Creșterea pielii pe câini - tipuri, cauze, diagnostic, prevenire și # 038; tratamente

Creșterea pielii pe câini - tipuri, cauze, diagnostic, prevenire și # 038; Tratamente

Creșterea pielii pe câini pot veni în diferite forme și, prin urmare, sunt o chestiune foarte complexă. Cu toate acestea, acest ghid vă va șterge toate îndoielile, pentru că vom acoperi toate detaliile: tipuri, semne, cauze, diagnostic și tratament.

Canina cresterea pielii și warts pot fi inofensive sau pot fi începutul unor probleme foarte grave cum ar fi cancerul sau pot Pur și simplu mâncărime și se estompează. Prin urmare, asigurați-vă că ați citit acest ghid expert de la început până la sfârșit.

Un câine cu creșteri ale pielii vă poate face să vă imaginați cele mai grave scenarii pentru că vă iubești animalul de companie. Ar putea fi o tumoare, o bombă simplă, un limfom sau un chist mare. Deoarece există multe variabile, am analizat separat fiecare caz unic, pentru a vă ajuta să înțelegeți exact ce se întâmplă exact cu câinele dvs. Prin urmare, luați-o ușor, Dați acestui ghid o citire și găsiți răspunsurile de care aveți nevoie.

Ce sunt creșterea pielii la câini?

Creșterile pielii sunt protuberanțe care pot apărea în diferite părți ale corpului câinelui dvs. Deoarece există mai multe tipuri, veterinările se referă la ele ca și creșteri în loc de tumori atunci când nu există nici un diagnostic și, prin urmare, ele pot fi un semn de diferite probleme, sau în cele mai bune cazuri, ele pot fi inofensive ca creșteri ale pielii grase care sunt comune în rândul câinilor seniori și supraponderali.

Ele pot veni sub formă de chisturi, care sunt saculete umplute cu fluid; o tumoare, care este o creștere anormală a celulelor (poate fi benignă sau cancer); și bucăți și umflături, care sunt bulgări. După cum puteți vedea, există diferite tipuri, deoarece acestea variază în morfologia lor.

Pentru majoritatea oamenilor, ei pot arăta la fel - în special în cazul tumorilor și bulgării - și de aceea diagnosticul adecvat este esențial pentru a determina natura reală a creșterii pielii. În plus, este esențial pentru dvs. ca proprietar responsabil, deoarece Tumorile celulelor de celule și carcinoamele de celule scuamoase sunt cele mai răspândite tipuri de neoplazie, care poate pune viața câinelui tău la risc.

Tipuri de creșteri ale pielii canine

După cum am văzut, ele vin în diferite forme și, prin urmare, există un număr mare de creșteri ale pielii cu caracteristici diferite. Veți găsi toate cele de mai jos, descris în mod corespunzător.

Chisturi sebacee

Ele sunt protuberanțe umplute cu fluid, în acest caz, grăsime (sebum). Cea mai frecventă cauză este blocarea porilor pielii sau a foliculilor de păr prin murdărie, țesut cicatricial, infecții sau resturi. Pentru a face simplu să înțelegeți, gândiți-vă la chisturile sebacee ca niște cosuri anormal de mari și din fericire, ele sunt inofensive. Ei nu necesită tratament și vor dispărea pe cont propriu.

Cu toate acestea, două tipuri de chisturi care pot fi problematice în circumstanțe foarte rare: Tricoblastoamele și Trichoepitehioma, din cauza asocierii lor cu Carcinomul celular bazal și posibilitatea existentă de a intra în Carcinom trichoblastic, care este un tip de cancer provocat de celulele maligne ale pielii.

Prin urmare, dacă observați că chistul nu a dispărut în 3-4 zile, atunci trebuie să vizitați medicul veterinar pentru a-l diagnostica în mod corespunzător.

Etichete de piele

Etichete de piele sunt cele mai frecvente tipuri de creșteri ale pielii la câini și sunt ușor de identificat deoarece:

  • Ele măsoară doar câțiva milimetri (în cazuri rare de până la 30mm)
  • Ei au forma unei lacrimi
  • Etichetele pielii au aceeași culoare ca și pielea animalului dvs. de companie
  • De cele mai multe ori, ele apar pe zone ca gâtul, în interiorul picioarelor sau părților în care pielea se freacă împotriva pielii

Ele sunt inofensive și, prin urmare, nu necesită tratament. Cu toate acestea, dacă doriți să le împiedicați, atunci trebuie să vă păstrați câinele departe de iritanții pielii și de poluanți. În plus, asigurați-vă că vă curățați bine pielea.

