Îngrijirea unei pisici senior: tot ce trebuie să știți

Îngrijirea unei pisici senior

O pisică senior - este chiar și un lucru? Pentru tine, pisica ta Kitty este și va rămâne întotdeauna aceleași puști drăguți drăguți, prima dată când l-ai adoptat. Deci, când exact o pisică devine un senior?

De obicei, pisicile care au vârsta mai mare de 7 - 10 ani, aceștia sunt cei considerați vârstnici.

Nu este o surpriză ca și cum pisica ta varsta, acestea sunt susceptibile de a începe să aibă nevoi diferite decât înainte. De exemplu, studiile au arătat că au fost observate 90% din pisicile de peste 12 ani artrită. Desigur, pisica dvs. poate dezvolta, de asemenea, guta, ducând astfel probleme de mobilitate similare ca artrită. Dar cum puteți fi sigur că ceea ce este? Mai ales cu îmbătrânirea și pisica bolnavă, când ar trebui să începeți să vă faceți griji?

Citiți mai departe pentru a afla cum vă puteți îngriji de pisica superioară.

1. Programarea controalelor frecvente de wellness

Când pisica dvs. este încă tânără și sănătoasă, începeți procesul de dezvoltare a unui raport bun cu medicul veterinar. Făcând acest lucru, veți obține detectarea unor schimbări subtile ale pisicii dvs. care indică o stare de sănătate înainte de a fi prea târziu. Pisicile sunt obligate Vizitați veterinarul lor mai des ca ei îmbătrânesc. În mod normal, este vorba despre o dată la 6 luni, chiar dacă credeți că pisica dvs. face total amendă și sănătoasă.

Ia notă de faptul că animalele îmbătrânește diferit decât noi. 6 luni în viața pisicii dvs. este echivalentă cu 2 ani pentru o persoană și o mulțime se poate schimba în acea perioadă de timp.

2. Configurați pisica superioară pentru succes la veterinar

Fără cunoștințele tale, pisica ta devine foarte stresată când ea este pusă în transportator pentru a fi luată afară. Deci, ceea ce trebuie să faceți este, faceți transportatorul confortabil și moale cu așternut familiar. Acest lucru ar face mult mai ușor să vă luați pisica în veterinar.

În legătură cu o postare: Cei mai buni transportatori de pisici

Odată ce ajungeți la veterinar, întrebați dacă există o anumită zonă de așteptare numai pentru pisici. Asta pentru că, pisica voastră nu poate fi confortabilă în așteptare cu alte animale de companie, mai ales când există și alți câini de lătrat sau păsări Chirping - face o pisică mai mare.

Pentru a rămâne înaintea problemei, pregătiți o listă de întrebări pe care le considerați că trebuie să vă adresați medicului veterinar în timpul consultării sau să discutați orice modificări pe care le vedeți în pisica dvs. de companie cu VET dvs. Vă va ajuta să obțineți o idee despre starea de sănătate a pisicii dvs.

3. Aflați obiceiurile dvs. și acordați o atenție deosebită oricăror schimbări

Pisicile sunt punți la ascunzând boala lor. Semnele lor de orice boală sunt foarte subtile pe care le-ați putea pierde cu ușurință. Dacă observați chiar și cea mai mică diferență în comportamentul lor, cum ar fi, ascunderea prea des sau dormind mai mult decât de obicei, Nu priveliști! Vorbiți despre veterinarul dvs. Poate că acestea sunt semnele mici de a vă spune despre ceva mai important.

Puteți chiar să mergeți în plus și să păstrați un jurnal pentru a înregistra toate activitățile lor; Sau chiar mai bine, descărcați o aplicație. Când te duci la veterinar, spune-le despre asta. Știi că rutina pisicii tale mai bine decât oricine ar putea.

Pisica se joaca cu mingea

4. Luați notă de modificările pisicilor în greutate

Pierderea în greutate și câștigul în greutate vorbesc foarte mult despre sănătatea pisicii dvs. și astfel necesită o excursie la veterinar. În timp ce creșterea în greutate în pisica dvs. senior vă spune că au o boală cronică și pot scurta durata lor de viață, pierderea în greutate este o poveste complet diferită.

În legătură cu o postare: Cele mai bune produse alimentare pentru pierderea în greutate

Pierderea în greutate ar putea însemna că pot avea boli ca o infecție intestinală, diabet, hipertiroidism și așa mai departe. Modificările moderate în greutatea pisicii dvs. pot fi greu de observat, dar suntem siguri că vă ridicați pisica cel puțin o sută (nu literal) ori pe zi. Deci, veți simți orice schimbări în greutatea lor în brațe. Amintiți-vă că chiar și cea mai mică schimbare în greutate ar putea fi utilă pentru veterinarul dvs. pentru a examina ceva important.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru pisici mai mari

5. Ei nu doar încetinesc

Dacă pisica dvs. încetinește, ar putea însemna că acestea sunt într-o anumită durere sau disconfort. Pisicile mai mari suferă adesea de boala articulară degenerativă și de artrită care este destul de comună. Cu un tratament adecvat la momentul potrivit, ei pot rămâne activi și pot face bine în următorii ani. Cu toate acestea, dacă observați că pisica dvs. a fost puțin prea ciudată și nu sari sau nu folosește cos de gunoi Doar, ca de obicei, vorbește cu medicul veterinar despre asta!

