Cum să îmblânzi o pisică ferată

pisica ferată pe trotuar

Pisicile ferate (un alt nume pentru pisicile fără adăpost care și-au trăit întreaga viață în afara) se nasc în sălbăticie și astfel au avut un contact foarte mic cu oamenii. Mulți iubiți de animale care se află în contact cu o pisică ferată, dacă pot fi domesticiți, instruiți și, în cele din urmă, binevenită în casa lor ca pe un animal de companie, mai ales dacă ați descoperit o pisică care trăiește în aer liber în vreme rece sau în mod trafic / sau mediul potențial nesigur.

Vestea bună este că, da, pisicile ferate pot deveni noul tău prieten de feline. Dar există mai mulți pași foarte importanți care trebuie luați mai întâi, deoarece domesticirea unei pisici ferate nu este cu siguranță o sarcină pentru cei slabi la inimă și va necesita o cantitate enormă de timp și răbdare.

Ce să faci dacă ai găsit o pisică pierdută

Ce să faceți dacă găsiți o pisică ferată

Indiferent dacă și-a găsit calea în curtea dvs. sau vă aflați frecvent o pisică particulară care se ascunde în jurul cartierului dvs., dacă vă găsiți într-un fel în compania unei pisici ferate, există câțiva pași pe care îi puteți lua pentru a vă asigura atât siguranța, cât și pe cea Kitty`s. Rețineți că, pentru că aceste pisici nu au avut niciodată plăcerea de a se lega de un om într-un mod semnificativ, ei consideră adesea toți oamenii ca niște prădători mari și, în general, nu se tem să acționeze în mod corespunzător prin mușcături, hissing sau chiar de zgâriere sau altfel te atacă.

De asemenea, nu ar trebui să abordăm niciodată o pisică care pare rău, chiar dacă probabil că vrei să faci totul în puterea ta pentru a ajuta pisicile sărace. Dacă o pisică ferată sa arătat în mod aleatoriu la ușa din spate, există o șansă decentă el sau ea are rabie și este mult mai sigur să-i apelezi pe animalele locale și să evite riscul de a fi mușcat sau zgâriat și necesitând asistență medicală.

Mai presus de toate, este important ca oricine să ia în considerare o pisică ferată să știe că va dura probabil câteva săptămâni - sau chiar mai mult dacă ați găsit o pisică deosebit de skittish-așa că răbdarea este de cea mai mare importanță.

Cum să îmblânzi o pisică ferată

Există mai mulți factori care vă vor determina capacitatea de a îmblânzi o pisică ferată, inclusiv vârsta și personalitatea pisicii, precum și ce feluri de experiențe pe care pisica le-a avut pe stradă (precum și întâlnirile anterioare pe care le-au avut cu altele Oamenii).

Dar există un lucru pe care îl avem oameni în arsenalul nostru, care va crește foarte mult șansele dvs. de a instrui o pisică ferată - și că este alimente. Este înțeleasă pe scară largă că pisicile sălbatice au devenit domesticite în primul rând, deoarece au devenit mulțumiți de ideea de a avea acces la mese regulate, deci dacă vă gândiți la îmbinarea unei pisici ferate în cartierul dvs., veți dori să începeți prin stabilirea unora un fel de rutină în jurul alimentelor. De exemplu, asigurați-vă că oferiți niște produse de pisică pe pisică în același timp și în același loc în fiecare zi, poate într-o anumită zonă de pe pridvorul sau terasa.

Cu toate acestea, încercați să nu faceți contact vizual atunci când observați pisica (ca câinii, contactul cu ochii poate fi perceput ca o amenințare). În schimb, rămâneți liniștiți și liniștiți și stați sau stați liniștit în vecinătatea generală, în timp ce Kitty mănâncă. După câteva zile, puteți construi să vorbiți cu pisica dvs. într-o voce calmă și liniștitoare.

Dacă se pare că pisica îi lăsă pe gardă și începe să aibă încredere în tine, încercați să mutați mâncarea un pic mai aproape de tine în fiecare zi. De asemenea, puteți încerca să oferiți câteva tratamente speciale împreună cu masa. Este important să rețineți că nu veți dori să atingeți pisica până când sunteți foarte încrezători că el sau ea o va permite - când sunteți gata să vă dați un du-vă, încercați să ajungeți la animalele de pisică fără a face orice mișcare bruscă. Dacă pisica se îndepărtează de atingerea dvs., dați-o cu câteva zile înainte de a încerca din nou. Încercați, de asemenea, lăsați-l sau mirosi degetul în prealabil. În cele din urmă, puteți progresa treptat pentru a mângâia pisica și chiar luați-o ușor.

Siguranța și alte considerente atunci când aduceți acasă o pisică ferată

În timp ce următorul pas poate părea că vă puteți deschide în cele din urmă ușa la noul prieten felin, veți dori să evitați să o aduceți înăuntru, mai ales dacă aveți alte animale de companie (sau copii). În schimb, luați pisica la medicul veterinar pentru o verificare completă și vaccinări (el, desigur, necesită ca pisica să aibă încredere în tine suficient pentru ao pune într-o cutie pentru călătoria), precum și pentru a fi spayed sau sterilat. Acest pas poate dura mai multe încercări, dar este absolut esențial pentru sănătatea și siguranța dvs., precum și pentru noua dvs. pisică.

Dacă aveți cele mai clare de la veterinarul dvs. și sunteți gata să vă salutați noul dvs. Kitty Home, veți dori să începeți cu un spațiu liniștit liniștit, oarecum izolat, care este lăsat deoparte doar pentru pisică. Considera Furnizarea zonei noi de living a pisicii cu niște copaci de pisici și turnuri, posturile de zgâriere, precum și locuri de ascuns și de a dormi. Și, bineînțeles, nu uitați de elementele de bază ca o pisică de pisică și un castron de apă și o cutie de gunoi - din fericire, chiar și pisicile care și-au petrecut întreaga viață în aer liber pot înțelege în general conceptul destul de repede.

Asigurați-vă că vă mențineți interacțiunile scurte până când noua pisică pare confortabilă cu noile sale împrejurimi. În timp, noua dvs. pisică ar trebui să uite zilele lor pe stradă și să fie mai mult decât mulțumit să se relaxeze și să se joace acasă cu noua lor familie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să îmblânzi o pisică ferată