Vârfuri la câini: ghidul complet

Găsirea unei bucăți sau a unui bombă pe câinele dvs. este în legătură cu, să spună cel puțin, dar nu toate bucățile și loviturile sunt create egale. Acest lucru este valabil în special pentru verucile de câine, cunoscute și sub numele de papillomatoză canină, care este o creștere benignă care este probabil să se îngrijoreze proprietarii câinilor. Iată ce trebuie să știți dacă întâmpinați vreodată verucilor pe câini.

Ce sunt verucile de câine?

Vârcolele de câine sunt creșteri benigne (numite și tumori sau papilomas) pe pielea câinelui tău. Papilomul sau negul este cel mai adesea colorat flash și are apariția unui cap de conopidă cu "capete" mici colorate în carne, grupate împreună.

Aceasta este ceea ce arată un wart pe un câine:

Cum arata hartile de caine

Deși verucile de câine sunt cel mai adesea roz (după cum se arată în fotografia de mai sus), este de asemenea posibil ca acestea să fie negre, gri sau roșii și pot avea și textura mai mult sau mai puțin. Verucile de câine pot avea, de asemenea, un aspect mai plat sau par a fi scalificați și chiar pot crește, mai degrabă decât spre exterior.

Papilomasul sau negi pot apărea aproape oriunde pe corpul câinelui dvs., dar virusul specific responsabil pentru a provoca fiecare tip de negi tinde să fie diferit. Cel mai frecvent loc al frânei de papilloma pe câini este în jurul valorii de gură sau pe sau în jurul valorii de labele.

Ce cauzează verucile de câine?

Vârcolele de câine sunt, de asemenea, numite papilloma, deoarece acestea sunt cauzate de un virus numit Papillomavirus.

Papilomavirusul este un Virus oportunist care introduce informațiile lor genetice în celulele câinelui dvs. ADN. Acest lucru modifică modul în care celulele câinelui divizează, determinându-le să se împartă mai des și într-un mod anormal. Acest lucru provoacă creșterea negi asupra pielii câinelui dvs.

Papilomavirusul poate fi transmise prin contactul cu un câine infectat, prin jucării, boluri, așternut, prin tăieturi și abraziuni sau prin dăunători precum țânțarii și puricii.

Sunt câini mai predispuși la negi?

Papilomavirusul este un virus comun pe care toți câinii sunt expuși la diferite puncte în timpul vieții lor. Indiferent dacă un câine dezvoltă sau nu papilomii după expunerea la virus depinde de sistemul lor imunitar.

Un sistem imunitar al câinelui sănătos va lupta cu papillomavirusul și este adesea incapabil să se țină. Dacă virusul provoacă creșterea papilomei, Vârcolele nu se răspândesc la alte părți a corpului și se poate rezolva de obicei peste o lună sau două. Negi care sunt îndepărtați de la un câine sănătos tind nu la regrow deoarece după ce a contractat virusul o dată, corpul lor are a dezvoltat o imunitate la ea.

Deși un câine cu un sistem imunitar sănătos nu este întotdeauna prezent cu simptome, este important să fii conștient de faptul că pot încă poartă infecția și expuneți alți câini la virus.

În comparație cu un câine sănătos, un câine cu un sistem imunitar compromis nu este în măsură să lupte împotriva virusului și astfel se ia în considerare și provoacă negi. Aceste negi se pot răspândi sau se pot repeta după îndepărtare.

Negi se găsesc frecvent în Câini mai în vârstă deoarece acestea tind să aibă sisteme imunitare mai puțin robuste. Câinii care au un dezechilibru imunitar sau o condiție autoimună sunt, de asemenea, susceptibile la virus.

În cazul în care Papiloma orală, Câinii mai tineri sunt, de asemenea, adesea supuși infecțiilor din cauza sistemelor imunitare nedezvoltate.

Cum sunt diagnosticate verucile pe câinii?

Vârcolele de câine sunt ușor identificate de un medic veterinar cu experiență. Majoritatea câinilor vor, la un moment dat în viața lor, să se dezvolte cel puțin una sau două dintre aceste negi și astfel că medicul veterinar mediu își vede partea corectă a acestora în timpul carierei lor.

Un examen vizual este adesea suficient pentru un medic veterinar să știe ce se uită, dar să fie sigur, pot, de asemenea, să efectueze o aspirație fină a acului. Acest lucru necesită introducerea unui ac subțire direct în creștere și luarea unui mic eșantion din celulele care o fac. Privind la aceste celule de probă sub microscop, VET poate determina de obicei prezența papillomavirusului.

