Pixie-bob cat: profilul rasei de pisica

Pixie Bob Cat în picioare

Originea pisicii Pixie-Bob este chestia legendelor. S-au crezut că provin din momente naturale între Bobcat și Feral pisicile domestice sau pisici de hambar, deși nu există o dovadă verificabilă, deoarece testele ADN nu susțin cererea.

Pixie-Bob pisicile sunt mari și robuste și arata mult ca bobcats. Legal, ele sunt pisici domestice, iar proprietatea lor nu este restricționată ca Pisicile sălbatice exotice. Ele sunt frumoase, jucăușă, loială și fac tovarăși buni pentru aproape orice tip de gospodărie.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 8 până la 17 kilograme

Lungime: 20 până la 24 de centimetri

Palton: Lung si scurt

Culoarea stratului: Tabby repetat în toate nuanțele de maro

Culoarea ochilor: Maro de aur sau verde

Speranța de viață: 13 până la 15 ani

Caracteristicile pisicii Pixie-Bob

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
InteligențăMediu
Tendința de a vocalizaMediu
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria Pixie-Bob

Breedul Pixie-Bob a fost acceptat în Asociația Internațională CAT ca o nouă rasă nativă în 1995 și pentru statutul de campionat în 1997. Rasa a fost acceptată de Asociația American Cat Fanciers în 2005.

Carol Ann Brewer, fondatorul de rasă, a declarat că primul specimen, Pixie, a fost rezultatul creșterii a două pisici "legende". O pisică legendă este rezultatul unei împerecheri naturale a unui bobcat american cu o pisică domestică. Deși standardul internațional al Asociației CAT citează asemănarea cu Bobcat american, Comitetul fondator este adamant că nu se utilizează Bobcats american captiv în orice program de reproducere.

Desemnarea Asociației Cat Internaționale a Pixie-Bob ca "rasă nativă nouă" înseamnă că este o nouă rasă care a fost identificată ca indivizi similari genetic de la o populație naturală, indigenă într-o anumită regiune geografică.

La fel ca Bobcats, au un corp muscular, rangial, cu o haină în picioare în picioare din corp. Ele sunt împodobite cu un model de semnalizare de semnătură într-un bronz ușor la colorarea lui Rufus (roșu-maro sau ruginit). Ei au o față în formă de pere cu nivel mediu, iar unele au urechi cu vârful de râs. Cozile lor, așa cum sugerează numele, sunt în mod natural bobate. Culoarea ochilor lor poate fi verde de aur sau verde de gâscă, în conformitate cu standardul de rasă.

Pixie-Bob este unul dintre puținele rase care permite degetele de la picioare poligacctil în standardul de rasă, cu maximum șapte degete pe laba.

Fondatorul de redare Brewer a format pentru dragostea organizației Pixie, care necesită anumite standarde pentru crescători de crescători, inclusiv având o pisică cu linie direct trasabilă la originalul Pixie.

Pixie-Bob Care

Pixie-Bobs vin în versiuni Longpair și Shorthair. Shorthair are un strat dublu gros, în timp ce haina de lungă durată este de până la 2 centimetri în lungime cu o textura mai moale, matasoasă. Acestea necesită îngrijire de bază cu pieptănarea sau periajul săptămânal.

Păstrați unghiile pisicilor tăiate și oferiți un post de zgâriere. Ajutați la menținerea unei igiene orale bune prin spălarea frecventă a dinților pisicii.

În timp ce crescuse să aibă un aspect sălbatic, ele sunt destul de mari pisici de uz casnic. Pisicile nu sunt de obicei cunoscute pentru a avea o iubire de apa, dar majoritatea Pixie-Bobs fac. Pixie-Bob Aficionados pretinde afinitate de apă ca dovadă suplimentară a naturii lor sălbatice.

Pixie-Bob este descris ca fiind foarte inteligent, puternic legat de familia sa, curios și jucăuș, dar nu distructiv. Se spune că sunt câine în personalitate. Pixie-Bobs poate fi instruit cu ușurință și iubesc să ia plimbări cu oamenii lor. Oferi o mulțime de Jucării de pisici interactive și petreceți timpul să jucați cu pisica dvs. pentru ao menține exercițiul și stimularea mental.

