Tumorile la șobolani

Șobolan alb pe fundal negru

Șobolani sunt mult mai iubitoare decât mulți oameni cred că le face animale de companie excelente pentru cei cu spațiu limitat. Șobolanii sunt incredibil inteligent, Foarte prietenos și dezvoltă astfel de personalități unice. Din păcate, șobolanii au, de asemenea, o durată de viață relativ scurtă, care sunt adesea pentru că tind să dezvolte tumori. Din cauza modului în care este obișnuit ca șobolanii să dezvolte tumori, este important ca proprietarii de șobolani să știe mai multe despre aceste creșteri potențial care pun viața în pericol.

Ce sunt tumorile la șobolani?

O tumoare se referă la o masă sau o creștere pe un șobolan. Tumorile pot varia de la a fi mai puțin îngrijorătoare, chisturi benigne sau lipomi la tumorile necorespunzătoare, canceroase. Unele creșteri nu sunt cauzate de îngrijorare, dar majoritatea tumorilor la șobolani ajung atât de mari încât trebuie să fie îndepărtate datorită staturii mici a animalului. Tumorile se pot dezvolta pe pielea unui șobolan unde sunt vizibile sau interne, unde pot merge neobservate de ceva timp. Unele dintre cele mai frecvente tipuri de tumori la șobolani includ:

  • Tumorile mamare
  • Lipoame
  • Chisturi
  • Tumorile canceroase
  • Tumorile cerebrale

Semne de tumori la șobolani

Semnele Un șobolan are o tumoare

  • Dificultate de mers pe jos sau alpinism
  • Durere
  • Creștere în greutate
  • Vizibilă Luptă
  • Creșterea apetitului
  • Ochi bulbucati
  • Mishpapen Head
  • Ataxia

Diferitele tipuri de tumori pot fi mai evidente decât altele. Unele tumori cresc rapid și sunt ușor de observat, în timp ce altele sunt ascunse intern și pot merge neobservate până când șobolanul începe să aibă probleme în a obține în jur sau pare dureros când a fost luată.

În funcție de locație, mișcarea șobolanilor poate fi afectată, ceea ce poate duce la letargie, apetitul sărac și creșterea în greutate dintr-o tumoare în creștere. Dar unele tumori pot spike de fapt un apetit crescut în șobolanul dvs. de companie. Cu toate acestea, un șobolan care mănâncă o mulțime de alimente, dar câștigă puțin până la nici o greutate poate să se confrunte cu un offset nutrițional în care aportul de nutrienți este îndreptat spre creșterea tumorii.

Tumorile cerebrale cauzează, de obicei, simptome neurologice, precum și a ochilor bulgari și un cap deformat datorită expansiunii tumorii. Șobolanii cu tumori cerebrale pot fi ataxale și au probleme legate sau apar în jur.

Cauzele tumorilor la șobolani

În funcție de tipul de tumoare, cauzele pot varia.

  • Tumorile mamare - Acestea sunt tumori dependente de creșterea rapidă și hormon, răspunzând atât la estrogen, cât și la prolactină și sunt cel mai adesea observate la șobolanii de sex feminin care nu sunt spionați.
  • Lipoame - De asemenea, cunoscut sub numele de tumori grase, lipomii sunt buzunare de țesuturi grase care pot suprafeța pe orice parte a corpului unui șobolan. Nici o altă cauză decât genetica nu a fost legată de creșterea lor și creșterea mare poate împiedica mișcarea unui șobolan PET.
  • Chisturi - Șobolanii masculi sunt cei mai predispuși la dezvoltarea chisturilor. Chisturile nu sunt de fapt considerate tumori (cu excepția cazului în care este o cystadenom) și sunt adesea găsite pe un șobolan mascul din apropierea glandelor sale sebacee. Chisturile pot apărea de la o infecție simplă a pielii sau de păr ingrown. Ele sunt de obicei destul de ferme și nu cresc la fel de mari ca o lipomă sau o tumoare mamară.
  • Tumorile canceroase - Din păcate, nimeni nu știe ce cauzează toate tipurile de tumori canceroase, dar sunt frecvente la șobolani. Tumorile canceroase pot fi găsite pe diferite părți ale corpului și pot fi datorate creșterii sau expunerii slabe la carcinogeni.
  • Tumorile cerebrale - Atât tumorile cerebrale benigne, cât și maligne pot fi cauzate fie de prezența cancerului, fie printr-o anomalie în glanda pituitară. Ele sunt uneori afectate de creșterea consumului de alimente cu calorii mari.

Tratamentul tumorilor la șobolani

Tumorile mamare și lipomii mari sunt adesea îndepărtați chirurgical, mai ales dacă sunt suspectați că sunt canceroase sau provocând problemele de ambulație la șobolan. Unele creșteri sunt greu de îndepărtat complet și de a regrowth este comună, totuși.

Chisturile sunt de obicei lansate sau puse de către veterinarul dvs., determinând secreția (sau infecția) groasă să o elimine. Chisturile trebuie să fie urmărite pentru infecție și pot regrow, ceea ce duce la eliminarea chirurgicală ulterioară.

Creierul și anumite tipuri de tumori canceroase sunt inoperabile în șobolani din păcate. Cu toate acestea, unele tipuri de cancer pot fi tratate cu medicamente cum ar fi tamoxifen (pentru cancerele sensibile la estrogen), iar suplimentele precum cartilajul de turmeric și rechin sunt raportate că au o creștere a unei creșteri a tumorii. Șobolanii cu probleme de sănătate severe, totuși, ar trebui să fie eutanasiate odată ce calitatea vieții lor este compromisă.

Cum se prevină tumorile la șobolani

Hrănirea unui șobolan o dietă nutritivă, cu conținut scăzut de grăsimi poate ajuta la prevenirea tumorilor canceroase la unii șobolani și mai multe studii arată, de asemenea, o scădere a formării tumorilor mamare la șobolani hrăniți o dietă bogată în Miso, un produs de soia. Spațială sau neuterizarea șobolanului PET poate contribui la reducerea probabilității de a dezvolta tumori canceroase de sân.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Mathupala, Saroj P. și colab. MicroRNA și tumorile cerebrale: o cauză și un tratament?ADN și biologie celulară, vol 26, nu. 5, 2007, pp. 301-310. Mary Ann Liebert Inc, DOI: 10.1089 / ADN.2006.0560

  2. Weiss, W. A. Expresia orientată a MyCN cauzează neuroblastomul la șoareci transgeniciJurnalul EMBO, vol 16, nu. 11, 1997, pp. 2985-2995. Wiley, DOI: 10.1093 / EmbOJ / 16.11.2985

  3. Belager, Janelle M. și colab. Corelarea statutului neutru și a expresiei tulburărilor ereditareCanina genetică și epidemiologie, vol 4, nu. 1, 2017. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1186 / s40575-017-0044-6

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tumorile la șobolani