Histiocitomul

Ele sunt un tip de bucată de piele care prezintă următoarele caracteristici:

  • Histiocitomii sunt tumori benigne
  • Fără păr
  • Culoare roșie și strălucitoare
  • Aproximativ 2.5 centimetri diametru
  • Ele apar pe membre, urechi, gât și cap
  • Cele mai recurente printre anumite rase: buldogi, boxeri, terieri de tauri și ogar

Similar cu etichetele pielii, ele sunt inofensive și vor dispărea în câteva luni. Cu toate acestea, ar trebui să vă luați câinele pentru un cec la veterinar, deoarece poate fi confundat Alte tumori de celule rotunde maligne.

Carcinomul celular scuamos (SCC)

Creșterea malignă a pielii împărtășește următoarele caracteristici:

  • O tumoare malignă
  • Arata ca o ciocnire ridicată sau o masă anormală de piele albă
  • Este necrotizează în centru și sângele
  • Cauzează cancerul datorită creșterii necontrolate a celulelor scuamoase (celule de la nivelul scuamului al pielii)
  • SCC poate apărea în orice parte a corpului deoarece iese din stratul scuamos al pielii, deoarece acoperă întregul corp al câinelui
  • Este extrem de agresiv și invaziv și, prin urmare, pune viața în pericol

Dacă bănuiți că câinele dvs. are un caz de SCC, atunci ar trebui să vizitați medicul veterinar cât mai curând posibil, deoarece este potențial letal dacă nu este tratat în stadiile incipiente.

Este o problemă foarte gravă pentru că este recurentă și, prin urmare, mulți oameni de știință lucrează pentru a preveni acest lucru. Un exemplu bun este acest studiu care arată cum Reglarea genei COX-2 poate fi utilă împotriva SCC.

Melanomul malign

Ca SCC, este un tip de piele cancer. Aceste tumori împărtășesc următoarele caracteristici:

  • H igient pigmentat, rotund ferm și ridicat
  • Ele atacă melanocitele (celule pigmentate)
  • Cele mai frecvente să apară în gură, față, ochi și membrane mucoase, deși apar și părți ale corpului cu păr abundent
  • Melanomul malign este foarte agresiv și se extinde rapid, în special la plămâni și ficat
  • Ele se înmulțesc foarte repede, mai ales dacă câinele linge zona afectată

Datorită naturii lor extrem de agresive, Este important să solicitați ajutor profesional cât mai curând posibil.

Canine Creșteri orale

Creșterile orale canine pot fi benigne sau maligne, și după cum spune clar numele, ele sunt protuberanțe care apar în interiorul gurii sau în zona capului înconjurător.

Ele nu sunt un tip de tumoare în sine, ci mai degrabă o clasificare, deoarece cele mai comune tumori care aparțin acestei categorii sunt:

Când vor dispărea Benign, ei vor dispărea singuri. Cu toate acestea, dacă sunt maligne, ele pot evolua și se extind foarte repede, și de aceea au nevoie de tratament timpuriu și agresiv. Prin urmare, ar trebui să vă consultați medicul veterinar de îndată ce observați o creștere orală, să o diagnosticați corect și să începeți tratamentul dacă este necesar.

Lipomas la câini

Lipoamele sunt creșteri comune ale câinilor și următoarele caracteristici le caracterizează:

  • Ele cresc sub piele (subcutanată)
  • Moale la atingere și nu dureroasă
  • Umplut cu grăsime (prin urmare, ele sunt numite și tumori grase)
  • Ele sunt benigne (cu excepția cazului în care sunt intruzive și se conectează cu țesutul muscular)
  • Cel mai frecvent dintre câinii de rang înalt
  • Ele sunt de obicei de dimensiuni medii, dar pot crește foarte mari

Deși sunt inofensive de cele mai multe ori, ele pot fi confundate cu tumori maligne și periculoase, cum ar fi tumorile celulelor catarg, hemangiosarcom și limfoma. Prin urmare, o vizită la medicul veterinar ar putea salva viața câinelui tău.

