Rasa de la pekingese - de către susan speranza de campionii castlerigg

Rasa de la Pekingese - de către Susan Speranza de Campionii Castlerigg

Legenda are ca o dată când un leu sa îndrăgostit de un marmoset. Dar dimensiunile lor disparate au făcut dragoste imposibil, astfel încât leul bolnav de inimă a cerut Ah Chu, protectorului animalelor, să-l micșoreze la dimensiunea iubitului său. Numai inima lui de leu mare a rămas. Din uniunea acestei mari iubiri, sa născut pegenese (sau câinele Fu Lin - leu) sa născut.

Zilele vechi ale lui Pekingese

Susan Speranza Castleligg Pekingsese
Articolul scris de Susan Speranza din Castiligg Pekingsese

Existența lui Pekingese ca o rasă poate fi urmărită înapoi în China în China, unde au fost păstrate ca câini împăratului. Au trăit o viață de redevență în orașul interzis în Peking (acum Beijing). Oricine a prins furtul sau rănit unul dintre acești câini mici a fost omorât.

Au fost scalate în dimensiune, la unii la 3 lbs. Acești câini mici au dat naștere la numele de zi modern de "manșon" Pekingses de faptul că ei erau adesea transportați în mânecile mari, de fluture din hainele de mătase Royals.

Ca parte a celui de-al doilea război de opiu între China și Trupele de Vest, Engleză și Franceză au intrat în Peking în octombrie 1860. Majoritatea câinilor au fost uciși prin ordinul împăratului, pentru a le împiedica să cadă în mâinile inamicului. Trupele franceze au răsturnat apoi a distrus palatul de vară și vechiul palat de vară. Mătușa împăratului, totuși, a rămas la Palatul de vară cu cea de cinci pegene, dar sa sinucis atunci când au intrat trupele.

Aceste cinci pegene au fost luate de britanici și trimiși în Anglia. Unul a fost prezentat reginei Victoria, două au fost administrate ducesa lui Wellington. Ultimele două au fost date ducei și ducesei lui Richmond și Gordon. Aceste cinci au devenit fundația pentru Pekingese modernă. Rasa a câștigat popularitate în Anglia, Irlanda și Franța, la sfârșitul anilor 1800. Ei au fost prezentați pentru prima dată în Marea Britanie în 1893. Pekingese a venit în America imediat după ce Clubul American Kennel le-a recunoscut ca o rasă în 1906, înregistrând mai întâi rasa în 1915. Clubul de Pekingese din America a fost înființat în 1909, iar prima peziune au fost prezentate în Statele Unite în același an.

Imagine veche a unui Pekingese (1915)
O fată tânără care intră pe Pekingese într-un spectacol de câini, circa 1915. Sursa: Biblioteca Congresului.

Informațiile despre rasă sunt rare de la momentul în care au ajuns prima dată în Anglia până când au început să apară în registrele clubului Kennel din întreaga lume. De mult timp, rasa a fost oarecum exclusivă, datorită numărului mic de câini de reproducție din Europa. Ei și-au continuat viața regală, deoarece mulți au fost deținuți de oameni bogați și celebri ai zilei. Sun Yat-sen, o peziune aparținând lui Henry și Myra Harper (din Dynasty Publishing Harper & Row), a fost la bordul Titanicului Doomed, dar a trăit când a fost pus sub haina și a purtat o barcă de salvare de către proprietarul său.

Pekingese și reproducerea sa, acum

Pekingeza de astăzi seamănă cu Pekingeza acelor originale cinci în capul în formă de în formă, bot plat și mersul de rulare aduse de picioarele lor din față și pieptul larg și posterioare. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, Pekingese s-au evoluat în cazul în care ei acum sporesc straturi extrem de lungi, care adesea se ascund mai degrabă decât accentuează conturul corpului lor.
Ele au fost scalate în dimensiune, unele picioare sportive foarte scurte, și corpuri foarte cobby, dar au păstrat greutatea și osul strămoșilor lor.

[Pulcquote-dreapta] M-am gândit la anii de a adăuga o altă rasă în viața mea, dar nu am găsit nicio altă rasă de câine care mi-a capturat inima modul în care Pewingese are.[/ Pulcquote-dreapta]

În timp ce Pewingese a crescut în popularitate dincolo de grupul exclusiv, ei încă nu sunt considerați o rasă pentru toată lumea. Ei și-au păstrat inimile de leu mari, ceea ce îi face pe acești câini mici să fie feroce și oarecum dominanți în temperament. Ei nu sunt câini de energie înaltă, dar sunt inteligenți și loiali și dragostea de a fi oriunde este familia lor. Ei nu pot fi obligați să facă nimic, dar ei trebuie să fie convinși că este în interesul lor să facă ceva. Odată ce un proprietar înțelege acest lucru, Pekingsese va fi minunat să trăiască. Din cauza inteligenței lor, ei sunt interesați să trăiască; Ei au personalități foarte îndrăznețe.

