Cancer de piele la câini

câine mic în soare

În ciuda faptului că câinii sunt de obicei acoperiți în blană, pot dezvolta în continuare cancer de piele. Deși poate fi un factor, expunerea la soare nu este singura cauză a pielii cancer la câini. Câteva forme diferite de cancer de piele pot afecta, din păcate, câinii și este important ca proprietarii de câini să recunoască potențialele semne ale bolii pentru ao trata cât mai repede posibil.

Ce este cancerul de piele la câini?

Cancerul se dezvoltă atunci când celulele anormale se replică într-o manieră necontrolată. Aceste celule anormale cresc și uneori formează tumori în pielea unui câine. Aceste Tumorile se poate răspândi în părți îndepărtate ale corpului (metastaze), iar unele forme de cancer de piele pot fi fatale, motiv pentru care este atât de important să le identificăm și să le tratăm imediat ce se găsesc.

Semne de cancer de piele la câini

  • O bucată în sau pe piele
  • O suprafață de sângerare sau o acoperire pe piele
  • O zonă decolorată pe piele
  • Zone ale pielii care sunt îngroșate sau au o textură sau un aspect anormal
  • Câine excesiv sau linge într-o zonă pe piele

Cel mai evident semn că un câine poate avea cancer de piele este o bucată sau o creștere pe piele. Bulgări mici pot să nu fie la fel de ușor de văzut ca niște bucăți mai mari, mai ales dacă se află într-o parte blană a unui câine. Dar nu toate bucățile sunt canceroase pe câini. Un examen veterinar este necesar pentru a determina dacă o anumită bucată este sau nu o problemă.

Uneori masele canceroase sau leziunile cutanate vor sângera sau ooze și nu se vindecă ca o rană tipică ar fi. Aceste părți ale pielii pot avea această dificultate de vindecare deoarece sunt umplute cu celule canceroase. Zonele canceroase pot fi, de asemenea, dureroase sau mâncărime unui câine, ceea ce ar putea determina să lingă excesiv sau mâncărime în această zonă, provocând mai multe traume și sângerări ulterioare. În alte momente, o zonă de piele canceroasă poate fi decolorată, îngroșată sau flacără.

Tipuri de cancer de piele la câini

Există multe tipuri de cancer de piele la câini. Câteva dintre cele mai frecvente tipuri includ:

  • Carcinomul celular scuamos: Acest tip de cancer poate fi cauzat de expunerea la soare, dar poate fi un rezultat al altor cauze care nu sunt pe deplin înțelese de oamenii de știință. Carcinoamele de celule scuamoase se pot răspândi în țesuturile înconjurătoare, dar nu invadează în mod obișnuit ganglionii limfatici sau organele interne.
  • Melanom malign: Acest tip de cancer implică melanocitele din piele care sunt responsabile pentru crearea pigmentului sau a zonelor colorate. Aceste tumori apar de obicei pe părți ale corpului unui câine care nu au blană și pot fi o varietate de culori. Melanomul malign se poate răspândi foarte repede în alte părți ale corpului, inclusiv organele interne.
  • Melanocytomas: De asemenea, un tip de melanom, aceste tumori sunt benigne, ceea ce înseamnă că nu se răspândesc. Melanocitomele apar de obicei pe părțile de blană ale corpului unui câine.
  • Tumorile celulelor de celule: Cel mai frecvent diagnosticat tip de cancer de piele malign la câini, tumorile celulelor catarg (MCT) sunt alcătuite din celule mastocite. MCTS poate avea o varietate de apariții. Există diferite grade de tumori ale celulelor catarg care poartă diferite niveluri de risc pentru un câine. Calitățile inferioare ale tumorilor celulelor catargului nu sunt la fel ca și în ceea ce privește gradele mai mari, care sunt agresive și răspândite în organism.
  • Tumora celulară de calitate 1: Aceasta este considerată o tumoare celulară de nivel inferior și dacă întreaga tumoare este îndepărtată chirurgical, este adesea vindecătoare.
  • Tumora celulară de gradul 2: Acest grad de MCT este mai grav decât un grad 1.Acest lucru poate fi un grad confuz al MCT, deoarece va fi, de asemenea, atribuit ceva numit un indice mitotic care va oferi mai multă înțelegere cât de repede se înmulțesc celulele canceroase în tumoare. Indicele mitotic scăzut Gradul 2 MCT este adesea vindecător dacă sunt complet îndepărtați cu intervenția chirurgicală de îndată ce sunt descoperite, dar gradul 2 MCT "cu un indice mitotic ridicat au tendința de a se răspândi și poate necesita chimioterapie sau tratament suplimentar după operație.
  • Tumora celulară de calitate 3: Cel mai mult cu privire la nivelul MCT, un grad 3 se răspândește rapid în alte părți ale corpului, inclusiv organele interne. Cu tratament agresiv, prognosticul unui câine este încă corect.