Tumorile celulelor celulelor la câini (MCT)

MCT este cel mai frecvent găsit tip de tumoare de piele la câini (Ele reprezintă 20% din cazuri) și este, de asemenea, cunoscut ca Mastocitoma. Acestea sunt principalele sale caracteristici:

  • Atacă celulele mastocite, care sunt un tip de celule albe din sânge responsabil pentru protejarea câinelui de atacurile parazitare, producând noi celule sanguine și a țesuturilor de reparații
  • MCT-urile pot apărea în orice parte a pielii
  • Apariția lor variază foarte mult, dar de obicei arată roșu, ulcerat și umflat
  • Ele provoacă degranularea, ceea ce sporește producția de histamine excesiv, rezultând efecte care pun în pericol viața cum ar fi anafilaxia
  • MCTs sunt foarte periculoase și, prin urmare, necesită diagnosticare timpurie și tratament imediat

Ele sunt greu de diagnosticat și, prin urmare, ar trebui să vă luați câinele la medicul veterinar cât mai curând posibil.

Tumorile mamare la câini

Tumorile mamare sunt mai frecvente printre câinii de sex feminin (mai ales dacă sunt dezinfectați); in orice caz, câinii de sex masculin îi pot dezvolta, de asemenea Dar cazurile sunt foarte rare. În plus, ele pot fi benigne și maligne. Acestea sunt principalele caracteristici:

  • Ei atacă glandele mamare masiv - în majoritatea cazurilor, veți găsi multe tumori
  • Ele provoacă inflamarea țesutului mamar și produce o pierdere de țesut pe suprafață
  • Dacă tumorile sunt fixate pe piele, atunci este un indicator puternic că acestea sunt maligne
  • Dacă tumorile se mișcă liber - deci nu au atacat pe piele sau pe peretele corpului - atunci indică faptul că sunt benigni
  • Următoarele rase au mai multe șanse de a dezvolta tumori mamare de glandă: Spanioli, Poodles, Yorkshire, păstori germani și câini maltezi

Dacă malign, poate progresa rapid și amenințând viața animalului dvs. de companie. De fapt, acest studiu a raportat rata mortalității de 80.000 de câini de sex feminin cu tumori mamare în Suedia, rezultând șase decese la 10.000 de câini.

Masele abdominale

De asemenea cunoscut ca si Tumorile splenice. Ele sunt cele mai frecvente tipuri de tumori găsite în splină, care este organul abdominal responsabil pentru producerea și îndepărtarea celulelor sanguine. Acestea sunt principalele caracteristici:

  • Ele pot fi benigne (splenic Hematoame) sau malign (Hemangiosarcomas - HSA)
  • Hematoamele splenice sunt mase de sânge coagulat și pot fi îndepărtate prin intervenție chirurgicală
  • Hass sunt foarte periculoase și agresive, mai ales pentru că Dacă sunt viscerale, ele devin incurabile. Cel mai frecvent tratament este excizia tumorală (dacă viabilă)

Conform acestui studiu, 70% din cazuri sunt benigne, iar 30% sunt maligne (câinii seniori sunt cei mai vulnerabili).

Limfomul canin

Limfomul este termenul folosit de medicii veterinari pentru a clasifica diferite tipuri de cancer care atacă limfocitele. Există 30 de tipuri diferite de limfoame canine și ele sunt similare cu Limfom non-Hodgkin care afectează oamenii.

Acestea sunt principalele caracteristici ale acestor creșteri ale pielii asupra câinilor:

  • Mediastinal - unul dintre cele mai rare cazuri, dar este foarte periculos deoarece este cauzat de limfocite T maligne de înaltă calitate
  • Multi-centric - Acest tip reprezintă aproximativ 85% din cazuri. Atacă ganglionii limfatici și provoacă extinderea lor rapidă
  • Alimentar - reprezintă 10% din cazuri și atacă intestinele care cauzează efecte care vizează o astfel de zonă
  • Suplimentar-nodal - include toate tipurile de limfoame care atacă alte organe cum ar fi ochii, ficatul, rinichii și pielea. Când vizează pielea, primește numele lui limfom cutanat

Deoarece există atât de multe tipuri diferite, este unul dintre cele mai dificile tipuri de creșteri ale pielii pentru a trata. Dacă bănuiți că animalul dvs. este o victimă a limfomului canin, ar trebui să căutați ajutor profesional chiar acum.

