoie de o mulțime de exerciții fizice în formă mentală sau fizică.

Dobermans sunt, de asemenea, extrem de inteligente ca o rasă. Trebuie să le oferiți o mulțime de efort fizic și stimuli mentali pentru a le menține angajați și activi. Dacă nu este acordat un exercițiu fizic suficient, un Doberman ar putea deveni frustrat, iritabil și agresiv.

Care sunt nevoile de îngrijire ale lui Dobermanns?

Dobermanns sunt A Întreținere redusă rasa de câine. Cu blana lor scurtă și corpurile elegante, ei nu au nevoie de multă spălare tot timpul. Cu toate acestea, ei au vărsat tot timpul anului și trebuie să fie periat destul de des. Băile trebuie să fie date în fiecare lună pentru a preveni tulburările pielii.

Sunt Pinchers Doberman bun cu copiii?

Dobermans sunt perfecte cu copiii. Ele sunt protectoare și loiale și foarte atente la a fi în jurul copiilor mici. Ele sunt foarte jucaude și, dacă sunt lăsate să joace într-un spațiu deschis cu copii, ei pot face minunat bine.

Cu toate acestea, trebuie să vă instruiți bine copiii și trebuie să învățați să identificați semnele de iritabilitate într-un câine. Dacă un copil hărți fizic sau iritat (tragerea coada, tragerea urechii sau orice contact care poate răni câinele) Doberman, la un moment dat câinele poate reacționa negativ (nip sau atac, în unele cazuri).

Dobermanii fac animale de companie bune de familie?

Da, Dobermans face pentru animale de companie excelente de familie. Sunt Fiercely loial și devotat. Ele sunt sociabile și dacă sunt ridicate bine și s-au antrenat să fie în jurul oamenilor și o familie iubitoare. Rasa Doberman este, de asemenea, cu adevărat prietenos cu alte animale de companie atâta timp cât limitele sunt respectate.

Datorită naturii lor inerente, ei vor dubla, de asemenea, ca câini de protecție excelentă.

Care sunt diferențele dintre Doberman Pinscher și Pinscherul German?

Pentru început, Pinscherul german este unul dintre câinii care au contribuit la realizarea Pinscherului Doberman.

Dimensiunea este un factor de decizie ridicat, ca Dobermanul este mai mare decât Pinscherul German. Un Doberman este cunoscut pentru a crește până la 25-27 de centimetri, în timp ce un pinscher de dimensiuni mari nu va depăși 20 de centimetri.

În afară de aceasta, unele diferențe fizice foarte stricte între rase sunt cele ale dinților și a capetelor. In timp ce Dobermans au câțiva canini lipsă (Punul intenționat), Pinscherul are o gură de ele. O altă calitate definitivă a celor două, altfel de rase similare este că, în timp ce Doberman se mișcă cu urechile în poziție verticală și alertă, Pinscherul german nu o face.

reproducția lui Dobermans
Ghidul nostru gratuit pentru reproducerea Dobermans - Împărtășiți-l!
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să reproduceți pinschers doberman - fundal, sănătate, dimensiune așternut etc.