Încă o dată, o aspirație fină a acului va dezvălui constatări neclare și când se întâmplă acest lucru, poate fi necesară o biopsie. Deoarece papilomii pe câini tind să fie creșteri mai mici, proba de biopsie este de obicei colectată prin îndepărtarea pe deplin a negiului. Țesutul este apoi trimis unui patolog veterinar care poate examina celulele creșterii cu mai multă certitudine.

Cum de a trata verdele pe câini

La câinii sănătoși, veterinarii iau adesea "ceasul și așteptați" abordarea tratamentului pentru verucile de câine. Ei păstrează progresia negiului și văd dacă se rezolvă (de obicei) sau dacă persistă sau se răspândește.

La câinii cu un sistem imunitar compromis, o metodă de tratament activă este mai probabilă. De exemplu, acești câini tind să aibă mai multe negi care cresc în clustere sau pot crește să fie destul de mari. De asemenea, este destul de comun ca câinii compromiși imunici să dezvolte papiloame infectate care pot necesita îndepărtarea chirurgicală sau tratamentul cu antibiotic.

Metoda preferată de tratament de papilom este Îndepărtarea chirurgicală a creșterii complete. Nevoia de eliminare este, în general, hotărâtă de la caz la caz, având în vedere vârsta câinelui, numărul de papiloame prezente, orice restricție privind confortul sau mișcarea cauzată de prezența [apilomelor, infecției, papilomii ingrown și orice alte condiții de sănătate care poate influența capacitatea unui câine de a suferi proceduri medicale.

Dacă negi nu cauzează probleme pentru câinele dvs. în ceea ce privește mișcarea, infecția sau durerea, este încă cea mai bună alegere pentru a părăsi creșterile și Pur și simplu urmăriți și așteptați.

Ar trebui să-mi scot negiile câinelui meu?

Majoritatea medicilor veterinari nu vor elimina papilomii decât dacă provoacă probleme pentru sănătatea sau confortul câinii dvs. Țineți cont de acest lucru când dezbateți dacă ar trebui să le eliminați acasă.

Dacă vă simțiți ca și eliminarea WART, discutați cu medicul veterinar cu privire la decizia dvs. pentru a vă asigura că nu vă puneți câinele la risc.

Motive cosmetice sunt nu un motiv suficient de bun Pentru a elimina verucile câinelui tău. Dacă câinele dvs. are deja papiloame, înseamnă că sistemul lor imunitar nu este la cele mai bune și inutile proceduri chirurgicale (indiferent cât de mici) le poate lăsa susceptibile la infecție.

Sunt negute de câine periculoase?

Papilomae canine sunt de obicei nu este o cauză de îngrijorare (deși foarte rar pot deveni canceroase), dar ele pot fi cauza unei stări mai grave sau a unui semn de ceva mai grav.

in primul rand, Papilomii pot deveni infectați Dacă acestea sunt repetate zgâriate, mușcate, bătute sau altfel iritate. Dacă este lăsată netratată, o infecție se poate răspândi și duce la probleme mai grave de sănătate în animalul dvs. de companie.

În al doilea rând, dacă câinele a dezvoltat o serie de papilomas în desfășurare, este un semn că sistemul lor imunitar nu este la fel de robust cum ar trebui să fie. În acest caz, ar trebui să mențineți o relație strânsă cu medicul veterinar, astfel încât să puteți viziona sau să testeze simptomele legate de bolile autoimune sau pur și simplu monitorizați funcția sistemului imunitar inferior.

De asemenea, rețineți că, în timp ce Papillomae nu sunt, în general, periculoși, este important ca tu a confirma că aveți de-a face mai întâi cu papilomii reale. Este posibil ca alte creșteri sau leziuni să arate asemănătoare cu verucile de câine atunci când sunt mult mai sinistre în natură.

Pot fi împiedicate negi de câine?

Dacă câinele dvs. este infectat cu papillomavirusul și știți că sunt infectați, nu le permiteți să vină în contact cu alți câini. Deoarece virusul este contagios cu contact direct, puteți împiedica alți câini să devină infectați prin păstrarea pooch-ului la domiciliu până când virusul dispare.