Cauzele creșterilor pielii la câini

După cum puteți vedea, creșterea pielii sunt un subiect foarte complex, deoarece există multe tipuri și subtipuri, de exemplu, în cazul limfoamelor. Acum, să explorăm cauzele.

Genetic

Mai ales în cazul tumorilor și cancerului, anumite gene cum ar fi P53 proto-oncogene sa constatat că au o corelație cu anumite tipuri de creșteri ale pielii cum ar fi tumorile celulelor catarg.

Ereditar

Anumite rase, cum ar fi păstorul german, au o predispoziție pentru a dezvolta anumite creșteri ale pielii ca și Dermatofibroza nodulară. Prin urmare, unele rase au o tendință ereditară de a dezvolta tumori și protuberanțe ale pielii.

Mod de viata

Deși cauzele cancerului diferă foarte mult și există o discuție intensă despre aceasta, câinii cu o dietă săracă, fără exerciții și niveluri ridicate de stres sunt mai vulnerabile la dezvoltarea acesteia și care include tumori ale pielii.

În plus, merită remarcat faptul că câinii cu o mulțime de activități fizice pot dezvolta etichete de piele datorită zonelor în care pielea se freacă împotriva pielii din cauza frecării. Cu toate acestea, ele sunt inofensive.

Igiena și îngrijirea pielii

Dacă doriți să evitați etichetele pielii și chisturile sebacee, atunci trebuie să curățați bine pielea câinelui dvs. pentru a evita resturile și murdăria de a bloca porii de piele și foliculii de păr. În plus, prin păstrarea pielii câinelui dvs. la punct, veți opri să zgâriați în mod repetat aceeași zonă, ceea ce poate provoca leziuni și va duce la formarea tumorilor.

Produse chimice și poluanți

Anumite substanțe chimice, poluanți și alergeni pot irita pielea câinelui dvs., care poate duce la etichete de piele. Prin urmare, ar trebui să vă păstrați câinele departe de ei și să utilizați Șampone de câine medicinale, precum și hipoalergenic alimente pentru animale de companie.

Canina Tipuri de creștere a pielii
Nu auto-diagnosticați creșterea pielii câinelui. Există prea multe tipuri pentru a vă evalua în mod corespunzător situația.

Semne de creștere a pielii

Există simptome diferite care pot indica faptul că câinele dvs. ar putea avea un caz de creștere a pielii. Aici le aveți. Am citat deja semne specifice pentru fiecare caz, dar aici aveți îndrumări generale.

Bulgări mici și mari

După cum am văzut, bucăți mici, cum ar fi etichetele pielii, precum și bucățile mari ca masele abdominale se încadrează în categoria creșterii pielii.

Luptele roșii

Dacă bulgări arată roșu, iar animalul dvs. de companie le zgârie constant, atunci este un alt indicator puternic. Cele mai frecvente cazuri care prezintă această caracteristică sunt tumorile de histiocitom și celulele catargului.

Zona umflată

Dacă observați că orice zonă a corpului câinelui dvs. este umflată, atunci este un alt semn puternic. Cele mai bune exemple ale acestora sunt chisturi sebacee și tumorile celulelor catargului.

Ganglionii limfatici mărită

Aceasta este principala caracteristică a limfoamelor, mai precis, când sunt multi-centrice. Prin urmare, acest semn este suficient pentru a da un diagnostic precis. Cu toate acestea, este doar preliminar, deoarece încă mai trebuie să vizitați medicul veterinar.

Durere

Deși nu toate cresterile pielii sunt dureroase - cum ar fi lipomas - anumite cazuri ca tumorile pot provoca durere animalelor de companie, care este un semn al comportamentului malignant.

Diagnostic

Semnele sunt un punct de plecare bun, dar pentru a înțelege ceea ce se întâmplă cu adevărat, aveți nevoie de un diagnostic profesional. Acestea sunt cele mai eficiente proceduri medicale pentru a diagnostica bucățile și haldele.

Impresia de impresie

Aceasta este cea mai standard procedură și constă în fluidul de colorare (dacă este cazul) de la creșterea pentru a examina acest lucru. Veterinarul îl va folosi pentru examinarea citologică, deoarece este cea mai bună modalitate de a determina natura și tipul de creștere a pielii.