6. Uită-te la scoopul tău

Are pisica dvs. defecate în mod regulat? Scaunul ei mai moale sau are o culoare diferită? Ei bine, constipație și deshidratare sunt destul de comune pentru pisicile mai mari. Deci, dacă căutați aceste semne și participați-le mai devreme, șansele sunt că veterinarul dvs. holistic vă va face să vă simțiți mai bine. De asemenea, există modificări ale urinei în cutia de gunoi? Creșterea producției de urină ar putea indica faptul că pisica dvs. poate suferi de diabet sau o glandă tiroidă prea activă sau chiar mai rău boală de rinichi și tensiune arterială ridicată.

Ați putea dori, de asemenea: Cat alimente pentru constipație și Cat alimente pentru boala renală

7. Luați o "vedere a pisicilor" la cutia de gunoi

Când pisica dvs. începe să crească vechi, ei devin din nou pisoi. Nu literalmente un pisoi, dar obiceiurile de pisică încep să apară din nou. Ei pot începe să aibă accidente în jurul casei sau ar fi dor de cutia de gunoi pentru a pisici înăuntru. Dar asta nu înseamnă că o fac în mod intenționat, înseamnă doar că pot avea o problemă medicală subiacentă.

Artrita, constipație, infecții urinare și slăbiciune musculară sunt toate motivele probabile pentru care pisicile mai mari dezvoltă probleme de gunoi. Deci, VET dvs. vă va ajuta să evaluați orice afecțiuni medicale sau preocupări legate de mediu care contribuie la comportamentul pisicii dvs.

Dacă pisica mai mare are probleme cu atingerea cutiei de gunoi (scările ar putea fi deosebit de greu pentru ei), asigurați-vă că este plasat undeva este ușor pentru ei să ajungă.

În legătură cu o postare: Cel mai bun gunoi de pisică

8. Înțelegeți că pisicile dvs. trebuie să schimbe orele suplimentare

După cum am menționat deja, nevoile pisicilor tale se schimbă în timp. Prin urmare, va trebui să țineți un ochi asupra acestui lucru și să faceți ajustări ale gospodăriei dvs. în consecință. Pisicile mai vechi devin fragile. Ei au nevoie de umplutură suplimentară, căldură și confort în așternuturile și petele preferate. Realizați paturile și spoturile de odihnă preferate ușor accesibile prin plasarea scaunelor, a rampelor și a altor instrumente de asistare.

În legătură cu o postare: Cele mai bune paturi de pisici

9. Bucurați-vă de legătura specială cu pisica dvs

Obligațiunile cu pisici mai mari sunt extraordinare. Amândoi ați crescut împreună și nu este nimic mai bun decât acest lucru. Cum ar fi pisicile crave pentru alimente, Jucarii de pisici și alte stimulente, pisicile vârstnice necesită mai multă atenție și iubire de la omul lor. Continuați să le oferiți stimulării mentale și fizice, jucând, mângâindu-le și interacționând cu ei în moduri speciale. Periați-le și le amestecă mai des dacă nu se pot mistui.

În legătură cu o postare: Cea mai bună perie pentru pisici

De asemenea, amintiți-vă să-i tăiați frecvent unghiile, așa că nu se îngroapă și se zgârie la un punct de infectare. Pisicile artritice mai vechi cresc unghiile care se dezvoltă în tampoanele de labe, care, apropo, pot fi foarte dureroase.

În legătură cu o postare: Cele mai bune turnuri de zgâriere de pisică

În legătură cu o postare: Cea mai bună pastă de dinți de pisică

10. Aveți grijă de igiena orală a pisicii dvs

Igiena orală a pisicii este extrem de importantă. S-ar putea să sune ca o idee prostească că sănătatea orală a pisicii dvs. își poate îmbogăți viața în timp ce îmbătrânesc, dar într-adevăr o face. O gură sănătoasă ar putea fi fundamentul unei vieți sănătoase. Dacă nu vă puteți peria dinții pisicilor, luați în considerare curățarea acestuia cu tratamentele dentare.

În legătură cu o postare: Cea mai bună periuță de dinți de pisică

Cele mai bune alimente pentru pisici mai mari

Doar felul pisicilor trebuie să fie hrăniți și hrăniți diferit; În mod similar, pisicile mai vechi necesită, de asemenea, un alt tip de dietă. Rețineți că vorbim despre satisfacerea nevoilor unice, nu cu pachetele de alimente special concepute pentru pisicile superioare. Prin urmare, iată ce pisicile senioare au nevoie de mâncarea lor:

  • Proteină de înaltă calitate

Proteina este una dintre cele mai esențiale caracteristici din dieta pisicii tale, și este de două ori mai importantă în cazul pisicilor senior.