Cauze și factori de risc ai cancerului de piele la câini

La fel ca la oameni, toate cauzele cancerului de piele la câini nu sunt înțelese complet, dar există unele lucruri specifice că oamenii de știință cunosc contribuie la probabilitatea unui câine care îl dezvoltă.

  • Expunere solară: Zonele de piele care nu sunt protejate de blana groasă sunt mai susceptibile de a dezvolta unele tipuri de cancer de piele, mai ales dacă pielea este o culoare ușoară. Aceste zone pot fi complet fără păr sau au doar un strat scurt sau subțire de blană.
  • Rase de câine specifice: Vizslas, toate dimensiunile lui Schnauzers, Doberman Pinschers, Airedale Terriers, Retrieveri de Bay, Terrier Scottish, Keeshonds, Labrador Retrievers, Bassett Hounds, Collies, Dalmații, Bull Terriers, Beagles, Boxeri, Pugs, iar Terrierii Boston pot avea mai multe șanse de a dezvolta diferite tipuri de cancer de piele decât alte rase.
  • Câini negri: Câinii acestei culori de blană par a fi mai probabil să dezvolte melanoame maligne.
  • Câini adulți și în vârstă: În timp ce câinii se maturizează, ei dezvoltă cancer la rate mai mari decât câinii mai tineri.
  • Lins excesiv sau mestecat: Deoarece inflamația cronică poate crește riscul de cancer, lingerea excesivă sau mestecarea la o zonă de piele poate duce la (sau poate fi un simptom al cancerului).

Diagnosticarea cancerului de piele la câini

Un medic veterinar va face o examinare fizică completă a câinelui dvs. pentru a căuta creșteri sau leziuni anormale ale pielii. Dacă cineva este descoperit, aceștia pot recomanda îndepărtarea chirurgicală, biopsia sau aspirația celulelor pentru a diagnostica dacă este sau nu cancer de piele și dacă este așa, ce tip de cancer este. Medicul veterinar poate privi probele sub microscopul în sine și / sau le-a trimis unui patolog pentru identificare. Recomandările pentru testele de diagnosticare pot varia în funcție de locație, dimensiune, simțire și vârstă a creșterii.

Tratamentul cancerului de piele la câini

Unele cancere de piele pot fi în măsură să fie vindecate cu îndepărtarea chirurgicală completă, dar altele necesită alte forme de tratament, inclusiv chimioterapie, radioterapie și proceduri sau medicamente care vizează îmbunătățirea calității vieții. Tratamentul și prognosticul vor varia foarte mult pe tipul de cancer de piele pe care un câine este diagnosticat cu.

Cum de a preveni cancerul de piele la câini

Din păcate, nu există nici o modalitate bună de a preveni toate tipurile de cancer de piele. Limitarea expunerii la soare poate ajuta la scăderea probabilității de a dezvolta anumite tipuri, dar cauza principală a celulelor canceroase care formează în interiorul corpului nu este întotdeauna bine înțeleasă. În ciuda acestui lucru, mulți oameni dau antioxidanți animalelor de companie, deoarece acestea se scad radicalii liberi și pot scădea dezvoltarea celulelor canceroase, dar nu există nici o garanție că acest lucru va ajuta acest lucru. În cele din urmă, hrănirea unei diete nutritive, oferind o mulțime de exerciții și menținerea unei greutăți sănătoase sunt cele mai bune modalități de a maximiza șansele ca câinele dvs. să evite să coboare cu cancer.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cancer de piele la câini