Biopsia acului

Este una dintre cele mai eficiente metode pentru că Biopsiile cutanate permit medicului veterinar să examineze tipurile de celule din zona afectată. Ajută la determinarea dacă este benignă sau malignă, cu o mare rată de precizie.

Biopsia țesutului

Dacă țesutul moale este compromis, ca și cu sarcomas, medicul veterinar ar putea opta pentru o biopsie țesutică, care, de fapt, îndeplinește același scop al biopsiei acului: analizați tipurile de celule din creșterea pielii.

CT scanează și RMN-uri

Acesta este alta Procedura utilizată pentru a diagnostica tumorile superficiale. Deoarece imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) face posibilă identificarea dacă o masă este canceroasă sau nu, este utilizată pe scară largă de către veterinari în cazul în care biopsiile normale nu oferă suficiente informații.

Radiografie și ultrasonografie

Aceste metode sunt utilizate în mod obișnuit pentru Diagnosticați diferite tipuri de mase interne precum chisturile paraprostatice, și datorită funcției lor, ele pot fi, de asemenea, folosite pentru a examina eficient creșterea pielii.

Multe bucăți găsite pe pielea unui câine sunt benigne. Doar obțineți veterinarul pentru a le elimina pentru a spori confortul câinelui.

Tratament pentru creșterea pielii diagnosticate la câini

Pe baza diagnosticului, medicul veterinar va opta pentru un anumit tip de tratament și va aduce un prognostic. Acestea sunt cele mai utilizate tratamente pentru creșterea pielii.

Interventie chirurgicala

Acesta este unul dintre cele mai utilizate tratamente, deoarece permite medicului veterinar să elimine zona afectată pentru a combate boala. Depinde de tipul de masă, iar aici sunt câteva cazuri în care este viabilă:

  • Tumorile glandei apocrine
  • Carcinoame de celule bazale
  • Hemangiopericatomas
  • Angiosarcomasii cutanați
  • Trichoepitehioma
  • Pilomatricoms
  • Masele abdominale (dacă nu sunt viscerale)

Chimioterapie

Dacă creșterea pielii este o tumoare malignă, atunci chimioterapia este tratamentul de utilizat în majoritatea cazurilor, deoarece permite atacarea problemei și extinderea timpului de supraviețuire. Pentru a cita un exemplu, să vorbim despre limfoamele maligne. Medicul veterinar va folosi chimioterapia deoarece afectează întregul corp, care este crucial pentru combaterea limfoamelor deoarece compromite diferite părți ale corpului.

Scopul final al chimioterapiei este de a produce remisiune, care se întâmplă atunci când toate simptomele de oprire a cancerului. Din fericire, până la 90% din câini ajung la această stare. Cu toate acestea, nu este concludent deoarece necesită o monitorizare constantă pentru a se asigura că cancerul a dispărut.

Radiații

Radiația este un alt tratament comun pentru creșterea pielii maligne. Cu toate acestea, spre deosebire de chimioterapie care implică întregul corp, este folosit pentru a viza zone specifice cum ar fi tumorile agitate. Se utilizează în combinație cu chimioterapia în mai multe cazuri. De exemplu, Este folosit pentru a trata carcinoamele de celule scuamoase Nontonsillar.

În plus, dovezile sugerează că combinația dintre radiații, chirurgie și prednison pot combate în mod eficient tumorile. De aceea, veterinienii folosesc adesea o combinație de tratamente, deoarece cancerul este o boală complexă și, prin urmare, trebuie atacată din diferite unghiuri.

Experimental

În plus față de tratamentele tradiționale, proprietarii de câini și veterinarii sugerează și alte soluții. Aici aveți cele mai proeminente exemple:

Mai mult, mulți proprietari optează, de asemenea, pentru alternative holistice pentru a crește rata de succes a tratamentului principal:

Acum aveți în mâinile dvs. cel mai complet ghid despre pieleCreșteripecâini. După cum puteți vedea, este o chestiune complexă și, în multe cazuri, aceste protuberanțe pot fi amenințarea vieții. Utilizați acest ghid pentru referință și căutați întotdeauna ajutorul medicului veterinar profesionist. Evident, Evitați reproducerea Orice câine care suferă de probleme de piele frecvent.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Creșterea pielii pe câini - tipuri, cauze, diagnostic, prevenire și # 038; tratamente