Care este răspunsul flehmen la pisici?

Pisica sniffing femeie

Pisica ta uneori face o fata ciudat? Pisicile își ridică buzele după un miros deosebit de lungă și țineți gura ușor deschisă pentru a sniff pisica de feromoni. Fleohmen - un cuvânt german care înseamnă "curl buzunar" - să fie confundat pentru un snarl agresiv, dar este un comportament perfect normal și pașnic.

Feromoni

Pisicile folosesc feromoni sau hormoni de miros, pentru a comunica cu alte pisici. Fiecare animal are propriile sale feromoni unici, care pot semnala mesaje diferite altor pisici. De exemplu, o pisică poate frecați obrazul împotriva unui obiect și eliberați feromoni pentru a marca teritoriul și feromonii în Urina pisicilor semnalează genul lor.

O pisică grimasă atunci când limba lui captează feromoni, apoi se mișcă de feromoni la conducta de pe acoperișul gurii sale. Asta se întâmplă atunci când apare așa-numitul răspuns Flehmen: pisica se bucură de partea superioară a gurii sale în ceea ce pare a fi un sneer. Toate pisicile folosesc acest al doilea mecanism de sniff pentru a analiza feromonii, dar pisicile de sex masculin arata cel mai des sneerul FleoHmen Kitty. Care pot fi datorită faptului că acestea sunt în mod special înzestrate pentru a verifica informațiile legate de sex, chiar dacă acestea sunt sterile.

Pisica va marca, de asemenea, oamenii lor preferați cu feromoni. Un căptușitor sau obrazul se freacă de o pisică este modul său de a spune: "Acest om este al meu."Este un semn de afecțiune adevărată de la tovarășul tău felinar.

Organele lui Jacobson

Organele lui Jacobson, sau organele vomeronazale, se găsesc între palatul dur al gurii și septul nasului. Organele lui Jacobson se leagă de hipotalamusul din creier care servește ca un fel de comutatoare pentru a direcționa informații în alte zone. Ducele mici le conectează la deschideri în spatele dinților lui Kitty în acoperișul gurii.

Organul Jacobson este numit pentru Ludvig Levin Jacobson, medicul danez care a descoperit-o în 1811. Pisicile nu sunt singurele animale cu organele lui Jacobson. Destul de ciudat, chiar oamenii au ei. Potrivit Dr. Anne Marie Helmenstein "Potrivit dr. Helmenstein, "În timp ce oamenii nu prezintă reacția Fleohmen, studiile recente au demonstrat că organul lui Jacobson funcționează ca și în alte mamifere pentru a detecta feromonii și pentru a proba concentrații scăzute de anumite substanțe chimice non-umane în aer. Există indicii că organul lui Jacobson poate fi stimulat la femeile însărcinate, probabil parțial pentru o îmbunătățire simtul mirosului în timpul sarcinii și, eventual, implicată în boala de dimineață.

Probabil cel mai cunoscut animal cu un organ al lui Jacobson, altele decât pisicile, este șarpele comune, care, desigur, este o reptilă.

Răspunsul lui Flehmen

Există o mare varietate de animale care arată răspunsul lui Fleohmen la diverse mirosuri. Pisicile și caii sunt cele mai cunoscute, dar girafele și elefanții arată frecvent acest comportament. Buffalo, caprine, llamas, rinoceri, pande și hipopo-uri au fost observate, de asemenea, arătând răspunsul lui Fleohmen la un miros, de obicei un alt animal din specia lor.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Care este răspunsul flehmen la pisici?