Histiocitomul la câini

câine caută trist

Vă relaxați acasă cu câinele dvs. și vă simțiți o creștere roșie ridicată, fără păr, care pare să fi apărut din nicăieri. Văzând o bucată de câine nu este niciodată un lucru bun și poate fi alarmant. Cu toate acestea, acum că ați notat-o, puteți lăsa medicul veterinar să știe.

O mulțime de proprietari de câini tineri adulți pot găsi o bucată mică, fără păr, roșie pe câinele lor, care nu a fost cu o zi înainte. Aceasta este foarte caracteristică a unei creșteri comune numită histiocitom. În ciuda cazului "furios" și uneori chiar ulcerat, aceste tipuri de creșteri sunt, de obicei, non-dureroase și, de obicei, neobservate de către animale de companie.

Ce este un histiocitom?

Un histiocitom este un tip de creștere benignă sau non-canceroasă, de obicei văzută la câinii tineri. Ele prezintă clasic ca niște bucăți roșii mici, fără păr, ridicate, care aparent apare din nicăieri. Ele provin din celulele Langerhans (numite și histiocite), care fac parte din sistemul imunitar al unui câine de a proteja împotriva "invadatorii străini pe piele, cum ar fi polenul, bacteriile etc. Nu este neobișnuit ca ei să se rezolve singuri. Histiocitomele pot apărea în orice rasă de câine, dar unele rase pe care sunt mai frecvent văzute includ boxeri, Bulldogs, și retrieveri acoperite.

Semne de histiocitoame la câini

Histiocitomii apar cel mai frecvent la câinii cu vârsta de trei ani și mai tineri. Ele sunt ridicate și, de obicei, netede, oferindu-le un aspect asemănător butonului. Ele prezintă de obicei pe cap, gâtul, urechile sau membrele unui câine, dar pot apărea în altă parte. Ele au tendința de a fi mai mici de 2.5 cm în diametru.

Sunt histiocitomul canceros?

În timp ce histiocitoamele în sine sunt non-canceroase, la nivel microscopic, ele aparțin unei clasificări mai largi a creșterii cunoscute sub denumirea de tumori de celule rotunde. Histiocitomii nu sunt un tip periculos de creștere pentru cainele dvs. să obțină, dar există câteva soiuri de tumori de celule rotunde care sunt maligne (canceroase). Ca și în cazul oricărei noi creșteri sau forfetare pe care o găsiți pe câinele dvs., o excursie la medic veterinar pentru a fi verificată este necesară pentru a vă asigura că nu este ceva mai grav.

Cum să diagnosticați o histiocitom

Dacă câinele dvs. dezvoltă brusc o bucată sau vă suspectați că câinele dvs. poate avea un histiocitom, este important să vedeți un medic veterinar.

Veterinarul dvs. va începe prin efectuarea unui examen aprofundat și obțineți o istorie pe câinele dvs.

Ca și în cazul tuturor creșterii, diagnosticele definitive ale tipului de creștere se face prin examinarea microscopică a celulelor. Acest lucru se realizează fie prin îndepărtarea chirurgicală a creșterii, cât și a biopsiei acestuia sau efectuând ceva numit o aspirație fină de ac sau FNA. Un FNA se realizează prin colectarea celulelor de la creșterea pe un ac și apoi transferați-le într-un diapozitiv pentru a se uita sub microscop. Este minim invaziv și se poate face în aceeași zi ca și examenul inițial pentru creștere. Dacă creșterea este situată într-o zonă care ar face dificilă aspirarea sau biopsingul și există o suspiciune ridicată pentru un histiocitom, veterinarul dvs. poate opta să aștepte efectuarea oricăror diagnosticare și urmărirea forfecării pentru a vedea dacă acestea se hotărăsc pe cont propriu.

Tratament

Odată ce veterinarul dvs. a diagnosticat definitiv noua câinelui dvs. ca fiind un histiocitom, pot discuta apoi cu opțiunile dvs. de eliminare. Veterinarul dvs. poate opta să aștepte și să vadă ce crește creșterea în următoarele câteva luni. Dacă după trei luni este încă acolo, veterinarul dvs. poate recomanda eliminarea chirurgicală. Dacă histiocitomul câinelui dvs. este suficient de mic și dacă biroul dvs. VET are capacitatea, veterinarul dvs. poate opta pentru a elimina histiocitomul câinelui prin criochirurgie. Aceasta implică un anestezic local în zonă și înghețând creșterea. Dacă histiocitomul câinelui dvs. este pe dimensiunea mai mare, criochirurgia poate fi mai puțin o opțiune, iar câinele dvs. ar putea fi nevoie să-l îndepărteze chirurgical cu un bisturiu și sutură.

Cum să ai grijă de un câine cu histiocitom

Deși aceste tipuri de creșteri sunt rareori dureroase sau iritante unui câine, este important să le împiedicați să linge, să mestecați sau să zgâriați la ea, deoarece aceasta poate să o irită și să creeze infecții secundare.

Dacă câinele dvs. are un histiocitom îndepărtat chirurgical, ca și în cazul îngrijirii post-chirurgicale, este extrem de importantă pentru a împiedica lingerea, mestecarea sau zgârierea la incizie pentru a împiedica deschiderea inciziei și / sau Crearea unei infecții secundare. VET dvs. va oferi instrucțiuni post-chirurgicale specifice pentru a menține zona de incizie curată. Dacă observați orice roșeață semnificativă, umflături, cusături lipsă sau dacă incizia se simte mai caldă decât țesutul înconjurător, asigurați-vă că vă anunțați imediat medicul veterinar.

Histiocitoamele oferă orice risc pentru oameni sau alte animale de companie?

Histiocitomii nu sunt contagioși și nu pot fi răspândiți prin pielea la contactul cu pielea. Ele nu prezintă nici o amenințare la adresa omului sau alte animale pe care câinele dvs. le poate intra în contact cu.

Dacă bănuiți ca câinele dvs. să aveți un histiocitom, este mai bine să programați un examen cu medicul veterinar, astfel încât să vă poată oferi un diagnostic și un plan de tratament care se potrivește cel mai bine cu tine și câinelui tău.

Epulidele la câini sunt tumori gura obișnuite
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Histiocitomul la câini