Hemangiom la câini: ce este și ce să faci despre asta?

Ca proprietar de câine, cu siguranță tu a văzut o schimbare ciudată, blister sau o schimbare a pielii pe pooch la un moment dat. Deoarece ne pasă foarte mult de animalele de companie, suntem adesea predispuși să presupunem scenariul cel mai rău caz, dar mai des, acele anomalii mici ale pielii sunt benigne și nu sunt periculoase.

Una dintre aceste mase ciudate care se găsește uneori pe câini este Hemangioma. În timp ce poate arăta destul de înspăimântător, este de fapt vindecător fără consecințe durabile și este foarte ușor de îndepărtat. Asta nu înseamnă că, dacă vedeți ceva neobișnuit pe pielea câinelui dvs., ar trebui să o respingeți. Când aveți îndoieli, întrebați întotdeauna veterinarul dvs. pentru o opinie și urmați sfatul lor.

Hemangioma este foarte răspândit într-o lume a câinelui. Datorită aspectului său, poate provoca o mulțime de îngrijorare proprietarilor de câini, dar nu se înspăimântă. Să vedem ce este, cum poate fi prevenită și tratată.

Ce este hemangiomul la câini?

Ce este hemangiomul la câini

Hemangioma este o grupare mică de vase de sânge create de neoplasma benignă. Arată ca un blister, deoarece este fabricat din celule endoteliale care creează și vase de sânge. Cu toate acestea, unii veterici și oameni de știință nu sunt de acord cu această explicație și îl definesc ca o malformație vasculară.

Nu toți câinii au aceleași șanse de a dezvolta Hemangioma. Rasele care au o culoare mai ușoară a pielii și pielea mai subțire au o probabilitate mai mare de ao obține. De asemenea, câinii sunt mai predispuși la Hemangioma în etapele ulterioare ale vieții, după vârsta medie. Prin urmare, dacă aveți un câine care se potrivește în această categorizare, acordați o atenție suplimentară noilor bucăți care apar pe pielea câinelui dvs.

Cum arata?

Hemangiomul poate arăta ca o ușoară bucată pe pielea câinelui sau o colorare aproape plată a pielii. Poate fi de diferite culori, cum ar fi roz, roșu sau negru. Este de formă rotundă și îl puteți găsi în mod obișnuit pe părți ale corpului cu mai puțin păr, cum ar fi burta și picioarele.

Aceasta este ceea ce poate arăta capăt:

Hemangioma la câini

Partea pielii afectate de Hemangiom este mai predispusă la infecții și iritații.

Cât de gravă este?

Pe baza definiției acestei boli, putem concluziona că nu este deosebit de gravă. Cu toate acestea, mulți proprietari de câini care au citit multe despre această deformare a pielii și au văzut fotografii de a deveni alarmate dacă văd ceva similar pe câinele lor.

Acest lucru se datorează faptului că Hemangioma arată foarte mult Hemangiosarcoma care este foarte diferit. Hemangiosarcoma este de fapt o tumoare malignă care este incurabilă și afectează celulele care au vase de sânge. Veterinarii sunt de acord că Hemangiosarcoma este "cele mai provocatoare și mai misterioase boli întâlnite în practica veterinară". Hemangioma nu este asta și nicăieri aproape ca periculoase.

Diferența dintre Hemangioma și Hemangiosarcom este că fostul are efecte numai la suprafață, în timp ce cu cea din urmă masa similară a pielii apare pe suprafața pielii, dar numai după ce cancerul a afectat părțile interne ale câinelui și este prea târziu pentru a fi vindecat.

Rețineți că, la fel de înspăimântătoare, deoarece statisticile arată că Hemangiomul este mult mai răspândit decât Hemangiosarcom. Dacă vedeți o colorare a pielii sau a pielii pe pooch, care arată astfel, cotele sunt în favoarea ta, dar totuși trebuie să-ți aduci câinele la veterinar pentru a vă asigura.

Cum să-l împiedicați?

Mulți veterici insistă că nu există prevenire prescrisă de la Hemangioma. Pe de altă parte, este adesea sfătuit să lase câinele dvs. în casă în primăvara și vara în cele mai fierbinți perioade ale zilei. Dacă câinele dvs. este, de obicei, în afara tot timpul, îl puteți pune într-o umbră.

Dacă câinele dvs. este unul dintre cei care se bucură de plajă așezat pe spate și expunând burta la soare, asigurați-vă că face asta într-un loc răcoros. Puteți încerca chiar a Doggy Sun Screen care poate sau nu poate ajuta la prevenirea acestuia.

Cea mai bună prevenire este, ca și în multe alte cazuri, contactarea VET la timp. Când suntem speriați pentru câinele nostru, dorim ca bucăța ciudată să plece singură, ceea ce nu este posibil în acest caz. Hemangioma nu va dispărea pur și simplu dacă îi dăm suficient timp. Dacă observați ceva care se potrivește în aceste simptome, cereți medicului veterinar și lăsați-l să vă spună că puteți lăsa să plece.

Cum să tratați hemangiomul la câini?

În primul rând, VET va trebui să facă o biopsie pentru a stabili dacă bucura este benignă sau malignă.

Tratamentul pentru Hemangiom este foarte eficient și cu predicții foarte pozitive. Hemangiomul devine eliminat chirurgical. Câinele dvs. va fi sub anestezie locală în timpul biopsiei și îndepărtării ulterioare și nu va fi în durere.

Chiar dacă Hemangioma reocurează în etapele ulterioare ale vieții, este foarte rar în locurile în care a fost inițial eliminat.

rezumat

Hemangiom în Ghidul câinilor - Ce este și ce să facem despre astaHemangioma este o bucată de piele benignă sau o colorare din celulele care creează vase de sânge. Nu înseamnă că fiecare bucată pe care o vezi pe câinele tău cade în această categorie, dar dacă observi ceva ciudat pe pielea câinelui tău, face obiceiul să verifice cu un veterinar.

În timp ce mulți oameni nu iau în considerare malformații pe câinii lor, alții se îngrijorează prea mult. Datorită similitudinii cu un hemangiosarcom grav, Hemangiomul poate provoca stres inutil pentru proprietarul câinelui.

Amintiți-vă că șansele sunt că nu este nimic serios. Luați câinele dvs. pentru o verificare și dacă este Hemangioma, câinele dvs. va fi vindecat rapid.

Citiți următorul: 9 moduri de a îmbunătăți pielea câinelui și sănătatea hainei

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Hemangiom la câini: ce este și ce să faci despre asta?