În cele din urmă, dacă animalul dvs. de companie are un sistem imunitar compromis, evitați să le luați în zone în care acestea pot fi expuse la papilomavirus cum ar fi Parcuri de câine și canise.

Există o legătură între verucile de câine și vaccinurile?

Unii oameni cred că există o legătură între dezvoltarea de papillomae și câini de vaccinare. Aceasta este o presupunere dificilă deoarece proprietarii de animale de companie iau adesea un motiv pentru a opri vaccinarea cu totul la animalele lor de companie. Acesta nu este răspunsul.

Când spun că vaccinările pot duce la dezvoltarea de papillomavirus, despre care vorbim Peste-vaccinare. Toți câinii trebuie să primească vaccinurile de bază și fiecare rapel anual trebuie să fie precedat de un test de titer care va determina dacă este necesară o fotografie de rapel.

Această alternativă la vaccinările anuale inutile înseamnă că sistemul imunitar al câinelui dvs. nu este impozitat în mod inutil cu vaccinările care nu sunt necesare. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că dacă câinele dvs. este expus la papilomavirus, acestea vor fi mai puțin susceptibile de a se contracta din cauza unui sistem imunitar supus datorită supra-vaccinare.

3 alte bucăți și lovituri de obicei confundate cu negi

Există câteva tipuri diferite de creșteri asupra câinilor care pot fi identificate greșit ca papilomii de către ochiul neinstruit, deoarece acestea sunt asemănătoare vizual. Trei dintre aceste creșteri ale pielii cele mai frecvente de câine includ chisturi sebacee, histiocitoamele și tumorile celulelor catargului.

1. Chisturi sebaceeChist sebacee pe un câine

Chisturile sebacee sunt creșterea cel mai frecvent confundată cu papillomae. Aceste creșteri sunt netede în textură și sunt colorate în mod similar cu papillomae. Chisturile sebacee sunt creșteri benigne care rezultă din excesul de sebum în jurul foliculilor de păr și creând o bucată sub piele. Pe măsură ce această bucată crește, acesta poate fi "erupt", fie poate rămâne ca și cum este.

Aceste tipuri de creștere pe câini au lăsat doar singuri de veterinari, deoarece acestea nu prezintă adesea probleme și atunci când sunt drenate, au tendința de a umple din nou înapoi pentru că "sacul" care a deținut conținutul de chist este încă în vigoare. Acest sac poate fi eliminat prin intervenție chirurgicală, dar nu este necesar în majoritatea cazurilor.

2. Histiocitomul

Histiocitomii sunt o altă creștere care poate fi confundată cu papilomii, deși tind să fie mult "îngrijiți" în aparență cu o colorare roșie profundă. Acest tip de creștere este compus din celule imune și crește foarte repede.

Histiocitomul pe câini

Veterinarii au tendința de a "urmări și aștepta" cu histiocitomele pentru că se pot rezolva, dar dacă fac ulcerate, devin problematice sau nu reușesc să rezolve, îndepărtarea chirurgicală este cea mai bună.

3. Tumorile celulelor de celule

Tumoarea celulară a celulelor pe un câineTumorile celulelor de celule sunt, de asemenea, dezvoltate din celulele imune, dar ele sunt ceva de îngrijorat și motivul pentru care ar trebui să vă adresați întotdeauna medicului veterinar pentru un "diagnostic spumă", mai degrabă decât să-l așteptați.

Tumorile celulelor de celule sunt tumori canceroase care pot lua o gamă largă de caracteristici fizice care le pot face greu de diagnosticat fără intervenția veterinară. Aceste tipuri de tumori cresc foarte repede și pot fi metastaze și sunt notorii dificil de tratat, dar cu intervenția timpurie și protocolul de tratament corect, ele pot fi tratate cu succes.

Când să vizitați un veterinar pentru bucăți și umflături pe câinele dvs

Întotdeauna credem că este mai bine să fii sigur decât să-ți pare rău când vine vorba de orice preocupare veterinară. Este un sentiment mult mai bun de a risipi costul unei vizite de veterinar și de a ști că câinele dvs. este bine decât este de a afla că câinele dvs. a avut o creștere canceroasă în ultimele trei luni și mai degrabă decât să caute sfaturi veterinare, ați decis pentru a viziona și a aștepta.

Citiți următorul: 9 Probleme comune ale pielii la câini (cum să prevină și să le trateze)

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini:

Negii pe câini - Ghidul nostru complet

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Vârfuri la câini: ghidul complet