Pewingese la Spectacolul de câine Crugs 2015
Beautiful Pekingsese la celebra Crufers 2015 Dog Show

În calitate de crescători, am încercat să reproducem standardul de-a lungul anilor. Cu toate acestea, ca în fiecare rasă, există întotdeauna elementul de interpretare a standardului. Când un standard spune că capul este mare proporțional cu corpul, cât de mare este mare? Când se spune că corpul este scăzut la sol, cât de scăzut ar trebui să fie? În interpretarea standardului care se schimbă de-a lungul anilor, iar Pekingese din 2015 este clar diferită de Pekingese care a fost luată din orașul interzis acum 150 de ani în urmă.

Din moment ce nu avem înregistrări de sănătate ale Pekingsese timpurii, nu avem nicio modalitate de a ști dacă au avut probleme de sănătate similare la Pekingese modernă. Dar unele dintre problemele de sănătate care există acum - probleme de spate sub formă de discuri herniate și probleme de respirație pot fi o funcție a reproducerii pentru osul greu, fronturile scăzute, și muzele scurte. Pekingese ca și în cazul oricărui câine este o creatură vie, respiratorie și crescătorii care sunt însărcinați cu munca în mod constant de a îmbunătăți rasa, în timp ce reproducerea la standard sunt adesea puse într-o situație imposibilă de a controla necontrolabile. În timp ce mulți crescători fac un loc de muncă conștiincios, trebuie să recunoaștem că câinii sunt creaturi vii cu sisteme genetice complexe și există unele lucruri pe care nu le putem putea controla sau de a repara cu fiecare gunoi. Nu înseamnă că nu ar trebui să încercăm. Mai degrabă înseamnă că nu putem reuși, indiferent cât de greu încercăm.

Ch. Castleligg Bud Light câștigătoare la o specialitate PCA în mai 2010
Ch. Castleligg Bud Light câștigătoare la o specialitate PCA în mai 2010

Am intrat în Pekingsese felul în care mulți oameni fac - atunci soțul meu și m-am îndrăgostit de un catelus alb, cu fața în față într-un magazin de animale de companie. Acest magazin de animale de companie Pekingese a crescut mai mare decât standardul, dar inteligența ei a fost evidentă de la început, așa că am început să fac o ascultare cu ea și am luat-o până la un picior față de CDX înainte de problemele din spate. Muggs a fost întotdeauna un mare concurent și lucrul cu ea ma condus la spectacole de câine și mi-a adus în contact cu crescătorii "reali" pe Perwingese și Pewingese. La scurt timp după 1993, am obținut primul meu câine de spectacol (CH. CALICO MERCI BEAUUROUP). Restul este istorie.

Puppies de la Castlerigg
Ch. Casterigg adieu și sora ei de gunoi, libby

Când am început pentru prima oară crescători mai în vârstă, mi-au spus că Pekingsese a fost considerat rasa "Heartbreak" - a fost greu să-i iau însărcinată, greu să-i păstreze gravidă, greu să-i faci puii la Whelp, să trăiască, să crească ... un crescător mi-a spus că a crezut că puiul Pekingese au avut o voință de a muri. Am avut un timp dificil de acceptare a acestui lucru și am stabilit găsirea de soluții la unele probleme comune. Am descoperit că o mulțime de probleme, în special puii de decolorare a avut loc adesea din cauza gestionării slabe a gunoiului. Am găsit veterinari dispuși și capabili să fac c-secțiuni numai atunci când scăderea temperaturii femelelor, dar înainte de a începe munca grea. I-am gratat la alegerea anestezicului și am permis utilizarea numai a anumitor protocoale. Odată acasă, am separat cățea de la puii din motive de siguranță și am asigurat că la fiecare două ore în jurul ceasului am pus puiul pe cățea să asigure. Mi-am luat greutățile înainte și după ce am alăturat pentru a vedea dacă au primit de fapt un lapte, care de multe ori după o secțiune C nu a scăzut timp de 24 sau mai multe ore. I-aș completa apoi prin tuburi dacă am simțit că nu au ajuns destul. De asemenea, am dat Mama Esbilac într-o seringă sau dacă o va mânca, înghețată de vanilie, pentru a se asigura că nivelurile ei de calciu au fost în sus și pentru a-și ajuta laptele să coboare. Nou-născuții Pekingese Puppies sunt notorii răi. Cu toate acestea, asistența care aduce laptele. În cele din urmă, acest program funcționează întotdeauna, laptele coboară, puii învață să asigure și pot dormi ceva. Dar, în primele 3 săptămâni, le cântăresc continuu și dacă nu câștigă, le completesc, apoi asigurați-vă că asistă. Aceasta poate fi o formă extremă de gestionare a gunoiului, dar a lucrat pentru mine și după primele mele pierderi mai devreme în cariera mea, rata mea de supraviețuire a gunoiului este acum 100%.

M-am gândit la anii de a adăuga o altă rasă în viața mea, dar nu am găsit nicio altă rasă de câine care mi-a capturat inima în modul în care Pewingese are. Pe măsură ce mă uit la viitorul meu, știu că va include întotdeauna câteva Pekingese odihnindu-se la picioarele mele și că aceste peke își vor urmări linia înapoi nu numai la cel mai devreme campioni Castlerigg, ci la cei cinci câini mici care au trecut de la ocean China în Anglia pentru a-și ștampila frumusețea, dragostea și loialitatea asupra inimii mele.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Rasa de la pekingese - de către susan speranza de campionii castlerigg