Ei sunt cunoscuți pentru a se înțelege bine atât cu copiii, cât și cu alte animale de companie. Această rasă este, de asemenea, suficient de robuste și pusă în spate pentru a tolera jocul cu copiii, deși copiii ar trebui să fie întotdeauna suficient de vechi pentru a trata un animal de companie cu respect. Orice pisică va deveni defensivă dacă se taază sau nu este maltratată.

Pixie-Bobs par a fi fericit să facă parte dintr-o familie cu câini prietenosi pisici. Ar trebui să monitorizați orice pisică în jurul rozătoarelor de companie, păsări sau pești, deoarece instinctele lor naturale de vânătoare pot să intre în orice moment. Vocalizarea lor este, de obicei, limitată la chirpuri și twitter, deși se vor mina ocazional.

Probleme comune de sănătate

Pixie-Bobs sunt în mod activ încrucișate pentru a oferi diversitate genetică și nu par să aibă probleme speciale de sănătate care ar putea apărea cu încrucișare. Ele sunt predispuse la condițiile obișnuite și bolile care afectează orice pisică domestică. Cea mai comună stare de sănătate găsită în toate pisicile este cardiomiopatie hipertropica sau întărirea musculară a inimii.

Unele condiții care au fost observate în Pixie-Bobs includ:

  • Cryptorchidism sau testicule nedorite
  • Dystocia, o dificil de livrare a garniturilor
  • Hiperplazia endometrială chistică, o îngroșare a unui strat al uterului

Ar trebui să oferiți asistența medicală recomandată pentru pisica dvs., inclusiv imunizări, tratamente veterinare preventive și verificări. Faceți-vă medicul veterinar conștient de rasa pisicii dvs. în cazul în care există noi constatări epidemiologice ale condițiilor care pot afecta Pixie-Bobs. Crescătorii ar trebui să poată furniza documentația de verificare a sănătății pentru pisicile lor.

Dieta și nutriția

Pixie-Bobs nu au cerințe speciale nutriționale. Indiferent dacă furnizați alimente umede, alimente uscate sau o combinație este o alegere personală.

Unele pisici nu beau suficientă apă și au nevoie de alimente umede pentru a oferi fluide. Dinții pisicii dvs. pot beneficia de unele alimente uscate crocante. Obezitatea va reduce durata de viață a oricărei pisici, deci asigurați-vă că ați monitoriza greutatea pisicii dvs.

Pixie-Bobs pot fi pisici mai mari, dar ar trebui să fie musculare, nu grăsime. Metabolismul pisicii tale și sănătatea generală se vor schimba pe tot parcursul vieții sale. Discutați despre nevoile nutriționale ale pisicii dvs. cu medicul veterinar la fiecare vizită pentru a obține recomandări pentru hrănirea programelor, tipurile de alimente și pentru a se hrăni.

Pisicile hibride care evocă verișorii lor sălbatici
PROS
  • Are aspect feroce, exotic, în timp ce este considerată ca o pisică domestică

  • Loial, afectuos și prietenos pentru copii și de companie

  • Îi place apa

  • Foarte inteligent, poate fi instruit lesa

Contra
  • Predispuse la problemele de sănătate legate de sistemul de reproducere

  • Poate încerca să vâneze animale de companie rozătoare, pește sau păsări

Unde să adoptați sau să cumpărați o pisică Pixie-Bob

Este posibil să găsiți o pisică Pixie-Bob printr-un crescător din zona dvs., dar dacă preferați să adoptați de la o organizație de salvare, verificați:

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Înainte de a decide că un Pixie-Bob este pisica potrivită pentru dvs., faceți cercetarea dvs. Discutați cu alți proprietari Pixie-Bob, crescători de renume și organizații de salvare.

Dacă sunteți interesat de rasele de pisică asemănătoare, uitați-vă la acestea pentru a compara:

Sunt multi CAT rases acolo. Cu cercetări suplimentare, ar trebui să puteți găsi cel care este potrivit pentru dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pixie-bob cat: profilul rasei de pisica