De ce este ciudat pisica mea? Ar putea fi o infecție respiratorie superioară. Aflați despre uri în pisici

Întrebare: Pisica mea este înșelătoare. Este ceva în neregulă cu ea?

Astăzi am adus un pisoi rătăcit în casa mea. Am deja o pisică și pisica mea nu mi-a plăcut pisoiul. Am observat astăzi când am ajuns acasă că ea a scuturat foarte mult și a fost roz deschis în jurul ochiului ei. Este ceva în neregulă cu ea?

-Erika

Răspuns:

Dragă Erika,

Felicitări pentru găsirea unui nou membru al familiei! Îmi pare rău că auzi că pisica voastră existentă nu se încălzește imediat la Newby. Nu sunt sigur dacă noul dvs. Kitty sau Kitty existente este cel care aruncă, dar oricum, am câțiva indicii pentru tine.

Aproximativ 60% din toate pisicile experimentează un infecție respiratorie superioara Până când ajung la vârsta adultă. Pisicile și pisoii care sunt adăpostiți cu o mulțime de alte pisici sunt cel mai probabil să ridice virusul, deoarece se răspândește, ca o răceală umană, prin strănut și contactul cu alte fluide ale corpului infectat. Chiar și pisicile fără simptome pot fi vărsate suficient de virus pentru a infecta o altă pisică.

Cauzele simptomelor respiratorii superioare la pisici

Cauzele majore ale simptomelor respiratorii superioare ale CAT sunt
1. Feline Herpesvirus
2. Calicivirus
3. Chlamydophila (bacterii)
4. Mycoplasma (bacterii)
5. Bordetella (bacterii)

Din organismele din listă, virusul Herpes și calicivirusul provoacă aproximativ 90% din infecțiile respiratorii superioare de feline. Sunt fericit să raportez că virușii nu infectează oamenii sau câinii. Bacteriile pot avea o activitate de specii transversale, în special cu câinii.

Feline Herpesvirus este un caz special pentru că niciodată nu lasă corpul pisicii, dar devine latente. În momente de stres, Herpesvirus poate reactiva și provoca simptome. Este comună pentru unele pisici să aibă flare-up-uri de conjunctivită și să strălucească acum și apoi de-a lungul vieții lor.

Cursul bolii este similar cu ceea ce noi oamenii cu o răceală. Cele mai grave simptome apar în primele zile, cu îmbunătățirea zilnică și revenirea la sănătate în termen de 7 până la 10 zile.

Felină Simptomele de infecție respiratorie superioară

Simptomele clasice ale infecțiilor respiratorii superioare la pisici includ:

  • Strănut
  • Descărcarea nazală
  • Cruciş
  • Ochii umezi
  • Crustă în jurul ochilor
  • Ochi roșii și pleoapele
  • Apetit sărac
  • Tuse
  • Vocea schimbată

Tratament pentru pisici cu infecții respiratorii superioare

Tratamentul pentru pisici și pisici cu infecții respiratorii superioare depinde de severitatea simptomelor. Dacă pisica mănâncă, bea și acționează normal, dar are descărcare de strănut și ochi, este mai bine să monitorizeze simptomele și să evite să dați antibiotice.

Antibioticele standard, cum ar fi amoxicilina, nu ucid virușii, dar pot schimba flora normală prezentă în curajul lui Kitty, predisposindu-i la probleme digestive în viitor. Supravegherea antibioticelor amenință, de asemenea, sănătatea umană, deoarece de fiecare dată când este dat un antibiotic, ea pune presiuni asupra bacteriilor pentru a deveni mai puternică. Bacteriile mai puternice sunt rezistente la tratamentul cu antibiotice și pot provoca o boală gravă la animalele de companie și la om.

Îngrijirea la domiciliu pentru pisica ta

Dați o îngrijire simptomatică de susținere a pisicii dvs. în timp ce se luptă cu o răceală. Folosește o Halcă caldă, umedă pentru a curăța evacuarea ochiului și a nasului de pe fața ei, după cum este necesar. Rulați un umidificator În zona principală pisica dvs. locuiește să calmeze țesutul respirator iritat.

Oferă mâncare cu un miros puternic Dacă apetitul ei este puțin din cauza unui nas înfundat. In cele din urma, Suplimente de lizină se crede că ajută pisicile să se lupte cu virusul mai repede.

Dacă pisica dvs. dezvoltă descărcarea nazală groasă, oprește mâncarea, are probleme cu respirația sau nu se îmbunătățește în termen de 7 zile, dați-o la medicul veterinar imediat. VET dvs. poate prescrie antibiotice, dar poate, de asemenea, să administreze alte tratamente pentru a preveni deshidratarea etc.

Pisicile bolnave separate de pisicile neinfectate

Ultimul sfătuitor este foarte important: virușii respiratorii de vârstă superioară sunt foarte contagioși. Orice contact între un pisoi nou și o pisică stabilită în casă ar putea permite transmiterea unei friguri.

Este o politică bună de a păstra noi pisici separate de pisicile existente timp de aproximativ o săptămână înainte de a le lăsa să se întâlnească. Care va permite suficient timp pentru orice infecții respiratorii superioare de preparare a pisicii noi ar putea fi aplicate pentru a deveni aparent.

Cu sinceritate,
TB Thompson DVM

Disclaimer: Utilizarea dvs. a caracteristica Cerere VET este supusă Cereți termenii de utilizare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce este ciudat pisica mea? Ar putea fi o infecție respiratorie superioară. Aflați despre uri în pisici