Din nou, rețineți că vorbim despre calitatea proteinei, nu cu privire la valoarea acesteia. Proteina de înaltă calitate înseamnă că pisica dvs. este probabil să fie potrivită, sănătoasă și slab totul in acelasi timp. Poate suna surprinzător, dar pisicile deasupra vârstei de 10-12 de ani necesită o creștere a caloriilor și a proteinei în dieta lor. După cum știți deja că pisicile nu au fost făcute să consume plante, astfel încât o proteină de carne este foarte digerabilă și hrănitoare. Nu există nici o teamă când vă oferiți carne pisicii voastre.

  • Suport pentru sănătatea renală

Problemele renale la pisici sunt letale. Este foarte important pentru tine să păstrezi rinichii pisicii tale sănătoase. Și ori de câte ori ne gândim la rinichi, răspunsul aparent pentru a le menține sănătoși este apa simplă.

Deoarece pisicile nu beau prea mult singure, trebuie să vă asigurați că mâncarea pe care o consumă este suficient de hidratată. Pentru a păstra lucrurile simple, hrăniți doar mâncarea de pisică brută sau conservată, care se spune că conține conținut de 70% pe bază de apă.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru pisici umede

Un alt lucru pe care l-am evidențiat este că alimentele din punct de vedere biologic necorespunzător sunt o povară excesivă pentru rinichii pisicii tale. Hrana pentru hrană pe care corpul pisicii tale le poate asimila rapid. Exemple perfecte ale acestor alimente sunt fructe, legume, boabe și leguminoase.

  • Ușor de mancat

Amintiți-vă că am menționat cât de multă pisici și dinții lor devin fragili. Problemele dentare ar putea, de asemenea, să meargă de la mestecarea alimentelor provocatoare. Prin urmare, alegeți alimente care sunt umede, moi și ușor de consumat pentru pisica dvs.

  • Ultra-gustos

Pisica ta mai veche nu este pisicuta el sau ea a fost. Dacă vă puteți aminti cât de neliniștii ar fi înghițit și înghiți orice mâncare pe care ați putea oferi, acum veți vedea că pisica dvs. mai mare are a pierdut interesul față de alimente per total. Trebuie să faci alimentele interesante. Interesant în sensul că mâncarea trebuie să aibă o aromă puternică și este oarecum caldă și umedă, care vă induce pisica voastră de vârf pentru a lua în dietă. În plus, puteți presă de asemenea niște fulgi bonito sau splash o cantitate mică de bulion osoasă pentru ao face să facă apel la pisica ta.

pisica cu castron roșu plin de alimente de pisică

Rolul dvs. ca dăruitor de îngrijire al unei pisici senior

Cel mai mare rol este să ia notă de ele comportamente și obiceiuri. Nevoile lor se vor schimba de-a lungul anilor, dar nevoile lor de bază, cum ar fi interacțiunea socială și mediul, vor trebui evaluate cu atenție. În plus, trebuie, de asemenea, să luați în considerare faptul dacă pisica dvs. rămâne în interior sau în aer liber și lucrează în consecință când devine veche.

În ansamblu, părinții pisicilor senior trebuie să fie responsabili pentru următoarele lucruri:

  • Asigurați-vă că pisica dvs. are acces la alimente, apă și pat la ușurință.
  • Ajustați zonele provocatoare din punct de vedere fizic cu scaune și rampe, astfel încât să poată ajunge.
  • O vizită regulată la veterinar.
  • Medicină Dispensare.
  • Cazare pentru stilul de viață.

Înțelegeți faptul că trebuie să plătiți o mai mare atenție pisicii voastre superioare decât pisicile voastre notorii, care probabil face bine! Și dacă apare chiar cea mai mică problemă, adresați-o la veterinarul dvs., astfel încât să puteți obține îndrumări și informații adecvate despre cum să faceți o anumită problemă.

Asigurați-vă că pisica dvs. se bucură de tranziția sa în vârstnici. Și, de asemenea, asigurați-vă că creați suficiente amintiri cu pisica dvs. pentru tot restul vieții voastre.

Sfârșitul deciziilor de viață pentru pisica ta

Știți cum să vă asigurați că pisica dvs. este sigură și sănătoasă pe tot parcursul vieții sale? Răspunsul este că partenerul dvs. veterinar. Acesta este modul în care puteți lua decizii finale cu privire la pisica dvs. mult ușor. Înțelegem cât de dificil poate fi atunci când vine vorba de decizii de viață pentru pisica ta și de aceea am venit cu o mână de sfaturi de îngrijire pentru pisica ta senior.

Trebuie să fi trăit cu pisica dvs. timp de cel puțin un deceniu acum și este o legătură cu adevărat puternică care ar trebui luată în serios. Deci, zâmbiți că pisica voastră a intrat în viața voastră, mai degrabă decât să plângă asupra faptului că el este deja bătrân și în ultimii săi ani.

Distribuiți povestirile de pisici amuzante cu noi! Ne place să auzim despre ei.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Îngrijirea unei pisici senior: tot ce trebuie să știți